Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐厅: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
一向知道位於旺角兆萬中心呢間Yadllie Plate 人氣相高! 餐廳除咗有傳統韓國美食外,仲有好多新派菜!今日就同朋友去食午餐,大飲大吃,輕鬆下😄😄 餐廳裝修好新好靚🤩🤩 仲有好多卡位,坐得舒服🤓🤓我地叫咗驚喜二重奏,入面有安格斯牛排同炸雞, 牛排份量唔算太大,炸雞就有四件,我覺得幾岩兩人一齊食☺️☺️我地仲叫咗魚介湯鍋,呢個鍋份量就有啲大😂😂好多款魚蛋類,仲有菇和菜類😆下次同多啲朋友黎食會比較好!最後,我地叫咗個甜品,芒果雪冰,好好味!好值得encore! Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓

旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓
2023-09-29
午餐
有晚去咗旺角兆萬中心食韓國嘢Yadllie Plate,叫咗勁多嘢食芝士蟹籽蛋捲,雞蛋包住孩子同埋邪惡嘅芝士,加埋沙律醬同茄汁,鬆軟嘅口感無得輸半半炸雞即係可以揀兩隻味雙拼,揀咗大邱辣醬炸雞同埋甜甜地嘅蜜味乳酪粉炸雞,仲配埋蕃薯條!炸雞炸得好juicy, 一共有八件,分量夠晒滿足!八爪魚煎餅煎得好香脆,煎餅亦有好多配料,仲有兩個汁可以點,有辣有唔辣任君選擇🤣莫索里拉芝士排骨另外用爐加熱,見着啲芝士慢慢溶化,再由店員幫手捲,雖然得三舊骨,但係好大嚿好多肉,食一件都好飽鱈魚乾海螺拌麵幾惹味,拌麵連埋海螺絲同青瓜絲一齊食,好有咬口飲品揀咗芒果菠蘿Liquor,混合咗韓國燒酒,而酒味唔算濃,帶有清新熱帶水果香甜味,而且份量仲好多添,多人飲都冇問題佢地lunch仲有折扣優惠,食lunch就更抵🤣

芝士蟹籽蛋捲

佢地lunch仲有折扣優惠,食lunch就更抵🤣
芝士蟹籽蛋捲
  • 半半炸雞
  • 莫索里拉芝士排骨
  • 芝士蟹子蛋卷
終於有時間嚟食炸雞啦!呢間好出名,啲食材全部韓國空運過嚟,而且lunch時間去食有7折添呀!我今日未到12:30上到去已經有人排隊啦!今日我地兩個女仔食左三款,款款嘅份量都好大,自問大食嘅我哋都食到好飽。🌟驚喜二重奏,真係有驚喜!牛扒係已經燒熱嘅石板上燒,燒一陣已經好香嘅肉味飄出來。炸雞就安安靜靜咁等我地食完牛扒再寵幸佢。牛扒肉質緊緻,有牛味。炸雞皮脆肉嫩,有肉汁,我哋食完真係意猶未盡。🌟🌟再嚟多盤半半炸雞,今次有兩款口味,第一款蜜味乳酪粉,依然係又脆又嫩的炸雞,但表皮上撒滿了甜甜的乳酪粉,入口鹹甜適。第二款,蔥蔥蔥,好香嘅蔥味加埋檸檬汁淋上啲炸雞上面,頗有一番風味。🌟🌟🌟芝士蟹子蛋捲身為雞蛋愛好者我見到蛋捲我一定會嗌嚟食,今次嘅蛋捲蛋未濃,芝士夠香,配埋蟹子咬落去奶香滿溢。🌟🌟🌟🌟八爪魚煎餅質感比較薄身,煎得好香,食多幾件都唔會感到油膩。🌟🌟海鹽焦糖沙冰好香奶味,鹹鹹甜甜味道好特別,好啱女仔飲。🌟🌟蜂蜜米酒濃濃米酒香,配上淡淡嘅蜂蜜甜味,彷彿置身韓劇中。
🌟🌟🌟芝士蟹子蛋捲
🌟🌟🌟🌟八爪魚煎餅
質感比較薄身,煎得好香,食多幾件都唔會感到油膩。
🌟🌟海鹽焦糖沙冰
好香奶味,鹹鹹甜甜味道好特別,好啱女仔飲。
🌟🌟蜂蜜米酒
濃濃米酒香,配上淡淡嘅蜂蜜甜味,彷彿置身韓劇中。

八爪魚煎餅

八爪魚煎餅
2023-10-11 50 浏览
今日想食下韓國嘢,就嚟咗呢間新開嘅韓國餐廳,上到去裝修環境幾舒服海軍部隊鍋(八爪魚)呢個部隊鍋非常吸引,因為有大大隻嘅八爪魚喺上邊,而湯底係辣醬湯,話明部隊鍋,入邊就一定會有部隊鍋應有嘅配料,例如午餐肉,蔬菜類,丸類等等,另外再會比多一包韓式公仔麵俾你,呢一個鍋兩個人食份量啱啱好,唔會太多,仲可以俾你試吓其他菜式。太邱辣醬無骨雞呢一個菜其實類似係辣醬炸雞,但係冇骨嘅,方便食用, 而且辣醬味道濃郁,食吓食吓會越嚟越辣,不過真係好好味,好特別,因為可以做到裏面肉質多汁又軟林林❣️百香果水果茶呢個嘢飲係一jar俾你,可以兩三個人一齊share,但係唔會太大樽,水果非常新鮮,入面亦都有啲百香果肉粒,酸酸甜甜,非常Fresh😎香芋沙冰超級香香芋味,好似食緊香芋雪糕一樣,當你食太多濃味或者辣味嘅食物嘅時候,飲返一啖就可以中和返口腔裏面嘅辣,而且又唔會太甜,非常之好🤤

海軍部隊鍋(八爪魚)

太邱辣醬無骨雞

百香果水果茶

2023-09-19
之前係荃灣食過,覺得個餐牌選擇好啱食,又適合一大班人份量夠多,所以今晚旺角行完街去同一間旺角店食。1. 驚喜二重奏 (牛扒,炸雞): 驚喜二重奏是一道極具創意的前菜,將牛扒和炸雞完美結合在一起。牛扒的外皮經過高溫燒烤,形成了一層微薄的焦糖,內部則保持了肉汁飽滿,咬下去彷佛是在享受嘴裡的美味。而炸雞則是絕妙的酥脆,外皮金黃酥脆,內部鮮嫩多汁。這樣的對比使得每一口都是一場美味的饗宴。2. 醬油魚介湯鍋: 醬油魚介湯鍋是一道令人溫暖的湯品,湯底中彌漫著深邃的醬油風味,令人心曠神怡。湯中的魚片鮮嫩多汁,每一口都充滿了海鮮的風味。配以新鮮的蔬菜和魚介,湯的風味更加豐富。這是一道讓人感到滿足和幸福的湯品,溫暖了整個身體。 3. Bulgo-Bites火灸牛: 一道令人著迷的燒烤菜式。牛肉片薄如紙,入口即化,肉質鮮嫩。每一片牛肉都在火上烤至微微焦香,帶有炭烤的香氣,這種烤法使得牛肉更加美味。搭配的特製醬汁則帶有微辣和甜美的風味,為整道菜增添了一層層次感。 4. Cheesy Bulgogi Pajeon 芝士牛肉煎餅: 口感豐富的煎餅。外皮酥脆,內部充滿了濃郁的芝士和多汁的牛肉。每一口都是一場香脆、

4. Cheesy Bulgogi Pajeon 芝士牛肉煎餅: 口感豐富的煎餅。外皮酥脆,內部充滿了濃郁的芝士和多汁的牛肉。每一口都是一場香脆、濃郁和多汁的美食饗宴。芝士的濃郁風味與牛肉的豐潤口感完美結合,讓人愛不釋口。

5. 百香果水果茶,巨鋒乳酸梳打,草莓乳酸梳打: Yadllie Plate的飲品同樣令人驚艷。百香果水果茶帶有清新的百香果風味,每一口都帶有微微的酸甜。巨鋒乳酸梳打和草莓乳酸梳打則是清涼的氣泡飲料,讓人感到宛如沁入夏日的清新氛圍。這些飲品為用餐體驗增添了一份清涼和愉悅。

6. 草莓雪冰: 這道甜品充滿了草莓的鮮美風味,每一口都像是在品味夏天的味道。雪冰的質地輕盈,口感清爽,而草莓的風味則令人陶醉。

服務又很好,下次要試吓lunchtime,因為好似lunch時間去食有折扣優惠,會再encore嘅選擇。服務又很好,會再encore嘅選擇。
巨鋒乳酸梳打,草莓乳酸梳打
  • 芝士牛肉煎餅
  • 驚喜二重奏
  • 魚介湯鍋
2023-10-09 71 浏览
🐔夏威夷阿努哈 ($218)真係好中意呢間店的併盤組合,令我地2個人都可以食咁多款唔同的脆炸小食,包括有原味炸雞、洋蔥圈、炸蝦同栗米,同埋呢配有2種醬,一隻酸酸甜甜,一隻似蜜糖芥茉醬,好適合點炸物,點邊款都得!🐙八爪魚煎餅($128)很喜歡的菜式,呢道菜上枱熱辣辣,不消幾分鐘,已經被我同朋友食得七七八八,因為佢厚薄度剛剛好,煎得脆卜卜,配合八爪魚的彈牙和配菜的口感,好好食!🥗八爪魚沙律($118)八爪魚大大隻,有四大舊,咬落十分彈牙,加上酸酸辣辣的沙津汁,同好爽口的蔬菜,十分開胃,食得多炸物,再食2啖,係完美的配合。🥭芒果雪冰($88)好多好大粒的芒果,而且好甜,配埋雪冰再加星星型的芒果啫喱粒一齊食,多晚餐畫上一個完美的句號。
🐔夏威夷阿努哈 ($218)

🐙八爪魚煎餅($128)

🥗八爪魚沙律($118)

🥭芒果雪冰($88)
  • 夏威夷阿努哈
  • 八爪魚煎餅
  • 八爪魚沙律
講真嗰句,經常去旺角都居然冇試過呢間🙈🙌好彩今日男友同我推介,話不如一起食呢間…試完之後真係發現佢冇介紹錯😍❤️👍👍😋今次嗌咗 #驚喜二重奏 、 #海賊王的寶物 、 #芝士蟹子蛋捲 、 #草莓乳酸梳打~#驚喜二重奏有牛扒&炸雞兩重奏,超好吃超滿足~牛扒在石板上燒,可以自己控制生熟程度,而且好窩心地見到旁邊伴有份量唔少嘅沙律,喺食完牛扒&炸雞呢啲肉食後,有一份沙律真係幾fresh ~#海賊王的寶物呢個真係超推薦啊!!!!!係一個炸物拼盤,但份量真係好多!!!最驚喜係有原隻爆汁juicy嘅八爪魚,大大隻又彈牙!而炸洋葱圈&炸魚&炸蝦都係好好味!!!記得一定要點蜜糖芥茉醬!!#芝士蟹子蛋捲其實上面兩個主食真係已經好好食又大份!不過男友話要食埋呢個芝士蟹子蛋捲,蟹子滿滿的~仲有芝士可以拉絲!yummy!#草莓乳酸梳打好飲又唔會假甜,真係有草莓粒粒~😍酸酸地又甜甜地~最後埋單仲有午市7折優惠呀!!絕對值得去食!!

#驚喜二重奏

#海賊王的寶物

#芝士蟹子蛋捲

#草莓乳酸梳打
好飲又唔會假甜,真係有草莓粒粒~😍酸酸地又甜甜地~

最後埋單仲有午市7折優惠呀!!絕對值得去食!!
2023-10-07 147 浏览
耐唔耐就會想食韓國炸雞、芝士排骨....呢間餐廳有齊想食既野,仲有雪冰,價錢又唔貴,不錯!.莫索里拉芝士排骨店員主動詢問需要幫手整,有專業人士處理當然比較好!我們當然乖乖等食。等芝士略溶後,先將辣椒醬汁與芝士拌勻,待芝士完全溶掉後,便用芝士滿滿的包住豬肋骨,然後就可以食啦。.一大口咬落去,先係拉絲芝士濃香,再係豬肋骨肉質感好好,骨肉相連,加埋好夾好好食!.白切五花腩好大碟排到滿滿既厚切豬五花肉,肥瘦適中,就咁食或者夾埋新鮮蔬菜、生蒜片,蔥絲同埋辣椒醬,又係另一番風味。.驚喜二重奏(頂級肉眼牛扒、炸雞)想一次過品嘗到牛扒同埋招牌炸雞,叫驚喜二重奏就岩晒啦.已切好左肉眼牛扒放係炙熱的石板上,兩邊烤烤就要夾起,唔係就well done架啦.呢間招牌炸雞用72小時醃製、2度低溫熟成,炸完的雞肉外皮超脆但肉質仲係嫩同埋好有肉汁,果然係專做炸雞!真心推介必點炸雞!.朱古力雪冰呢個雪冰真係不得了,冰點解可以咁幼滑,綿綿口感,入口即溶,而且仲係濃郁的朱古力味,超好食。
耐唔耐就會想食韓國炸雞、芝士排骨....
呢間餐廳有齊想食既野,仲有雪冰,價錢又唔貴,不錯!
莫索里拉芝士排骨
芝士排骨

白切五花腩

白切五花肉

驚喜二重奏(頂級肉眼牛扒、炸雞
想一次過品嘗到牛扒同埋招牌炸雞,叫驚喜二重奏就岩晒啦

朱古力雪冰
2023-08-20
芝士排骨
白切五花肉
  • 莫索里拉芝士排骨
2023-10-07 55 浏览
📍 Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓今日約左朋友喺旺角兆萬食野,一定唔係去食放題🫣係去左呢間韓國餐廳🍴餐廳位於11樓,景觀環境都格外開揚,所以坐得好舒服😌魚介湯鍋湯鍋份量非常巨型,起碼三/四個人食都無問題👌🏻唔同大少魚介串有成八大串、片狀及條狀年糕、娃娃菜、金菇、東菇、蘿蔔、豆腐,材料都好豐富🤩🤩其中我最愛嘅係豆腐,真係勁嫩滑😋😋卡邦尼年糕平時韓式年糕都係紅色兼辣辣地,第一次食卡邦尼年糕,感覺非常特別🤣估唔到又幾夾😳年糕加上卡邦尼煮法,食落creamy又滋味🤤🤤佢仲配有蔬菜、魚介同米餅,仲有蛋👍驚喜二重奏呢個係炸雞mix 牛扒,牛扒較薄身,放喺高溫石燒板上好快熟,記得幫佢快啲反身。微微燒香後,沾上醬汁,食落又唔錯😋至於炸雞真係冇得輸,皮脆香口,肉又夠嫩🤤🤤仲配有非常清新嘅果蔬沙律,一解膩感👍百香果水果茶呢個水果茶大推,一揸份量勁抵飲,飲到尾都未飲曬🤣味道香甜帶少少酸酸地,超解渴😝士多啤梨雪冰造型好靚🤩一片片嘅士多啤梨超吸睛😍少女心爆棚,忍唔住係咁打卡😝😝雪花冰非常綿細,充滿牛奶香,加上士多啤梨果醬及雪糕球,真係減肥都放埋
旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓

卡邦尼年糕

百香果水果茶

士多啤梨雪冰
造型好靚🤩一片片嘅士多啤梨超吸睛😍少女心爆棚,忍唔住係咁打卡😝😝雪花冰非常綿細,充滿牛奶香,加上士多啤梨果醬及雪糕球,真係減肥都放埋一邊🫣食左先講🤤🤤

#雪花冰 #韓式炸雞 #美食推介 #人氣餐廳 #魚介湯鍋 #炸雞啤酒 #年糕控 #旺角美食 #水果茶 #mk #mkfood #yummy #香港探店 #旺角探店 #bbq #koreanfood #hkfoodie #relax
2023-09-22
  • 草莓雪冰
  • 卡邦尼年糕
2023-10-06 51 浏览
首先講咗半半炸雞(🍯蜜味乳酪粉炸雞 | 🌶️邱辣醬炸雞)先啦揀半半炸雞可以試到兩種口味👍🏻👍🏻炸雞嘅炸粉同雞比例啱啱好唔會淨係得炸粉同太乾😋😋蜜味乳酪炸雞味道好特別 乳酪粉有蜜糖甜味又有啲乳酪酸味 配合得好好 會令人越食越想食!非常推薦呢個味道😋😋邱辣醬炸雞係傳統韓式辣椒辣味 非常香口 啱哂鍾意食辣嘅你地之後就講吓嗰個芝士蟹籽蛋卷啦芝士蟹籽蛋卷做得好出色 蛋卷口質軟滑Juicy😘😘 芝士唔會變硬係軟身可以拉到絲 再配合埋粒粒分明、入口清脆嘅蟹籽 食完有大大嘅滿足感🤭🤭!!跟住就講吓嗰個特種部隊鍋啦原本我哋係想試魚介湯鍋 但可惜賣曬但呢個部隊鍋完全冇令我地失望 😝😝份量十足 有原包辛辣麵自己落控制軟硬度 食材好新鮮 湯底唔會太辣 非常惹味最後就講埋嘢飲啦我哋揀咗巨峰乳酸梳打/海鹽焦糖沙冰巨峰乳酸梳打 清甜 果味濃 解暑一流海鹽焦糖沙冰 個人非常喜歡呢一杯 甜度適中 沙冰係軟綿綿!值得一提嘅係佢哋食Lunch有Discount㗎有興趣嘅話不妨去試吓
揀半半炸雞可以試到兩種口味👍🏻👍🏻
炸雞嘅炸粉同雞比例啱啱好
唔會淨係得炸粉同太乾😋😋
蜜味乳酪炸雞味道好特別
乳酪粉有蜜糖甜味又有啲乳酪酸味
配合得好好 會令人越食越想食!
非常推薦呢個味道😋😋
邱辣醬炸雞係傳統韓式辣椒辣味 非常香口 啱哂鍾意食辣嘅你地

之後就講吓嗰個芝士蟹籽蛋卷啦
芝士蟹籽蛋卷做得好出色
蛋卷口質軟滑Juicy😘😘
芝士唔會變硬係軟身可以拉到絲
再配合埋粒粒分明、入口清脆嘅蟹籽
食完有大大嘅滿足感🤭🤭!!

跟住就講吓嗰個特種部隊鍋啦

最後就講埋嘢飲啦
我哋揀咗巨峰乳酸梳打/海鹽焦糖沙冰
巨峰乳酸梳打 清甜 果味濃 解暑一流
海鹽焦糖沙冰 個人非常喜歡呢一杯
甜度適中 沙冰係軟綿綿!

值得一提嘅係佢哋食Lunch有Discount㗎
有興趣嘅話不妨去試吓
  • 半半炸雞
🥰又要多選擇 又要食物高質 又要喺市區 呢間一次過滿足晒三個願望☺️==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐣半半炸雞 差唔多10款味道俾你選擇 我就選擇咗一半一半 試吓蔥味同埋甜辣味 各有各好食 甜辣醬好濃味 鍾意濃味嘅朋友一定會鍾意食 而蔥味炸到好鬆脆 舊雞入邊好嫩滑👍🏻🐷滷水五花腩 熱住咁食可以慢慢食唔使驚攤倒凍晒👍🏻🐙八爪魚沙律😍相當高質新鮮 好好食🤤🧀芝士排骨 夠晒惹味 芝士份量好多鋪晒面😍🐮火灸牛 偏愛油花嘅我 個個脂肪分布黃金比例簡直係堪稱完美👏🏻🫚生薑茶🍹豆峰乳酸梳打🍈蜜瓜雪花冰 韓國甜品signature 中滿足😍==============================餐廳對於食材要求極高💯呢間韓食體驗真係唔錯
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
🐷滷水五花腩 熱住咁食可以慢慢食唔使驚攤倒凍晒👍🏻
🐙八爪魚沙律😍相當高質新鮮 好好食🤤
🧀芝士排骨 夠晒惹味 芝士份量好多鋪晒面😍
🫚生薑茶🍹豆峰乳酸梳打
🍈蜜瓜雪花冰 韓國甜品signature 中滿足😍
餐廳對於食材要求極高💯呢間韓食體驗真係唔錯
2023-10-04 65 浏览
.旺角· 溫馨韓式滋味 Yadllie Plate 야들리애플래이트 📍旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓➰今日陪朋友嚟到旺角搵好西食,朋友係韓國美食愛好者,所以今日就由佢發板搵嘢食,餐廳係旺角兆萬中心,一出電梯就到達餐廳,成間餐廳用上木系裝潢同埋暖色調,俾人感覺好舒適,同繁華忙碌嘅旺角鬧市頗有對比,頓時有種放鬆心情嘅感覺。.➰𖥕半半炸雞 💲208 ⭐️4.1/5⭐️嚟得食韓國野,炸雞少不免,餐廳嘅炸雞分為有骨同無骨兩大類,再細分4種唔同調味,今次我地揀左有雞雙拼嘅炸雞,分別係大邱辣醬同埋蜜味乳酪粉,前者嘅辣味出色仲帶返韓式甜辣醬嘅風味,非常滋味;後者乳酪粉好新奇,估唔到同炸雞咁夾,皮脆肉香之餘仲有酸甜乳酪味,推薦必試。.𖥕淑女辣醬炒年糕 💲108⭐️4.1/5⭐️ 炒年糕用上石鍋上枱,仲散發住絲絲熱氣,顏色鮮紅誘人。味道上唔算太辣,但散發住少少玫瑰香氣,加埋魚糕同年糕嘅煙韌,好快就清左碟。.❀香辣芝士八爪魚 💲138 ⭐️4.2/5⭐️ 侍應即席係我地面前將八爪魚用芝士加熱拌勻,一邊烹煮一邊香氣四溢,八爪魚份量好多,再加埋拉絲嘅效果,每啖都係爽嫩有咬口,啖啖芝心,非常滿足。❀士多啤梨雪花冰 💲
旺角· 溫馨韓式滋味

Yadllie Plate 야들리애플래이트
📍旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓

𖥕半半炸雞 💲208 ⭐️4.1/5⭐️

𖥕淑女辣醬炒年糕 💲108⭐️4.1/5⭐️

❀香辣芝士八爪魚 💲138 ⭐️4.2/5⭐️

❀士多啤梨雪花冰 💲88⭐️4.1/5⭐️
最後當然少不免甜品環節,叫左一個士多啤梨雪花冰,同樣份量豐富,大量士多啤梨,而且雪花冰啖啖都有奶香,唔會食到中間無哂味,亦係非常出色。
士多啤梨雪花冰

✥益力多米酒 💲58 ⭐️4.1/5⭐️
✥密瓜沙冰 💲68 ⭐️4.1/5⭐️
✥玫瑰蜜桃果茶 💲42 ⭐️4.1/5⭐️
餐廳仲有非常多特色飲品,而且性價比都好高,話哂食咁多辣野,當然要飲返幾杯野飲,益力多溝埋韓式米酒,飲落酸酸甜甜帶少少米酒香氣,幾特別;密瓜冰沙大大杯,解辣一流;最後朋友點左杯熱辣密桃果茶暖一暖胃。
益力多米酒
密瓜沙冰
  玫瑰蜜桃果茶

➰總結
餐廳主打韓式食品,款式同份量都非常之多,性價比好高,而且見到Lunch網上訂位仲有優惠,更加抵食,侍應服務方面亦都好好態度,啱哂鐘意食韓國野嘅朋友,而且樣樣野份量都唔少,可以叫多d朋友一齊嚟試,下次有機會都會想叫多幾款唔同美食。

➿➿➿
# YadlliePlate #야들리애플래이트
#旺角美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食

密瓜沙冰
  玫瑰蜜桃果茶
  • 蜜瓜雪冰
2023-09-30 138 浏览
心情放輕鬆愉快心情煩躁好耐冇食炸雞,不過朋友鍾意,去兆萬Yadllie Plate一試好正!🐙🥬八爪魚沙律清爽辛辣,風味獨特非常開胃。驚喜二重奏的肉眼隨石板上,店員溫馨提示要翻,不然愈烤愈熟😂 肉眼鮮嫩多汁,配搭酥脆入味的炸雞同醬料,口感好完美。跟住沒想到火灸牛是席前烹調,整個餐廳洋溢牛香氣,鮮嫩得令人垂涎欲滴。最後估唔到魚介湯鍋份量十足,仲有年糕,魚肉同湯底味道調得啱啱好,朋友同我都鍾意。少見的香芋沙冰,絕對不能錯過。而蜂蜜米酒有著甜甜純純的香濃口感,感覺愉悅。大滿足!對於甜品愛好者來說應有第二個胃,好想試埋雪冰和酥炸八爪魚。不過平日午市有七折,期待下次啦!

心情放輕鬆愉快

🐙🥬八爪魚沙律清爽辛辣,風味獨特非常開胃。

八爪魚沙律

驚喜二重奏的

蜂蜜米酒

八爪魚沙律
驚喜二重奏的
蜂蜜米酒
香芋沙冰
今天食既呢一家位於旺角的韓國菜餐廳——Yadllie Plate。這裡的特色是環境寬敞舒適,價格也不算貴,而且份量十足,絕對能滿足胃口!🇰🇷💫我們這次品嚐了他們的招牌菜,包括原味無骨雞、辣炒年糕和芝士蟹子蛋捲。其中最令人印象深刻的菜式絕對是原味無骨雞!雞肉嫩滑多汁,搭配獨特的調味醬,口感絕佳!辣炒年糕的辣味十足,年糕本身Q彈有嚼勁,配上各種蔬菜和肉類,味道豐富多層次。而芝士蟹子蛋捲則是結合了蟹肉、蛋和芝士的絕妙組合,每一口都充滿濃郁的芝士香氣,讓人欲罷不能!🍗🌶️🧀除了美味的菜式外,服務也很周到。服務員熱情友好,提供專業的建議和推薦,LUNCH食仲有折,計返超抵食!💁‍♀️💕

其中最令人印象深刻的菜式絕對是原味無骨雞!雞肉嫩滑多汁,
搭配獨特的調味醬,
口感絕佳!
而芝士蟹子蛋捲則是結合了蟹肉、蛋和芝士的絕妙組合,
每一口都充滿濃郁的芝士香氣,讓人欲罷不能!🍗🌶️🧀

2023-09-09
2023-09-25 91 浏览
Eomuktang Naenbi 魚介湯鍋 $238魚介湯鍋係韓國正宗嘅鍋物之一,一架車形狀裏面分成四格,用自家製醬油湯底一直烘住🔥,裏面分別有大量魚糕🍥、口感煙韌嘅韓國年糕、冬菇🍄、金菇、新鮮大棵娃娃菜🥦、雞蛋🍳、白蘿蔔🥕等,非常豐富又飽肚Honeydew melon smoothie 🍈 蜜瓜沙冰 (L) $68Sea salt caramel smoothie 海鹽焦糖沙冰 (R) $68左邊嘅蜜瓜沙冰非常冰涼,唔會太甜,但充滿清新嘅蜜瓜芳香,而且有淡淡牛奶味🥛,而右邊嘅海鹽焦糖沙冰焦糖味好重,同樣味道natural,加埋免頭嘅新鮮cream,令飲品更加順滑!Crabby cheesy sue rolls 芝士蟹籽蛋捲 🥚🧀 $128入面充滿流心芝士同埋蟹籽嘅蛋捲超級高質,cheese 味道非常濃郁🫕,充滿蛋香🤤,而且熱辣辣即叫即整,加埋面頭嘅酸酸甜甜茄醬🥫,係個好正嘅小食,值得推介呀Chocolate Bingsu 🍫 朱古力雪冰 $88口感棉密嘅雪花冰絕對係必叫嘅甜品,喺五款味道裏面今次揀咗朱古力味🍨,味道唔會太甜,雪花冰非常幼細同smooth,加埋雲呢拿雪糕、有nuts百力
Eomuktang Naenbi
魚介湯鍋 $238

Crabby cheesy sue rolls
芝士蟹籽蛋捲 🥚🧀 $128

Chocolate Bingsu 🍫
朱古力雪冰 $88
口感棉密嘅雪花冰絕對係必叫嘅甜品,喺五款味道裏面今次揀咗朱古力味🍨,味道唔會太甜,雪花冰非常幼細同smooth,加埋雲呢拿雪糕、有nuts百力滋同埋朱古力脆片,成個組合好夾👍🏻

Bulgogi naengmyeon
烤牛肉水冷麵 🍜 $128
水拉麵嘅口感非常冰涼,免頭有辣椒🌶️、少少蘿蔔同雪梨片,幾特別,拉麵質感爽口彈牙,牛肉味道濃郁,仲有homemade 韓式正宗辣醬,撈埋一齊食,真係健康味道又唔錯

Half & half fried chicken 半半炸雞🐔 $208
呢一款係可以四款裏面揀任何兩款嘅炸雞口味,一次過滿足兩個願望,今次試咗正宗嘅原味炸雞同埋蜜糖🍯乳酪粉炸雞,而炸雞係100%來自韓國🇰🇷,相當有質素