🤎《中環超抵食高質牛扒阿根廷扒房》— Picanhas’五月中已經幫襯咗,到而家仲好記得呢間係好推介(唔好意思有少少delay哈哈😆)!❤️‍🔥近期新開嘅呢間阿根廷扒房,以工業風嘅裝修同埋開放式廚房嘅設計,而且係由前Black Sheep大廚主理,重點係價錢非常超值‼️食物質素亦都高質😛食食吓嘢廚師突然請我哋飲咗杯紅酒話同牛肉好襯,本身嗌咗白酒嘅我哋都覺得紅酒好飲啲!😍🥗Crisp Green Salad $58你冇睇錯呢個價錢就有咁大兜嘅沙律!真係超乎我想像😝除咗份量方面俾到好足,佢嘅味道都絕對唔會單調,每條沙律菜都掛滿滿嘅汁,係我喺香港嘅沙律裏面算係top3!❤️‍🔥🍟Duck Fat Chips $48用鴨油炸嘅薯條好特別😙薯條炸得啱啱好,配埋佐馬爾貝克香蒜蛋黃醬,非常正😍🥩200 days Grain Fed Black Angus Picanha $228本身諗住嗌貴少少價位嘅牛,但因為賣晒所以嗌咗個比較平啲嘅~牛味冇想像中咁重牛味肉質有部份位置就有啲筋位,配搭埋阿根廷青醬好解膩好食👍🏻下次嘅話我會試吓另外嗰兩款嘅牛!🥟Empanadas (Spanish fried pastry
🤎《中環超抵食高質牛扒阿根廷扒房》— Picanhas’

🥗Crisp Green Salad
🥗Crisp Green Salad $58
🍟Duck Fat Chips
🍟Duck Fat Chips $48
🥟Empanadas (Spanish fried pastry) with provoleta cheese & spinach filling $88
餡料豐富,菠菜同芝士好夾而且好juicy,而且個餡皮做得好酥脆🥰
🫕Provoleta Mac N’ Cheese
🫕Provoleta Mac N’ Cheese $98
喺香港食過好食嘅Mac N’ Cheese真係數一數二😍令到食完一啖又一啖😛最上面嗰層個芝士脆脆好值得讚賞,芝士味好濃😙
🍫Churros
🍫Churros $88
正常發揮~😚

☻味道:8.5/10
☻環境:8/10
☻服務:8/10
☻價錢:8.5/10
☻回頭率:85%

📍Picanhas' (中環)
中環伊利近街27及29號地舖
🍟Duck Fat Chips