2020-05-28 59 浏览
OT的星期日,大早返完工,再約朋友shopping 直落。午餐經佢推薦來到日本野,因為她和同事常來。環境乾淨企理,枱與枱相隔一定距離,坐得舒服。午餐餐牌選擇不算多,但勝在很抵食!$58蚊大大個温泉蛋牛肉丼飯,温泉蛋做到好流心,牛肉份量多且牛味濃,飯的份量仲多!我點的是吉列牛丼組合,牛肉放在石板上燒的那種!有麵豉湯、飯跟餐。吉列牛長長一條,已經炸脆,看得到肉中雪白牛花。放上石板燒一燒即可食!點上沙律醬,配上紫菜飯,滋味真是一流。點了一客三文魚刺身,估佢唔到咁厚切,件件都有如肥豬肉,令我地過足刺身癮。蟹子沙律又係估佢唔到,因為份量好多!滿滿的蟹子和蟹柳鋪面,如果記得元朗壽司店的巨量級蟹子沙律,咁呢度都都異曲同工之妙!最後點的水信玄餅和心太軟,味道雖然不算很突出,但也令人滿意。日本餐廳食到熱辣辣心太軟,卻也是意想不到。如果想坐得舒舒服服又想以實惠價食到日本菜,這裏真的是十分不錯的選擇!

2020-05-17
午餐