2020-01-12
《浪漫咖啡廳》登打士廣場,相信又可以叫做Cafe廣場,成棟都有唔少cafe比人選擇,係openrice見到Go Dutch環境幾靚,今次決定去呢間cafe試一試。一到餐廳就比門口嘅大型樹木擺設吸引,連同每張枱都有木頭裝飾,室內環境既有格調,又有情調。叫左一個二人套餐,$368包括一款小食、兩個主菜、兩款甜品同兩杯飲品,感覺非常豐富。等候期間先去借用board game,玩住三國殺等食飯,board game成櫃任君選擇,每款都有幾套,唔洗怕要同人爭。套餐小食點了黑松露焗大啡菇,每人一件慢慢品嚐,啡菇上除左有香氣撲鼻嘅黑松露醬,亦舖滿經過烤焗嘅芝士,邪惡嘅重口味配搭。啡菇仲有洋葱火腿等等配料,配合厚厚又juicy嘅菇,口感豐富。意粉叫左咸蛋大蝦意粉同黑松露軟殼蟹意粉,前者醬汁充足濃稠,有香濃的蛋黃同奶香味,每啖意粉都沾滿醬汁,大蝦嘅數量亦唔少;後者黑松露一樣係咁香,意粉亦加入唔少菌類,加埋原隻經調味嘅軟殼蟹,實在令人非常滿足!餐後邊玩board game邊等待甜品,叫咗朱古力曲奇芝士蛋糕同榛子waffle,小巧精緻,份量啱啱好,waffle值得一讚,熱辣辣之餘,亦做到外脆內軟,配住熱朱古
餐後邊玩board game邊等待甜品,叫咗朱古力曲奇芝士蛋糕同榛子waffle,小巧精緻,份量啱啱好,waffle值得一讚,熱辣辣之餘,亦做到外脆內軟,配住熱朱古力一齊飲,為成餐劃上完美句號。