港式絲襪奶茶🧋好多香港人都鍾意,而媽媽都係愛好者☺️,知道佐敦有間冰室售賣多款口味奶茶,一於帶埋豬仔包去食個下午茶☕️試吓先🤩冰室以懷舊風主題佈置,有懷舊風扇、收音機📻、冷飲櫃作點綴,而牆上嘅懷舊海報,全部都係餐廳招牌食品嚟🤣媽媽最期待嘅奶茶原來有7️⃣種口味,真係款款都想試🤭,最後豬仔包幫媽媽選了口味比較特別嘅「 #玫瑰奶茶 🌹」😍。由於下午茶餐轉特飲半價,梗係要叫「 #樽裝熊仔奶茶 」,加埋隻熊仔打卡先啦🤩奶茶有淡淡嘅玫瑰🌹味,香得嚟又唔會搶走奶茶味,奶茶亦都好滑又唔太甜,岩哂媽媽口味,非常推介😋。樽仔奶茶配嘅熊仔係用小杯裝著好可愛😍。本來熊仔冰用茶底製造,溶咗都唔怕會整淡個奶茶,但佢又放普通冰塊🧊響底,都係會整淡個奶茶😅由於豬仔包不適宜飲奶茶,但見到熊仔咁可愛一定搶住飲,於是媽媽就預備第二隻熊比佢🤣🤣🤣👉🏻「 #藍柑桔熊仔冰 」。藍色嘅熊仔好特別,飲品同樣地不太甜,有淡淡柑桔🍊味,豬仔包非常滿意🤣食物方面,我哋點了「 #一夜暴富劉華多士🀄️」同「 #冰火菠蘿油 🧊🔥」。「 #一夜暴富劉華多士🀄️」個名好得意,估計係店主睇完劉華嘅嚦咕嚦咕新年財構思出嚟🤣,西多士上面鋪滿朱古力方格脆脆同華田粉,

「 #一夜暴富劉華多士🀄️」
個名好得意,估計係店主睇完劉華嘅嚦咕嚦咕新年財構思出嚟🤣,西多士上面鋪滿朱古力方格脆脆同華田粉,切開仲見到有煉奶流出嚟,配埋一齊食唔覺得特別甜,好好味😋,唯一可惜係隻麻雀🀄️只係裝飾唔食得😆

「 #冰火菠蘿油 🧊🔥」
豬仔包同媽媽都好鍾意食菠蘿包,真係要爭食🤣。個菠蘿包微暖,皮脆包軟,配埋牛油食好滋味😋,不過媽媽覺得牛油可以厚啲同再凍硬啲,冰火感覺先會突出😆

冰室仲有好多特色食品,去一次真係試唔哂,下次要再去試吓埋其他口味嘅奶茶同食品先得😉