Morton's of Chicago

2021-04-15 11418 浏览
𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐚𝐧𝐝 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟔𝟖𝟖 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝘊𝘢𝘦𝘴𝘢𝘳 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥虽然卖相一般 但份量十足 多到可以两个人share😹 成碟都用咗罗马生菜 食落好鲜甜爽口 加上大大块既cheese同沙律酱 食落冇咁单调仲好满足😚评分: 9/10🌟𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘉𝘪𝘴𝘲𝘶𝘦龙虾汤一上枱已经超香 饮落超浓郁 仲有啲龙虾肉系啲汤度 超级正 加上餐厅会送一个巨量洋葱包 几个包点汤就更加好食 突出个鲜味🦞🤤评分: 10/10🌟𝐄𝐧𝐭𝐫𝐞𝐞 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘦𝘳-𝘊𝘶𝘵 𝘍𝘪𝘭𝘦𝘵 𝘔𝘪𝘨𝘯𝘰𝘯 6𝘰𝘻 𝘸/𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘊𝘢𝘬𝘦我叫咗medium 食到肉质都淋 好重牛味 切开仲有少少血水渗出黎 但crab cake先系今日既主角 食落真系feel到一条条蟹肉🦀 店舖仲配埋沙律酱同柠檬俾客人 前者就层次感重啲 口感好rich 后者就比较清新 更加有鲜味 各有特色🥰评分: 10/10🌟𝘊𝘦𝘯𝘵𝘦𝘳-𝘊𝘶𝘵 𝘍𝘪𝘭𝘦𝘵 𝘔𝘪𝘨𝘯𝘰𝘯 6𝘰𝘻 𝘸/𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘛𝘢𝘪𝘭男朋友就叫咗medium rare 一切开就见到粉红色 色泽劲靓!而食落肉质更淋 同样既扒推介三成熟多啲haha 龙虾肉都帮你起好
𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐚𝐧𝐝 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟔𝟖𝟖

𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫

𝐄𝐧𝐭𝐫𝐞𝐞

评分: 10/10🌟

男朋友就叫咗medium rare 一切开就见到粉红色 色泽劲靓!而食落肉质更淋 同样既扒推介三成熟多啲haha 龙虾肉都帮你起好 一叉起就食得 而且有埋牛油俾你点黎食 食落啖啖肉 超鲜甜 劲正😍

𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐒𝐢𝐝𝐞 𝐃𝐢𝐬𝐡

𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘦𝘥 𝘚𝘱𝘪𝘯𝘢𝘤𝘩
忌廉菠菜又系my fav 首先份量超大😂 系市面既几倍 而且食落好creamy 个sauce劲rich 同菠菜好夹😋 不过食多有啲腻 建议要share食🥲
评分: 9.5/10🌟

𝘗𝘢𝘳𝘮𝘦𝘴𝘢𝘯 & 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘴
痴线 呢个薯条既份量多到等于出面餐厅既几份😂😂😂 仲要炸得好香脆 食落有淡淡松露香 加埋茄汁点黎食都正🤪

𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭

𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘉𝘳𝘶̂𝘭𝘦́𝘦
首先焦糖面烧得好均匀 食落好有蛋香好细滑 但所有野食实在太大份 已经食到好饱既我食咗两啖就觉得好滞 反而男朋友就好努力咁自己食 睇黎佢好欣赏呢个cream brûlée🤣
评分: 8.5/10🌟

𝘔𝘰𝘳𝘵𝘰𝘯’𝘴 𝘓𝘦𝘨𝘦𝘯𝘥𝘢𝘳𝘺 𝘏𝘰𝘵 𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦
见到好多枱都叫咗两个心太软 一食就明白点解了 心太软焗得外脆内软 入面既朱古力流心劲澎湃 而且食落一啲都唔甜 带少少苦涩味加劲香浓既可可味🍫 加埋冻冰冰既雪糕 一冻一热超正!must try🤩

𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞́ $𝟏𝟓𝟎
第三个甜品系庆祝生日/纪念日送既 仲有得印名同庆祝字句系餐牌 而且会送多张即影即有 劲有心思💕 而梳乎厘空气感十足 柠檬味食落酸酸地都唔错 整体食物质素都好出 staff都好nice 环境都唔错 庆祝推介呢间餐厅🥳
———————————————————————
Morton's of Chicago (尖沙咀)
尖沙咀弥敦道20号香港喜来登酒店4楼
𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐚𝐧𝐝 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐌𝐞𝐧𝐮
𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘉𝘪𝘴𝘲𝘶𝘦
𝘊𝘳𝘦𝘢𝘮𝘦𝘥 𝘚𝘱𝘪𝘯𝘢𝘤𝘩 、𝘗𝘢𝘳𝘮𝘦𝘴𝘢𝘯 & 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘴
𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞́
Onion  Bread