2024-07-08
最近同事話荃灣有一間人均200蚊左右嘅日式火鍋放題好唔錯,我哋四人一聽就即刻整裝待發啦🥳直奔旺角啦。入到店就見到食物陳列得整整齊齊,有多款選擇。等咗一陣,finally有位坐。喺一堆選擇中,我點晚餐Set B,配料有美國安格斯牛肉、封門柳、手切牛肴肉、牛舌、花雕浸安格斯牛肉、醬爆瀨尿牛丸、花雕浸安格斯雞件、西班牙粟飼豬肉,仲有蔬菜選擇,如冰菜、粟米同冬菇。話說返我哋今次選嘅湯底,就選咗芫荽皮蛋湯。湯底有香濃嘅芫荽味,再加上彈牙嘅皮蛋,真系太完美啦,清甜可口😋。我哋揀嘅美國安格斯牛肉真系好食到到stop唔到,肉質好滑溜,味道佳,入口即溶😚😚。最後嘅蔬菜選擇,我地就點咗冬菇同冰菜,呢啲配搭都好合我口味,食落去又清新又爽口👍。整晚咁樣,大家都食得好滿足,人流源源不絶,埋單個刻,每位約200蚊,以呢個質量同份量嚟講,真系物超所值,絕對值得再黎! 好期待下回再戰呀〜👍👍👍