2022-04-12
🤎Proton (元朗)🧸元朗教育路83號地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️行過好多次,都冇入過呢間餐廳因為每一次都好多人😭今日特登book咗12:00一開門就黎唔怕冇位坐🫣職員嘅服務真係超級好😍非常周到😚煙肉、肉腸、煙鴨胸、茄醬手打意大利麵🍝 $86我之前好怕食手打意大利麵,那好怕人哋整出嚟唔好食😵💫畢竟以前試過伏🥵今次竟然令我覺得非常意外,打出嚟嘅意大利粉好似烏冬咁,軟硬適中。加埋蕃茄醬酸酸甜甜之外仲非常掛汁😋除此之外我幾鍾意佢加埋煙鴨胸,好少意粉會用鴨胸做配搭。鴨胸黑椒味略重,好特別👍🏻阿拉斯加蟹肉、牛油果、龍蝦沙律牛油包薯條🦀 $86蟹肉嘅份量都唔孤寒,不過兩個包疊住左可能下面嘅醬汁比上面嗰塊吸收左🤔我覺得分開少少擺可能味道更加好🤫首先個龍蝦沙律醬加埋牛油果蓉我覺得超級搭🤭個包唔會太硬身同乾,我覺得比較易消化同埋唔會咁Heavy😬薯條都係粗薯條一上枱就已經聞到好香嘅BBQ粉味😝仲有我哋食晒其他嘢再食薯條都仲係脆😍太厲害了👍🏻以上兩個午市套餐已經包咗餐包、餐湯同埋餐飲半價👍🏻又係我最愛嘅南瓜湯😍我覺得佢個南瓜湯好好飲,因為有南瓜蓉同埋佢落咗少少黑椒😆勁香即焗法
🤎Proton (元朗)
🧸元朗教育路83號地舖
煙肉、肉腸、煙鴨胸、茄醬手打意大利麵🍝 $86
阿拉斯加蟹肉、牛油果、龍蝦沙律牛油包薯條🦀 $86
即焗法式蘋果批、雪糕 $72
超級推薦‼️職員細心提醒我哋千祈唔好掂到個盤因為超熱😍佢仲好好咁樣安排咗我哋甜品後上,包保即叫即整😚首先佢個擺盤非常精緻,除咗有超香甜嘅椰子味雪糕之外仲有少量水果🍓旁邊嘅金寶粒粒香脆可口🤤蘋果鮮甜,肉桂味唔算太濃😋
Dirty $16
咖啡同奶竟然分開😱,第一次見,飲落去層次分明👍🏻同埋搬家咗之後一啲都唔貴😆
Earl Gray Latte$21
到底條飲管係唔係食得🤣一咬就碎左而且又吞到🤫伯爵茶味好香濃,有少少沙嘅感覺,好香🤭幾有趣,好似飲緊伯爵奶茶咁🙌🏻
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩