9 0 後 的 味蕾.政府終於解禁,可以去食飯啦!第一樣就係想去食日本嘢,揀咗呢間全新裝修嘅餐廳,環境超舒適,好企理,面積又夠大,坐得好舒服,光線又夠充足,成晚嘅心情都好好。.另外值得一提嘅係餐廳好好,請左好多長者做侍應,佢地全部都好有禮貌。.原本都唔係太大期待,但係食完覺得完全超乎我想像,食物非常有質素,而且係用心煮食物。.✧ 刺身丼可以自選自己鍾意食既刺身,我揀左油甘魚、三文魚,同加購活赤貝,油甘魚超肥美,咬落去已經有油份咇出嚟,好新鮮,記得要揀,⚠️一定要加購活赤背($12),好新鮮,爽滑鮮甜,可以媲美Omakase嘅質素。.✧ 石燒吉列和牛和牛花紋好均勻,肉同脂肪比例適宜,圍邊有一層炸脆左既吉列邊,放上爐慢慢燒,石爐唔會燒到佢燶晒,每邊燒30秒,可以做到五成熟,肉質超正。✧雜錦炒菜你睇到我啲相就知道真係新鮮炒起,霧晒煙,菜一炒起個刻係最爽甜,抵讚,兼且非常大碟,夠晒兩個人食。✧晚市套餐仲有飲品、沙律或者湯,好豐富!
9 0 後 的 味蕾

刺身

✧ 石燒吉列和牛

雜錦炒菜

晚市套餐仲有飲品、沙律或者湯,好豐富!