2021-12-17
偶然想同男朋友食好西所以近近地搵銅鑼灣有咩好食,見到呢間西餐好似新開comment唔錯,永光中心又好方便,所以就揀左😝。7點左右去到唔使等位🤩。舖頭座位唔算多,坐得好舒服,一啲都唔逼,幾有氣氛🙌🏻。🔅吉列牛肉薯餅 ($58)炸得好香脆!薯蓉好滑,都食到啲牛肉碎。個醬酸酸地幾惹味,少少辣,似mustard。🔅照燒汁焗春雞 ($178)春雞係勁juicy!真係有汁流出黎🤣!肉質好嫩滑,雞胸都唔會好鞋,焗得都算入味。汁唔似平時食既照燒汁味,個人覺得似蜜糖味多啲,甜甜地好正🤤,平時食雞唔食雞皮既我都忍唔住食晒啲皮😂。伴碟既薯仔都有牛油煎過好香,沙律菜都新鮮👍🏻,一啲都唔馬虎。🔅西京燒比目魚拼帶子 ($218)魚好滑唔鞋,汁甜甜地好惹味,層皮煎得好香,加埋汁好正好夾😋。帶子超鮮甜,無雪味!💬餐廳環境好好,staff都好nice🥰,經常主動斟水,加一都值。食物雖然要等,不過慢工出細貨🤩,無浪費到等既時間😳。2個main都好滿意,真係值得等👍🏻!隔離枱生日staff好似會拎八音盒出黎播生日歌😂,又好主動幫手影相,下次有朋友生日會約佢食呢到😎。