2023-05-31
💖 Pazzi Isshokenmei (中環)中環皇后大道中80號H Queen’s 2樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️又約左 @_ashhh_h 食晚餐🥂繼續導佢食野令佢減唔到肥🙈,呢間餐廳又係我bookmark左好耐,好想食😍,佢地嘅食材全部來自日本🇯🇵,主廚用日本食材製作意大利美食,太特別了吧😎-Pazzi Kappou割烹御膳 $9886 Course Tasting menu▫️餐包配面豉牛油、炸紫菜🍞好好食😋尤其係個牛油🧈▫️A5和牛海膽龍蝦啫喱紅蝦他他🦞用左A5和牛片包住紅蝦他他,旁邊有龍蝦啫喱伴碟,面頭更係有好Creamy嘅海膽🧡,整體嘅味道好夾,好鮮甜🤫▫️白奶酪火灸帶子🧀/泡沫醬汁香煎帶子牛舌👅+$138第一款帶子配左白奶酪,初頭以為係會好似芝士咁嘅味,原來係似雪梨嘅口感,比較清淡,更加能夠突出帶子嘅鮮味🤤第二款就係熟少少嘅帶子,較有彈性😍泡沫醬汁味道好特別,係朝鮮薊泡沫🫧,帶有少少鹹香😌,牛舌亦係好爽口,好重牛肉香😋▫️油甘魚大根配清湯🍲油甘魚配上粉色嘅大根再加入清湯,好鮮甜嘅油甘魚🥰令我留下一個好深刻嘅記憶點▫️自家製南非鮑魚櫻花蝦配雞肉蜆肉湯意粉🍝又係超好食
💖 Pazzi Isshokenmei (中環)
中環皇后大道中80號H Queen’s 2樓
-Pazzi Kappou割烹御膳 $988
6 Course Tasting menu
▫️餐包配面豉牛油、炸紫菜🍞
好好食😋尤其係個牛油🧈
▫️A5和牛海膽龍蝦啫喱紅蝦他他🦞
▫️白奶酪火灸帶子🧀/泡沫醬汁香煎帶子牛舌👅+$138
▫️油甘魚大根配清湯🍲
▫️自家製南非鮑魚櫻花蝦配雞肉蜆肉湯意粉🍝
又係超好食嘅一道菜🤩,雞肉蜆肉湯會後上,加左之後變左湯意粉😳有櫻花蝦加持的確係好鮮甜。上面嘅鮑魚切片,更容易食用。
▫️炸牛仔肉配意大利芝士/和牛牛扒配甘筍、開心果卷心菜+$288
炸牛仔肉香脆又酥口,中間仲夾住芝士🧀️,都幾夾。
個和牛牛扒份量都幾多🥩,食落好嫩,好重牛肉係香。
▫️櫻花乳酪脆脆雪糕🍧
呢個雪糕係我地兩個一邊食一邊讚🤫,pinkpink好靚之餘唔會好甜好膩👍🏻,個底仲加左脆脆,增加口感。
▫️茶或咖啡☕️