2021-06-02 9 浏览
一路都知道呢度有得食雞翼放題,好似終於試吓!雞翼有超級多唔同嘅味道,有辣有唔辣,任君選擇😂 每次可以點五隻味道,好食嘅可以無限追加~死神醬真係好勁, 超辣,我食唔到,覺得嘴唇腫咗!!!但我見周圍啲人都有嗌,睇嚟好多人都鍾意食辣!黑芝麻海鮮蜂蜜就juicy啲,甜甜地,有海鮮醬同蜂蜜味,中和咗頭先個辣~巴馬臣芝士蒜蓉味係必食推介,面頭嗰堆芝士+蒜蓉好好味,唔係臭芝士,超鍾意!咖啡香味幾香脆,不過咖啡味唔算好突出。蒙古燒烤係孜然味,一路食一路感覺到大漠風味!紐奧良香粉個粉辣辣地幾惹味,加啲青檸汁無咁濃味~ 清新D~田園風味平淡啲,味道唔算突出泰式甜辣醬就酸酸甜甜,少少辣,面頭有啲炸蒜,口感豐富啲。原來淨係食雞翼都唔會悶!一次過食咁多雞翼真係好瘋狂
一路都知道呢度有得食雞翼放題,好似終於試吓!

咖啡香味幾香脆,不過咖啡味唔算好突出。

蒙古燒烤係孜然味,一路食一路感覺到大漠風味!

紐奧良香粉個粉辣辣地幾惹味,加啲青檸汁無咁濃味~ 清新D~

田園風味平淡啲,味道唔算突出

泰式甜辣醬就酸酸甜甜,少少辣,面頭有啲炸蒜,口感豐富啲。

原來淨係食雞翼都唔會悶!一次過食咁多雞翼真係好瘋狂
2021-05-31
  • 雞翼放題
2021-05-30 14 浏览
We got the Netflix and chill platter and actually I was doubtful that it was enough to fill 2 of us...I was so wrong 🤣 we could barely finish and were soooo stuffed! This is the first time I saw this many different flavours for chicken wings and I was gonna try the espresso but got stopped by my friend 🤣 We had Singapore zing, Japanese Katsu and Caribbean jerk for the wings and the avocado for the small plate. I just want to say, I’ve never seen Singapore Zing in Singapore before so I’d like to

We had Singapore zing, Japanese Katsu and Caribbean jerk for the wings and the avocado for the small plate. I just want to say, I’ve never seen Singapore Zing in Singapore before so I’d like to know if it actually exists there 🤣.

The Japanese katsu was my favourite! It’s like curry bread but without the bread and directly to the meat ahhaha! The Singapore zing was like a sweet and sour sauce topped with spring onion, fried garlic and chopped 🌶 Caribbean jerk wings, the pepper powder that gives a tingling sensation and the wings weren’t too spicy. Paired with thyme and grilled pineapple, it also has that fresh tropical feels too 😆

2021-05-28 20 浏览
今日同朋友來到旺角食雞翼,好興奮,因為這店有好多款雞翼可以揀,不同口味選擇豐富。餐廳位於17樓高,有幾個靠窗位置可以望到彌敦道街景。雞翼放題(十款口味),每一轉可以點五款,每款四隻。蒙古燒烤味~這個獨特的孜然粉香料味,原來同雞翼都好夾嘅,好似去咗內蒙。紐奧良香粉~記得加青檸汁,可以帶出這款雞翼的香味。水牛城醬~ 辣中帶少少酸,醬汁好惹味。巴馬臣芝士蒜蓉味~蒜蓉味好香,加入芝士多重味覺享受。新加坡辣蟹味~因今日冇黑椒檸檬,轉了這個味道,醬汁比較豐富,唔算好辣,有少少避風塘感覺。來多一轉,有些味道好吃,要再點。咖啡香味~一咬落去便嚐到咖啡苦味。田園風味~這個風味好特別,有少少似沙律薯片嘅味道,我幾鍾意。這款放題汽水啤酒可以任飲。

餐廳位於17樓高,有幾個靠窗位置可以望到彌敦道街景。

雞翼放題(十款口味),每一轉可以點五款,每款四隻。

蒙古燒烤味~
這個獨特的孜然粉香料味,原來同雞翼都好夾嘅,好似去咗內蒙。

紐奧良香粉~
記得加青檸汁,可以帶出這款雞翼的香味。

水牛城醬~
辣中帶少少酸,醬汁好惹味。

巴馬臣芝士蒜蓉味~
蒜蓉味好香,加入芝士多重味覺享受。

新加坡辣蟹味~

來多一轉,有些味道好吃,要再點。

咖啡香味~
一咬落去便嚐到咖啡苦味。

田園風味~
這個風味好特別,有少少似沙律薯片嘅味道,我幾鍾意。

這款放題汽水啤酒可以任飲。
2021-05-26
下午茶
2021-05-28 16 浏览
我同朋友自細係一個超級雞翼迷,讀中學時大家一齊食雞翼每次最少都可以食十幾廿隻,佢知道有得食雞翼放題時就成日都話想去試,於是我哋就夾啱日子約埋一齊食雞翼。不過而家當然唔及中學時期可以食到咁多,所以我哋就約埋食晏叫個Lunch set,可以選擇8隻或者加多$15有多兩隻,個套餐除咗有雞翼之外,前菜係一份沙律,另外仲有甜薯/薯條跟埋,飲品當然唔少得啦。Lunch set嘅雞翼可以自選兩款嘅口味,我哋就點咗巴馬臣芝士蒜蓉、黑芝麻海鮮蜂蜜、WingMan水牛城醬同埋日本蜂蜜芥辣。先試咗黑芝麻海鮮蜂蜜,黑芝麻炒過好香,蜂蜜味幾重,不過唔覺有海鮮味。巴馬臣芝士蒜蓉好香蒜味,但又唔會蓋過咗芝士味。日本蜂蜜芥辣蜜糖味一樣好香,加咗芥辣又出奇地夾,越食越想食。WingMan水牛城醬夠辣啱哂我。可惜個胃唔夠大唔可以試多幾款口味,所以留返下次,再試其他口味雞翼。

巴馬臣芝士蒜蓉好香蒜味,但又唔會蓋過咗芝士味。
WingMan水牛城醬夠辣啱哂我。

2021-05-25
2021-05-28 30 浏览
Wingman網上訂座即賺里數 地址: 旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓電話: 64342642===================== 雞翼任食,佢有分唔好級別價錢,當然價錢越高食到更多口味啦,入門級只係$138 有3個味我自己通常點netflix 餐 18隻雞翼,可任選3個味仲跟一個小食,我食過2次都係點呢個餐,會試未食過架味。今手見到新口味花鵰醉雞,就額外加$30試試,真係好重酒香,同食慣架西式口味雞翼有好大分別,雞皮食落酒香就立即滲出,連肉都索了酒。挑戰食量同消化能力之戰正式開始蒙古黑椒 有cumin 同黑椒香,本人非常之鍾意架香料味,岩想有重香味又唔想食太辣架人。蜜糖介茉就大路口味,易入口,甜甜地有少少芥未。火燒牛油果幾特別,牛油果生食夾下麵包,成個切片仲有兜mayo醬。同朋友輕鬆吹下水,食雞翼就過左一晚蒙樂時光了
Wingman
網上訂座即賺里數

地址: 旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓
電話: 64342642
=====================

挑戰食量同消化能力之戰正式開始

蜜糖介茉就大路口味,易入口,甜甜地有少少芥未。

同朋友輕鬆吹下水,食雞翼就過左一晚蒙樂時光了
2021-05-27 155 浏览
喜歡吃雞翼,香口小食嘅朋友應該對 Wingman 唔會陌生。 今日下午逛完旺角諗起到 Wingman 吃惹味雞翼。裝修依然咁鬼馬, 好有港feel 地道色彩。雞翼款式唔少, 主要分濕和乾二種。叫了兩款心儀嘅雞翼口味😍。巴馬臣芝士蒜蓉味 Cali Style灑上大量嘅巴馬臣芝士, 新鮮刨起所以好鬆軟, 夾雜著生蒜粒, 帶出小小辛辣味。 屬於乾嘅款式~ 雞翼確實做得好食,    外皮小小脆口,乾身但不油膩👍 裏面雞肉仲係好juicy~👍黑芝麻海鮮蜂蜜 Hoisin Glazed這款醬汁味道好濃郁, 海鮮蜂蜜有點似中式嘅海鮮醬純粹過吓口癮試咗一款 dip, 挑機醬, 冇想像中咁地獄咁辣喎, 仲酸酸地非常開胃!這個炸蓮藕小食薄切,炸得好脆, 本身只有鹽味,正好蘸這個挑機醬~凍檸茶, 普普通通,杯夠大不過得三分二滿~火燒牛油果, 食咗咁多炸嘢, 食番軟腍腍嘅火燒牛油果先。 澳洲牛油果特別大個, 香甜軟滑👍 表面經炙燒 並加上少許鹽, 咁樣食又幾好味。非常回味,雞翼即叫即做熱辣辣, 口味各有特色, 小食也是很有創意, 做得好吃!

裝修依然咁鬼馬, 好有港feel 地道色彩。

雞翼款式唔少, 主要分濕和乾二種。
叫了兩款心儀嘅雞翼口味😍。

黑芝麻海鮮蜂蜜 Hoisin Glazed
這款醬汁味道好濃郁, 海鮮蜂蜜有點似中式嘅海鮮醬

炸蓮藕

凍檸茶, 普普通通,杯夠大不過得三分二滿~

2021-05-26 15 浏览
雞, 全部都係雞🐣🐣🐣🐣♡(´˘`๑)一入到門口 , 兩位同事Ivan 同埋Eva都即時幫手check 我的booking, 帶位入去之後我對於餐牌有啲問題,Jade 都有幫忙解釋餐牌上的細節,未食嘢之前已經覺得員工十分之幫忙同埋有禮貌。餐廳好新潮用左Neon light寫住: “一齊叫雞” 大玩食字 , 影相打卡都幾FUN仲有另一邊寫”光輝歲月” 都係一個打卡位 ʕ•͡ω•ʔ♡(人•ᴗ•♡)佢成間店既雞翼口味最多有成18款, 實有一款岩你口味。今日我同媽媽食左雞翼放題, 我地簡左10款口味果個plan,Mon, Tue, Thurs收費hkd178 + 10% ,FRI-SUN收費hkd198+10%有得Freeflow beer/iced lemon tea/soft drinks(.____.) 我就飲左啤酒, 媽媽就飲0茶, 都真係幾夠冰凍! 爽落咗單之後,嘢食10至15分鐘都已經到,雞翼全部都熱辣辣, 每次可以叫5款雞雞, 每款會來4隻!第1 round 我地有: Lemon Pepper, Mongolian BBQ, Thai Sweet, Singapore Zing,
雞, 全部都係雞🐣🐣🐣🐣

♡(´˘`๑)
未食嘢之前已經覺得員工十分之幫忙同埋有禮貌。

仲有另一邊寫”光輝歲月” 都係一個打卡位 ʕ•͡ω•ʔ♡

FRI-SUN收費hkd198+10%

落咗單之後,嘢食10至15分鐘都已經到,
雞翼全部都熱辣辣, 每次可以叫5款雞雞, 每款會來4隻!

第1 round 我地有: Lemon Pepper, Mongolian BBQ, Thai Sweet, Singapore Zing, Hoisin
Lemon Pepper 加左個青檸, 好fresh, 青青地, 皮又夠crispy !
Mongolian BBQ 就好有燒烤風味, 媽媽話好似食緊人地d羊肉串串既味粉
Thai Sweet 就無得輸架啦, 雞醬一定好味架WOR (要讚既點係佢地有醬既雞翼都炒得好乾身, 唔會水滴滴甘樣>w<)
Singapore Zing 本身呢個PLAN是沒有, 但有D味佢無左, 佢就補左呢隻味比我, 好多蒜同辣椒係面, 個味唔係好蟹, 但個香辣味好好食, 加埋D蒜好正!
Hoisin 果個醬食來食去好熟, 一開始諗唔起係咩味, 原來就係皮片鴨果個醬既味:-P 中意食片皮鴨既朋友可以叫來食下!

然後我食到7788,Ivan 已經走來問我哋需唔需要點下一輪,10分細心。
同埋見到骨筒已滿,都即刻幫我哋清理。佢哋都好細心解釋俾我知每一隻雞翼嘅味道,同埋邊幾隻比較受歡迎,同埋死神雞翼究竟有幾辣:p

(๑˃̶͈̀◡˂̶͈́๑)♥
然後我就再叫第2ROUND. 今次叫左: Buffalo, Cali Style, Ranch, Honey Wasabi, Japanese Katsu

Buffalo 真係重口味之選, 同平時外面食個D差不多味, 我就覺得唔辣, 媽媽說好似有D辣!
Cali Style 就有好多生蒜係面, 仲有好多芝士, 一入口好香蒜味, 後勁就係芝士既香濃~
Ranch 好驚喜, 當你食左甘多雞翼, 都仲覺得好正, 佢就真係清泉, 佢好似綠色個隻百力支既沙律味, 有小小酸, 又有小小似sour cream味, 總知真係好正, <3
Honey Wasabi好貼心, 佢WASABI真係一PAT野甘上, 等你自己查番上雞翼, 唔洗一D驚辣既朋友仔, 太辣食唔到.
Japanese Katsu 是係日本咖哩 佢好特別既就係佢雞翼面有一層炸皮(薄薄麵包糠) 脆口好似炸蠔仔甘既樣, 然後D咖喱香味好夠!!!!!!!!!! 呢個又係必叫~

最後我都試左死神雞翼, 佢比較似辣雞麵個隻辣, 一食入口唔會好強, 但後勁好直接就會攻打你個口, 令到你係甘汾泌D口水, 好彩我有凍飲幫幫手, 如果唔係都真係搞唔掂, 中意打大佬的朋友都可以試下>w<

其實最開心係每一次有什麼需要,一舉手,大家都會即時衝過過嚟幫我,
唔會好似其他餐廳咁樣扮見你唔到。這
是一個100分的用餐體驗,非常感謝Ivan, Jade 和Eva!!!
同埋呢間餐廳好岩我呢d, 咩味都食下, 咩都想試下既人,
雞翼真係食得多, 一晚食哂甘多隻味, 又有無試過>w<
無就真係大家去食下啦!
2021-05-25
2021-05-25 101 浏览
到旺角逛街買衣服,順道到這裏吃雞翼。點了一個咯咯拼盤Netflix & Chill ($268),可選三款口味共18隻雞翼及一個配菜。個人認為整體而言,乾身的雞翼比較好吃。先選蒙古燒烤味,用上孜然粉,孜然粉令雞翼變得非常香,亦強調了其乾身質感。雞皮香脆,突顯內裏的鮮嫩多汁。內裏的味道不及外層的孜然粉,所以蘸上另外三款醬,為雞肉加入多重味道。三款醬($20)分別是墨西哥煙椒乳酪醬、黑松靈蛋黃醬及藍紋芝士醬。一看到墨西哥煙椒乳酪醬,便以為是極辣而鹹的醬汁,其實辣度極微,也許是因乳酪中和了辣度,醬汁以乳酪味為主。我們都認為黑松露蛋黃醬的味道最好。蛋黃醬味道為主,黑松露味為副,因其柔和的味道,配任何雞翼和薯條都很適合。藍紋芝士醬則是最特別的,朋友形容這款醬的味道跟腐乳一樣,這個形容頗為貼切,我則認為是淡味腐乳再加點微酸,所以還是跟腐乳的味道有分別的。巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼是我們每次來都必點的雞翼。芝士碎和蒜蓉完全混合,大幅置於雞翼上,所以一口吃下雞翼,首先嚐到的是雞皮的脆口,繼而是這兩款配料的鹹香,味道好得能讓人多吃十數隻。濕身雞翼選了Wingman水牛城醬雞翼,跟平時吃的水牛城醬雞翼,這款特別

墨西哥煙椒乳酪醬

黑松露蛋黃醬

藍紋芝士醬

巴馬臣芝士蒜蓉

Wingman水牛城醬雞翼

濕身雞翼選了Wingman水牛城醬雞翼,跟平時吃的水牛城醬雞翼,這款特別版的辣度十足,醬料非常辣。

炸蒜龍蒿大啡菇

炸蒜龍蒿大啡菇,大量炸蒜放在大啡菇之上,輕輕切開,頂層的炸蒜隨即包圍菇肉,菇鮮爽多汁,與雞翼是一脆軟一脆的對比。
2021-05-23
墨西哥煙椒乳酪醬
黑松露蛋黃醬
藍紋芝士醬
巴馬臣芝士蒜蓉
Wingman水牛城醬雞翼
2021-05-25 21 浏览
朋友介紹有間專食雞翼的店不錯,所以就約咗朋友去食下,見到個Menu有很多選擇,更有一個雞翼自助餐。不過我地最後揀了這個咯咯拼盤 $268 ,有18隻雞翼,可以選3種口味及1種配菜。雞翼口味足足有20種,有分乾身類,濕身類及特製類的款式。今次揀了田園風味,巴馬臣芝士蒜蓉味,水牛城醬;配菜選了粟米。.田園風味這是乾身類的,食落有酸忌廉及洋蔥的味道,非常惹味。.巴馬臣芝士蒜蓉味這是乾身類的,好香的蒜蓉味,而巴馬臣芝士味都濃郁,再配合熱辣辣又脆脆地的雞翼一起吃,非常香口。.水牛城醬這是濕身類的,酸酸辣辣,喜歡食辣的都會鍾意這個款式,還有個wingman水牛城醬,會更加辣,下次一定要試試。.牛油燒粟米 (跟餐配菜)烤過的粟米,表面有少少焦香,再配合大量的芝士,味道唔錯。

田園風味
這是乾身類的,食落有酸忌廉及洋蔥的味道,非常惹味。

水牛城醬

牛油燒粟米 (跟餐配菜)
烤過的粟米,表面有少少焦香,再配合大量的芝士,味道唔錯。
2021-05-24 28 浏览
今日嚟咗幾出名嘅wingman,作為雞翼愛好者點都要黎試下入面啲雞翼係咪真係咁好食。佢喺地鐵站出嚟行幾分鐘就到,而且位置都唔難搵,上到去之後見到Menu有好多款雞翼~我地叫咗一款乾身嘅巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼、濕身嘅水牛城醬雞翼,雞翼都係各六件,墨西哥風薯球再加南瓜意大利燴飯,睇落好似好少咁但其實好飽,份量好夠。巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼(右)$69水牛城醬雞翼(左)$69巴馬臣蒜蓉味雞翼上面有好多蒜蓉,所以一入口就有濃濃嘅蒜味,啱曬中意食蒜嘅人,而且雞翼熱辣辣係岩整起,加上因為係乾身嘅,所以雞翼都脆脆地。而水牛城醬雞翼就係酸酸辣辣嘅醬,所以都幾開胃。墨西哥風薯球 $65墨西哥風薯球份量好多,而且上面有忌廉同牛油果,薯球本身原味都好好食,但加左忌廉同牛油果都好夾,令味道冇咁單一。南瓜意大利燴飯 $70南瓜意大利燴飯嘅造型好特別,個燴飯係南瓜入邊,所以可以直接整啲南瓜肉出嚟食,個樣又睇得,味道都唔錯。

巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼(右)$69
水牛城醬雞翼(左)$69

墨西哥風薯球 $65

南瓜意大利燴飯 $70

2021-05-23
難得約到同我一樣咁鍾意食雞翼朋友 梗係要嚟食雞翼放題啦😋😋一嚟到已經俾間鋪嘅裝修吸引住 打卡一流🤣我哋嘅第一輪 食咗星加坡辣蟹 水牛城同埋巴馬臣芝士味 三款口味都勁好食 雞肉好嫩滑 一啲都唔鞋 啲醬嘅濃度配合得啱啱好 跟住第二轉食咗 咖啡味(最底嗰款)海鮮醬同埋蜂蜜芥辣 海鮮醬係意想不到咁好食 鹹鹹地甜甜地咁 咖啡味都幾香超特別 第一次食 雖然我哋已經好飽 但係都忍唔住叫多一款田園風味 係sour cream 同蔥 sour cream平時都係食醬嘅多 第一次食到乾身嘅 好好味 酸酸地咁 作為今餐嘅結尾好fresh 飲品方面有任飲啤酒 檸檬茶同埋汽水 都算幾多選擇 下次要再嚟試埋其他唔同口味❤️❤️
難得約到同我一樣咁鍾意食雞翼朋友 梗係要嚟食雞翼放題啦😋😋

一嚟到已經俾間鋪嘅裝修吸引住 打卡一流🤣

2021-05-06
  • 雞翼放題
今日約咗家姐行花墟 心思思想食雞翼🐔 上網睇竟然搵到間專食雞翼既餐廳 一於食飽飽再去行花墟買盆栽🌱🐔咯咯拼盤🐔 Netfilx & Chill Platters包括 ・18隻雞翼 ・3款口味 ・1款配菜泰式甜辣醬口味甜辣醬一向係我好鐘意既味道 佢既醬汁好足料 配埋香口既炸蒜 味道好夾之餘仲多左口感脆卜卜黑芝麻🦑海鮮蜂蜜🍯甜甜既蜂蜜包住醃得岩岩好嘅雞翼 超級夾 食食下個餘韻會食得到少少海鮮味 唔會喧賓奪主 再加多少少佢附送嘅wasabi係一個有層次既雞翼巴馬臣芝士蒜蓉雞翼🧀呢個雞翼蒜香味比較突出因為本身班馬臣芝士味道唔算濃郁食落口偏向生蒜既香口呢款雞翼係乾身 所以食得到好脆口。配菜好多款選擇2個女既食量唔大就揀左個簡簡單單既椰菜🥗食落好似拌左少少麻油 幾香 同埋比較fresh面頭仲灑左d蔥花添。食左3款雞翼都食得出煮得剛剛好👍 肉質柔軟唔會過老雞翼隻隻都幾大隻 我地2人食完都已經飽左。食飽飽就去花墟行個圈 🚶‍♀️好好消化下18隻雞翼😏
今日約咗家姐行花墟

Netfilx & Chill Platters
黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼
  • 泰或甜辣雞翼
2021-05-14 206 浏览
雞翼應該好多人鍾意食,估唔到🈶️一間餐廳係專食雞翼,仲🈶️成2x款口味添😱仲仔細到分埋乾同濕身😎我哋點嘅🔟款口味放題就包咗任飲,其中有幾款特別鍾意❤️(乾身)田園風味👉🏻好似食緊Lxys薯片嘅酸忌廉洋蔥味🤣🤣我勁like😍(乾身)巴馬臣芝士蒜蓉味👉🏻 上面灑上勁多芝士碎再加埋蒜蓉,非常香口。(濕身)泰式甜辣醬👉🏻 喺張上面再灑上炸蒜,口感豐富(濕身)黑芝麻海鮮蜂蜜👉🏻有啲似食緊BBQ醬出於好奇,我哋都另外叫咗3⃣️個Dip試吓😆味道都唔錯,又特別😎總括而言,款式又多又特別,而且雞翼係即叫即做就一定好食好多啦~乾身雞翼外層香脆雞肉依然嫩滑多汁,濕身嘅就更加唔使講啦😋仲要當晚3⃣️位負責嘅侍應非常熱情,會過嚟同我哋傾偈交流吓大家最鍾意邊款口味,同埋會問吓我哋對餐牌同食物有咩意見。咁好服務,下次再同朋友嚟先得😌

我哋點嘅🔟款口味放題就包咗任飲,其中有幾款特別鍾意❤️

雞翼放題

巴馬臣芝士蒜蓉味

(濕身)泰式甜辣醬👉🏻 喺張上面再灑上炸蒜,口感豐富

泰式甜辣醬

新加坡辣蟹味
咖啡香味
Saucy Dips
2021-05-11 426 浏览
疫情終於放緩,所以同朋友係lunch 好好聚一聚。朋友是位雞翼控,所以同佢去食雞翼😋😋😋打開menu , 雞翼款式有好多,有成18款揀,西式中式既味都有,如果食得到多可以揀雞翼任食就可試齊哂。但我們只係lunch , 今次只叫左個拼盤$268加個小食,下次再嘗試雞翼放題。🐔咯咯拼盤$2683款口味,每款6隻,共18隻再追加一個配菜🐔日本蜜糖芥茉辣雞翼最好味最安全的味道,少少甜,又有少少辣,好岩香港人口味,見每張枱都有人叫呢款🐔水牛城醬雞翼偏酸的味道,好入味。醬汁好均勻咁樣揸左隻雞翼上面,因為好多汁,就唔會好乾,好juicy!!🐔蒙古燒烤味雞翼呢款相對比較特別,好少餐廳有。佢成左大量的香料去烤,所以未食已經好香。雖然佢係燒烤,但雞翼亦都唔會乾,好值得欣賞。🥘南瓜燴意大利飯超有心思嘅配菜,有一個小南瓜包住意大利飯。汁比較濃,已經全部被飯吸收曬👍🏻😋😋😋雖然有18隻雞翼,我同我朋友都係剛剛好,因為每隻雞翼嘅size唔會太大,你可以試都唔同嘅味。所以好鍾意雞翼嘅朋友一定要呢間食。

疫情終於放緩,
所以同朋友係lunch 好好聚一聚。
朋友是位雞翼控,所以同佢去食雞翼😋😋😋

打開menu , 雞翼款式有好多,
有成18款揀,西式中式既味都有,
如果食得到多可以揀雞翼任食就可試齊哂。

🐔咯咯拼盤$268
3款口味,每款6隻,共18隻
再追加一個配菜

🐔日本蜜糖芥茉辣雞翼

🐔水牛城醬雞翼

🐔蒙古燒烤味雞翼
呢款相對比較特別,好少餐廳有。

🥘南瓜燴意大利飯

2021-04-26
2021-05-08 39 浏览
這間主打雞翼的餐廳,有超過20款的味道,另外還有雞翼放題,雞翼控必試。兩個人叫了個咯咯拼盤,有3款雞翼共18隻,另外還加配一款配菜。火燒牛油果點了幾款雞翼,所以揀返個比較清新的牛油果中和一下,牛油果表面燒至帶焦香,入口淡淡煙燻味,牛油果幼滑又香。紐奧良香粉雞翼以香粉醃製,表面帶辣香,十分惹味。日本蜂蜜芥辣芥辣就分開上,而蜂蜜則沾滿了雞翼表面,香甜帶脆,加少許芥辣又唔會刺鼻。水牛城醬醬汁帶點微酸及少辣,十分惹味,雞翼依然香脆,十分juicy。

紐奧良香粉
雞翼以香粉醃製,表面帶辣香,十分惹味。

日本蜂蜜芥辣

水牛城醬