2024-02-17 1284 浏览
。O小姐。楼上泰菜。日常。话说趁新年嘅时间,同娘亲去一去花园街女人街,睇吓有冇嘢买,行到咁上下见攰攰地,咁梗系去食个饭先啦,再谂又谂,不如去食泰菜?上到嚟,原来餐厅系要一早预约㗎,好彩我哋早食,咁所以我哋都有位可以食个快din!呢度侍应叔叔同埋姐姐都好好人,佢哋都有介绍有啲乜嘢好食,见我系度影相仲帮我摆到靓靓添🤣由于我哋都唔系太想食煮食,所以我哋就叫咗小食拼盘、串烧、炒金边粉、芒果糯米饭同埋两杯嘢饮就算啦(但其实原来好饱好饱好饱)我哋先叫咗沙嗲串烧 - 我哋叫咗鸡同牛,佢个沙嗲汁系好食嘅,同埋都烤得几㶶,好似喺泰国食嘅沙嗲甘😏惊喜嘅系泰式珍宝拼盘,我哋叫咗个细嘅,点解都会有咁多𩠌㗎!佢有鸡翼、鱼饼、虾饼、、仲有春卷!超级多啊,四个人食都得啊,我哋两个人食反而太多啦😳不过佢应该系即叫即炸嘅,好食嘅,所有嘢都脆卜卜同热辣辣煮食方面,我哋就叫咗个炒贵刁,不过不失啦,系油多咗少少,不过啲𩠌就好大嚿,见到好大嚿青口啊!我同娘亲大人各自叫咗一杯嘢饮,娘亲大人𠮶杯系红豆奶茶,interesting !而我𠮶杯呢,就系佢哋嘅泰屋特饮,其实叫完都唔知系咩嚟,问返侍应姨姨,佢话入面有几样嘢嘅,好有咬口,不
。O小姐。楼上泰菜。日常。

沙嗲串烧

珍宝拼盘

炒金边粉

我同娘亲大人各自叫咗一杯嘢饮,娘亲大人𠮶杯系红豆奶茶,interesting !而我𠮶杯呢,就系佢哋嘅泰屋特饮,其实叫完都唔知系咩嚟,问返侍应姨姨,佢话入面有几样嘢嘅,好有咬口,不过我都仲未搞得清楚入面系乜嘢😳

最后,食泰国嘢梗系要食芒果糯米饭啦!估唔到呢个芒果糯米饭系由两款唔同颜色嘅糯米组成,芒果甜嘅,唔酸!好紧要呀,连平时唔系好食甜品嘅娘亲大人佢都有食到。
芒果糯米饭

食饱饱,最后埋单五旧水,以呢个价钱嚟讲,同呢个质素嚟讲都唔差嘅,起码佢份量系足够先,不过下次如果你食嘅话,可能就要订定枱同埋揾多啲人嚟食,咁样先至可以食得多几款啦😏
等候时间
5 分钟 (堂食)
沙嗲串烧
珍宝拼盘