2021-06-21 27 浏览
去咗旺角柞木炭家,食韓國菜嚟慶祝父親節,#柞木炭家以柞木炭做炭燒原料,全港首家採用這烹調形式,鎖著食物嘅鮮味。餐廳裝潢以木系為主,座位寬敞,通風系統完善,燒烤時唔會覺得好焗。我哋揀選王道套餐 ($698 + 10% 服務費),可選擇待應為我哋燒烤,服務真好。前菜,可任點任食。泡菜好惹味🌶️、醃青瓜爽脆、大豆芽口感清新、蓮藕片好爽、芝士粟米、生菜藍擔擔味噌茄子🍆茄子軟腍,有擔擔醬同味噌嘅鮮味,非常惹味是日雪下覓炙四款部位🥩(和牛牛胸腹肉、韓牛牛肩肉、和牛牛板腱肉、名品牛小排、慶州五花肉),配慶州五花肉裝飾成朶玫瑰花🌹一次過試晒五款靚韓牛,每款和牛有雪花紋理,而且油脂分佈均勻,肉汁飽滿,食到停唔到口🤩!紅蝦🦐配大墨魚🦑紅蝦作刺身食用,好鮮甜爽口; 墨魚軟綿,爽口彈牙。仁川產鰻魚飯🐟鰻魚點上燒汁,配上珍珠米及蛋絲、葱花,口感豐富芝士蛋糕🍰配士多啤梨🍓芝士蛋糕軟滑,低糖唔太甜凍柚子蜜🍹 $32/杯柚子配搭檸檬,味道清新柞木炭家(旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖

擔擔味噌茄子🍆
茄子軟腍,有擔擔醬同味噌嘅鮮味,非常惹味

紅蝦🦐配大墨魚🦑
紅蝦作刺身食用,好鮮甜爽口; 墨魚軟綿,爽口彈牙。

仁川產鰻魚飯🐟
鰻魚點上燒汁,配上珍珠米及蛋絲、葱花,口感豐富

芝士蛋糕🍰配士多啤梨🍓
芝士蛋糕軟滑,低糖唔太甜

凍柚子蜜🍹 $32/杯
柚子配搭檸檬,味道清新

柞木炭家(旺角)