2022-08-15
話說最近係銅鑼灣試左一間唔錯嘅樓上cafe😋😋無論係食物嘅質素定環境都幾好,所以想分享俾大家日式芥末汁燒帶子意粉($198)呢個真係有驚喜😋因為kk同yy真係估唔到芥末汁同意粉係咁夾😝佢嘅日式芥末汁唔係好嗆鼻果隻,係帶啲芥末嘅辣但又有少少偏甜,所以食落香得黎又唔會太辣太膩😍加上佢嘅帶子燒到半熟😋食落好嫩😝呢個意粉真心值得試㗎水牛城雞翼($88)話說kk同yy都覺得呢個係近期食過最好食嘅水牛城雞翼😋佢嘅雞翼香口得黎肉質又夠嫩口,加上佢個水牛城汁酸辣適中,又唔會因為太多醬汁而太膩😝整體係幾好食幾開胃吉列牛肉薯餅($58)呢個真係必叫之一👍🏻佢嘅外皮炸得好香脆但內裏係好creamy嘅牛肉碎同薯蓉😋食落有淡淡嘅牛肉香同薯蓉嘅甜味😋真心好味意式奶凍($58)奶凍一啲都唔差👍🏻佢稍微偏甜但有藍莓嘅中和,所以整體啱啱好😋但最啱kk嘅係佢伯爵茶嘅香味好重,同好滑好creamy嘅口感🥰仲有胃口食甜品🍮一定要試試龍蝦湯($88)呢個龍蝦湯味道都好濃郁😊佢個湯濃稠度剛剛好,加上好有龍蝦嘅香味同鮮味🤗所以飲落都幾滿足㗎
日式芥末汁燒帶子意粉($198)
水牛城雞翼($88)
吉列牛肉薯餅($58)
意式奶凍($58)
龍蝦湯($88)