2022-08-14 480 浏览
燒肉店位於尖沙咀金馬倫道餐廳嘅裝修同日本燒肉店好似座位亦都相當舒適佢哋嘅和牛相當之高質食物款式亦都好多啱哂和牛愛好者😋和牛二人餐 $888/位🔸和牛沙律🔸和牛紫蘇天婦羅🔸和牛鵝肝三文治🔸和牛拼盤🔸和牛櫻花蝦舞茸釜飯🔸麵豉湯呢個二人餐真係相當豐富,仲要每道料理都有和牛食到,真係誠意十足👍首先登場嘅係和牛沙律,和牛好味就不在話下,沙律配埋秘製麻醬都非常好味,麻香得嚟帶點酸,非常開胃😋和牛紫蘇天婦羅炸得好酥脆,而且唔厚粉,和牛仲係好粉嫩,火喉控制得好好👍和牛鵝肝三文治真係睇字都流哂口水,食落完全比想像中更好味,鵝肝同和牛相當夾,口感creamy而且和牛香味極濃,三文治仲要烘得香脆,真係完美呀😍食完前菜就到主角登場,就係和牛拼盤!拼盤包括牛舌、西冷、肉眼同埋牛三角,每款各兩片薄燒,每個部位都好高質,牛味好香濃,點埋蛋液食就更好味,店員仲會幫我哋燒埋,真係好好服務🤩之後就到和牛釜飯,釜飯加咗櫻花蝦一齊煮,令到味道嘅層次得到昇華,有牛嘅香味之餘亦食到淡淡嘅櫻花蝦香味,個飯仲有飯焦,真係好好味😋最後食埋雪糕同飲埋麵豉湯,成餐飯食得非常滿足😍
燒肉店位於尖沙咀金馬倫道

🔸和牛櫻花蝦舞茸釜飯

🔸麵豉湯

2022-07-15
  • 和牛紫蘇天婦羅
食完差不多兩星期了 仍然回味中想不到小店無論裝修設置還是食物製作 都這麼有誠意.- Starters -《和牛沙律》🥗一塊塊外皮微煎香內裹帶粉嫩的和牛 入口彈嫩伴隨著沙律菜吃 酸酸甜甜 清新的把胃口打開了.《和牛紫蘇天婦羅》🫔上碟的外型 以為是壽司卷物 就像常見的把紫蘇葉夾在魚生刺身等食材中估唔到原來紫蘇葉同和牛都咁夾 獨突的香氣把和牛油脂中和了即使是天婦羅 也不太膩.《和牛鵝肝三文治》🥪簡直於集邪惡之物於一身 金箔閃閃的點綴烘到金黃酥脆的厚厚三文治夾住入口即溶的鵝肝 口腔充斥住油分甘香的油分主角當然還是和牛 沾上薄薄一屠麵包糠然後炸至半熟橫切面還可以看到粉嫩的和牛肉身三者一口咬落去 食到哂外酥內嫩的層次.- Main Course -《和牛拼盤》🥩黎到重頭氣燒肉環節 面見和牛本尊每件和牛的紋理同油花分佈都很細膩 咧咧先黎和牛薄燒 非常搶火 由店員細心係爐前幫手燒將新鮮熱辣燒好嘅和牛自由加入大量炸蒜片同蔥粒包好再點生蛋食 大滿足隋後既拼盤就由客人自己燒包括牛舌﹑西冷﹑肉眼﹑牛三角由淺味食到濃味 由油脂重食到肉質重最後最後燒埋北海道白粟米🤍🌽真係唔係粟一燒咁簡單 係超級清甜 正.《和牛櫻

食完差不多兩星期了 仍然回味中

最後而香甜的日本蜜瓜🍈
以及芝麻和海鹽雪糕作結🍨
是一個美麗的句號
2022-08-10 356 浏览
🌟尖沙咀高級日式燒肉🌟月頭又係時候食豪啲,今晚同同事去左尖沙咀金馬倫道Wagyu Ya豪食日本和牛,好多款都好吸引唔知點揀好,店員推介我地試下佢地既Special Tasting Menu,一次過試哂多款人氣推介Special Tasting Menu ($888/位; 兩位起)🥗和牛沙律頭盤係和牛沙律,有6片厚切和牛,半生熟既和牛片入口即溶,配埋新鮮爽脆既沙律菜,夠哂開胃🥰🥬和牛紫蘇天婦羅呢個和牛紫蘇天婦羅賣相好精緻,六件天婦羅上面加左金箔做點綴,外脆內軟既口感配埋紫蘇葉獨特既味道,口感層次好豐富🥪和牛鵝肝三文治見到好多人都推介呢個和牛鵝肝三文治,果然無介紹錯,麵包烘到金黃色好香脆,夾住煎到微焦既鵝肝,加埋吉列和牛一齊食,雖然邪惡但好好食,和牛油花好重,牛味香濃,吉列和牛唔會好油膩,三款食材好夾,大滿足大❤️🐄岩手縣A5薄燒食左咁吸引既三文治之後,店員送上話梅番茄比我地清一清口腔入面既味道,迎接今晚既主角和牛燒肉,先黎既係和牛薄燒,店員會幫忙燒和牛,同店員講低生熟程度就可以了,和牛薄燒好大塊,可以先試一啖原味,再蘸上蛋漿一齊食,或者包住香蔥同炸蒜片,三種口感好正😋🐄和牛拼盤 食完個和牛
🌟尖沙咀高級日式燒肉🌟

🥗和牛沙律

🥬和牛紫蘇天婦羅

🥪和牛鵝肝三文治

🐄岩手縣A5薄燒

🐄和牛拼盤

食完個和牛薄燒就到和牛拼盤,有牛肩胛、牛三角、牛西冷同牛舌,每款兩件,雪花紋好靚由牛肩胛順時針食起,牛味香濃既牛肩胛,牛三角同牛西冷油花比較重,每邊輕輕燒十幾秒就食得,入口即溶既口感好正,配埋餐廳提供既Wasabi汁 / 燒肉汁 / 岩鹽,別有一番風味,最後以燒牛舌作結,厚切牛舌爽口彈牙,正😚💯

🍚和牛櫻花蝦舞茸釜飯

主食方面套餐包埋呢個釜飯,用上日本珍珠米口感綿滑,本身加左燒肉汁,上面配埋和牛片、櫻花蝦同舞茸,打開個蓋就聞到好香,兩個人share每人都分到一大碗,估唔到和牛同舞茸咁夾,食飽飯飲埋個麵豉湯就最perfect

🍈🍦甜品

甜品方面都好有誠意,有夏天當造既日本蜜瓜🍈,鮮甜多汁,仲有海鹽雪糕,奶香濃郁,口感清新
2022-08-09 37 浏览
Special Tasting Menu$888/person (兩位起): 和牛質素非常高,而且每道菜非常有心思研究烹調,呈現肉最好嘅一面☺️ 性價比高,適合同朋友嚟食餐好🍴.-Starters-和牛沙律: 和牛切片好滑 配樱花蝦和風醬汁沙律好開胃!和牛紫蘇天婦羅: 和牛粒用紫蘇葉包住,然後炸,外脆內軟,香氣四溢!✨和牛鵝肝三文治: 吉列和牛 配上充滿油香嘅鵝肝❤️ 用烘過嘅麵包夾住,非常滿足😋 .-Main Course-和牛拼盤(牛舌,西冷,肉眼,牛三角,薄燒 各兩片): 店員協助燒薄燒,然後自行加香蔥及蒜片,再沾生蛋汁,口感滑嫩😚: 其他部位個人最喜歡西冷,肉質最嫩,入口即化☺️: 厚切牛舌爽彈 配燒汁好食😝.和牛櫻花蝦舞茸釜飯: 釜飯經長時間煮,加櫻花蝦及舞茸,鎖住食材嘅鮮味,再配上和牛,多重口感及油脂,非常豐富👍🏼.麵豉湯.-Daily Dessert-海鹽雪糕蜜瓜
Special Tasting Menu
$888/person (兩位起)
-Starters-
和牛沙律
: 和牛切片好滑 配樱花蝦和風醬汁沙律好開胃!

和牛紫蘇天婦羅
: 和牛粒用紫蘇葉包住,然後炸,外脆內軟,香氣四溢!

✨和牛鵝肝三文治

-Main Course-
和牛拼盤
(牛舌,西冷,肉眼,牛三角,薄燒 各兩片)

: 其他部位個人最喜歡西冷,肉質最嫩,入口即化☺️
: 厚切牛舌爽彈 配燒汁好食😝

麵豉湯
-Daily Dessert-

海鹽雪糕
蜜瓜
2022-08-05 37 浏览
賣相好靚,食落都好好味!🤩呢一間位於尖沙咀嘅和牛店,多款菜式都好特別。🥗Wagyu Salad沙律,Shiso Tempura紫蘇天婦羅🥢天婦羅的香脆配埋紫蘇,可以一去油膩。Foiegras Sando鵝肝三文治🥪鵝肝油脂豐盈,而且帶有濃郁嘅香味。Main CourseMeat Platter (Ox Tongue, Sirloin, Rib Eye, Chuck Rib & Usuyaki 2pcs each) 拼盤(牛舌,西冷,肉眼,牛三角,薄燒各兩片)拼盤🥩都好正好吸引,肉味好香,🔥而且烤到啱啱熟,更加可以體驗牛嘅嫩滑口感。👍Japanese Style Clay Pot Rice和牛櫻花蝦舞茸釜飯🦐肉俾得好足,而且個飯嘅口感都好豐富。 Miso Soup麵豉湯&甜品

🥗Wagyu Salad沙律,Shiso Tempura
紫蘇天婦羅🥢天婦羅的香脆配埋紫蘇,可以一去油膩。

Main Course

Miso Soup麵豉湯&甜品
2022-08-02 408 浏览
呢間和牛專門店🏠,由前菜沙律到飯,包你食到滿口和牛油香🤤🐮另外,都有價錢實惠既lunch set($98起,包哂前菜、沙律、蒸蛋、飯、湯),都幾抵食,想平平地食個和牛lunch既朋友都岩食💰Special Tasting Menu $888/位(2位起)和牛沙律🥗有大概6片和牛,和牛有厚度同輕輕燒過,食落牛味十足,沙律菜夠新鮮,配埋胡麻醬正✌🏻和牛紫蘇天婦羅🌿呢個食法真係第一次食,金箔點綴⚜️,賣相好精緻吸引,脆漿好薄,生和牛肉加上紫蘇葉香氣,再點少少鹽,口感味道都好豐富😜和牛鵝肝三明治🍞非常邪惡又滿足既一道菜,和牛係吉列和牛,有厚度同埋中間仍然呈半熟粉紅狀態,加埋鵝肝濃郁香味同油脂香,再用兩塊熱熱哋,搽咗牛油嘅烘麵包夾住食,更加香口😜和牛拼盤(薄片、牛舌、西冷、肉眼、牛三角 )🥩燒肉會配埋日本生雞蛋🥚蔥花同炸蒜片🧄,仲有醬汁(岩鹽/wasabi/燒汁)薄片店員會幫你燒,見到個雪花分佈就流哂口水🤤加少少岩鹽、蒜片、蔥、蛋漿、和牛Mix ! 成了,阿門🙏🏼🤤至於其他,店員會好細心話你知由邊款牛開始食起,循序漸進,油花愈來愈強,肉汁油香俱備,令人回味👍🏻和牛櫻花蝦舞茸釜飯🍚仲配埋麵豉湯,個釜
呢間和牛專門店🏠,由前菜沙律到飯,包你食到滿口和牛油香🤤🐮

和牛沙律🥗

和牛紫蘇天婦羅🌿

和牛鵝肝三明治🍞

和牛拼盤(薄片、牛舌、西冷、肉眼、牛三角 )🥩

和牛櫻花蝦舞茸釜飯🍚
仲配埋麵豉湯,個釜飯係鍋上,有半熟和牛、舞茸、櫻花蝦、炸蒜片等,一打開蓋就聞到舞茸香,食落唔會好濃味,但熱辣辣嘅飯加埋和牛亦相當和味

是日甜品
有日本蜜瓜🍈+海鹽雪糕+芝麻雪糕🍨
食完咁多和牛,食番杯雪糕中和左番口腔原本油膩感,蜜瓜好軟綿多汁,芝麻雪糕好香,好滿足🥰

Overall
大時大節或者慶祝黎呢度食和牛都唔錯,係間高質用心既小店,食完個口仲有浸和牛味😂店員亦好細心有禮,budget唔多既朋友都可以試下佢個lunch set🍴都好豐富同多選擇😋推介
2022-07-31
2022-08-01 46 浏览
Have been here few years ago, came back again for their special tasting menu. Tasting menu $888pp Starters: - wagyu salad - wagyu shiso tempura - wagyu foiegras sando Main course:- Meat Platter (Ox Tongue, Sirloin, Rib Eye,Chuck Rib & Usuyaki 2pcs each)- Wagyu Japanese Style Clay Pot Rice和牛櫻花蝦舞茸釜飯- daily dessert (melon + icecream) The quality of the meat was pretty good, I especially liked the usuyaki, wrapped with fried garlics and scallions, dip with egg yolk sauce, I ordered an extra rice to

Tasting menu $888pp

Starters:
- wagyu salad
- wagyu shiso tempura
- wagyu foiegras sando

Main course:
和牛櫻花蝦舞茸釜飯

The quality of the meat was pretty good, I especially liked the usuyaki, wrapped with fried garlics and scallions, dip with egg yolk sauce, I ordered an extra rice to pair with this dish.. sooo good.
The wagyu foie gras sando was delicious as well.. the wagyu was crunchy on the outside and soft inside, went perfectly well with the buttery toast..

the wagyu clay pot rice was not bad, but I wish there were more garlic and more sauce, I mixed it with the egg yolk sauce and it taste awesome!

Overall, I think everything was up to standard, slightly on the pricey side in terms of the location tho..
but still worth trying if u want some good quality yakiniku in tst area..
2022-08-01 61 浏览
放假當然食好d, 今晚約朋友嚟左E間專食和牛嘅餐廳食飯, 餐廳分左bar枱同普通座位, 店員安排左車車坐係卡位嘅位置, 空間幾大坐得幾舒服🌟和牛沙律沙律菜清新爽脆, 上面放上和牛, 和牛油脂豐腴, 口感軟腍, 配搭芝麻醬非常開胃🌟和牛紫蘇天婦羅最近突然好中意紫蘇花, 除左刺身, 估唔到和牛同紫蘇嘅味道都幾夾, 天婦羅炸起熱辣辣, 外脆內軟, 帶紫蘇獨特嘅香氣, 味道不錯🌟和牛鵝肝三文治足料足量超豪華嘅三文治, 外層包皮香脆, 食落滿滿嘅脂香, 口感豐富, 和牛同鵝肝嘅油份滲入麵包食落幾好味, 之後食埋漬蕃茄清一清口腔又可以開始食今晚嘅重頭戲🌟和牛拼盤成餐飯嘅重點就係燒!牛!肉!和牛拼盤有薄燒/牛舌/西冷/肉眼/牛三角, 款款都肉味濃郁, 各有唔同程度嘅脂香同口感, 車車最愛薄燒, 燒完即刻沾上蛋汁, 啖啖油香, 肉質柔嫩, 滿滿嘅幸福感🌟和牛櫻花蝦舞茸釜飯飯粒飽滿煙韌, 和牛, 舞茸同櫻花蝦嘅香氣滿溢, 充滿鮮香且口感豐富🌟麵豉湯🌟甜品甜品揀左芝麻雪糕+日本蜜瓜, 蜜瓜香甜多汁超好味

🌟和牛沙律

🌟和牛紫蘇天婦羅

🌟和牛鵝肝三文治

🌟和牛拼盤

🌟和牛櫻花蝦舞茸釜飯

🌟麵豉湯

🌟甜品
甜品揀左芝麻雪糕+日本蜜瓜, 蜜瓜香甜多汁超好味
2022-07-21
2022-07-31 216 浏览
牛魔王必試😍 小店位於尖沙咀金馬倫道,主打各式各樣既和牛菜式🐮 菜式選擇多又吸引,花多眼亂既情況就決定揀佢地既tasting menu🥰✨ Special Tasting Menu ($888/ person)❀ 和牛沙律 🥗前菜已經有驚喜😍 和牛質感柔嫩,配埋櫻花蝦及撈埋胡麻醬既沙律菜,酸酸地好開胃~❀ 和牛紫蘇天婦羅 🐮依款天婦羅係以紫蘇葉包住和牛去炸,入口香脆,油脂豐富既和牛配埋微微既紫蘇葉香,一啖一粒好滋味✨❀ 和牛鵝肝三文治 🐮和牛三文治已經夠吸引,依款仲有埋鵝肝,非常邪惡呢😍 多士烤得香脆,咬開有滿滿和牛及鵝肝既油脂香,外脆內軟,夠晒香口💕❀ 和牛拼盤 🥩拼盤包括有牛舌、西冷、牛肩胛、牛三角及薄燒和牛各兩片☺️ 店員會先幫忙燒薄燒和牛,輕輕一燒就可以配埋蒜片、蔥花及蛋汁一齊食,香嫩惹味😍 之後可以自己燒其他牛,和牛雪花紋理都好靚,肉質軟嫩多汁,油香滿溢,而牛舌鮮嫩爽彈,每款質素都好高👍🏻 ❀ 和牛櫻花蝦舞茸釜飯 🍚打開蓋已經聞到好香🥰 釜飯入面有好多和牛、舞茸菇及櫻花蝦,飯粒吸引晒精華,加埋蒜片食,味親香濃惹味,食到尾仲會有飯焦tim✨❀ 麵豉湯 🥣❀ 是日甜品 🍨當日既時令

❀ 和牛沙律 🥗

❀ 和牛紫蘇天婦羅 🐮

❀ 和牛鵝肝三文治 🐮

❀ 和牛拼盤 🥩

❀ 和牛櫻花蝦舞茸釜飯 🍚

❀ 麵豉湯 🥣

❀ 是日甜品 🍨
當日既時令水果係日本富山縣蜜瓜,食落香甜多汁,另外仲有抹茶及芝麻雪糕,燒完肉食一流☺️
  • 和牛櫻花蝦舞茸釜飯
  • 和牛紫蘇天婦羅
  • 和牛拼盤
  • 和牛沙律
和牛鍾意燒嚟食定食壽喜燒?小朋友先要揀,我就兩樣都要!揀𝖶𝖺𝗀𝗒𝗎 𝖸𝖺係因為朋友食過都讚和牛品質一流,肉嫩多汁,一心要食牛牛牛嘅我點了「食肉獸」有四個部位:肩胛,西冷,三角腩,牛舌肩胛&西冷聽得多,就係唔知三角腩喺邊❓原來就係三角Karubi (カルビ)屬於牛前腳對上嘅腩位,燒肉來說我最鍾意呢個位貪其油脂分佈平均,入口軟滑即溶燒肉攞滿分💯咁壽喜燒呢?坊間嘅壽喜燒通常味道偏甜,呢個調味就剛剛好,和牛肉質細嫩口感溫潤,油脂呈雪花狀,肉味香濃,配上菇類簡直一流食和牛總會有點點膩,所以多點了一份蕃茄沙律 呢個好!好!食!店家嘅秘製醬汁簡直係驚喜,呢樣絕對係和牛以外必點菜式~。・゜・゜・。。・゜・゜・。📌 Wagyu Ya (尖沙咀)📍 尖沙咀金馬倫道29A號地舖。・゜・゜・。。・゜・゜・。今日order 📝1)日本蕃茄沙律 $108.002)食肉獸 $988.003)A5和牛壽喜燒煱 $558.004)生啤
和牛鍾意燒嚟食定食壽喜燒?
小朋友先要揀,我就兩樣都要!

揀𝖶𝖺𝗀𝗒𝗎 𝖸𝖺係因為朋友食過
都讚和牛品質一流,肉嫩多汁,
一心要食牛牛牛嘅我點了「食肉獸」
有四個部位:肩胛,西冷,三角腩,牛舌
肩胛&西冷聽得多,就係唔知三角腩喺邊❓
原來就係三角Karubi (カルビ)
屬於牛前腳對上嘅腩位,
燒肉來說我最鍾意呢個位
貪其油脂分佈平均,入口軟滑即溶

燒肉攞滿分💯咁壽喜燒呢?
坊間嘅壽喜燒通常味道偏甜,
呢個調味就剛剛好,
和牛肉質細嫩口感溫潤,
油脂呈雪花狀,肉味香濃,
配上菇類簡直一流

食和牛總會有點點膩,
所以多點了一份蕃茄沙律
呢個好!好!食!
店家嘅秘製醬汁簡直係驚喜,
呢樣絕對係和牛以外必點菜式~

。・゜・゜・。。・゜・゜・。

📌 Wagyu Ya (尖沙咀)
📍 尖沙咀金馬倫道29A號地舖

。・゜・゜・。。・゜・゜・。

今日order 📝

1)日本蕃茄沙律 $108.00
2)食肉獸 $988.00
3)A5和牛壽喜燒煱 $558.00
4)生啤
2022-07-27 28 浏览
放學又同朋友和牛屋食和牛,我地成日話好飽好飽跟住又繼續食,笑料。Special tasting menu$888一人(最少2人)Menu有好多嘢食,選擇都好多。但因為我地諗唔到食乜好,所以都係叫咗套餐。Wagyu Salad和牛沙律新鮮蔬菜加上酸酸地嘅汁夠開胃,仲有櫻花蝦添!和牛輕輕烤過,好濃味。Wagyu Shiso Tempura和牛紫蘇天婦羅外表精緻,仲有紫蘇花同紫蘇葉減低油膩感。炸粉好薄,炸完都可以鎖住肉汁。Wagyu Foiegras Sando和牛鵝肝三文治個三文治有好香嘅牛油香味,鵝肝都好肥美軟滑;吉列和牛又香,外脆內軟。食完仲有蕃茄仔解膩。仲有金箔好精緻。Meat Platter和牛拼盤一開始店員幫手燒薄燒和牛,超大塊!一燒就熟,油脂分布平均。點蛋汁食更香滑惹味,仲可以加上香蒜同埋大蔥。之後有拼盤俾我哋自己燒,分別係:牛舌,西冷,牛肩胛,牛三角。牛舌好爽口彈牙、另外三款就好肥美,入口即溶。有岩鹽燒汁同埋燒汁可以點,店員都好有耐性解釋。Wagyu Japanese Style Clay Pot Rice和牛櫻花蝦舞茸釜飯一打開就充滿菇嘅香味,底部仲有啲飯焦。頂部牛肉嘅份量

Special tasting menu
$888一人(最少2人)

Wagyu Salad

和牛鵝肝三文治

Meat Platter
和牛拼盤

和牛櫻花蝦舞茸釜飯
一打開就充滿菇嘅香味,底部仲有啲飯焦。頂部牛肉嘅份量都唔少,加埋蒜片好入味。

Miso Soup
麵豉湯
配料多又暖,有豆卜。

Daily Dessert
甜品
又有蜜瓜又有雪糕,我都食咗抹茶同埋芝麻味嘅雪糕,滿足!

2022-07-25 25 浏览
𝗺𝘆 𝗱𝗶𝗲𝘁 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝗶𝗹𝘆 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝘀𝘁𝘀 𝗼𝗳 𝗴𝗼𝗼𝗱 𝘀𝘁𝗲𝗮𝗸🥩 𝗶 𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝘄𝗮𝗴𝘆𝘂 𝘀𝗵𝗶𝘀𝗼 𝘁𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿𝗮 𝗮𝗻𝗱 𝘄𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗳𝗼𝗶𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘀 𝘀𝗮𝗻𝗱𝗼 𝗮𝘀 𝘁𝗵𝗲 𝗱𝗲𝗲𝗽-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝘀𝘁𝗲𝗮𝗸𝘀 𝘄𝗲𝗿𝗲 𝗰𝗿𝗶𝘀𝗽𝘆 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗼𝘂𝘁𝘀𝗶𝗱𝗲 𝘄𝗵𝗶𝗹𝗲 𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗼𝗳𝘁 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗶𝗻𝘀𝗶𝗱𝗲! 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗲𝗮𝘁 𝗽𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 𝗰𝗮𝗺𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗼𝘅 𝘁𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲, 𝘀𝗶𝗿𝗹𝗼𝗶𝗻, 𝗿𝗶𝗯 𝗲𝘆𝗲, 𝗰𝗵𝘂𝗰𝗸 𝗿𝗶𝗯 & 𝘂𝘀𝘂𝘆𝗮𝗸𝗶 𝘄𝗵𝗶𝗰𝗵 𝗴𝗮𝘃𝗲 𝗺𝗲 𝘀𝗼𝗺𝗲 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁 𝗺𝗲𝗹𝘁-𝗶𝗻-𝘆𝗼𝘂𝗿-𝗺𝗼𝘂𝘁𝗵 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝘀 𝗶'𝘃𝗲 𝗲𝘃𝗲𝗿 𝗵𝗮𝗱💦.估唔到金馬倫道都有高級和牛燒肉店,special tasting menu五道菜連吸物同甜品,拼盤有薄燒、牛舌、西冷、肉眼、牛三角,款款都油脂豐富入口即溶,最鐘意牛舌有嚼勁,每咬一啖都有油脂係口入面爆發🤤 另外套餐限定嘅和牛鵝肝三文治又係極邪惡之選,三文治充滿牛油香又香脆,鵝肝軟綿幼滑同吉列牛加埋層次超
估唔到金馬倫道都有高級和牛燒肉店,special tasting menu五道菜連吸物同甜品,拼盤有薄燒、牛舌、西冷、肉眼、牛三角,款款都油脂豐富入口即溶,最鐘意牛舌有嚼勁,每咬一啖都有油脂係口入面爆發🤤 另外套餐限定嘅和牛鵝肝三文治又係極邪惡之選,三文治充滿牛油香又香脆,鵝肝軟綿幼滑同吉列牛加埋層次超豐富!而天婦羅以紫蘇葉包住和牛又中和到油膩感,第一次食幾特別,最尾嘅釜飯完全為呢一餐畫上完美嘅句號~
2022-07-22 27 浏览
本為食肉獸既小編👻今日同大家去食下和牛先😎🐂店舖唔算好大 ,但座椅空間都足夠,而且食完身上都沒有好重燒肉味👍和牛相當有質素,而且份量到位,唔會飯後有油膩感覺👏👏今次選擇左二人餐🥰🥰1️⃣和牛沙律🥗經典胡麻汁日式沙律底,櫻花蝦令沙律更添口感😋當然唔少得主角 - 和牛🥰入口即溶😋😋油香四散😍2️⃣和牛紫蘇天婦羅🐂薄薄嘅蘇脆天婦羅粉漿👍連同清香紫蘇葉,既香又脆,中和油脂,和牛肉嫩,生熟程度剛好,且有金箔點綴,擺店精緻😍3️⃣和牛鵝肝三文治🥪豪華組合嘅三文治😘和牛同鵝肝油脂融為一體😋😋衝擊整個口腔😍😍三文治烘得外脆內軟,不論厚薄,口感,三樣食材的配合度也到極致👏👏4️⃣和牛拼盤♨️🔥 拼盤包括:薄燒,西冷,肉眼,牛三角同牛舌各兩片,每個部位肉質口感當然有所不同,但小編就無一不喜歡,尤其薄燒食完想再食呀🤣😍😍😍靚和牛嘅油脂分布亦非常平均👍5️⃣和牛櫻花蝦舞茸釜飯🍲 -麵豉湯🥣舞茸菇即嘅香味已經完全滲透入飯入面,蒜片亦帶動整個飯嘅香味😍,呢個菜式上和牛亦都較為熟一點,但依然保持原有質素👍👍飯粒亦有咬口,底部仲有飯焦香😘飲埋麵豉湯爽哂😎😎😎6️⃣Daily dessert 🍨 今次係是日雪糕(芝麻同豆腐)同埋來自日本

本為食肉獸既小編👻
而且份量到位,
唔會飯後有油膩感覺👏👏
今次選擇左二人餐🥰🥰

1️⃣和牛沙律🥗
經典胡麻汁日式沙律底,
櫻花蝦令沙律更添口感😋
當然唔少得主角 - 和牛🥰
入口即溶😋😋油香四散😍

2️⃣和牛紫蘇天婦羅🐂
薄薄嘅蘇脆天婦羅粉漿👍
連同清香紫蘇葉,
既香又脆,中和油脂,
和牛肉嫩,生熟程度剛好,
且有金箔點綴,擺店精緻😍

3️⃣和牛鵝肝三文治🥪
豪華組合嘅三文治😘
和牛同鵝肝油脂融為一體😋😋
衝擊整個口腔😍😍
三文治烘得外脆內軟,
不論厚薄,口感,
三樣食材的配合度也到極致👏👏

4️⃣和牛拼盤♨️🔥
拼盤包括:薄燒,西冷,肉眼,牛三角
同牛舌各兩片,
每個部位肉質口感當然有所不同,
但小編就無一不喜歡,
尤其薄燒食完想再食呀🤣😍😍😍
靚和牛嘅油脂分布亦非常平均👍

5️⃣和牛櫻花蝦舞茸釜飯🍲
-麵豉湯🥣

舞茸菇即嘅香味已經完全滲透入飯入面,
蒜片亦帶動整個飯嘅香味😍,
呢個菜式上和牛亦都較為熟一點,
但依然保持原有質素👍👍
飯粒亦有咬口,
底部仲有飯焦香😘
飲埋麵豉湯爽哂😎😎😎

6️⃣Daily dessert 🍨
今次係是日雪糕(芝麻同豆腐)
同埋來自日本嘅靚提子🍇
爽甜提子🍇加埋我最鍾意食嘅豆腐味雪糕
成為完美嘅句號😘😘

總結:個人評價 4.7/5星

2022-07-04
等候时间
3 分钟 (堂食)
  • 和牛櫻花蝦舞茸釜飯
2022-07-20 27 浏览
呢排做嘢好辛苦,我地揀咗間主打食和牛既餐廳獎勵吓自己😍餐廳雖然唔係好大,但係入面座位都坐得幾舒服,幾通風~唔會食到一陣油煙味👍🏻🥢食物🥢二人餐$888/位和牛沙律🥗蔬菜好新鮮,加了酸甜醬汁好開胃,和牛口感好柔軟。和牛紫蘇天婦羅☘️外表好精緻,用紫蘇葉可以減低和牛既重油脂感,感覺較清新😋和牛鵝肝三文治✨2樣既配搭唔會搶大家風頭,粉嫩色既和牛上面有幾片金箔,顯得貴氣!鵝肝好大塊,麵包亦烤至脆身,一齊食咬落外酥內嫩😋和牛拼盤🐃店員會介紹食既次序,由牛肩胛開始已經有驚喜,入口有溶化感!再到牛舌,厚切得嚟好爽口💥西冷》三角腩油脂分布好勁,超滿足🤭薄燒和牛🔥2塊薄切牛唔好睇少,要分幾啖先食得哂😆店員會幫你燒埋,大約1分鐘已經燒好,再加蒜片及蛋汁好鬼正😋和牛櫻花蝦舞茸釜飯:和牛也是入口溶化,特別一讚喺飯也有菇既香味!最後甜品環節❣️有抹茶/芝麻雪糕配超甜網紋密瓜。

🥢食物🥢
二人餐$888/位

和牛沙律🥗蔬菜好新鮮,加了酸甜醬汁好開胃,和牛口感好柔軟。

西冷》三角腩油脂分布好勁,超滿足🤭

最後甜品環節❣️有抹茶/芝麻雪糕配超甜網紋密瓜。
2022-07-18 22 浏览
喺套餐同埋散叫當中,我哋揀咗散叫。枝豆》前菜嘅好選擇,熱辣辣,大大粒加少少鹽就夠富山縣白蝦炸揚》啲蝦細細隻,連殼炸脆卜卜,一啖一隻海膽和牛帶子燒》口感同味道都有層次,首先係食到鮮甜嘅海膽,然後係和牛嘅油脂香味,最後就係火炙帶子。山椒活鰻魚》開頭以為淨係套餐先至有,最後發現原來可以散叫,即叫即燒嘅關係,所以送上嚟係熱辣辣,鰻魚厚身,爽口彈牙,配埋佢哋嘅醬汁非常惹味。食肉者》呢個係店員推介,有四款唔同嘅和牛,牛肩胛、西冷、三角腩同牛舌。由最瘦嘅牛肩胛食起,最後先到牛舌。每一件都非常重牛油香,牛舌非常爽口已經mark低咗下次會再嚟,因為我仲想試佢哋嘅吉列和牛三文治
喺套餐同埋散叫當中,我哋揀咗散叫。
枝豆
》前菜嘅好選擇,熱辣辣,大大粒加少少鹽就夠

富山縣白蝦炸揚
》啲蝦細細隻,連殼炸脆卜卜,一啖一隻

海膽和牛帶子燒

山椒活鰻魚