2023-12-30
《頑石燒肉所の食評》 by@ihungry.hk今日小編同大家介紹一間位於超超超超超高質和牛🔥,就係位於西環嘅頑石燒肉所 @ro🐮!頑石燒肉所裝修充滿日式居酒屋感覺👺,背景音樂仲要播住你同我都一定識嘅動漫歌😍,而燒肉所主打石燒和牛及吉列牛等等,價錢非常抵食,和牛質素高到可以媲美日本,建議就算住得老遠都一定要去試試,保證你覺得好食都返唔到轉頭💖!🔸『和牛三角腩 - $168』▶️套餐配飯、日本沙律、飲品及麵豉湯 + $38過和牛三角腩以優質和牛為主料🐄,和牛嘅油脂分佈係超靚,粉嫩牛肉當中佈滿清晰網狀油花,入口即`融,鮮嫩多汁,每一口都擁有濃郁嘅牛肉香氣,好食到小編真係「嘩」一聲!我哋亦以$38加配套餐,高質搭配套餐中配日本米飯、沙律、飲品及麵豉湯,帶來更豐富味覺體驗,喺香港用咁抵價錢食到呢個質素,我會話係超值啊👍👍👍!🔸『吉列和牛牛小排- $188』▶️加溫泉蛋紫菜飯 + $24吉列和牛牛小排肉質細嫩多汁,大理石般嘅油花,加埋炸嘅外表,一望落去都知係唔簡單!點知食落口仲唔簡單,經過小編親自用心烹調,輕輕煎已經散發超香和牛香,一食落口係外脆內嫩,嫩到係即刻溶化喺口中,超超超出色!而小編仲加配溫
🔸『和牛三角腩 - $168』
▶️套餐配飯、日本沙律、飲品及麵豉湯 + $38過
🔸『吉列和牛牛小排- $188』
▶️加溫泉蛋紫菜飯 + $24
吉列和牛牛小排肉質細嫩多汁,大理石般嘅油花,加埋炸嘅外表,一望落去都知係唔簡單!點知食落口仲唔簡單,經過小編親自用心烹調,輕輕煎已經散發超香和牛香,一食落口係外脆內嫩,嫩到係即刻溶化喺口中,超超超出色!而小編仲加配溫泉蛋紫菜飯,濃郁蛋黃配上香口紫菜,搭配埋香濃和牛醬汁,成個感覺好滿足啊🥰!
🔸『日本雞腎 - $48』
日本雞腎以新鮮的雞腎為主料🐔,肉質細嫩,口感鮮甜。經過精心烹調,雞腎變得更加爽口彈牙,帶有點點嚼勁,好味到食唔停口🥰!
🔸『吉列蠔 - $32』
蠔肉鮮美多汁,經過獨特烹調方式,保留了蠔鮮甜風味,外表亦都炸得金黃香脆,每一口都可以品嚐到蠔嘅鮮嫩和鮮甜,超正😎!
唔想散叫👅餐廳仲有任食高質牛舌添,包保你食到返尋味!
🤪iHungry開心指數味較重:10/10分