餐厅: 田記魚蛋牛腩專門店 (碧街)
资讯:

。O小姐。大大碗牛腩河。日常。话说香港要夜缤纷,咁就谂住夜晚过嚟油尖旺睇睇啦,一出地铁站就肚饿,咁就即刻医肚先,话晒老人家唔等得要早食饭。一出地铁站就见到呢一间叫田记嘅牛腩河,见都有好多人帮衬㖞,咁应该唔会差得去边啦!入到去坐低,环境都唔错嘅,都几干净,侍应阿姐都几好礼貌(大家去开都应该好明白平时啲姐姐嘅态度系几咁好先得㗎)😅同靓妈嗌咗两碗河粉,一个系崩沙牛腩河(听讲系出名嘅),另外我就嗌咗三宝括住牛筋、牛腩、同牛肚),我哋仲加咗紫菜!两碗河粉好快都嚟到,河粉啱啱好,唔会话太水,至于牛腩方面,我觉得佢哋炆得几腍,而且都几入味,同埋都好大碗好优惠,可能系因为地区嘅问题,如果去返啲写字楼区,应该唔会咁大碗(食极都唔食唔晒)。靓妈𠮶碗崩沙牛腩,个味系唔同啲嘅,牛肉肥瘦均匀,如果钟意食牛嘅话,一定要嗌佢。而我𠮶碗三宝呢,牛筋好腍,一咬就溶化,另外牛肚都好易入口,内脏我唔钟意食,但唯一牛肚系我钟意食嘅嘢,所以呢一间嘅牛肚系值得可以再翻桌嘅!如果想食龙尾少少嘅话,记得要加佢哋嘅辣椒油,加埋落去,成个味道提升咗🤭食粉面点可以少咗一杯冻柠茶!靓妈就饮豆浆。好耐冇饮冻柠茶啦🥹另外值得一赞嘅系,佢哋又唔会
。O小姐。大大碗牛腩河。日常。

崩沙牛腩河

牛三宝

另外值得一赞嘅系,佢哋又唔会催你要交枱,等你食饱饱,先至走👍🏻

临走𠮶阵谂住影下啲牛腩,跟住斩料嘅哥哥好好笑容,即刻帮佢影返张相🤣
崩沙牛腩河
牛三宝