2021-05-28 368 浏览
呢個bar雖然係旺角,但佢身在既地點旺中帶静,最岩同朋來飲下野,傾下計啦~happyhour時間由下午3點30就開始啦,第2杯仲有半價~有得飲無理由無野食既!黑松露菌醬芝士意式夾餅:唔好睇佢細細份,都有6吋架,樣子雖然是黑黑的,但味道很好,芝士有拉絲的~黃金蛋黃炸魚皮:每塊魚皮都包住滿滿既咸蛋黃醬,新鮮熱辣炸起,超香脆,配埋杯cocktail, 真係絕配😋凱撒沙律:清清地,叫下蔬菜食下,清新下個口腔~呢度既cocktail好多款,全部都好飲架,係呢度就不多作介紹啦!
有得飲無理由無野食既!

凱撒沙律:清清地,叫下蔬菜食下,清新下個口腔~

2021-05-24 315 浏览
其實呢間餐廳真係好啱同朋友傾計吹下水特別環境相當RELAX, 所以真係好chill.所以之前都會同朋友一齊去食,而今次就試吓佢嘅外賣係咪一樣咁得.其實Woft食物選擇都唔小, 不同小食, 芝士火鍋, 漢堡包等最重要當然係佢地出名嘅手工啤.經典烤焗香辣雞中翼烤焗雞中翼保持肉汁,相當滑溜,而佢辣嘅醬汁帶點惹味, 真係食唔停口辣汁蕃茄醬橄欖油蒜片蝦炒扁意粉賣相都唔差, 扁意粉煮得剛好帶點彈牙,味道微辣帶甜, 且帶有豐富蒜香, 而蝦肉亦算唔錯.藍青口配香蒜白酒汁藍青口份量好多, 而且味道出色真係推介,最重要青口鮮味十足, 性價比真係好高一口迷你四色漢堡飽牛肉漢堡多汁唔會亁身,當中最鍾意佢配上火箭菜及醃青瓜,漢堡飽一口一件真係送酒一流
其實呢間餐廳真係好啱同朋友傾計吹下水
特別環境相當RELAX, 所以真係好chill.
所以之前都會同朋友一齊去食,
而今次就試吓佢嘅外賣係咪一樣咁得.

最重要當然係佢地出名嘅手工啤.

經典烤焗香辣雞中翼
烤焗雞中翼保持肉汁,相當滑溜,
而佢辣嘅醬汁帶點惹味, 真係食唔停口

辣汁蕃茄醬橄欖油蒜片蝦炒扁意粉
賣相都唔差, 扁意粉煮得剛好帶點彈牙,
味道微辣帶甜, 且帶有豐富蒜香, 而蝦肉亦算唔錯.

藍青口配香蒜白酒汁
藍青口份量好多, 而且味道出色真係推介,
最重要青口鮮味十足, 性價比真係好高

一口迷你四色漢堡飽
牛肉漢堡多汁唔會亁身,
當中最鍾意佢配上火箭菜及醃青瓜,
漢堡飽一口一件真係送酒一流
外卖自取
2021-05-18 254 浏览
裝修有工業風格, 餐廳主打手工啤酒🍻, 而佐酒食物款式多, 主要都係以西餐為主。🥗凱撒沙律 - 羅馬生菜🥬混入一片片香濃嘅巴馬臣芝士同煙肉碎, 裡面夾著麵包粒。羅馬生菜好爽脆, 麵包粒好脆口, 味道同口感都好豐富。藍青口配香蒜白酒汁 - 味道清新, 入口有海鮮味兼白酒香, 同時亦不失蒜蓉味, 味道相當鮮甜, 而且無渣。🦞龍蝦肉忌廉牛肝菌意大利飯 - 龍蝦肉爽口彈牙, 有芝士香味, 再加入洋蔥粒同牛肝菌, 味道豐富。意大利飯好creamy, 飯夠入味, 而且軟硬度適中, 好味😋!

2021-05-18
外卖自取
2021-05-18 193 浏览
行到攰攰地同朋友搵佐間舖頭坐低食下野,傾吓偈🥂特別最鍾意嘅呢杯🍸Old Land Peach 😍望落成杯甜品咁,飲落啖啖士多啤梨同水蜜桃🍑香,行到熱辣辣飲一啖即刻涼爽囇🧊除佐飲野我地仲叫佐幾款小食😋✨煙三文魚香芒沙律🥗入面有芒果之餘仲有哈蜜瓜,食落酸酸甜甜,令人非常開胃✨忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁pizza🍕(8”) 推介👍🏻👍🏻👍🏻呢個pizza🍕 好特別,用佐墨汁做Pizza底,忌廉菠菜做醬汁,加埋酸青瓜同大大塊既煙三文魚,一啖咬落有齊晒真係勁滿足🤤最後當然唔少得雞翼同薯條啦🥰經典烤焗香辣雞中翼,食落辣辣辣地啱晒用嚟送啤酒🍺松露芝士薯條咬落啖啖芝士醬,但可惜淋咗少少🤏整體食物都唔錯👍🏻幾好味呢間餐廳依家仲出咗Happy Hour時段優惠🍾都確係幾抵食👍🏻👍🏻
行到攰攰地同朋友搵佐間舖頭坐低食下野,傾吓偈🥂

特別最鍾意嘅呢杯
除佐飲野我地仲叫佐幾款小食😋
✨煙三文魚香芒沙律🥗
入面有芒果之餘仲有哈蜜瓜,食落酸酸甜甜,令人非常開胃

✨忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁pizza🍕(8”)
推介👍🏻👍🏻👍🏻
呢個pizza🍕 好特別,

最後當然唔少得雞翼同薯條啦🥰

整體食物都唔錯👍🏻幾好味
呢間餐廳依家仲出咗Happy Hour時段優惠🍾
都確係幾抵食👍🏻👍🏻

2021-04-15
  • 忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza
  • 經典烤焗香辣雞中翼
2021-05-05 330 浏览
🍹🍻#同家姐撐枱腳系列同家姐食嘢 唔可以去Cafe三個元素 一定要豐富 好味同食得飽🤪呢間餐廳喺旺角 所以好就腳😋有得食水煙🌬💨 同埋飲酒🍻 人頭計 第二杯半價優惠~佢啲Cocktail 有好多選擇酒精濃度唔會好高 所以比較容易入口不過我同家姐都叫無酒精😝啲飲品嘅名真係好有創意😂🤣🍄🍔🧀📌$98 大烤菇芝士牛肉漢堡 配 薯條🍟好好食😋 超推薦🔥佢連個包皮都係搽咗牛油烘過 睇得出好有心機牛肉漢堡好Juice 薯條外脆內軟 凍咗都好好食 🐟🥭🥗📌$48 煙三文魚香茅香芒沙律食落都清新~ 呢個價錢都算平🍢🐮👅📌 $37 一串厚燒牛舌話你聽必叫🔥 真係好厚切燒完上枱 要即刻食 熱辣辣咁食 醃得好入味 又有肉汁又淋太好食 忍唔住再叫多幾串👀🍓🍑🍹🧊📌$69 Old Lang Peach 士多啤梨桃沙冰有好多果肉 一嚿嚿嘅士多啤梨🍓鍾意水果味又鍾意甜嘅我 係超滿意呢杯🤪🥭🌱🧊📌$69 LOL Mango 熱情果芒果沙冰呢杯有啲薄荷味 無果肉🥲相對來講 我覺得唔夠士多啤梨味個杯好味~🍢🍡🐔📌$27 兩串燒雞軟骨幾好食 😋 正常發揮 冇乜太大驚喜📍WOFT 旺角染布房街7-8D地下
🍹🍻
#同家姐撐枱腳系列
同家姐食嘢 唔可以去Cafe
三個元素 一定要豐富 好味同食得飽🤪

呢間餐廳喺旺角 所以好就腳😋
有得食水煙🌬💨 同埋飲酒🍻
人頭計 第二杯半價優惠~
佢啲Cocktail 有好多選擇

鍾意水果味又鍾意甜嘅我 係超滿意呢杯🤪

🥭🌱🧊
📌$69 LOL Mango 熱情果芒果沙冰
呢杯有啲薄荷味 無果肉🥲
相對來講 我覺得唔夠士多啤梨味個杯好味~

🍢🍡🐔
📌$27 兩串燒雞軟骨
幾好食 😋 正常發揮 冇乜太大驚喜

📍WOFT
旺角染布房街7-8D地下
2021-04-29 282 浏览
Happy Hour去邊好?✨今次去旺角Woft同朋友傾下計吹下水😆餐廳唔錯好大,但入到去就見到好大個吧檯坐位夠闊而且舒服,餐廳裝修有風格😄令人好chill~嚟得Woft當然係佢地出名嘅手工啤,香港製造港式口味手工啤口有玉皇大帝、港女、一代宗師等,聽個名就已經好想試!🍺黑松露醬芝士意式夾餅推薦!雖然個外型有啲怪😆但切開見到拉絲芝士真係不得了,黑松露味真係超濃郁,配芝士真係一絕!黑松露同芝士香濃,存於口腔內久久不感散去~🍺黃金蛋黃炸魚皮初頭以為係出個啲普通魚皮,原來係即叫即炸,魚皮真係非常香脆,外面勁多蛋黃,暫時係我食過最好食蛋黃魚皮😜🍺 煙三文魚香茅香芒沙律煙三文魚濃濃嘅燻香風味,配合芒果嘅酸酸甜甜,而沙律嘅清新,食完真係好開胃🍺 脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批推薦😜當然要食返啲甜品啦😆即叫即焗,棉花糖帶微温半溶,下面係榛子朱古力加餅碎,口感豐富,放係餅乾上食,中和棉花糖同榛子朱古力嘅甜度🍺R Lychee cocktail色彩豔麗、好適合女士的Cocktail,第一口好香荔枝香,慢慢香濃雞尾酒滲出,整杯都係帶微甜嘅油,非常好飲🍺Pineapple mango pen 屬於夏天嘅cockt

餐廳唔錯好大,但入到去就見到好大個吧檯
坐位夠闊而且舒服,餐廳裝修有風格😄令人好chill~

🍺黑松露醬芝士意式夾餅

🍺黃金蛋黃炸魚皮

🍺 煙三文魚香茅香芒沙律

🍺 脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批

🍺R Lychee cocktail

🍺Pineapple mango pen
屬於夏天嘅cocktail,聞到好菠蘿味,飲落就芒果味較埋,酸酸甜甜嘅cocktail,最岩天氣開始熱嘅時候飲

Woft ✨
旺角染布房街7-8D地下
2021-04-19 298 浏览
難得閒日放假就同阿妹黎食下野吹下水,佢啲酒名好過癮,但係因為唔想飲酒既關係,叫左兩杯無酒精成份既沙冰,夠大杯,店員仲好細心比隻匙羹我哋,士多啤梨桃嘅沙冰有士多啤梨肉,好味👍🏻👍🏻比另一杯檸檬熱情果出色好多另外仲叫咗個大菇牛肉漢堡配薯條,正常水平,薯條係出奇咁好食😋直頭係凍咗都係好食嘅香芒煙三文魚沙律🥗雞軟骨串燒,同埋$37串燒牛舌,不得不讚個牛舌超厚切,有牛味又多汁,個調味都好香口惹味,好正🥰👍🏻好食到叫完一串又一串

2021-04-18 214 浏览
想同朋友去Happy Hour 🍻,又要大家就腳嘅地方😁 呢間餐廳酒吧喺旺角市中心,無論旺角站同旺角東站都好近,超方便!菜式比想像中多選擇,除咗小食外,仲有串燒、Pizza 、芝士🧀火鍋 、All Day Breakfast、生蠔🦪、漢堡包🍔、牛扒🥩、意粉等等燒車厘茄煙腩卷($56)即叫即燒🔥,外面灑上惹味孜然粉,煙腩燒得香脆有啲乾身,配合勁juicy💦又鮮甜嘅車厘茄食就最啱😋燒甜美地捫菠蘿🍍($22)菠蘿🍍燒得好靚仔😍,咬落啲汁吱出嚟🤤,酸酸甜甜,好開胃經典烤焗香辣雞中翼($49)最欣賞佢嘅醬汁,惹味帶啲辣,烤雞中翼保持肉汁豐富。蒜蓉脆圈包($58)好驚喜酒吧竟然有 Bagel 🤣! Bagel 上面加上蒜蓉攞去烤,又香又脆,再配上cream cheese 😋 我嘅大愛😍五顏六色彩虹撚($72)真係飲得又睇得,打卡一流!有多種水果香,冰🧊涼爽意,加唔加酒都得☺️Flower in Ocean ($69)另一打卡飲品,真係好似海洋一般嘅顏色,入面放咗接骨木花,配合青檸,賣相夢幻,味道清新。Wet Dog Lemon Peach ($69)雖然無之前兩杯嘅華麗外表 ,但味道卻好突出。Pas

燒車厘茄煙腩卷($56)

燒甜美地捫菠蘿🍍($22)
菠蘿🍍燒得好靚仔😍,咬落啲汁吱出嚟🤤,酸酸甜甜,好開胃

經典烤焗香辣雞中翼($49)
最欣賞佢嘅醬汁,惹味帶啲辣,烤雞中翼保持肉汁豐富。

蒜蓉脆圈包($58)

五顏六色彩虹撚($72)

Flower in Ocean ($69)

Wet Dog Lemon Peach ($69)
雖然無之前兩杯嘅華麗外表 ,但味道卻好突出。Passion fruit 及檸檬味尤其fresh ,成杯都好好飲。

• Wet dog lemon peach
  • 經典烤焗香辣雞中翼
  • Flower in Ocean
  • 五顏六色彩虹撚
  • 蒜蓉脆圈包
  • 燒甜美地捫菠蘿
  • 燒車厘茄煙腩卷
2021-04-16 233 浏览
🔎WOFT (旺角) 💛都好耐無出城😂今次就揀咗間可以傾吓計飲吓酒嘅餐廳 仲有Shisha㗎 不過我哋無嗌到🔹忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza $121 🔝好好好味!水牛芝士加埋個忌廉真係好正 呢款煙三文魚又唔會好咸 有少少菠菜層次又豐富d 不過個酸瓜個人就唔係太喜愛啦 但真係值得一試😋🔹芝士軟殼蟹窩夫漢堡 $91 配厚切薯條好鍾意食軟殼蟹 仲要將漢堡轉咗做窩夫 夠特別 加埋生菜同d醬食 係唔錯配薯條都好多😂即刻食唔哂 因為嗌多咗份薯圈🔹香濃芝士旋風薯圈 $61Jeng! 唔食得金拱 好耐無食過扭扭薯條 仲要加芝士醬🤤 好味 要襯熱食🔹Fa Diu La Ma $69Fa Diu, Lime因為個名而嗌🤣但一飲花雕味好濃好唔慣 平時食醉雞好淡 不過飲飲下加埋粒莓又幾好飲🔹Wet Dog lemon Peach $69Passion Fruit, Peach Liqueur, Vodka🔹Pineapple Mango Pen $69Rum, Triple Sec, Mango, Pineapple以上兩杯唔係我飲就比唔到comment啦🙈📍旺角染布房街7-8D地下🍴搵返相關地區👉
🔎WOFT (旺角) 💛

🔹忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁Pizza $121 🔝

🔹芝士軟殼蟹窩夫漢堡 $91 配厚切薯條
配薯條都好多😂即刻食唔哂 因為嗌多咗份薯圈

🔹香濃芝士旋風薯圈 $61

🔹Fa Diu La Ma $69
Fa Diu, Lime

🔹Wet Dog lemon Peach $69
🔹Pineapple Mango Pen $69
以上兩杯唔係我飲就比唔到comment啦🙈

📍旺角染布房街7-8D地下
🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_旺角#食在旺角
2021-04-15 216 浏览
早兩日逃離煩囂去咗郊外排放壓力😂出番省城喺旺角火車站一落車就衝去附近搵食啦😂最終揀咗呢間香港x西式FUSION菜嘅TAPAS BAR & RESTAURANT繼續放鬆吓!!不過由於Be唔飲酒…友人又唔想日光日白獨自隊…所以我哋都係專心食嘢啦🍽️(若果大家想happy hour飲杯嘢chill吓💛喺MK又多個選項吖💛因為佢哋做緊15:30-18:45按人頭計所有飲品第二杯起半價!好抵!) . 藍青口配香蒜白酒汁 $99先嚟個貝殼類海鮮前菜高興吓先😍青口肉唔算細隻!連埋香蒜x洋葱粒粒x煙肉一齊食!好入味!. 黃金蛋黃炸魚皮 $50每塊都足料鋪滿咸蛋黄!好邪惡嘅脆物!齋食會有啲"漏" 🤣但好適合作為佐酒小吃!.煙三文魚香茅香芒沙律 $48咸香smoked salmon 配以沙律菜x芒果x哈蜜瓜!夏日打開胃口嘅清新之選🥗.忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁pizza (8吋) $68強烈建議一定要點‼️好特別嘅黑色餅底+爆漿忌廉菠菜x芝士汁料+新鮮煙三文魚搭上酸青瓜!好好味囉🤤🤤加上喺Happy Hour餐牌點至係呢個價錢!令性價比更高!!.脆焗棉花糖朱古力夾心餅(小) $46焗到粒粒金黃色嘅飽滿棉花糖
藍青口配香蒜白酒汁 $99
黃金蛋黃炸魚皮 $50
煙三文魚香茅香芒沙律 $48
忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁pizza (8吋) $68
脆焗棉花糖朱古力夾心餅(小) $46
焗到粒粒金黃色嘅飽滿棉花糖勁誘人♥️趁熱食仲會拉絲😍😍底層係朱古力加香蕉!撈一嚿放上餅乾食!係幾特別!!
2021-03-27 370 浏览
旺角鬧市良心酒吧💛食住水煙吹下水🫁雖然我唔中意食水煙🤔覺得又貴又冇feel又好唔健康🤔 感覺上係吹水果時比啲野個口做😶 不過我見好似好多人中意,就介紹一間黃既比大家🫁 比個機會大家好似冬天啲小朋友咁噴下氣🙋🏻‍♂️-🦀 #芝士軟殼蟹窩夫漢堡 🦀 ($91)(6.5/10)個窩夫🧇硬過我條命😂真心用刀切都覺得硬😗不過個軟殼蟹都炸得幾好嘅,鬆脆🥱 有芝士係上面🥰即刻cheesy creamy咗🥸不過以主打菜嚟講就要再加把勁😇.🍳 #黃金蛋黃炸魚皮 🍳 ($50) (7.5/10)食落好惹味😈 新鮮抄出嚟🤗咸蛋黃個味都幾重,趁熱食咗好多😈真正嘅啤酒殺手🍻 係幾出色大家可以放心叫😌.🥘 #黑松露肉醬千層麵 🥘($129)(6.5/10)個口感都幾好既🤗肉醬個味都正正常常,有中上水平😌但係我食唔出黑松露既味🤔不過起碼冇乜大問題👍總結來說 去shisha 食小食 飲手工啤啦🥱-🎈 旺角染布房街7-8D地下平均傷害:$150好味值:6.5/10...

旺角鬧市良心酒吧💛食住水煙吹下水🫁

🦀 #芝士軟殼蟹窩夫漢堡 🦀 ($91)(6.5/10)
個窩夫🧇硬過我條命😂真心用刀切都覺得硬😗
不過個軟殼蟹都炸得幾好嘅,鬆脆🥱
有芝士係上面🥰即刻cheesy creamy咗🥸
不過以主打菜嚟講就要再加把勁😇

🍳 #黃金蛋黃炸魚皮 🍳 ($50) (7.5/10)
食落好惹味😈 新鮮抄出嚟🤗
咸蛋黃個味都幾重,趁熱食咗好多😈
真正嘅啤酒殺手🍻 係幾出色
大家可以放心叫😌

🥘 #黑松露肉醬千層麵 🥘($129)(6.5/10)
個口感都幾好既🤗
肉醬個味都正正常常,有中上水平😌
但係我食唔出黑松露既味🤔
不過起碼冇乜大問題👍

總結來說 去shisha 食小食 飲手工啤啦🥱
🎈 旺角染布房街7-8D地下
平均傷害:$150
好味值:6.5/10
2020-12-10 927 浏览
 盼望再共你在夕陽落下時共酌一杯我是在新措施前與朋友共渡美好黃昏選址在火車橋旁的Woft, 方便易達,在火車聲襯托下更覺小城美好。Woft 新出的餐牌都很吸引人,無論是調酒還是pizza 都是工作下班後酌一杯的首選。忌廉菠菜煙三文魚水牛芝士墨汁pizza 拼濃汁海鮮pizza非常喜歡pizza可以拼款, 可以刺激下味蕾。煙三文魚pizza賣相已經超吸引人,配上醃青瓜硬是醒胃之選。水牛芝士夠拉絲,加上薄底墨汁pizza, 脆脆的,不似厚底pizza般肥膩。濃汁海鮮魷魚和蝦肉等都多而鮮,與薄餅配搭味道相當一流芝士 軟殼蟹窩夫漢堡91軟殼蟹即叫即炸,我覺得很可以, 即叫即炸外脆內嫩超juicy,超濃郁的cheese鋪滿在軟殼蟹 上面,好厚一層,而且仲可以拉絲,焗得香香的。窩夫暖暖而香軟, 啖啖入口都 有濃濃的cheese,超滿足的。而且還有份量頗多的炸薯條,鹹甜一次過滿足五顏六色彩虹撚七彩冰加上酒, 帶醉意得黎又有點小學雞,女仔最喜歡。花雕那媽王以花雕入饌,心裡面幻想著要加埋醉雞翼,飲落口,啊,對,這味道超對的

盼望再共你在夕陽落下時共酌一杯

我是在新措施前與朋友共渡美好黃昏

非常喜歡pizza可以拼款, 可以刺激下味蕾。

濃汁海鮮魷魚和蝦肉等都多而鮮,與薄餅配搭味道相當一流

芝士 軟殼蟹窩夫漢堡91

好厚一層,而且仲可以拉絲,焗得香香的。

五顏六色彩虹撚

七彩冰加上酒, 帶醉意得黎又有點小學雞,女仔最喜歡。

花雕那媽王

2020-12-10 504 浏览
其實以前新開張嘅時候已經有黎食過,而家事隔幾年後又來食,同埋亦都係第一次寫食評俾WOFT🤗 食物方面依然保持水準但係環境方面可以提高返少少😎.因為我哋坐咗係個角落位,一張長枱兩個人坐會有少少迫同埋張枱都唔夠大,唔係擺到好多食物,所以個位有少少迫夾🥸.芝士軟殼蟹窩夫漢堡,我覺得個窩夫甜甜地整得非常好味,但係個軟殼蟹好似有少少腥同埋炸得太over,似返炸,個軟殼蟹既味道可以改善惹味菜甫午餐肉太陽蛋pizza,最鍾意食呢個Pizza同埋我好鍾意食菜甫,加埋午餐肉食真係好惹味,個太陽蛋都整到流心,Pizza又夠脆,very good😋

2020-12-08 456 浏览
餐廳內播著輕快嘅英文歌,加上暗淡嘅燈光,令個人不自覺地放鬆,可以專心享用眼前嘅美食。之前成日經過呢間餐廳,以為係酒bar剩係有酒飲。但原來呢度有好多好野食架!點了「白汁蘑菇海鮮狗仔粉」、「經典烤焗香辣雞中翼」、「一口迷你四色漢堡包」、「麻吉年糕燒」、「皇牌燒牛舌」同埋一杯mocktail “Billion Bacteria”。白汁蘑菇海鮮狗仔粉見餐牌竟然有狗仔粉食,我覺得好驚訝!狗仔粉呢種街頭港式小吃竟然喺西式餐廳都食到?!好奇心驅使之下就嗌左。未食過咁樣整嘅狗仔粉,好新奇好有創意,中西合璧,有另一番風味!有好多隻蜆,全部鮮甜多汁冇沙。附上菜蒲,脆口嘅菜蒲配合粗身有咬口嘅狗仔粉,口感層次豐富。經典烤焗香辣雞中翼皮脆肉嫩又juicy。顧名思義有少少辣,但唔會辣到食唔到。外皮有蜜糖味,甜甜地。正好中和一下辣味。一口迷你四色漢堡包有紅、橙、黃、綠四隻色嘅漢堡,好色彩繽紛呀!呢個迷你漢堡真係好迷你,真係可以一口咬到,細細粒,好得意!牛肉有香草味,肉煎過,外層有少少脆口。包外脆內軟。細細嚿,食完唔會太飽,過下口癮都唔錯!中間有d沙律菜。雖然本身冇乜點落沙律醬,但因為d沙律菜夠新鮮爽脆又唔苦,食沙

白汁蘑菇海鮮狗仔粉

中間有d沙律菜。雖然本身冇乜點落沙律醬,但因為d沙律菜夠新鮮爽脆又唔苦,食沙律菜嘅原汁原味,唔需要用沙律醬調味都已經好好味!沙律菜出面用左酸瓜圍住。酸瓜切成長條形,食落爽脆,酸酸嘅味道令我食得更開胃!

麻吉年糕燒
用魚肉包住軟腍煙韌嘅年糕

皇牌燒牛舌
雖然睇落好似好硬但食落好腍。面上撒了香料,入口好香。好厚身,有口感而且有肉汁。另外亦有d肥膏,脂香盈腔。

呢度除左有酒重有mocktail!朋友唔太好飲酒,飲mocktail就啱曬啦!叫左杯Billion Bacteria。呢杯mocktail好啱女仔飲,點解咁講?事關喺杯上有一串棉花糖。輕輕燒過嘅棉花糖外微焦,因為燒過,入口即溶,真係sweet到溶化少女心呀!飲落味道似乳酸,重咬到粒粒藍莓籽添!
2020-12-02
2020-12-06 302 浏览
星期五嘅晚上,就梗係要飲番杯~近近地就黎左呢間位於旺角嘅woft!入到去發現酒吧原來都係走香港地道路線。香港手工啤,好多都可以係呢度搵到最新仲有一款手工啤叫「花雕那媽」凡入座都送一個口罩套,都幾窩心。餐牌上special drinks 都幾吸引,就叫左一杯凍,一杯熱。另外9吋pizza 都幾有港式風味,就連豆豉鯪魚都可以攞嚟做pizza,價錢亦都相宜。今日凍凍地就叫左杯熱嘅cocktail 熱薑大補酒$59有枝真玫瑰花作點綴飲落酒味唔算好濃,熱薑嘅辛感可以幫我驅寒,岩晒呢個天氣飲。Rainbow mocktail $72 呢杯Rainbow顏色鮮艷,明顯分到3隻顏色,仲有菠蘿做點綴,外貌吸引。可以選cocktail/mocktail 都得。飲落陣陣新鮮嘅士多啤梨果香、仲有清新嘅荔枝甜味,推介!惹味菜甫午餐肉太陽蛋pizza $101呢個充滿港人口味嘅pizza, 聽落平庸,食落可以話好滿足。Pizza 質感係外脆內軟嘅薄批,午餐肉粒粒佈滿整塊pizza, 加入甜甜脆口菜甫,蛋汁滲入pizza內,大滿足。大烤菇芝士牛肉漢堡 $98 配粗薯條烤菇仲大塊過漢堡包, 牛肉漢堡夠厚,而且牛味都唔

入到去發現酒吧原來都係走香港地道路線。

香港手工啤,好多都可以係呢度搵到
最新仲有一款手工啤叫「花雕那媽」

凡入座都送一個口罩套,都幾窩心。

今日凍凍地就叫左杯熱嘅cocktail
熱薑大補酒$59
有枝真玫瑰花作點綴
飲落酒味唔算好濃,熱薑嘅辛感可以幫我驅寒,岩晒呢個天氣飲。

Rainbow mocktail $72
飲落陣陣新鮮嘅士多啤梨果香、仲有清新嘅荔枝甜味,推介!

惹味菜甫午餐肉太陽蛋pizza $101

大烤菇芝士牛肉漢堡 $98 配粗薯條

烤菇仲大塊過漢堡包, 牛肉漢堡夠厚,而且牛味都唔錯。以酒吧黎講,食物質素都真係做得幾好。
2020-12-04