2022-09-28 193 浏览
💖 Chueca (中環)✨中環歌賦街8號地下〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️@mylittlegourmand 生日快樂哦🎂🫶🏻🎉,餐廳職員同我哋一齊唱生日歌送上祝福🎈希望你未來嘅日子follower不斷上升😚 繼續推介多啲產品同美食😆-Set Lunch🍱(1Tapas+1Mains) $380Tapas👇🏻Chef’s Rusa🧡:太吸睛了吧,上面鋪滿滿滿嘅三文魚子,下面就係蛋黃醬撈埋薯仔沙律同吞拿魚肉碎😆再配埋小多士,一啲都唔覺得油膩,反而因為有三文魚子,所以更加能夠提升鮮味😳其實呢個都幾抵食!Tuna Tartare🐋:吞拿魚他他一定唔可以放過😆,佢嘅擺盤已經非常精緻。店員提我哋一定要快速食咗先,如果唔係外皮就會淋❣️入邊仲有綿密嘅牛油果蓉、海藻、角切吞拿魚粒、三文魚籽等💘Padrón Peppers:傳統嘅西班牙菜,必須要有橄欖油炸帕德龍青椒🫑上面有少少海鹽。Croquettes🥤:呢個都一樣係西班牙特色小食😚,係一個可樂餅,廚師將佢炸到外脆內軟,入邊食落去有少少似薯仔沙律😝Sobrasada Bikini:初頭我純粹以為佢係一個普通嘅三文治,原來係佢哋特製嘅烘三文治

💖 Chueca (中環)
✨中環歌賦街8號地下

Tapas👇🏻

Sobrasada Bikini:初頭我純粹以為佢係一個普通嘅三文治,原來係佢哋特製嘅烘三文治仔😜中間嘅就係西班牙辣肉腸加芝士,唔知點解我食落覺得有少少甜甜地🧐

Mains👇🏻
Spring Chicken🍗:燒春雞嚟講,佢都整得算唔錯,唔會話好鞋口,配埋佢哋自家調製嘅醬汁,食落更加惹味😍仲有我最鍾意就係佢嘅炸薯條🤩

Truffled Angus Beef Cheek🐃:係安格斯嘅牛面頰肉🤫,睇佢嘅賣相已經好吸引,旁邊有少少粟米蓉配埋黑松露同埋燒汁,已經令我垂涎欲滴🤤我話俾你知識食,一定要食牛面頰,因為佢啲肉質真係好嫩口🤩一啲都唔難咬開🤪

Sweets👇🏻:
-Basque Style Cheesecake🧀 +$30
巴斯克芝士蛋糕我都係第一次食,店員拎出嚟嘅時候仲唱埋生日歌,儀式感滿滿😝好啦,講返個蛋糕先,個蛋糕好重芝士香,中間位置就比較軟身,上面仲配埋藍莓,食落唔會太肥膩😏

-Coconut and Fresh Berries🍧 +$30
好正呀~~上面嘅cream係用咗椰子製成🥥,食落有少少似芒果糯米飯嘅味道,下面仲有雜莓,本來以為紅莓會酸,誰不知加咗椰子奶泡之後反而有一陣清甜味😌

STRAWBERRY BASIL SMASH🍓 $70
(Strawberry, Lemon Juice, Cranberry, Honey, Basil)
冇酒精嘅,唔可以飲酒嘅朋友就可以試吓訂呢個,酸酸甜甜其實幾開胃㗎我最鍾意佢飲落有少少薄荷味,好清新嘅感覺🥰

CHUECA MARTINI🍹 $160
(Vodka, Fraise Liqueur, Chocolate Bitters, Fresh Strawberry)
呢杯就有酒精嘅,上面仲有一粒士多啤梨花😍好吸睛,岩哂大家Chill1Chill同打卡😋

想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-09-28