情人節💕當日,難得爸爸放半日假同媽媽去拍拖👫食lunch🍽,媽媽就揾咗間好岩情侶打卡📸嘅Café 浪漫一下🥰一入到餐廳,已經見到有個童話式嘅旋轉木馬🎠打卡位(其實冇馬🐴響度架🤣),整個餐廳都充滿美式馬戲團氣氛🎪。餐廳破格地用「Dirty」做主題,以「暫且放下儀態,盡情享受面前美食」做口號,媽媽覺得相當特別,完全打破餐廳應該要乾淨嘅觀念😆食物方面,餐廳以歐陸Fusion菜色為主,我哋點咗兩份午餐🥣及一份甜品🍨,本來見到餐廳飲品非常精緻同有特色,但因為午餐本身已包飲料,就暫且放棄了🤣餐廳以 #Dirty 做主題,當然要叫個同 #Dirty有關嘅美食👉🏻「Dirty Beef Burger🍔」呢個Signature漢堡🍔材料非常豐富,手打純牛肉🐮、溶岩芝士🧀、太陽蛋🍳,仲有秘製醬汁。上枱嘅時候有把刀🔪插住,非常有氣勢同吸睛👀😆。唔知係咪因為等埋另一份午餐一齊上枱,個芝士已經唔流,冇咗個Dirty嘅感覺,個包又扁扁哋😅,但漢堡包🍔嘅味道真係一流,尤其係個汁甜甜哋,加埋流心蛋,一齊食好夾好好味😋另一份午餐,我叫點咗「炭燒西冷牛扒🥩」。爸爸因為遷就唔太食生嘢嘅媽媽,專登叫咗7️⃣成熟,估唔到牛扒食落唔

另一份午餐,我叫點咗「炭燒西冷牛扒🥩」。爸爸因為遷就唔太食生嘢嘅媽媽,專登叫咗7️⃣成熟,估唔到牛扒食落唔韌仲好juice,配埋磨菇汁更加出色,非常驚喜🤩。

兩份午餐都同樣配有薯條🍟,新鮮熱辣辣,再加埋本身有調味,真係食到停唔到口😋

甜品方面,我哋點咗「提拉米蘇雞蛋仔配雲呢拿雪糕🍨」,由於製作需時30分鐘,我哋食完午餐,剛好就到,正🤩

首先賣相已經好加分,除咗雞蛋仔同雪糕🍦外,仲有整Tiramisu嘅手指餅、糖針、棉花糖、藍莓🫐、士多啤梨🍓同朱古力醬,如果豬仔包響度一定搶住食🤣

我哋奉行餐廳口號,放下儀態,成底雞蛋仔奉住食,真係份外好味😆。雪糕配埋熱辣辣雞蛋仔一齊食,冰🧊火🔥交融,令本來已經有啲飽嘅爸爸媽媽都極速食哂,大滿足😋

餐廳仲有送甜品活動,凡二人或以上惠顧任何食品或飲品,到社交平台追蹤餐廳,就可以免費獲贈「榛子焦糖芭菲」甜品,2-4人送一客,5-8人送兩客,如此類推🤩。

雖然係送嘅甜品🍮,但賣相都相當精緻,以食用花點綴甜品,比推廣圖片更靚呢😍。媽媽意為甜品會是布甸或慕絲口感,估不到更像雪糕雪芭,岩哂媽媽呢個雪糕控🤣。🌟提提大家,優惠3點後就會暫停啊😅

總括而言,餐廳不論裝潢設計和食物質素都非常高,好適合情侶去打卡📸,當日仲見到餐廳預備情人節套餐愛心💗熊仔🧸,媽媽忍唔住走去影張相,發現熊仔有燈圍著,應該可以發光,真係好有心思🥰。

爸爸同媽媽打算下次帶埋豬仔包試吓佢哋嘅人氣三層架下午茶,一於嚟個三個人的浪漫💕🤣
Dirty Beef Burger🍔
炭燒西冷牛扒🥩