今日同朋友去咗銅鑼灣一間叫「Zinger」嘅酒吧餐廳食晚餐,呢度最特別嘅地方係有個小舞台,每晚7:30-9:30都會有一至兩位歌手喺台上現場駐唱,而夜晚9:30之後仲有open mic環節,可以俾食客上台唱歌,喺香港嚟講算係比較少數嘅餐廳。🍊 牛油煎蟹餅配檸檬芥未籽蛋黃醬煎蟹餅係我鍾意食嘅前菜之一,底面兩邊煎得香脆,切開每一啖都食到蟹肉,味道調得啱啱好唔會太鹹,加上新鮮檸檬汁同芥未籽蛋黃醬,令到味道帶酸酸甜甜,蟹肉嘅鮮味更加突出🍊 水牛城雞翼一份前菜有五隻水牛城雞翼,雞翼嘅外皮炸得香脆,配上特製嘅水牛城醬汁之後再焗,味道酸酸辣辣非常開胃,肉汁鎖住喺雞翼內,令到雞肉食落非常嫩滑;旁邊配有新鮮青瓜條同芝士沙律醬,非常適合做餐前小食🍊 蟹肉三文魚籽海膽醬扁意粉蟹肉同三文魚籽充滿鮮味,混合濃稠嘅海膽醬去拌扁意粉,令到每一條扁意粉都成功掛汁,意粉口感煙韌,每咬爆一粒三文魚籽都會食到鹹鮮味🍊 煎西班牙黑毛豬梅肉伴時令蔬菜配蜜糖芥末籽汁非常高質嘅西班牙黑毛豬梅肉,肉質幼嫩而且脂肪相間,口感層次豐富,咬落去食到黑毛豬嘅肉汁又食到豬肉嘅油脂,配上蜜糖芥末籽汁可以帶甜甜辣辣嘅味道📍 銅鑼灣駱克道491號京

🍊 牛油煎蟹餅配檸檬芥未籽蛋黃醬

餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊
2025-04-30 0 浏览
📍 「Zinger」 銅鑼灣呢度每晚7:30-9:30都有Live Band 🎼可以一邊食飯,一邊聽住人唱歌其實仲可以自己上去唱㗎🎤{只要有勇氣,隨時你都會成為其中一個表演者}係 9:30-11:30 就係Open mic time ~呢度可以聽到好多懷舊嘅音樂,令到我回想好多細個時候嘅回憶,英文普通話中文嘅歌曲都應有盡有~每個座位都好似包廂一樣,座位都一定會見到舞台,好chill 🫶🏻✨ 香煎安格斯牛板腱肉伴忌廉薯蓉配紅酒汁叫左 medium 五成熟 黎到偏medium rare 食落幾有牛肉味同微微焦香 煎到外焦內嫩,鎖緊肉汁,值得一讚嘅係個紅酒汁,熬得香甜。✨ 橄欖油蒜片海鮮天使麵橄欖油辣椒蒜片相對濃味。因為炒過洋蔥、蒜片、辣椒,食洛較惹味香口。每隻蝦都幾大隻,蝦肉仲好彈口添🦐天使麵質地幼身,口感偏軟腍🍝✨ Deep Ocean飲番杯酒,配牛扒🥩再加埋現場表演🎤整個氣氛都好陶醉😍✨ Orange Juice正常發揮,不過不失~

📍 「Zinger」 銅鑼灣

呢度每晚7:30-9:30都有Live Band 🎼
可以一邊食飯,一邊聽住人唱歌

✨ 香煎安格斯牛板腱肉
伴忌廉薯蓉配紅酒汁

✨ 橄欖油蒜片海鮮天使麵
隻,蝦肉仲好彈口添🦐天使麵質地幼身,口感偏軟腍🍝

✨ Deep Ocean
飲番杯酒,配牛扒🥩再加埋現場表演🎤
整個氣氛都好陶醉😍

✨ Orange Juice
正常發揮,不過不失~

2025-04-28 9 浏览
好鐘意呢間Bar 嘅座位好照顧到每一枱嘅客人,可以好專注咁聽歌,又可以同fd坐隔離傾計,仲要我哋坐第一行,完全唔會比人遮到,原來佢哋每晚7.30都有live band表演,重點係‼️‼️除左聽駐場歌手唱歌之外,仲可以點歌上台唱!如果想慶祝生日、週年紀念都可以過嚟😏間餐廳仲有埋甜品,可以一條龍服務😚我都唔執輸上去唱左首枝咪幾靚🤣🍝蟹肉三文魚籽海膽醬扁意粉 $178佢啲三文魚子都俾得幾多,好creamy🍚香煎法國鵪鶉脾南瓜意大利飯 $168南瓜味幾出,鵪鶉髀細細隻好得意,份量啱啱好🍨朱古力心太軟伴雪糕 $88🍸Fruit Comba (Smoothie) $88🥃Virgin Colanda (Smoothie) $88

🍝蟹肉三文魚籽海膽醬扁意粉 $178
佢啲三文魚子都俾得幾多,好creamy

🍚香煎法國鵪鶉脾南瓜意大利飯 $168
南瓜味幾出,鵪鶉髀細細隻好得意,份量啱啱好

🍨朱古力心太軟伴雪糕 $88

🍸Fruit Comba (Smoothie) $88

2025-04-27 4 浏览
這家餐廳簡直令人反感!!!!首先,雖然食物味道不錯,但份量小得可憐,碟子大得像藝術品,卻只擺上幾片食物。接著,駐唱歌手的水平偏低,時常聽到走音,咬字不清晰。至於Open mic的安排,更是荒謬至極。明明承諾每一桌都能輪流唱,卻讓熟客連唱四到五首,完全無視其他客人的存在。當被揭穿後,還高高在上地表示可以讓我們再唱一首,真是非常不公平。整體而言,絕對不會再光顧,強烈建議大家切勿光顧!
這家餐廳簡直令人反感!!!!

接著,駐唱歌手的水平偏低,時常聽到走音,咬字不清晰。

整體而言,絕對不會再光顧,強烈建議大家切勿光顧!
2025-04-16
#豬同鴨講 #Pig2duck▫️🔍 Zinger📍 香港駱克道491號京都商業中心10樓▫️📝 ★★★★★ 👍▫️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️✨室內裝修非常有格調🪩適合情侶節日慶祝👩‍❤️‍💋‍👨 每晚7:30有 Live Music🎤同觀眾互動又可以點唱好有氣氛 🎶▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▫️【 焗寶雲酥紐西蘭羊鞍伴時令蔬菜配紅酒汁 】 HK$360🐑七成熟既羊鞍非常腍🔪切開好香羊羶味♨️啱哂鐘意食羊既朋友😍🍅配菜都非常出色🥔千層薯仔🫦豐富層次感更有藝術感🎨▫️【 蟹肉、三文魚籽、海膽醬意粉 】 HK$178🍝意粉麵質非常彈牙🐟三文魚籽卜卜脆帶鹹香🦀蟹肉同海膽醬沾滿成個意粉極濃郁🤤三樣海鮮加埋一啲都唔腥💗▫️【 Suntory the Premium Malt's Black 】 HK$98/Pint🌾香濃麥味既手工黑啤🍺嘆住酒聽音樂好Chill😎▫️▫️完!▫️▫️
#豬同鴨講 #Pig2duck

【 蟹肉、三文魚籽、海膽醬意粉 】 HK$178

🌾香濃麥味既手工黑啤🍺嘆住酒聽音樂好Chill😎

完!
▫️
餐廳裝修古典優雅,天花板圓燈裝飾影相好出片,適合着到靚靚來打卡📸🥩香煎美國安格斯牛肉眼伴時令蔬菜配紅酒汁扒身煎得夠香,肉眼肥瘦適中,入口嫩滑,配上紅酒汁進食非常惹味✨🍚香煎法國鵪鶉脾南瓜意大利飯鵪鶉脾肉質鮮嫩,南瓜汁夠香滑又濃稠,米飯粒粒分明👍🏻🍰西班牙火腿黑松露巴斯克芝士蛋糕鹹味蛋糕口味非常獨特,適合喜歡新嘗試嘅朋友😬每檯都會派發手燈,一齊享受音樂,Live Band 7:30~9:30Open mic 9:30~11:30氣氛好好,聚會、節日慶祝一流💕
餐廳裝修古典優雅,
天花板圓燈裝飾影相好出片,
適合着到靚靚來打卡📸

🥩香煎美國安格斯牛肉眼伴時令蔬菜配紅酒汁
扒身煎得夠香,
肉眼肥瘦適中,
入口嫩滑,
配上紅酒汁進食非常惹味✨

🍚香煎法國鵪鶉脾南瓜意大利飯
鵪鶉脾肉質鮮嫩,
南瓜汁夠香滑又濃稠,
米飯粒粒分明👍🏻

🍰西班牙火腿黑松露巴斯克芝士蛋糕
鹹味蛋糕口味非常獨特,
適合喜歡新嘗試嘅朋友😬

每檯都會派發手燈,
一齊享受音樂,
Live Band 7:30~9:30
Open mic 9:30~11:30
氣氛好好,
聚會、節日慶祝一流💕
2025-04-26
本來睇到餐廳咁多好評,所以嚟Zinger試下,點先食完之後實在體驗太差,大失所望!首先講下食物,雖然碟嘅邊框大得驚人,但食物只佔咗碟嘅中間嘅少部分,真係有啲俾人呃嘅感覺。而在音樂娛樂方面,駐場歌手嘅表現讓人無法忽視。佢哋嘅唱功不予評論啦,但表現實在缺乏專業素養,例如喺台上自high、自拍直播,令身為食客嘅我匪夷所思,心諗發生咩事……更令人匪夷所思嘅係,駐場嘉賓竟然要求食客揮動餐廳提供嘅瑩光棒同佢自拍,凝造好享受嘅效果,但其實真係好冇癮。呢種行為唔單止離譜,更係對食客嘅唔尊重。明明我想好好enjoy用餐,反而就要忙於應酬佢哋,有啲懷疑係佢服務食客,定係要食客服務返佢哋?此外,餐廳職員明顯地冇遵守自己訂下的規矩。喺駐場嘉賓演出結束後,明明事前講好俾每枱食客輪流派人上台演唱,但後來俾我哋發現其他枱嘅食客竟然出咗去表演三四次,可見餐廳明顯偏袒熟客,俾其他食客感到極度失望同唔公平。我哋第一次嚟食,上面係我哋嘅真實體驗同客觀評論。總結嚟講,我強烈建議所有諗住嚟呢間餐廳嘅人三思而後行。唔好俾華麗嘅舞台同環境呃到,您可能冇乜機會真正體驗到舞台帶來嘅歡樂。祝大家用餐快樂。

我哋第一次嚟食,上面係我哋嘅真實體驗同客觀評論。
蟹肉,三文魚籽海膽醬扁意粉
2025-04-16
【Zinger】銅鑼灣新開Live Band西餐廳🎶🎹🎤 成個環境好靚 座位設計到全部向住個stage 每個卡位私隱度好足😆 一路chill talk一路睇show都幾正😆前菜鱘魚子蟹肉牛油果卷用咗魚子同蟹肉令到成個牛油果嘅鮮味提升~作為前菜輕盈得黎啱啱好 個人好鍾意❤️香煎安格斯牛板腱肉伴忌廉薯蓉配紅酒汁我哋嗌咗五成熟 都幾腍身 外表有微微嘅焦香肉味幾重 好食😆墨西哥芝士牛肉薄餅本身以為佢係Pizza我點知佢係用咗餅皮脆片夾住牛肉同芝士,然後係面top加咗千島醬都幾好食,但相對普通西班牙火腿黑松露巴斯克芝士蛋糕係食過最特別嘅巴斯克蛋糕🍰 一食落口係鹹鹹地 然後食到好香嘅truffle味 第一啖食落係鹹 有小小唔慣但慢慢試真的會覺得幾好食😋口感好順滑 一入口食到火腿同黑松露鹹香鹹香既味再慢慢滲岀少少嘅甜味 特別得黎又好味😋 建議大家鍾意黑松露嘅一定要試!

【Zinger】

前菜
鱘魚子蟹肉牛油果卷

用咗魚子同蟹肉令到成個牛油果嘅鮮味提升~
作為前菜輕盈得黎啱啱好 個人好鍾意❤️

香煎安格斯牛板腱肉伴忌廉薯蓉配紅酒汁

我哋嗌咗五成熟 都幾腍身 外表有微微嘅焦香
肉味幾重 好食😆

墨西哥芝士牛肉薄餅

都幾好食,但相對普通

西班牙火腿黑松露巴斯克芝士蛋糕
係食過最特別嘅巴斯克蛋糕🍰

但慢慢試真的會覺得幾好食😋口感好順滑
一入口食到火腿同黑松露鹹香鹹香既味
再慢慢滲岀少少嘅甜味 特別得黎又好味😋
建議大家鍾意黑松露嘅一定要試!

2025-04-20 0 浏览
今日光顧咗一間充滿氣氛的西餐廳,這裡不僅提供美食,還有現場的live Band演奏,氛圍感十足, 每晚7:30至9:30,live Band的表演讓人彷彿置身於一場小型音樂會中,享受美食的同時還能欣賞到精彩的音樂推薦最經典的水牛城雞翼,雞翼外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁,搭配上特製的辣醬,味道好襯,接著是番薯條,低脂好選擇主菜之一的香煎法國鷯鶉南瓜意大利飯有驚喜,鷯鶉肉質細嫩,香氣四溢,搭配適量的調味醬汁,將鷯鶉的風味發揮得淋漓盡致,南瓜意大利飯既香氣吸引了我的味蕾,食完暖笠笠除了美食,餐廳的特色Cocktail也是一大亮點。每一杯Cocktail都由專業調酒師精心調製,色彩繽紛,口感豐富,無論是經典款式還是創意混合,都能滿足不同顧客的需求值得一提的是,餐廳在每晚9:30至11:30還提供open mic環節,讓有才華的大家可以上台一展歌喉,互動性十足

試食活動
餐廳主打Live Band表演,配搭美食,從晚間7:30的現場演奏,到9:30後的開放麥時段,餐廳將美食與表演場巧妙結合👍🏻餐廳座位好似小型演唱會場地,中央舞台被卡座包圍。🥑鱘魚子蟹肉牛油果卷以牛油果片包裹蟹肉絲,頂部加上鱘魚子,視覺華麗。蟹肉鮮甜與牛油果的油脂感平衡得好好。🍝蟹肉三文魚子海膽醬扁意粉海膽醬汁濃郁綿密,包住每條意粉,蟹肉鮮味突出。🐟香煎銀鱈魚伴時令蔬菜配鮮橙忌廉汁最驚喜之作!銀鱈魚外皮煎至酥脆,肉質細嫩,鮮橙忌廉汁巧妙化解魚脂的油膩感。🌟餐廳將表演、酒飲與美食結合,見到在場不少熟客支持演出者,氣氛熱烈。

餐廳座位好似小型演唱會場地,中央舞台被卡座包圍。

🥑鱘魚子蟹肉牛油果卷

🍝蟹肉三文魚子海膽醬扁意粉
海膽醬汁濃郁綿密,包住每條意粉,蟹肉鮮味突出。

🐟香煎銀鱈魚伴時令蔬菜配鮮橙忌廉汁

2025-04-15
  • 鱘魚子蟹肉牛油果卷
  • 香煎銀鱈魚伴時令蔬菜配鮮橙忌廉汁
  • 蟹肉三文魚子海膽醬扁意粉
2025-04-17 0 浏览
位於銅鑼灣嘅Zinger 係一間有Live Band 睇既樓上餐廳,每晚一去到七點半,就會有吾同嘅樂隊喺到夾Band。正值四月,當晚主題係哥哥張國榮之夜,引黎左吾少fans帶晒燈牌黎支持,氣氛超好👍🏻焗寶雲酥紐西蘭羊鞍伴時令蔬菜配紅酒汁 10 oz ($360)羊鞍外皮酥脆,裡面肉質鮮嫩,口感勁正!配搭蔬菜,口味好清新,紅酒汁令羊鞍帶來了濃郁嘅香味。橄欖油蒜片海鮮天使麵 ($148)天使麵煮得啱啱好,配合香濃嘅橄欖油、香脆蒜片同海鮮,非常吸引!炸粗薯條配黑松露蛋黃醬及茄汁 ($58)炸粗薯條外酥內軟,搭配黑松露蛋黃醬,香氣濃郁,再加上茄汁,酸酸甜甜嘅味道平衡了油膩,越食越滋味😋🍺Suntory The Premium Malt’s (The Black) ($58/Half Pint)

橄欖油蒜片海鮮天使麵 ($148)

炸粗薯條配黑松露蛋黃醬及茄汁 ($58)

2025-04-17 7 浏览
呢幢大廈有各式餐廳,今晚呢間如果唔係友人帶我黎,都唔知十樓有間咁有氣氛嘅西餐廳。每晚七點半至九點半有歌手唱歌,樂手彈奏。九點半後仲可以點歌唱歌,環境燈光佈置相當有Feel。當晚適逢哥哥逝世日子,全晚當然係唱佢嘅經典金曲黎懷念佢。餐廳提供燈牌比客人支持歌手,好好氣氛呀。未開始用餐先飲杯Mocktail,呢杯Deep Ocean ($78)以蘋果及檸檬汁加汽水,未飲已覺透心涼,甜甜酸酸有氣感,與金色枱燈忽然襯咗。小食類選擇炸甜蕃薯配青芥辣蛋黃醬 ($48)炸得香脆內有香甜蕃薯蓉,唔油膩,配以特色帶有點辛辣嘅蛋黃醬,甜甜辣辣好食喎。兩款沙律中,友人睇餐牌時,覺得呢款慢煮法國鵪鶉胸凱撒沙律 ($128)幾特別,就出現係今餐中。半棵羅馬生菜上面有D脆麵包粒,煙肉脆粒及車厘茄,再淋上專屬沙律醬,而三隻煎得皮香肉嫩嘅法國鵪鶉肶就係旁邊,有驚喜。兩個主菜開始送上,首先有橄欖油蒜片海鮮天使麵 ($148),擺盤顯心思。海鮮類包括蝦,帶子及貝類,再配以車厘茄,蝦隻爽口,帶子有口感。而天使麵份量都唔少,每條都沾上橄欖油,入口滿滿蒜香味,單食都好味道。而另一個就係香煎銀鱈魚伴時令蔬菜配鮮橙忌廉汁 ($298)
當晚適逢哥哥逝世日子,全晚當然係唱佢嘅經典金曲黎懷念佢。
餐廳提供燈牌比客人支持歌手,好好氣氛呀。
小食類選擇炸甜蕃薯配青芥辣蛋黃醬 ($48)
而另一個就係香煎銀鱈魚伴時令蔬菜配鮮橙忌廉汁 ($298),食材顏色配搭吸睛。
厚切銀鱈魚有兩件,加埋香滑薯蓉及甜椒作配菜。
煎得皮脆,唔多細骨,魚肉超嫩滑。
一路食,一路聽住男女合唱哥哥經典歌曲,回憶返晒黎。
侍應透露呢度嘅餐牌每三至四星期轉換,鍾意聽歌/唱歌嘅人就有”口福”了。
2025-04-16 59 浏览
在這家餐廳用餐的經歷可謂失望至極。首先,菜品的份量令人瞠目結舌,碟子大得像藝術品,而食物卻少得可憐,讓人感覺被大大欺騙。其次,駐唱歌手的水準更是低劣,走音的情況層出不窮,讓人不禁懷疑是否真的有專業訓練過。至於所謂的Open mic,更是讓人感到不公平。雖然聲稱每一桌都能輪流上台,但熟客卻可以連續唱4至5首,令人不滿。一旦被踢爆後,還自以為是地表示可以多唱一首,這種態度完全不尊重其他客人。整體而言,這次的用餐體驗完全不值一提,實在讓人失望。
在這家餐廳用餐的經歷可謂失望至極。
首先,菜品的份量令人瞠目結舌,
碟子大得像藝術品,
而食物卻少得可憐,
讓人感覺被大大欺騙。

其次,駐唱歌手的水準更是低劣,
走音的情況層出不窮,
讓人不禁懷疑是否真的有專業訓練過。
至於所謂的Open mic,
更是讓人感到不公平。
雖然聲稱每一桌都能輪流上台,
但熟客卻可以連續唱4至5首,
令人不滿。一旦被踢爆後,
還自以為是地表示可以多唱一首,
這種態度完全不尊重其他客人。
整體而言,這次的用餐體驗完全不值一提,
實在讓人失望。
2025-04-15 25 浏览
長輩親戚從外地回來,特意找了一間有live Band的餐廳洗塵聚聚。單向式的卡座設計,可讓觀眾欣賞唱歌表演的同時,更可享用美食靚酒,貼心設計。是夜的豐富晚餐,醉酒當歌人生幾何!先來鱘魚子蟹肉牛油果卷 $108鱘魚子、蟹肉及牛油果🥑,都是喜愛的食材,味道非常稱心。另一道前菜是牛油煎蟹餅配檸檬芥末籽蛋黃醬 $98,賣相高雅,味道不錯。主食是蟹肉三文魚籽海膽醬扁意粉 $178三文魚籽的獨特的鹹味,配海膽意粉,是絕佳的配搭。有海膽的菜式,份外名貴。再來一份橄欖油蒜片海鮮天使 $148,喜歡幼身的天使麵,口感特別好。橄欖油蒜片有效帶出海鮮的鮮味,簡單中見美味。Jap Jap $98,比往常飲開的 Jap Jap, 多了一抹綠茶,淡淡的綠色,視覺上更美麗。Virgin Porn Star $78,是杯熱情果為主的有汽凍飲,味道甜甜酸酸,口感冰涼清新。

是夜的豐富晚餐,醉酒當歌人生幾何!

先來鱘魚子蟹肉牛油果卷 $108

鱘魚子、蟹肉及牛油果🥑,都是喜愛的食材,味道非常稱心。

主食是蟹肉三文魚籽海膽醬扁意粉 $178

2025-04-14 15 浏览
餐廳裝修現代風,有半圓形卡座自成一角,枱與枱之間唔逼,坐得舒服,以為係普通西餐廳但佢竟然有Live band唱80-90年代廣東歌金曲🎤,有open bar 環節,仲提供埋螢光幕棒,成間餐廳個氣氛係好高漲好熱鬧。 🔹 鱘魚子蟹肉牛油果卷 🥑勁厚身!牛油果creamy包住絲絲蟹肉,面頭鋪滿爆脆鱘魚子,鮮得嚟唔會膩。🔹 炸粗薯條配黑松露蛋黃醬 🍟幾脆身,粗薯咬落去薯肉鬆軟,黑松露醬幾惹味!邊食邊飲紅酒,岩哂🔹 煎西班牙黑毛豬梅肉配蜜糖芥末籽汁 🐷厚切黑毛豬個味有D似叉燒,肉質鬆化但略嫌肥膏位多(半肥瘦愛好者會鍾意)🔹酒重點!酒好抵飲~ house wine $58,抵到爛

🔹 鱘魚子蟹肉牛油果卷 🥑
鱘魚子蟹肉牛油果卷