2020-05-27
大鄉里難得出城,當然要幫襯下黄店支持手足🖐🏻☝🏻 不串不散出哂名員工上下黄到發金🧒🧑 冇奶油唔去幫襯一開頭見每張枱一個烤爐以為要自己慢慢燒 點知原來係落單後廚房幫你燒好哂拎出黎熱辣辣🤤相信個烤爐係俾食客們燒海鮮🦐 每枱仲有幾款調味供食客任用 蒜蓉 七味粉 孜然粉 等等 唔使同隔離枱分享用流水蝦好新鮮 雖然未去到識跳識走 但起碼都仲識郁😂 蝦頭大隻有少量膏 但自己燒成日唔知熟未又驚燒焦 又成日手多反黎反去 所以燒燶咗幾隻 食就麻煩了 成隻碟都係黑碳重點想講牛舌牛舌牛舌👅 係我食過咁多間串燒店入面最最最最好食既一間!!!牛舌一上枱見咁厚咁大件 心諗實燒到好鞋好硬...... 點之勁有驚喜!!牛舌肉嫩多汁仲要入口即溶!係你估佢唔到會咁淋 雖然唔係爽口果隻好味 但肉質鮮嫩感覺真係令我encore再encore (雖然同行者覺得有d膩)但我作為食肉獸一名,又點會覺得漏🤤🤤🤤🤤 淨係覺得好正雞軟骨又係另一款燒串燒必食😋 簡單用蜜糖調味 唔覺唔覺一個人就食咗幾串🤤 燒茄子🍆 蒜蓉又係必備燒物 一細舊試食份量剛好☺ 蒜蓉呀係蒜蓉呀🤤燒粟米有失望😞 唔甜得黎又乾 可能要落d糖同牛油一齊燒 或者本身粟米肉
燒粟米有失望😞 唔甜得黎又乾 可能要落d糖同牛油一齊燒 或者本身粟米肉唔夠飽滿🌽 韭菜偏多油咬落有渣
本來唔想食蔬菜,點知一試同行者點的翠玉瓜,嘩!多汁又鮮甜🤤 忍唔住又落多串食🤤
炸物方面叫咗炸蠔 炸蝦 炸香蕉
因為食過某日式放題係用幾隻細蠔炸做一隻炸蠔 所以唔抱太大期望 點知呢間店係用完隻蠔黎炸☺ 有誠意!炸蝦就不過不失🍌炸香蕉係類似香蕉糕物體炸出黎 不是我杯茶
總括而言 呢個價好抵食 又有特別食物 如燒墨魚咀 蔗蝦 半肉 仲有捐款箱支持手足🥰 美中不足係當日冇牛柳食 會再幫襯喔~
下午茶$168/1位(學生$128 11歲或以下小童及65歲或以上長者$78/1位)