2023-03-12 20 浏览
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 𝙕𝙪𝙘𝙘𝙤尖沙咀漆咸道南23-27號地下R1號舖✦ 原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉龍蝦肉質好彈牙,龍蝦汁意大利粉味道好濃郁好掛汁,食落真係好好味!✦ 蜜糖雞翼唔錯呀又脆又多Juicy,香甜可口。✦ 巴馬火腿配金蜜瓜咸香嘅火腿配清甜嘅蜜瓜,啱哂做開胃小食。✦ 錦繡什肉薄餅餅底好薄好脆,面頭都好多料,有辣肉腸同其他腸仔,幾好食又唔會好膩,2個人食晒都無問題。✦ Corona夠凍,口感清爽!呢到雖然唔係係大街,但感覺更舒服,而且仲有室外位,食物同服務都好好,呢到播嘅歌仲好岩我聽tim,係個chill下嘅好地方(๑˃̵ᴗ˂̵)

☆ 𝙕𝙪𝙘𝙘𝙤
尖沙咀漆咸道南23-27號地下R1號舖
✦ 原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉
✦ 蜜糖雞翼
唔錯呀又脆又多Juicy,香甜可口。
✦ 巴馬火腿配金蜜瓜
咸香嘅火腿配清甜嘅蜜瓜,啱哂做開胃小食。
✦ 錦繡什肉薄餅
✦ Corona
夠凍,口感清爽!
2023-03-11 39 浏览
尖沙咀呢一間酒吧,✨都好有特色。裝修風格好有時尚感,坐落得好舒服。.Sashimi Platter hkd198剌身拼盤拼盤嘅品種都好多,😋有我鍾意嘅北極貝,同埋厚肉嘅帶子,而且佢嘅泰式生蝦都有特色。🦐秘製嘅青色辣醬,都好惹味。.Seared Salmon Steak With Cream Sauce hkd218香煎三文魚扒配忌廉汁🐟忌廉汁夠香滑,而且🥔伴碟都有薯蓉,同埋蘆筍,🍄蘑菇等等,三文魚熟度啱啱好。.Margherita Pizza hkd138🍕瑪格麗特薄餅質感輕薄,用嚟送酒啱啱好。.Spicy Fried Squid Floss hkd88麻辣香炒魷魚鬆炒得好香,超級鍾意佢個麻辣醬汁。

Sashimi Platter hkd198

剌身拼盤
拼盤嘅品種都好多,😋有我鍾意嘅北極貝,同埋厚肉嘅帶子,
而且佢嘅泰式生蝦都有特色。🦐秘製嘅青色辣醬,都好惹味。

香煎三文魚扒配忌廉汁

Margherita Pizza hkd138
🍕瑪格麗特薄餅

質感輕薄,用嚟送酒啱啱好。

Spicy Fried Squid Floss hkd88
麻辣香炒魷魚鬆
炒得好香,超級鍾意佢個麻辣醬汁。
2023-03-10 146 浏览
近排同朋友夜晚聚會,去咗間chill 爆既意大利餐廳,有露天座位,主打薄餅及意粉,整過餐廳環境令人可以完全放鬆心情,chill 住過weekend 一流!.🍞香煎鵝肝多士 $98.0鵝肝經過精心的處理和烹調,外層酥脆,裡面柔軟,再搭配上多士的鬆脆口感,一口咬下來,鵝肝的濃郁味道在口中盡情散發!不俗。.🐙麻辣香炒魷魚鬆 $88.0這道菜式是口感和味道的完美結合!香辣可口,送酒必備。.🍕雜錦什肉薄餅 $138.0薄餅上面放滿了各種肉類,口感豐富,美味可口!.🦞原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 $168.0原隻青龍蝦夠晒誠意 , 龍蝦汁香濃Creamy,配上彈牙嘅意大利粉,喜歡食意粉嘅絕對唔可以錯過.🍸Greeny Garden $108.0這杯飲品綠油油的,看起來就非常清新!口感清新甘甜,讓人喝了之後感覺整個身體都被清爽了一下,非常適合在炎熱的夏日享用.🍸(Cocktail)Bartender's $108.0這杯飲品是調酒師的精選!它是完全以客人的需求客製化定制,所以每個人出嚟嘅成品都會唔同,今次調酒師就調左杯好似火龍果咁嘅色水嘅Cocktail俾我。飲落去中晒小妹嘅口味,希望大家如果會去嘅話
🍞香煎鵝肝多士 $98.0
🐙麻辣香炒魷魚鬆 $88.0
這道菜式是口感和味道的完美結合!香辣可口,送酒必備。
🍕雜錦什肉薄餅 $138.0
薄餅上面放滿了各種肉類,口感豐富,美味可口!
🦞原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 $168.0
🍸Greeny Garden $108.0
🍸(Cocktail)Bartender's $108.0
這杯飲品是調酒師的精選!它是完全以客人的需求客製化定制,所以每個人出嚟嘅成品都會唔同,今次調酒師就調左杯好似火龍果咁嘅色水嘅Cocktail俾我。飲落去中晒小妹嘅口味,希望大家如果會去嘅話都可以試吓佢啲歌調酒師特飲。
香煎鵝肝多士
麻辣香炒魷魚鬆
雜錦什肉薄餅
2023-03-07
辛苦咗五日,星期五難得唔使再OT,即刻要去飲番杯!!!要呢一間酒吧,絕對絕對能夠令你忘憂(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)👍🏻酥皮煙三文魚焗羊架呢個主菜相當出色,酥皮入口鬆脆,顏色金黃,羊架生熟程度剛好,咬落有肉汁,帶點羊脂感,酥皮之內蘊藏左煙三文魚碎,食落帶點鹹香,亦中和左原有的羊氈味,不過唔好睇佢好似細細件咁,食完都會幾滯。👍🏻XO醬鮑汁香煎大帶子意粉另一個滋味滿足的主菜,XO醬非常香口,食落微辦,意粉有足夠嘅濕潤度,帶子僅得一粒但煎得不俗,炒埋蒜片、洋蔥、蕃茄粒同蘆筍,果真是色香味俱全,不過份量較少。👍🏻辣肉腸薄餅批底非常薄脆,咬落絕對有脆卜卜嘅口感,薄薄幾片辣肉腸足以令pizza非常夠味,而且餐廳更加上芝士鋪面,食落份好惹味。👍🏻Apple breeze 本身真係好想喺度飲番杯酒,可惜正值星期五有下場,所以叫咗杯無酒精,由青瓜同蘋果汁混合而成嘅一杯梳打,味道清新,青瓜味道比較出。👍🏻👍🏻特別喜歡餐廳嘅整個環境,枱與枱之間好有空間感,而且餐廳播放嘅歌曲好啱聽,令人完全唔捨得走!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

👍🏻酥皮煙三文魚焗羊架

👍🏻XO醬鮑汁香煎大帶子意粉

👍🏻辣肉腸薄餅

👍🏻Apple breeze

2023-03-06 21 浏览
尖沙咀隱世情調酒吧放工諗住去放鬆吓,網上見到尖沙咀有間隱世酒吧環境幾吸引,掛滿藝術畫作,意大利餐廳主打薄餅及意粉,同時有佐酒小食。放工即刻去試吓。餐廳好chill 座位舒適,另有梳化座位、露天座位,燈光昏暗有情調,音響超大聲好有氣氛💕適合飲酒🍻消遣。人比較少,可以同閨密傾吓偈食吓野放鬆下,另收加一服務費Smoked Salmon Avocado Pizza煙三文魚牛油果薄餅 $138去到意大利餐廳梗係要食薄餅,香脆唔𠝹口,煙三文魚唔會好鹹Chicken Wing Platter雞翼拼盤 $118脆脆的單骨雞翼食落好方便,每款口味都有,辣辣的水牛城雞翼、香辣雞翼、惹味蒜香雞翼小小辣、甜甜的蜜糖雞翼。好味😋推介Pan-Fried Foie Gras On Toast香煎鵝肝多士 $98 @2邪惡肥美鵝肝配上黃金多士,咬落去啲油香出曬黎,上面淋咗少少黑醋汁中和油膩感Parma Ham and Honeydew Salad巴馬火腿配金蜜瓜 $88鹹鹹的火腿配上甜甜的蜜瓜Lazy b $88(Cranberry Juice, Grapefruit Juice, Lime Juice , Lych
尖沙咀隱世情調酒吧

意大利餐廳主打薄餅及意粉,同時有佐酒小食。放工即刻去試吓。

人比較少,可以同閨密傾吓偈食吓野放鬆下,另收加一服務費

Smoked Salmon Avocado Pizza
煙三文魚牛油果薄餅 $138
去到意大利餐廳梗係要食薄餅,香脆唔𠝹口,煙三文魚唔會好鹹

Chicken Wing Platter
雞翼拼盤 $118

Pan-Fried Foie Gras On Toast
香煎鵝肝多士 $98 @2

Parma Ham and Honeydew Salad
巴馬火腿配金蜜瓜 $88
鹹鹹的火腿配上甜甜的蜜瓜

Lazy b $88
(Cranberry Juice, Grapefruit Juice, Lime Juice , Lychee Syrup)
甜甜的荔枝沙冰🍧果汁

Twilight Dove $88
(Peach Puree , Orange Juice , Pineapple Juice, Soda)
桃🍑味梳打

服務質素:8/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

2023-03-04
有次係麼地道附近食完午飯穿過條巷離開時,發現另一邊的盡頭有間餐廳“Zucco”😮,見裝修得好Chill又有得飲酒🍷,心諗有幾會一定要去試下。今日約咗個friend,於是建議嚟呢度😆。Zucco有露天同室內兩部份,場內有音響設備🎵🎤及投影機🎥,整個場嘅設計都好適合開party。事實上當晚餐廳有Event。店員見我哋專登嚟到,話可以照樣安排食物但雖早點離開😔。於是我哋只係食咗個晚餐,飲酒就留待下次先啦🥲。巴馬風乾火腿薄餅 $138薄餅🍕非常薄脆,配埋鹹香嘅parma ham🥓、芝士🧀、芝士碎同火箭菜,就係一個完美嘅組合🥰。香煎小牛扒 $108薄身嘅小牛🐂排煎得香口,肉質軟淋有牛味😋。香煎鵝肝多士 $98鵝肝🦢表面煎得乾身,配埋多士,口感加倍豐富,咬落滿口油香🤤,又係另一個完美嘅組合😍。吉列炸蠔 $68一碟有5️⃣隻炸蠔,每隻蠔都炸得非常香脆,而且外層炸漿唔太厚,唔錯🤗。龍蝦汁虎頭大蝦意粉 $158有兩隻虎頭大蝦🦐,蝦肉爽彈有蝦味,意粉煮得啱啱好,龍蝦汁唔太鹹撈埋意粉一齊食,非常惹味😋。蒜香雞翼 $78單骨雞翼🐓炸得非常香口,食嘅時候相當方便,外層配有惹味炸蒜,每一啖都蒜味滿滿😋。總

巴馬風乾火腿薄餅 $138

香煎小牛扒 $108
薄身嘅小牛🐂排煎得香口,肉質軟淋有牛味😋。

香煎鵝肝多士 $98

吉列炸蠔 $68

龍蝦汁虎頭大蝦意粉 $158

蒜香雞翼 $78

總括而言,餐廳位置雖然有啲隱蔽,但其實地點十分放便 (尖沙咀P3出口行1分鐘就到)。店內環境好適合一大班朋友飲酒傾下偈輕鬆下,又或者開小形party都好正❤。

2023-03-02
2023-03-04 17 浏览
Happy Friday🙌🏻收工同朋友去chill下!朋友帶路去左呢間酒吧餐廳,地點都幾隱蔽,要係漆咸道南轉入麼地道的橫巷才發現。餐廳裝修型格,座位好多,還有室内室外座位選擇,氣氛不錯,最適合同一班朋友來relax一下🍻.🥗凱撒沙律配巴馬火腿 $98平時食飯都會點個菜,感覺健康點。而且重有多款配料選擇,有巴馬火腿、煙三文魚、帶子。我們選了巴馬火腿,份量都不少,咸香加上新鮮開胃沙律菜,令味道更提升。.🐥蜜糖雞翼 $78雞翼炸得好香脆,加上蜜糖,香甜又惹味,而且餐廳好貼心,用上單骨雞翼,客人進食更方便。.🦑唐揚魷魚 $88魷魚新鮮炸起,食落香脆可口,入面彈牙有咬口,配上千島醬汁更醒胃。.🦞原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 $168賣相好吸睛,用上原隻青龍蝦🦞好鮮甜彈牙,而意粉煮得剛剛好,配上香濃的龍蝦汁和雜菜,真的不錯。.🍹Mocktails:餐廳有多款酒類飲品提供,我地唔飲酒,所以就選了Mocktails。兩杯賣相都好靚,漸變顏色。🍎Apple Breeze $88由蔓越莓、西柚、青檸汁,加上荔枝糖漿調配而成,酸酸甜甜幾開胃。🍑Twilight Dove $88由桃子、橙、菠蘿汁,加上蘇打水調
🥗凱撒沙律配巴馬火腿 $98

🐥蜜糖雞翼 $78

🦑唐揚魷魚 $88

🦞原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 $168

🍹Mocktails:
🍎Apple Breeze $88
🍑Twilight Dove $88
由桃子、橙、菠蘿汁,加上蘇打水調製而成,果味香濃,感覺好清新。
2023-03-03 69 浏览
這間位於尖沙咀Zucco,晚市主打西餐及多款送酒小食,還有多款的酒精飲品,適合朋友放工chill下。我點了杯Greeny garden,味道清新,帶點薑味,老公就要了杯1664。葡萄牙豬肉腸拼盤豬肉腸有三款,全部已切開小件,方便食用,豬肉腸咸咸地,用來送酒一流。巴馬風乾火腿薄餅薄餅是超薄的脆薄底,表面舖滿了火箭菜及風乾火腿,咸香味再加火箭菜的苦澀味,而且又不會太飽肚。鑽石青龍蝦配龍蝦汁意大利粉龍蝦新鮮,肉質爽彈,意粉爽口,加了些蒜片及蘆筍,清新好味。

葡萄牙豬肉腸拼盤

鑽石青龍蝦配龍蝦汁意大利粉
龍蝦新鮮,肉質爽彈,意粉爽口,加了些蒜片及蘆筍,清新好味。

2023-03-03 128 浏览
繼之前去諾士佛台試過一間酒吧(backdoor)啲野食幾好食依家比我搵到呢間都係野食好食嘅酒吧😗全部野食都好推介想食得飽同埋飲酒就預人均$350左右-🦞原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 💰$168超吸晴嘅意粉 有成隻龍蝦意粉個汁幾creamy入面都幾多配料 例如翠肉瓜、蒜頭幾好食 唔係得個樣👍🏻-🍚海膽意大利飯 💰$148第一次食海膽嘅risotto成個調味幾好 啲飯真係有海膽嘅味道而上面舊海膽唔腥唔苦 -🐌芝士田螺焗薯茸 💰$88呢個超正!一定要試個薯茸係有啲細細片嘅薯仔除咗有好邪惡嘅芝士之外 仲有牛油香味我自己食曬呢兜都得૮‬ ̳ᴗ ̫ ᴗ ̳ა‪‪❤︎‬-🍸Bububu 💰$108呢杯係white wine 所以成杯味道都偏甜飲落唔太重酒味 荔枝味最出 啱唔太鍾意重酒精味嘅人飲-🍸Dragon Rose 💰$108呢杯係vodka 就比較重酒味另外有火龍果嘅味道 幾特別-⚠️餐廳位置都有啲難搵 喺尖東P3出口出咗之後 過馬路去海景大廈 向左面走十幾步 就應該喺地下見到zucco嘅牌仔
依家比我搵到呢間都係野食好食嘅酒吧😗
全部野食都好推介
想食得飽同埋飲酒就預人均$350左右
🦞原隻青龍蝦配龍蝦汁意大利粉 💰$168
超吸晴嘅意粉 有成隻龍蝦
意粉個汁幾creamy
入面都幾多配料 例如翠肉瓜、蒜頭
幾好食 唔係得個樣👍🏻

海膽意大利飯
Bububu
Dragon  rose
2023-03-02 25 浏览
Zucco地址: 尖沙咀漆咸道南23-27號地下R1號舖Happy hour 當然要試新餐廳啦😙~鹹蛋帶子意大利飯🥚$138意大利飯軟硬度適中,再配上個鹹蛋醬同埋帶子😏,口感嫩滑味啖啖都好重鹹蛋味,好有特色呀,不錯😋。香蒜辣椒虎蝦意粉🦐$148有原隻份量十足新鮮虎蝦,虎蝦肉質鮮嫩😎,口感彈牙,加上香蒜意粉,好入味,好開胃,不錯🤪。巴馬風乾火腿薄餅🍕$138焗到脆卜卜嘅餅底加上滿滿番茄醬; 芝士和Parma ham🤩,鹹度適中,味道啱啱好🤪。酥皮煙三文魚焗羊架🐑$298作為特色菜當然要叫來試下啦,三文魚焗羊架真心第一次食🥳。大大件酥皮包住完整羊架,而且中間仲塞滿煙三文魚添😍,真係個非常新奇嘅菜色,好特別呀😋。水牛城雞翼🐔$88大大隻單骨雞翼,雞肉juicy辣度岩岩好😝,好開胃,不錯。
Zucco
地址: 尖沙咀漆咸道南23-27號地下R1號舖

Happy hour 當然要試新餐廳啦😙~

鹹蛋帶子意大利飯🥚$138

香蒜辣椒虎蝦意粉🦐$148

巴馬風乾火腿薄餅🍕$138

酥皮煙三文魚焗羊架🐑$298

水牛城雞翼🐔$88
大大隻單骨雞翼,雞肉juicy辣度岩岩好😝,好開胃,不錯。

2023-03-01 13 浏览
收工之後同個同事飲杯嘢食吓嘢,見到附近呢一間酒吧餐廳都唔錯,環境幾好,又有戶外嘅座位,呢啲天氣唔太凍非常舒服首先我地每人叫左杯紅酒,然後叫左巴馬火腿配金蜜瓜,金蜜瓜好甜,中和返巴馬火腿既鹹味,配埋紅酒Perfect主食就叫左個辣肉腸pizza,好多芝士岩哂芝士控,個餅皮唔會厚身到好似食麵包皮咁,呢個厚度岩岩好!最後就叫咗個美國肉眼扒,估唔到都幾大塊,旁邊會配有薯蓉同埋蕃茄,個牛扒口感幾腍,個薯蓉都好滑呢度仲可以同朋友玩下beer pong呀

呢度仲可以同朋友玩下beer pong呀
2023-03-01 14 浏览
好耐冇見個朋友,飲杯野吹下水就最好不過,朋友帶我黎左呢間隱世既酒吧餐廳,黎到好似去左另一個角度,好有外國街頭風呢度仲有peer pong玩,見到人地玩都想玩埋一份呀!首先我地就叫左支紅酒,然後叫左份鵝肝多士,個鵝肝好厚身又肥美,配上紅酒的確唔錯然後叫左個明太子三文魚意粉,明太子配上忌廉汁多左一層鹹鮮味道,呢個配搭我幾鍾意然後叫左份美國肉眼扒,我地叫左medium rare,都幾大塊而且肉味幾香,真係好飽呀!

呢度仲有peer pong玩,見到人地玩都想玩埋一份呀!

2023-02-28 26 浏览
隱世高質bar 收左工 想同老公搵個地方chill下走左去赫德道附近 行下行下走左入一個好隱蔽既地方有間好靚既酒吧 因為未食晚餐 飲杯野同食下野 放鬆下 環境好靚 好舒服 叫左咸蛋帶子意大利飯有啲咸蛋黃既香味 最重要粒帶子 唔會overcook左 叫左巴馬風乾火腿薄餅🍕係我地最鐘意既薄脆pizza 超正 叫左兩杯酒 🍷🍹一杯白酒 一杯sunrise 有酒 點可以冇小食 叫左個雞翼拼盤同埋薯條🍟薯條有玩松露醬😋😋😋雞翼有幾隻味 蜜糖味 蒜香同香辣🍗一次過試哂幾隻味我本身就不嬲鐘意蜜糖味 不過香辣都好惹味正👍🏻👍🏻冇諗過呢間咁隱秘既bar 環境咁好 啲野仲要咁好食 咁岩口味😋👍🏻
隱世高質bar

Sunrise
雞翼拼盤
薯條
2023-02-26 24 浏览
星期六晚去咗尖沙咀酒吧餐廳chill一chill😙 呢個場好大有露天又有indoor,裹面有大音響設備,低音bass好勁👍🏻 一邊食嘢氣氛一直都好high😆😆😆😆海膽意粉有一小塊海膽在面,超濃郁海膽汁包住每條意粉,味道散發着淡淡海膽鮮味~巴馬風乾火腿薄餅餅皮又脆又薄,表面有鹹香巴馬風乾火腿混合濃香芝士,芝士粉,火箭菜,好味好味😋蜜糖雞翼單骨雞翼食落更加方便,表面滿佈蜜糖,口感外脆內軟,甜蜜蜜的燒茄子茄子表面佈滿香蒜調味料,非常惹味,味道一流👍🏻芝士田螺焗薯茸薯茸加芝士香滑,芝味十足~ 香煎牛小扒薄切牛小扒入口鬆軟,香濃牛味~

海膽意粉

蜜糖雞翼
單骨雞翼食落更加方便,表面滿佈蜜糖,口感外脆內軟,甜蜜蜜的

燒茄子
茄子表面佈滿香蒜調味料,非常惹味,味道一流👍🏻

芝士田螺焗薯茸
薯茸加芝士香滑,芝味十足~

香煎牛小扒
薄切牛小扒入口鬆軟,香濃牛味~
.忍唔住一定要推介 堅係好正🥺性價比又高又Chill嘅餐廳一入到去個環境已經勁chill🌬有分室外同室內,有啲酒吧嘅感覺👍🏻嘢食同飲品都好有水準👍🏻下次飲嘢決定唔去諾士佛台,來依度仲好😙環境闊落又有嘢食😌是日餐單📃:香蒜大蝦意粉🦐超級香嘅蒜香味兩隻蝦又大又彈牙👍🏻真材實料鵝肝多士🍞邪惡嘅鵝肝雖然好漏,但係食完想叫多碟多士好脆,鵝肝都夠晒大塊價錢亦都唔算貴 👍🏻刺身拼盤🍣本身睇餐牌,見刺身拼盤$198完全估唔到會咁多仲要有海膽呢個真係超級驚訝👍🏻而且食材新鮮👍🏻水牛城雞翼🍗酸甜嘅水牛城雞翼汁配炸香嘅雞翼👍🏻香辣牛柳粒🥩略為鹹咗少少不過牛柳粒好多好香嘅川辣味美味Fruit Punch🍹正常發揮!令到我對佢嘅Cocktail好有期待所以決定下次去飲嘢🤣🔆認真全部都好好食!見到個餐牌直頭嚇親基本上咩都有得叫👍🏻去到只有一個難題就係太多選擇,唔知叫咩好😂Must Encoreeee‼️已經決定咗下次飲嘢要過去🤘🏻完全係隱世美食😋
忍唔住一定要推介 堅係好正🥺
性價比又高又Chill嘅餐廳

一入到去個環境已經勁chill🌬
有分室外同室內,有啲酒吧嘅感覺👍🏻
嘢食同飲品都好有水準👍🏻
下次飲嘢決定唔去諾士佛台,來依度仲好😙
環境闊落又有嘢食😌

是日餐單📃:
香蒜大蝦意粉🦐
超級香嘅蒜香味
兩隻蝦又大又彈牙👍🏻
真材實料

鵝肝多士🍞
邪惡嘅鵝肝
雖然好漏,但係食完想叫多碟
多士好脆,鵝肝都夠晒大塊
價錢亦都唔算貴 👍🏻

美味Fruit Punch🍹
正常發揮!令到我對佢嘅Cocktail好有期待
所以決定下次去飲嘢🤣

🔆
認真全部都好好食!
見到個餐牌直頭嚇親
基本上咩都有得叫👍🏻
去到只有一個難題
就係太多選擇,唔知叫咩好😂
Must Encoreeee‼️
已經決定咗下次飲嘢要過去🤘🏻