2024-07-27
💖 Odelice! (海之戀商場) (荃灣)✨荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我同老公💩🐻❤️久唔久都會去海之戀商場度行街,除咗有Donki之外仲有玩具店可以睇😆,不過今日就行到好攰想搵個地方坐低同埋食晚餐,所以就揀咗玩具店對面嘅餐廳~-晚市套餐🍽️ $538 For 2呢個套餐已經包咗餐湯、頭盤、主菜、甜品💁🏻♀️我哋揀嗰個係二A +2 B嘅二人餐,即係話有兩個小碟同埋兩個主菜可以揀,如果兩個揀哂頭盤嘅話就冇得揀甜品㗎啦‼️今次我哋就揀咗兩個頭盤😚首先隨餐附送扁豆煙肉湯同香脆小法棍🥖,湯頭好甜,細嚼有扁豆粒同煙肉碎😚第一個頭盤就係流心水牛芝士沙律🥗,入面有蕃茄、沙律菜,配埋流心水牛芝士一齊食都幾清新,好多店舖沙律其實都係用果醋,佢地呢度就用香草醬🌿,感覺好Fresh。第二個頭盤就揀咗法國田螺🐚,用咗香草蒜香牛油🧈去焗制。另外亦有脆卜卜法包可以配搭一同食用。主菜粉面就揀咗蟹肉意粉🍝同埋紅酒燉牛面頰🐃。份量都好夠二人食用。意粉佢嘅醬汁唔算好多,但係就好重蟹肉鮮味😋。牛面頰好軟腍好入味,旁邊仲有啲紅酒汁可以拎埋黎撈薯蓉🥔。Rosé🥂 $75老公🐻❤️
💖 Odelice! (海之戀商場) (荃灣)
✨荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
-晚市套餐🍽️ $538 For 2
呢個套餐已經包咗餐湯、頭盤、主菜、甜品💁🏻♀️
Rosé🥂 $75
老公🐻❤️話咁有情調嘅餐廳都想叫返杯嘢飲,不過佢就冇乜所謂,咁我就話不如叫杯粉紅色㗎啦🥳
Frozen Strawberry Daiquiri🍹 $65 我自己就叫咗呢一杯沙冰,入邊有士多啤梨果蓉、紅莓汁,檸檬汁糖漿,飲落去就酸多過甜🫶🏻啱晒而家大肚嘅我。
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩