2023-03-04
上次行過大南街時已經被店舖精緻裝修日本風所吸引🤩地方雖小但氣氛同舒適度滿滿~感覺置身日本小店🎌我聽到隔籬枱話夜晚食飯一定要book因為嚟咗幾次都食唔到🫢餐枱大概有6張,當日12點半左右已經滿咗,大家如果專登嚟記得要預約~而餐牌有A5黑毛和牛壽喜燒,亦有不同炸物供應今日一個人就選擇午市套餐包括以下所有都只係$68😚價格相宜🔹前菜青絲海蜇青瓜切得幼細連同大量海蜇非常爽脆清新調味恰當,非常開胃🔹輕盈吉列豚🐽所有食品即叫即炸新鮮熱辣✨豚肉七分瘦三分肥.有咬口得來亦有油香👍🏻外皮鬆脆無比,炸得乾身完全冇油膩感🔹日式辛辣湯配八不赤麵🍜赤面其實等於蕎麥麵可以揀傳統赤面湯/日式辛辣湯/日式沙嗲湯揀咗辛辣湯淡淡辣度唔會好油而配菜豐富.有微甜嘅索湯腐皮,彈牙嘅日式魚蛋再加上大量鮮味嘅櫻花蝦同海帶/青蔥,各方面都配合得唔錯,充滿和風味道🔹日本Tominaga神戶100%葡萄汁🍇無需加錢就可以飲到果汁,對比外面餐廳比較少見👍🏻✨從而感受到餐廳由裝修到食物質素各細節都確實用心,同時店員亦有禮效率高,一切都務求令客人真係置身於日本小店嘅感覺~下次一定要再試試出名嘅和牛壽喜燒🤩
而餐牌有A5黑毛和牛壽喜燒,亦有不同炸物供應
調味恰當,非常開胃
🔹輕盈吉列豚🐽
所有食品即叫即炸新鮮熱辣✨
豚肉七分瘦三分肥.有咬口得來亦有油香👍🏻
外皮鬆脆無比,炸得乾身完全冇油膩感
🔹日式辛辣湯配八不赤麵🍜
赤面其實等於蕎麥麵
可以揀傳統赤面湯/日式辛辣湯/日式沙嗲湯
🔹日本Tominaga神戶100%葡萄汁🍇
無需加錢就可以飲到果汁,對比外面餐廳比較少見👍🏻✨
下次一定要再試試出名嘅和牛壽喜燒🤩