招聘中
$18,000-$24,000
$18,500-$19,500
$16,000-$17,000
2025-05-03 20 浏览
食過三次第一次食牛扒,點估到西餐廳嘅牛扒係茶餐廳嗰種第二次再比機會,食咗個意粉,係小學飯商嗰種意粉第三次亦係今次,作為鵝肝愛好者,嗌咗個香煎厚切鵝肝加法式鴨肉燴意大利飯同威靈頓牛柳配香煎厚鵝肝伴時令蔬菜。所謂嘅時令蔬菜係一嚿白色嘅西蘭花,一條橙色嘅蘿蔔,同一堆咬口奇怪嘅薯蓉。鵝肝淡,咬多幾啖就唔想食。威靈頓牛柳算唔錯。但整體食完除咗覺得浪費咗金錢,仲覺得好心情毁了呢個舖位前身係Ocio, 高質素好多
食過三次
第一次食牛扒,點估到西餐廳嘅牛扒係茶餐廳嗰種
第二次再比機會,食咗個意粉,係小學飯商嗰種意粉
鵝肝淡,咬多幾啖就唔想食。威靈頓牛柳算唔錯。
但整體食完除咗覺得浪費咗金錢,仲覺得好心情毁了

呢個舖位前身係Ocio, 高質素好多
2025-04-30 8 浏览
我諗啲嘢都係預製菜個餐同埋食物味道與新鮮度個價錢完全唔合理,食咗個明太子意粉鹹到亻卜街咁,好懷疑啲人唔識煮嘢食之後我俾咗第二次機會,叫佢落少啲明太子,結果成兜嘢變咗洋蔥意粉個豬扒,不過不失,但係好明顯就唔係熱嘅,暖暖哋咁樣,成個體驗都好差。唔會有機會入呢間餐廳,我食M記都冇咁嬲啊
我諗啲嘢都係預製菜
個餐同埋食物味道與新鮮度個價錢完全唔合理,
食咗個明太子意粉鹹到亻卜街咁,好懷疑啲人唔識煮嘢食
唔會有機會入呢間餐廳,我食M記都冇咁嬲啊
2025-04-29 0 浏览
鑽石山西餐廳,環境舒適😌,經常吸引唔少食客,無論係家庭聚會👨‍👩‍👧‍👦定朋友聚餐,都好適合。餐廳嘅設計簡約而有格調,令到人感覺輕鬆自在🤩吉列炸蠔 🦪啖啖都脆卜卜,外面炸到金黃色法包薄餅 🍕薄餅底夠晒脆口,配料又豐富,味道好均衡!🍅🧀👍菠蘿煙火腿薄餅 🍍菠蘿同煙火腿嘅組合,甜甜鹹鹹啱啱好!🌟🌈雙層美國安格斯牛肉漢堡配薯條 🍔漢堡嘅牛肉份量好足,薯條又香又脆,絕對可以滿足到一班食肉獸!🍟🔥Q版熊貓芝士蛋糕🐼造型可愛,岩晒依家熊貓熱,而且佢仲有開心果伴碟百香果氣波多多 🍹飲落好清新,酸酸甜甜咁,岩晒依家咁熱既天氣🥤🌞WM Café & Bar📍龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖______________________________

吉列炸蠔 🦪
啖啖都脆卜卜,外面炸到金黃色

法包薄餅 🍕
薄餅底夠晒脆口,配料又豐富,味道好均衡!🍅🧀👍

菠蘿煙火腿薄餅 🍍
菠蘿同煙火腿嘅組合,甜甜鹹鹹啱啱好!🌟🌈

雙層美國安格斯牛肉漢堡配薯條 🍔

Q版熊貓芝士蛋糕🐼
造型可愛,岩晒依家熊貓熱,而且佢仲有開心果伴碟

百香果氣波多多 🍹
飲落好清新,酸酸甜甜咁,岩晒依家咁熱既天氣🥤🌞

WM Café & Bar
📍龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖
2025-04-28 0 浏览
呢一間西餐廳係唔同地區都有分店,主打經濟實惠又好味嘅西餐!今日嚟到位於鑽石山嘅分店,平日七點左右都坐滿,你知佢哋有啲料到啦!主菜我哋分別揀咗雙層美國安格斯牛肉漢堡配薯條🍔🍟 同埋 大啡菇黑松露雜菌意大利飯🍄‍🟫,burger嘅安格斯牛肉非常Juicy,意大利粉勁香黑松露味,而且份量好多,非常抵食!佢哋每一個主食都已經包咗是日餐湯🥣、餐前沙律🥗、即磨熱咖啡/熱茶☕️,另外仲可以用優惠價加配唔同嘅小食,我今次就揀咗吉列炸蠔🦪、柚子雞翼🐔,過下口癮都唔錯!👍🏻

最近我到訪了位於鑽石山的 WM Cafe,呢度真係一個充滿驚喜的美食天地!今次我試咗幾道法式菜式,每一樣都讓我感受到無比的美味,快來同我一齊品味!😋首先,法式香草烤羊架拌時蔬一上枱,色彩斑斕,羊架金黃誘人,表面灑上新鮮香草,散發出迷人的香氣。羊肉外脆內嫩,肉質鮮美,完全無膻味,搭配清脆的時蔬,口感層次豐富,食落去令我每一口都充滿驚喜。🍖🥦接著係威靈頓牛柳配香煎厚鵝肝,這道菜真係視覺與味覺的雙重享受!牛柳包裹著酥皮,外層金黃酥脆,內裡的牛肉鮮嫩多汁,與香煎的厚鵝肝相輔相成,令整體味道更加濃郁,真係奢華到不得了!每一口都好似喺享受一場味蕾的交響樂。🥩🍽️最後,焦糖爆谷拿鐵更係一個意想不到的驚喜!咖啡的香氣與焦糖的甜味完美結合,滑順的口感令人陶醉,頂部的爆米花更添趣味,食完之後心情瞬間變得美麗!☕🍿總括來講,WM Cafe 係一個非常值得一試的地方,無論係食物的質素、環境的舒適度,都讓我感受到一種身心愉悅的享受。如果你想要一頓豐富的法式大餐,唔好錯過呢個地方!🎉

2025-04-24 0 浏览
之前喺荃灣嘅海之戀食過呢一間餐廳感覺上佢個性價比都幾高今日黎開鑽石山呢一邊我決定就翻check呢一間餐廳啦諗咗一陣究竟係叫返上次食嘅嘢好啊(因為真係好味)定係試新嘢呢? 當然係試咗新嘢。雙層美國安格斯牛肉漢堡的肉質鮮嫩多汁,啲肉汁流到我隻手都有,勁誇張。蟹膏海鮮墨魚蔥大利粉則是一道驚喜,濃郁的海鮮風味與墨魚的香氣完美融合。升級套餐的餐前沙律清新爽口、吉列炸蠔外脆內嫩,最鐘意杯芒果百香果青檸特飲,天氣咁熱,真係特別清涼!
之前喺荃灣嘅海之戀食過呢一間餐廳
感覺上佢個性價比都幾高
今日黎開鑽石山呢一邊
我決定就翻check呢一間餐廳啦

2025-04-20 0 浏览
早排約咗朋友食晚飯,呢間西餐廳真係正,氣氛Relax,係一個可以慢慢歎美食嘅好地方!「WM小食拼盤」,根本係抵食之選!拼盤入面有炸肉丸、炸雞翼、吉列墨魚餅、吉列琵琶蝦、炸洋蔥圈同車打芝士醬薯條,呢啲款式樣樣正!炸肉丸又香又Juicy,雞翼炸得啱啱好,仲有啲微微辣,超惹味。吉列墨魚餅同琵琶蝦就係啖啖都食到新鮮感,咬落好有層次。而炸洋蔥圈配埋車打芝士醬薯條,簡直係罪惡級美味,一啖接一啖停唔到口!之後就要推介佢哋嘅「日本帶子明太子扁意粉」!條意粉煮得啱啱好,唔會過淋,口感彈牙得嚟又掛汁。帶子鮮甜肉嫩,配埋明太子醬汁嗰陣濃郁嘅鹹香味,味道層次豐富,好滿足!飲品方面,我哋叫咗即磨熱咖啡同凍檸檬蜜。即磨熱咖啡嗰陣香氣真係醒神,飲完Feel到精神一振!至於凍檸檬蜜就係個清新路線,酸酸甜甜,飲落清涼又解渴,兩杯都好正!

「WM小食拼盤」,根本係抵食之選!

之後就要推介佢哋嘅「日本帶子明太子扁意粉」!

飲品方面,我哋叫咗即磨熱咖啡同凍檸檬蜜。
2025-04-08
2025-04-17 0 浏览
最近去荷里活商場嘅WM Cafe & Bar🍽️試咗幾款美味嘅菜式,包括法包薄餅、大啡菇雜菌薄餅、巴馬火腿卡邦尼意大利粉、法式焦糖燉蛋、熱朱古力同藍莓芝士蛋糕😚😚法包薄餅免費贈送小食😋外脆內軟,搭配新鮮嘅配料大啡菇雜菌薄餅用咗多種新鮮嘅菇類,配味道香濃的芝士,再加上脆口薄餅底,口感一流🍄巴馬火腿卡邦尼意大利粉用咗濃郁嘅奶油醬,巴馬火腿,味道非常豐富。意粉煮得剛好,吸收咗醬汁嘅精華,食落去滑順又滿足😋😋🍝法式焦糖燉蛋最後食甜品,焦糖燉蛋係一款經典甜品,表層焦糖香脆,內餡滑順,味道甜而不膩,係完美嘅結尾!🍮藍莓芝士蛋糕芝士嘅濃郁搭配新鮮藍莓嘅酸甜,口感層次豐富,非常滿足!🍰

法包薄餅
免費贈送小食😋外脆內軟,搭配新鮮嘅配料

大啡菇雜菌薄餅

巴馬火腿卡邦尼意大利粉

法式焦糖燉蛋

藍莓芝士蛋糕
芝士嘅濃郁搭配新鮮藍莓嘅酸甜,口感層次豐富,非常滿足!🍰

估唔到鑽石山有間咁高質嘅Cafe ,呢度環境好靚,性價比都好高🥳最緊要老闆好Nice,仲要免費送咗個Pizza俾我哋食✌🏻蒜香牛油香炸單骨雞翼食到好香嘅牛油同埋蜜糖味😳係鮮炸嘅上到嚟個皮都仲勁脆~黑松露風乾火腿薄餅超有驚喜,風乾火腿唔會太鹹👍🏻搭配上個薄餅皮超級脆😆懷疑呢個都有蜜糖,所以食落勁香~法式焦糖燉蛋焦糖燉蛋個蛋本體好滑,配上好脆嘅焦糖呢個唔使講Perfect match✨

蒜香牛油香炸單骨
雞翼食到好香嘅牛油同埋蜜糖味😳係鮮炸嘅上到嚟個皮都仲勁脆~

黑松露風乾火腿薄餅

法式焦糖燉蛋

2025-04-15 27 浏览
夜晚喺鑽石山放工搵野食見到有間食西餐嘅餐廳🍴叫WM Cafe & Bar睇過menu 覺得唔錯,價錢親民合理就入去試吓啦升級套餐,包埋是日餐湯,前菜沙律🥗,柚子雞翼,同埋餐茶✨柚子雞翼🐔🦴cook to order, 上菜時熱辣辣,香脆可口🔥而且咬落仲有肉汁滴出來💦雞肉嫩滑✨前菜沙律🥗沙律菜有生菜,車厘茄,蕃茄🍅🥬撈埋沙律醬食,口感清新👍🏻✨是日餐湯🍵餐湯薯仔味道濃郁口感creamy🤟🏻飲落仲有磨菇嘅顆粒🍄‍🟫✨蟹膏海鮮墨魚意大利粉🦀🦑🍝上菜時碟意粉好大碟碟上仲有完整一個蟹蓋裝住啲蟹膏同埋配料🦀同埋一大堆蟹籽做裝飾用來食飯打卡真係一流🤟🏻將蟹膏同埋蟹籽撈落意粉度食嘅時候每啖都有墨魚麵條跟蟹膏混合嘅口感😋同時蟹籽嘅鹹香將整個海鮮味昇華🥳🥳而且意粉煮得剛剛好🍝食落彈牙唔霉整碟意粉調味恰到好處👍🏻食完都冇油膩嘅感覺而且仲有啖啖海鮮味殘餘喺口度🤟🏻🤟🏻✨餐飲熱齋啡☕️即磨的,好香咖啡味飲完就可以沖淡埋殘餘喺口嘅海鮮味為今次高質嘅用餐畫上句號餐廳內部闊落,坐得好舒服枱枱櫈櫈都好乾淨侍應態度親切有禮👍🏻上菜時會講菜名對食客亦好 attentive眼神望一眼已經會自己走過來👍🏻👍🏻以呢個價錢喺大商場食
夜晚喺鑽石山放工搵野食
見到有間食西餐嘅餐廳🍴
叫WM Cafe & Bar
睇過menu 覺得唔錯,價錢親民合理
就入去試吓啦

升級套餐,包埋是日餐湯,前菜沙律🥗,柚子雞翼,同埋餐茶

✨柚子雞翼🐔🦴
cook to order, 上菜時熱辣辣,香脆可口🔥
而且咬落仲有肉汁滴出來💦
雞肉嫩滑

柚子雞翼

✨前菜沙律🥗
沙律菜有生菜,車厘茄,蕃茄🍅🥬
撈埋沙律醬食,口感清新👍🏻

✨是日餐湯🍵

✨餐飲熱齋啡☕️
即磨的,好香咖啡味
飲完就可以沖淡埋殘餘喺口嘅海鮮味
為今次高質嘅用餐畫上句號

餐廳內部闊落,坐得好舒服
枱枱櫈櫈都好乾淨
實在難得🤟🏻

2025-04-09
柚子雞翼
2025-04-14 2 浏览
芝士黑椒牛肉墨西哥烤餅配薯條墨西哥烤餅熱辣辣,即叫即烤,入面涵料好豐富,有好多黑椒牛肉,d牛肉咸咸香香加埋芝士,好惹味。慢煮BBQ烤豬肋骨除咗豬肋骨之外仲有烤牛油粟米,烤菠蘿,田園沙律,份量都幾多,烤豬肋骨烤到啱好,唔會鞋,仲保持到juicy,烤菠蘿好香甜,面頭有少少焦脆感。炸魚配薯條炸魚係用比目魚,食落嫩滑,外皮炸到好脆,外脆內嫩,點埋d塔塔沙律醬,食落口感仲豐富,而d炸薯條啱炸起,熱辣辣,唔錯。

芝士黑椒牛肉墨西哥烤餅配薯條

慢煮BBQ烤豬肋骨

炸魚配薯條

2025-04-14 9 浏览
同朋友嚟荷里活廣場買衫換季,行到又攰又肚餓,去咗商場 2 樓呢間「WM Café & Bar」食晚餐。餐廳佈置得好優雅,環境寬敞,座位闊落,配上場內嘅植物擺設,添上大自然氣息。點咗牛油果大蝦沙律 同 美國安格斯牛板腱,主菜 +$48 可以升級套餐,包湯、沙律、小食、咖啡或茶。今日嘅餐湯係雜菜湯,湯身熱辣辣,用料十足,味道酸酸地,很開胃;沙律菜好新鮮,雞翼大小適中,皮脆肉嫩。牛油果大蝦沙律,牛油果熟度剛好,蝦隻鮮甜爽彈,沙律菜份量十足,加埋爆汁車厘茄,有營又健康。牛板腱嫩滑又 juicy,切開見到肉呈粉紅色,食落牛味好濃郁,夠腍身又唔肥膩,配搭綿密薯蓉布丁,非常美味,香滑到停唔到口💯飲品點咗即磨咖啡,口感醇香,水準唔錯!
飲品點咗即磨咖啡,口感醇香,水準唔錯!
2025-04-12 135 浏览
這餐廳環境寬敞,在荷里活廣場是少有的,感覺舒適,進餐都開心啲。要提,這是西餐廳,所以出餐不快。有沙律及西湯,主餐及餐飲,由六十多元至百多元的多款選擇。我哋也叫了二人餐,龍蝦湯略鹹。牛柳煎得很香,肉軟淋,肉質及味道很不錯。豬扒厚厚的,但不會感到鞋口,不錯。最讚的就是甜品,今日是開心果蛋糕,餅底以為燶了,但不是,不苦而烤得香。有開心果味,不太甜,口感滑。我哋也叫了多款午餐,黑松靈意大利粉,很香,好好味,份量也充足。不知何解,反而香煎龍利柳魚是上菜最慢,有點黑,不過家人話味道尚可,香脆。
2025-04-12
2025-03-29 459 浏览
本身諗住假日同老公試吓新餐廳我叫左個柚子蜜糖烤雞配薯菜老公叫左個慢煮牛尾叫完野食啲湯呀沙律同餐飲都好快到齊都未食完沙律同飲湯,個慢煮牛尾已經到左我就慢慢飲埋個湯再等吓點知等到我老公就快食完個牛尾我個烤雞都未到 😠到追問完,又等左一段時間個烤雞先到滿心歡喜有野食,點知一切開隻雞佢就噴血!唔係海南雞嗰種骨邊有紅而係噴到切開既位置都有血!!!🤯我即刻舉手搵職員行埋黎既阿姐問返我想點 😡我同佢講你幫我整返熟佢啦!咁樣我真係唔敢食 🤦🏻‍♀️然後佢都勁唔好意思,講左句:都真係太生… 就拎走左碟雞我再等... 終於等到阿姐拎返碟雞返黎我望一望舊雞,頭先切開紅色既位置終於變左深色可食用(就係相入面見到既雞)但本身墊底我特登留返最後食既薯蓉無左 2/3 !!!本身佢漏單,隻雞唔熟我都忍!原本滿碟既薯蓉拎走佢做咩!!!!!原本諗住食完慢慢去睇戲點知俾佢浪費哂啲時間不突止佢既處理令我覺得最滿意既薯蓉佢竟然只係留返少少俾我?!最後我係嬲到食左2啖就走一肚氣已經無哂胃口 😡😡😡勁嬲!!!
本身諗住假日同老公試吓新餐廳
我叫左個柚子蜜糖烤雞配薯菜
老公叫左個慢煮牛尾

叫完野食啲湯呀沙律同餐飲都好快到齊
都未食完沙律同飲湯,個慢煮牛尾已經到左
我就慢慢飲埋個湯再等吓
點知等到我老公就快食完個牛尾我個烤雞都未到 😠
到追問完,又等左一段時間個烤雞先到

滿心歡喜有野食,點知一切開隻雞佢就噴血!
唔係海南雞嗰種骨邊有紅
而係噴到切開既位置都有血!!!🤯
我即刻舉手搵職員
行埋黎既阿姐問返我想點 😡
我同佢講你幫我整返熟佢啦!咁樣我真係唔敢食 🤦🏻‍♀️
然後佢都勁唔好意思,講左句:都真係太生… 就拎走左碟雞
我再等... 終於等到阿姐拎返碟雞返黎
我望一望舊雞,頭先切開紅色既位置終於變左深色可食用
(就係相入面見到既雞)
但本身墊底我特登留返最後食既薯蓉無左 2/3 !!!
本身佢漏單,隻雞唔熟我都忍!
原本滿碟既薯蓉拎走佢做咩!!!!!
原本諗住食完慢慢去睇戲
點知俾佢浪費哂啲時間不突止
佢既處理令
我覺得最滿意既薯蓉佢竟然只係留返少少俾我?!
最後我係嬲到食左2啖就走
一肚氣已經無哂胃口 😡😡😡
勁嬲!!!
柚子蜜糖烤雞配薯菜
2025-03-24 450 浏览
WM Café & Bar 地址: 香港鑽石山龍蟠街3號荷里活廣場2樓283-284號舖=====================hollywood plaza 20年前好多人去,因一出mtr就到,而當年沒大型shopping mall . 住了咁多年我間中都會去搵食送了份mini pizza $88 chicken caesar salad ,on diet 之選。雞有加熱,而有足夠蔬菜好開心,出街食真係嚴重缺少,salad 好清新$58 加牛油蒜蓉炒雜菌,暖暖肚menu 選擇多,又平又抵食。 #keto#lchf #生酮 #好去處 #igable #假日好去處 #life #foodie #dining #cuisine #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #香港必食 #香港旅行 #delicious #必食推介
WM Café & Bar

=====================

送了份mini pizza

$58 加牛油蒜蓉炒雜菌,暖暖肚

menu 選擇多,又平又抵食。