5天前
見網上平台介紹這家位於中環半山的牛扒店”Picanhas” 好似幾吸引,bookmark 要試下。見星期二有半價T-bone, 星期四有半價斧頭扒….終於等到7月1日星期二公眾假期可以去試吓。早於兩周前在OpenRice 預約,沒有註明用餐時間,但是到店後告知用餐時間60分鐘!! 話公司website 有溫書註明,但我經OpenRice book 都冇講。如果早知60分鐘一定唔會嚟,90分鐘我都可以接受,60分鐘實在難以接受!!難怪咁多人北上,不能怪香港人!! 我order T-bone 男店員話要30分鐘,即是只有30分鐘食?! 其實都唔Make sense! 這個T-bone 包了沙律及薯條,沙律菜幾新鮮上面灑上大量芝士特別美味,薯條幼身幾香脆。T-bone 幾大件夠3個人share. T-bone 將兩塊牛排合而為一:西冷牛排和牛柳。牛柳是是牛最柔軟的部分,肉味比較清淡。而西冷則口感有嚼勁,肉味濃郁。T bone 可以同時滿足2種口感。叫了Medium-rare,下次都係叫番Medium。Churros 傳統肉桂口味,幸好肉桂味不太濃伴上朱古力醬及Cream ,平時少吃因為怕甜
叫了Medium-rare,下次都係叫番Medium。
Churros 傳統肉桂口味,幸好肉桂味不太濃伴上朱古力醬及Cream ,平時少吃因為怕甜,食一條ok 多一條就太甜。