銅鑼灣人氣cafe - White Hse. 🌸🌺🌷🌻🌹週末同朋友仔行完 Sogo後特登上去試,位置好易搵 超方便😉一出𨋢已經見到個花花世界 打卡一流☺️🔸玫瑰花樣紅茶 $45 一入口好香玫瑰花味,配上淡淡紅茶味 飲落好清新,相當解渴🍹🔸 蝶豆花綠茶 $45 一上枱就急不發待搞拌一吓試味道,有驚喜,甜度岩岩好 好fresh,而且搞拌後 成杯飲品變左好靚嘅紫色😍😆 🔸主菜叫左二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 $118 第一次食短管麵😉 軟硬適中 岩我心水😌麵上嘅坑紋掛起晒忌廉汁,唔錯唔錯!芝士有拉絲效果,岩晒我依種芝士控😬 個汁好濃郁 亦夠creamy, 連埋火腿同蘑菇一齊食,非常夠味。🔸香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109 個人覺得拿破崙蝴蝶粉比剛才介紹嘅忌廉短管麵更有驚喜,可能因為我好鐘意蕃茄嗰種少少酸味😍蝴蝶粉煮嘅時間較得啱啱好~唔會太硬或太淋。另外不得不讚佢嘅擺盤,每道主菜/飲品上嘅花花除左可以食用之外,仲起到好好嘅裝飾作用,襯返餐廳花花世界嘅感覺🤩

銅鑼灣人氣cafe - White Hse. 🌸🌺🌷🌻🌹
一出𨋢已經見到個花花世界 打卡一流☺️

🔸玫瑰花樣紅茶 $45
一入口好香玫瑰花味,配上淡淡紅茶味 飲落好清新,相當解渴🍹

🔸 蝶豆花綠茶 $45

🔸主菜叫左二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 $118

🔸香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109
2021-09-05 7 浏览
韮薑蔥炒意粉入面超多薑蔥!鐘意嘅人一定覺得好正 但挑食嘅寶寶就..😂好彩我係食嘅 份量中等 男仔可能會唔夠飽 女仔就應該岩岩好味道不錯 夠香~ 意粉彈牙紫醉金迷 擺盤好靚~❤️好多花花草草 上面兩隻大蝦烤到好香 而且有小小膏😜😜😜 青口冇沙 唔會有雪藏味!飯偏硬 入面有d菇 幾香 味道偏白汁蘑菇忌廉 但飯嘅份量都係中等~ 飲品 - 碟豆花綠茶 🍵好靚~ 飲落唔會太甜! - 玫瑰荔枝綠茶呢個會甜小小!但2杯夾埋飲又幾好味😂😂😂😂😂中和左Overall 鐘意花花世界嘅少女們 十分適合!快啲搵埋你地嘅朋友去打卡
韮薑蔥炒意粉
入面超多薑蔥!鐘意嘅人一定覺得好正 但挑食嘅寶寶就..😂
好彩我係食嘅 份量中等 男仔可能會唔夠飽 女仔就應該岩岩好
味道不錯 夠香~ 意粉彈牙

紫醉金迷
擺盤好靚~❤️好多花花草草

飲品
- 碟豆花綠茶 🍵
好靚~ 飲落唔會太甜!
- 玫瑰荔枝綠茶
呢個會甜小小!但2杯夾埋飲又幾好味😂😂😂😂😂中和左

2021-09-05 5 浏览
今日去左一間被花海包圍住的地方食飯,餐廳一系列的花花佈置,令人心花盛放,係度飲杯野食個飯,真係心情都舒暢啲☺️。 韓式煙鴨胸炒蝴蝶粉,唔油膩啖啖都有微酸辣感,煙鴨胸香口,蝴蝶粉彈牙又有咬口😋。香草忌廉什菌意大利飯,味道像卡邦尼,忌廉汁好creamy好濃郁,飯粒分明咬落有煙韌感。碟豆花綠茶 ,鐘情紫色的我見到好愉快,飲落清新可口,有淡淡的綠茶味,好吸引打卡一流。玫瑰花釀紅茶,友人說飲到淡淡玫瑰花味,而且不太甜,幾好飲啊!

2021-08-21
下午茶
2021-09-05 10 浏览
⭐️White Hse.⭐️📍:銅鑼灣謝斐道聯成商業中心15樓01室⏰:12:00pm-10:00pm💰:人均$100-$200 (設加一)⭕️: 現金、Alipay👉🏻二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 💰118🌜芝士忌廉好香好creamy 但係唔會好濟😋 兩個人share食都冇問題 短管麵好煙韌 每一啖都食到滿滿嘅芝士🧀 再配搭埋煙肉同蘑菇 令到口感更加豐富 幾推薦呢個🤤👉🏻香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 💰109🌜醬汁係蕃茄醬 食落去好酸甜開胃 蝴蝶粉影相好令 上面鋪左啲食得既花花草草🤣應該係豆苗泥 打卡都一流🤤👉🏻蝶豆花綠茶 💰45👉🏻玫瑰釀紅茶🌹 💰45👉🏻Cookie Cup🍪 💰69🌜呢個牛奶杯簡直打卡必備🤣 以曲奇做杯子 曲奇上面仲畫咗隻熊仔同店鋪名 杯子嘅內層仲有紫色既朱古力 飲完可以食埋個曲奇杯當甜品 唔會好甜 不過份量唔多 好快食晒 價錢就比較貴🥺店員溫馨提示:唔好拎起個杯耳 要成杯拎住嚟飲 唔會就會爛架啦😂🌟呢間簡直係打卡必去既餐廳📸銅鑼灣鬧市黎講 價錢都合理 成間餐廳都充滿住各種不同既花花🌸 食物都會有花花伴碟🌸 仲有花牆打卡 Menu都充滿童話風 令你以為自己處身一個童話花花世界
⭐️White Hse.⭐️
📍:銅鑼灣謝斐道聯成商業中心15樓01室
⏰:12:00pm-10:00pm
💰:人均$100-$200 (設加一)
⭕️: 現金、Alipay

👉🏻二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 💰118
👉🏻香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 💰109
👉🏻蝶豆花綠茶 💰45
👉🏻玫瑰釀紅茶🌹 💰45
👉🏻Cookie Cup🍪 💰69

🌟呢間簡直係打卡必去既餐廳📸銅鑼灣鬧市黎講 價錢都合理 成間餐廳都充滿住各種不同既花花🌸 食物都會有花花伴碟🌸 仲有花牆打卡 Menu都充滿童話風 令你以為自己處身一個童話花花世界 不過空間地方就比較細 容納既人數唔多🥺

2021-08-21
  • White Hse Cookie Cup
【White Hse.】又到星期日,梗係要搵啲好嘢食去慰勞吓自己啦。最近見好多人都有去呢間係銅鑼灣嘅打卡Cafe,見人哋啲相影得咁靚搞到我都好想去拜會下。原來風評冇錯,呢度果然係一個隱世桃園!成間餐廳上至天花板下至牆壁都插滿各式鮮艷花朵作為裝飾,酷似一座夢中花園。客人都異常自律,壓低聲量傾談,整個環境無比謐靜。更驚喜嘅係進餐中途一聲節制嘅狗吠先令我頓時發現原來呢度係少有嘅pet-friendly餐廳!二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵芝士畀得豪爽,份量足以半淹意粉條。而且有煙肉有山菌。上菜時微溫嘅碟盤,叉一戳、撩起,每粒都牽起若斷還連嘅芝士絲,療癒又暖心。香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉同樣精緻嘅擺碟惹人呵護。黏稠度恰到好處嘅香草芝士依附每隻你小心拎起嘅蝴蝶,甜而不膩。蝶豆花綠茶內有略略蘆薈般嘅鮮甜,外有橙藍雙色漸層嘅善變,佔據舌頭嘅始終係一份較為沈穩成熟嘅感覺。草莓紅茶青春奔放嘅鮮粉紅花飾,年輕就是任性嘅甜味狂放得嚟又清新得始終令人為之一笑。———————————————#whitehse White Hse. (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室
【White Hse.】

蝶豆花綠茶

草莓紅茶

———————————————

#whitehse

White Hse. (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室
2021-09-05 18 浏览
二重奏忌廉煙肉芝士短管麵($118)香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉($109)玫瑰花釀紅茶($45)蝶豆花綠茶($45).意粉有食用花做點綴,同餐廳設計好一致😍😍;比較推介忌廉煙肉芝士短管麵,好多芝士,有拉絲,cream濃稠度適中,而且短管麵比蝴蝶粉煙韌;拿破崙煙肉蝴蝶粉個sauce偏甜,香草味唔算太突出.2杯飲品甜度適中,顏色配搭好吸引.裝修之前嚟過一次,裝修之後,寬躺咗,坐得舒服咗,仲係寵物有善餐廳;係花花世界食吓野,傾吓計,係幾chill,分數:8/10
二重奏忌廉煙肉芝士短管麵($118)
二重奏忌廉煙肉芝士短管麵

香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉($109)
香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉

玫瑰花釀紅茶($45)
蝶豆花綠茶($45)

2杯飲品甜度適中,顏色配搭好吸引
二重奏忌廉煙肉芝士短管麵
香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉
店內環境全部都鋪滿🌸🌹天花有色彩繽紛嘅乾花吊落嚟❤️🧡店內有兩幅花花牆 完全係少女嘅感覺👸🏼值得打卡💐🌷🌹🌻🌸🍝夠薑蔥爆你 $107個名充滿霸氣😂吸引到我去嗌佢🤣佢係一點中西合璧嘅薑蔥炒意粉🍝喺食西餐嘅地方食到中式嘅味道🤣碟意粉嘅薑蔥味真係非常之突出 佢落咗橄欖油嚟調味 更加令薑蔥香味昇華😍😍意粉亦有蘑菇粒 建議一定要撈勻啲 食意粉嘅時候一次過不哂蘑菇粒 蔥粒同蔥粒一齊食就係最Perfect池💯🍅香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109佢嘅番茄醬有少少驚喜🍅因為唔酸 係帶有甜味 幾鍾意❤️蝴蝶粉比較少食 賣相靚之餘仲要煮得彈牙😆另配上芝士🧀同埋煙肉🥓 感覺好豐富🥤蝶豆花綠茶 $45漸變色嘅茶 好靚😍攪勻咗佢之後變成一杯全紫藍色嘅飲品 都一樣好靚💜💙係一杯微甜嘅綠茶 感覺清新🌹玫瑰花釀紅茶 $45普通紅茶可能會覺得有點dry 但配上玫瑰味作點綴 就令成杯飲品升上另外一個層次 有種好Fresh嘅感覺

🍝夠薑蔥爆你 $107

個名充滿霸氣😂吸引到我去嗌佢🤣

🍅香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109

🥤蝶豆花綠茶 $45

係一杯微甜嘅綠茶 感覺清新

🌹玫瑰花釀紅茶 $45

• 夠薑蔥爆你
2021-09-04 6 浏览
⭐【銅鑼灣】浪漫花海樓上Cafe⭐每年的七夕情人節💖,都是比較平淡的就過一天(有時完全是忘記🤣),今年特別在這天挑選了一間特色Café🤩,跟老公來個浪漫約會🥰。這間Bookmark已久位於銅鑼灣樓上Café 【白房子White Hse.】,餐廳鄰近銅鑼灣SOGO百貨,地點非常就腳方便。餐廳是以花海為主題的餐廳,一出電梯,餐廳門口已經有一幅小小的花牆,一推門進內,餐廳天花頂已經掛滿了很多花花🌺,整個裝潢都佈滿花草🌷,亦有一大片紅色及粉色花牆給食客打卡📸,非常吸睛😍,點完菜後,我已經急不及待忍不住又瘋狂打卡📸,加上我們坐到窗邊位置,亦放滿了花朵🌺及蝴蝶🦋襯托,裝修盡顯浪漫感覺,可以說是回頭率甚高的餐廳,推介閨蜜或情侶來💝。餐廳食物方面以西式FUSION菜為主,配搭新鮮而味道亦很有驚喜😋,而且每樣菜式及飲品都加入花朵去點綴裝飾🌸,令每道菜都非常吸引📸,難怪入座後不久已經滿座,非常有人氣!👉不過小店面積不大,容納客人數量不多,緊記要食就要預早訂枱留座了~👍【香蒜芫茜什菌炒意粉】(HK$109) Stir fried spaghetti with garlic and coriander芫茜份量
⭐【銅鑼灣】浪漫花海樓上Cafe⭐

芫茜份量非常多🤩,亦炒得很香,用上有點像天使麵的幼身意大利粉🍝,令到每條意粉都包裹著香蒜及芫茜的味道,顯得非常入味,「芫茜控必食」😎👍。

👍【韓式泡菜煙鴨胸炒蝴蝶粉】(HK$124)
Stir fried farfalla Pasta with Smoked duck breast and kimchi
泡菜微辣🌶,非常適合不太吃辣的我,蝴蝶粉軟硬度煮得剛剛好,加上一塊塊泡菜及煙鴨胸肉🦢,充滿泡菜汁的蝴蝶粉,酸酸辣辣入口味道豐富而且非常惹味😋,是一道非常特別的FUSION菜🤩。

🍸【蝶豆花綠茶】(HK$45) (不能少冰)  Blue butterfly Pea Jasmine green tea
漸變紫藍色搭配非常美😍,充滿夢幻層次感,非常適合打卡📸,加上蜂蜜配綠茶,微甜味道清甜解渴。

🌹【玫瑰花釀紅茶】(HK$45) Rose Black Tea
玫瑰花茶喝起來有很香的玫瑰花香味🌹,加上濃香紅茶,味道非常突出。

📌【White Hse.】白房子
🇭🇰香港銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室
Room 1501, 15/F, United Success Commercial Centre, 508 Jaffe Road, Causeway Bay, Hong Kong
2021-08-14
  • 香蒜芫茜什菌炒意粉
  • 韓式泡菜煙鴨胸炒蝴蝶粉
2021-09-04 27 浏览
嚟開銅鑼灣,想去打卡cafe食嘢,搵左呢間花花少女風嘅cafe,鐘意呢到坐喺個位到都打卡影靚相,整間餐廳都有好多花飾圍住,如果坐窗邊bar位仲可以望住大海😍全部菜式都用咗食用花作點綴,超吸睛!更將中西菜式mix & match,大膽創新得嚟又好味~夠薑蔥爆你⭐️⭐️⭐️將薑蔥crossover意粉嘅一道菜,估唔到薑蔥同意粉可以咁夾🤣食落去好香濃嘅薑蔥味,意粉上嘅油應該係橄欖油嚟,仲有啲雜菌令意粉食落唔會好油膩,個人好鍾意,食到停唔到口~二重奏忌廉芝士煙肉短管粉⭐️⭐️⭐️鐘意芝士嘅要試呢個,好濃芝士味,用咗車打芝士同巴馬臣芝士,加埋忌廉汁好creamy,仲有拉絲效果~記得要趁熱食😋而短管粉就硬咗少少,可以煮耐啲。碟豆花綠茶⭐️⭐️⭐️碟豆花mix蜂蜜綠茶,好適合食完芝士解膩感,蜂蜜味較重,但我鐘意😆漸層效果好靚,杯野點影都靚~玫瑰花釀紅茶⭐️⭐️⭐️⭐️超多玫瑰味糖醬喺底,要一路飲一路攪勻~mix完之後好好飲,玫瑰同紅茶好夾,好清新❣️

夠薑蔥爆你⭐️⭐️⭐️

夠薑蔥爆你
2021-08-15
  • 玫瑰花釀紅茶
2021-09-03 51 浏览
銅鑼灣鬧市之中竟然有個花花世界!白房子就係以花作為主題嘅一間cafe,牆壁以至天花都佈滿各種花朵,甚至連菜式都使用花朵作裝飾,激活我久違嘅少女心🤣🧡• 二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 $118鐘意食芝士嘅朋友一定會滿意!貓耳朵上舖滿大量芝士,再輕輕燒過,令到芝士嘅香味更加突出同多添一份焦香😚• 香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109拿破崙汁亦即係蕃茄汁,依個醬汁用咗新鮮蕃茄製作,冇落茄膏,味道比較自然不過稀身咗少少唔太掛汁,酸酸甜甜幾開胃嘅☺️• 紫薯牛奶 $45都比較少地方有紫薯牛奶,香滑嘅牛奶中滲出啖啖紫薯味~• 蝶豆花綠茶 $45靚靚嘅漸變顏色來自於蝶豆花,蝶豆花本身冇咩味道,所以飲落就係一杯微甜嘅綠茶😗

• 二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 $118

• 香草芝士拿破崙煙肉蝴蝶粉 $109

• 紫薯牛奶 $45
都比較少地方有紫薯牛奶,香滑嘅牛奶中滲出啖啖紫薯味~

• 蝶豆花綠茶 $45
2021-09-02 56 浏览
今天來到人氣花花cafe同閨蜜食飯傾計兼打卡灰姑娘的南瓜車 ($198)賣相101分! 南瓜車送到桌上時真的驚艷到我們! 是真正成個南瓜的南瓜車仲有好多花花襯托🌸南瓜入面是南瓜蓉忌廉野菌意粉,南瓜蓉忌廉十分creamy幼滑,口感清新,大蝦也十分新鮮,份量很足夠!二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 ($118)非常cheesy!! 喜歡重芝士味既朋友不要錯過了!鹹鹹的配料有煙肉和蘑菇,味道和貓耳朵很夾,份量很多!玫瑰花釀紅茶 ($45)跟南瓜車意粉只需加$4,非常抵!玫瑰花味很出,甜味重,食意粉飲這個紅茶可以解膩解渴!蜂蜜牛油果香蕉 ($58)非常清新又健康既smoothie! 不會太甜,牛油果同香蕉很夾!餐廳花花佈置浪漫,可以同閨蜜另一半都可以靜靜地傾計,無論食物同環境都好適合打卡😍要相機食先絕對不會失望!
今天來到人氣花花cafe同閨蜜食飯傾計兼打卡

灰姑娘的南瓜車 ($198)
灰姑娘的南瓜車

二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 ($118)

二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵

玫瑰花釀紅茶 ($45)
蜂蜜牛油果香蕉 ($58)

灰姑娘的南瓜車
  • 蜂蜜牛油果香蕉Smoothie
2021-09-02 40 浏览
星期日同朋友行完sogo諗住係附近搵間靜靜地既cafe坐低食晚飯比我發掘到呢間粉紅花花既白房子好似鬧市中既秘密花園咁二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 ($118)芝士控既朋友一定要試下呢個意粉芝士味好濃郁焗過既芝士做到拉絲既效果好正短管麵好彈牙食到最尾都唔會覺得好漏夠薑蔥爆你 $107平時薑同蔥呢兩款食材多數都係用黎煮中式菜多主廚將中式既食材用黎炒意粉中西合璧好特別先用橄欖油炒香薑蔥再加埋啲菇粒落意粉度三樣野加埋估唔到又幾夾🥰🥰食完兩款主菜我地叫左兩杯飲品蝶豆花綠茶 ($45)藍色既蝶豆花水配埋凍綠茶好有層次感唔會好甜啱哂我玫瑰花紅茶 ($45)白房子裝修好多花花食材都有花既元素意粉上面加左啲食用花飲品都有用到花呢杯玫瑰花紅茶好香玫瑰花味冰凍既玫瑰花茶消暑一流🥰🥰

比我發掘到呢間粉紅花花既白房子
好似鬧市中既秘密花園咁

二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 ($118)
芝士控既朋友一定要試下呢個意粉

先用橄欖油炒香薑蔥
再加埋啲菇粒落意粉度
三樣野加埋估唔到又幾夾🥰🥰

食完兩款主菜我地叫左兩杯飲品
蝶豆花綠茶 ($45)
藍色既蝶豆花水配埋凍綠茶好有層次感
唔會好甜啱哂我

玫瑰花紅茶 ($45)
白房子裝修好多花花
冰凍既玫瑰花茶消暑一流🥰🥰
  • 玫瑰花釀紅茶
  • 蝶豆花綠茶
2021-09-01 16 浏览
銅鑼灣鬧市裡面,估唔到有一個世外桃源🌸White Hse. 係一間以花卉為主題的樓上Café,餐廳唔大,但勝在裝潢別緻,到處都係花卉💐🌷🌺除左2大片打卡花牆之外,連天花都掛滿花花🌻餐廳仲播放住迪士尼公主既歌曲💃🏻好似Alice in the wonderland咁啊~☑️香蒜芫茜什菌炒意粉 ($109)第一次試芫茜意粉😳芫茜幾多,配左大量蒜粉同蒜蓉,香味十足‼️什菌份量大方,意粉質地正常~☑️二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 ($118)好少食貓耳朵意粉,幾有咬口,亦掛汁👍🏻配上濃厚既忌廉汁同大量既芝士,超級邪惡😈☑️White Hse Cookie Cup ($69)造型趣緻,打卡一流📸成個曲奇杯都可以食埋架,睇得食得又飲得~☑️蝶豆花綠茶(C) ($45)蝶豆花本身無咩味,不過顏色就好靚☺️配上唔太甜的綠茶,岩岩好!
除左2大片打卡花牆之外,連天花都掛滿花花🌻

☑️香蒜芫茜什菌炒意粉 ($109)

☑️二重奏忌廉煙肉芝士貓耳朵 ($118)

☑️White Hse Cookie Cup ($69)
造型趣緻,打卡一流📸
成個曲奇杯都可以食埋架,睇得食得又飲得~

☑️蝶豆花綠茶(C) ($45)
2021-08-31 10 浏览
打卡餐廳白房子,咁岩坐到係花牆隔離,非常幸運,可以影靚相。香蒜芫茜什菌炒意粉,上菜好香,因為全碟都舖滿大量芫茜。香蒜炒意粉都算炒得岩岩好,唔會太乾都有返油香味,如果什菌可以再多D就更滿足。二重奏忌廉芝士煙肉短管麵,芝士醬入晒短管麵,因為焗過,所以芝士味更香濃,仲有少少拉絲效果。煙肉多D既話就會更香。蝶豆花綠茶,漸層既顏色同埋修長既杯,又係打卡必備。飲前搞勻,就有少少蜜糖甜味。玫瑰花瓖紅茶,又係飲前要搞勻,就會有玫瑰花醬既香甜味。因為花係餐廳主題,所以每道菜同飲品都有裝飾花。周末見到一大片花海自然賞心悅目。好多女仔同情侶都黎打卡!
打卡餐廳白房子,咁岩坐到係花牆隔離,非常幸運,可以影靚相。

香蒜芫茜什菌炒意粉,上菜好香,因為全碟都舖滿大量芫茜。

玫瑰花瓖紅茶,又係飲前要搞勻,就會有玫瑰花醬既香甜味。

2021-08-31 6 浏览
係IG成日都見到好靚嘅花花世界🌸,今日終於嚟試吓~ 餐廳播住抒情嘅Disney歌,周圍都係花花,少女心爆棚💓🌱 夠薑蔥爆你!$107 中西fusion菜幾特別,薑蔥炒得香口,逼埋啲蔥油出黎。菇粒有咬口,意粉口感彈牙。估唔到呢個組合又幾唔錯👍🏻🧀 二重奏忌廉煙肉芝士短管麵 $93 (lunch set)邪惡😈 但好食😋 忌廉同芝士份量足,而且味道香濃,食到舔舔脷!鹹香嘅煙肉,加埋煙韌嘅短管麵,係必食嘅主菜~🍵 蝶豆花綠茶 $45 (Cold)好靚嘅漸變,打卡一流~ 飲到蜜糖嘅甜味,同埋清新嘅綠茶味。🌹 玫瑰花釀紅茶 +$13 (Cold) (lunch set)呢個相對比較甜,記得撈勻飲。一開頭質感比較濃,味道香甜,冰融咗之後紅茶味就會出黎~帶眼鏡嘅女staff態度好好,呢度又坐得幾舒服,可以encore💯 下次試埋cookie cup☺️

🌱 夠薑蔥爆你!$107

🍵 蝶豆花綠茶 $45 (Cold)
好靚嘅漸變,打卡一流~ 飲到蜜糖嘅甜味,同埋清新嘅綠茶味。