近排見到好多foodie 飲茶墨,行開尖沙咀試咗我既第一次。茶墨為香港本地品牌,茶墨視茶如墨,視杯如紙,有著視每件作品為藝術品般的堅持。🌑Mochi Sesame Oolong Milk Tea 麻糬 芝麻烏龍鮮奶茶 HKD 39「黑白是良知」呢杯係佢地鋪既招牌,賣相吸引,不得不讚嘆畫風點啜好有心思,店員姐姐好細心叫我攪均先飲。😚味道方面,叫左少甜少冰,個人黎講芝麻味較烏龍茶味突出,茶底較淡,冇想像中咁香濃,但有別於一般珍珠奶茶好甜好膩既感覺,配搭麻糬好口感煙韌仲好飽肚。💛🍠Sweet Potato Tie Guan Yin Smoothie 紫薯 鐵觀音沙冰 HKD 39 (奶蓋+HKD 8 ) 賣相都好吸引,有濃郁既奶蓋香味,紫薯味頗為突出,飲得出鐵觀音茶味,呢杯飲品無得加減甜度,飲落感覺清新。🌿👅食物: 7️⃣🥤賣相:9️⃣🤑價錢:7️⃣🗺環境:8️⃣👸🏻回頭率:6️⃣📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號 // 852foodiemeow 😻MW👧🏻 LEO👦🏻#肥肥與小妹

茶墨為香港本地品牌,
茶墨視茶如墨,
視杯如紙,
有著視每件作品為藝術品般的堅持。

「黑白是良知」

👅食物: 7️⃣