2023-12-16 502 浏览
餐厅位于一条斜路入面,一不留神好易就会行过龙😂一入到去职员好热情咁欢迎客人,气氛好好,灯光够晒昏暗,有各种居酒屋小菜同多元化既酒精饮品,好岩同朋友黎庆生或者小酌几杯!🐄Beef Tartare生牛肉卖相好粉嫩,入口好重肉味,配上微微烧焦既洋葱同山葵酱,冲淡左生牛肉本身既腥味🤭葱油令生牛肉味道更丰富又特别,除左可以癖腥,仲令口味更清新,充满青葱同洋葱既香气!🥢Drunken Clams估唔到原来系冻盘🤔蚬肉用左梅酒煮,令到蚬肉更加鲜甜,但酒味唔会太呛口恰到好处,反而系带梅香,好特别既配搭!再洒上七味粉同放上紫苏叶,清爽满满。不过蚬肉既数量唔多,性价比麻麻地。🥢Grilled Scallops火焰带子好岩影相打卡🥰职员即场点燃系贝壳下面既火种,将酱汁加热至沸腾🔥酱汁系用牛油同蚝汁,再加入少许青酱,令带子更加鲜甜可和,得一只扇贝真系唔够喉!🌽Crispy Caramel Butter Corn必点推介🫶🏻粟米外层裹上薄薄既焦糖炸衣,再炸至金黄脆皮,入口咸甜交集,牛油同焦糖味道十分浓郁,并且渗透粟米内层🥰再配合粟粉自身既清甜同青海苔碎,好特别,食完有种幸福既感觉!🐮Chef’s Cut Wag

🐄Beef Tartare

🥢Drunken Clams

🥢Grilled Scallops

🌽Crispy Caramel Butter Corn

🐮Chef’s Cut Wagyu
和牛肉质嫩口,有少少入口即溶既感觉🤭腌肉过程中加入日式烧肉酱,令和牛入口好重点,再配上微辣既山椒奶油,平衡返牛肉既油脂感!

🐟Saikyo Miso Black Cod
黑鳕鱼好肥美,油脂丰腴,鱼肉雪白无乜鱼刺🐠烹调过程中用入西京味噌再烤至些微焦身,令鳕鱼带甜味,鱼皮脆口。旁边仲附有腌酸姜解腻,唔错唔错。

🥢Kimchi Udon
乌冬比较一般般,泡菜味为主,近乎食唔到海胆味噌味🫣,将乌冬同雪蟹肉丝,泡菜汁捞均后味道过咸,入口只食到酸辣,无海鲜既鲜味。

📍Fukuro
中环俊荣里伊利近街1-5号永利大厦地舖