2019-02-07 206 浏览
新正頭食到冇嘢好食,心思思走咗去葵涌廣場掃街,見到佢個必食推介,海蜇手撕雞, $26蚊,出菜都幾快,手撕雞夠滑,海蜇夠爽,有啲微熱,不錯喎,下次可以再試!推介手撕雞! 但係$26好細碟!過癮下也無妨。
2018-11-12 239 浏览
大伏中的大伏!圖文不乎!可能真係我心目中既小丸子同呢間店有分別,佢有小丸子既木魚同醬,但佢只係掛羊頭賣狗肉的章魚丸,仲要賣成$22蚊6粒,下!真心要退錢,張相係小丸子樣,名都係小丸子,但完全吾係個回事。叉落去個下係實心,食落口個下係章魚丸,而吾係平時食開既小丸子!,你拎呢d貨比消費者就吾該寫得清清楚楚係「章魚丸」,其他店鋪都冇呢間咁搵笨,請大家不要再光顧!請大家不要再光顧!以後都吾會再幫襯!比多少少錢食間出名仲好
大伏中的大伏!圖文不乎!

小丸子
2018-08-17 409 浏览
去葵廣掃街又點會剩係食過涼拌咁簡單😎行行下見到有個芝士焗薯蓉爆哂芝士😱所以諗都唔洗諗就決定買嚟試下😋#芝士焗薯蓉 ($21)😋好味指數:(7/10)一望落去已經見到芝士好多😍多到可以做到拉絲嘅效果😎而裡面嘅薯蓉份量都唔少😆不過個人覺得焗耐少少會更加香同惹味😋.⭐溫馨小提示📌 啱啱出爐會比較熱,所以小心辣親啊😗

#芝士焗薯蓉 ($21)
😋好味指數:(7/10)

⭐溫馨小提示
📌 啱啱出爐會比較熱,所以小心辣親啊😗
2018-07-26 313 浏览
當日經過見到佢有$10 特價waffle + 一球雪糕😍😍 雪糕選擇好多 同朋友諗左好耐應該食綠茶定曲奇....問過店員..佢話佢地既雪糕係自家製既😍😍佢亦好誠實咁話我地知佢既綠茶雪糕係冇回甘😂😂所以我地最後揀左食曲奇🍪見住佢個waffle 叫左之後即製...但出奇地佢完全冇個陣好香既蛋漿味當時見到咁靚係極興奮...想放係到影相...可能因為空間有限..但其中一個女店員就態度麻麻..好似覺得我地阻住佢咁🤷🏿‍♀️先講講雪糕...食左第一啖...係完全!完全食唔到曲奇味🤷🏿‍♀️係有一陣油既奇味..唔識點形容我同朋友都係食左一啖都覺得唔好食至於佢個waffle 唔香...冇蛋味...好簿...更加唔好話外脆內軟既口感😂雖然你只是值$10...但個人覺得依$10 留返黎做過第二樣好過食佢...拜拜😂😂😂
當日經過見到佢有$10 特價waffle + 一球雪糕😍😍

我同朋友都係食左一啖都覺得唔好食

拜拜😂😂😂

外卖自取
2018-01-21 668 浏览
👫朋友突然想食Waffle,咁啱行行吓見到有,就買咗嚟試吓啦🤷🏻‍♀️ 📢 想知邊到有更多好西食?Follow&like @ourfoodstory.hk✨ 吃貨情侶帶你食勻全世界🌏 每日不定時更新喔⭐️一一一一一一一一一一一一一一#紫薯窩夫 <$28>▫️雲呢拿雪糕窩夫加雪糕呢個價錢好抵食🤓 窩夫都叫做外脆內軟,但講真無咩紫薯味😫 上面啲紫薯cream好酸,勁似變壞左嘅味咁😞 最好食都係個雪糕,唔會太甜同太膩,食落啱啱好,加返少少分🤷🏻‍♀️ 但下次應該唔會再嚟食😂一一一一一一一一一一一一一一👾驚喜指數:❗️❗️(5個❗️最高)一一一一一一一一一一一一一一💑提提你:▪️可以同店員講切開窩夫,食個陣就方便啲💁🏻‍♀️
👫
#紫薯窩夫 <$28>
▫️雲呢拿雪糕

👾驚喜指數:❗️❗️
(5個❗️最高)
💑提提你:
▪️可以同店員講切開窩夫,食個陣就方便啲💁🏻‍♀️
2017-12-27 418 浏览
去葵涌廣場 ,見到開咗好多間章魚小丸子, 真係開正我嗰飯, 我都好想食 。見到一間鋪頭, 門口大大隻字寫住秘製章魚丸,非一般章魚燒,一試難忘。 咁咪買嚟試下, 等咗大約十分鐘, 好快就有得食, 章魚丸二十蚊六粒,可能一分錢一分貨, 估唔到咁樣就奶嘢, 一百個percent 佳寶嘅味道, 佢只不過係用咗 ,光波爐來加熱, 點解會咁㗎, 之後就喺上面加啲燒汁 木魚同紫菜碎 ,唔通咁樣就係章魚丸, 到底係我對字面上面嘅了解錯誤, 定係舖頭唔小心畀錯咗嘢我 ,真係好難搞 ,我好亂呀。

2017-10-13 515 浏览
今天經過葵涌廣場小店,發現了招牌棉花糖,試過系旺角酒吧內食過,好似都要$50-60左右,今次點了一份招牌棉花糖,價錢都不用$30,大約等了5分鐘左右便有得食, 即叫即整。棉花糖外脆內軟,跟餐廳食的也沒有分別,但價錢便宜得多,大眾化口味經濟抵食,可以一試。不過由於棉花糖也偏甜及漏,最好三五知己一齊分享食
2017-10-13 324 浏览
My friend love to find snacks in this shopping mall. We bought a mashed potato with cheese, the taste just normal, not as good as expected.Chicken wing was much better, soft texture, full of smell of garlic, chilli smell fresh and good, very spicy.
2017-10-11
$40 (宵夜)
2017-10-09 288 浏览
我從未吃過口味如此特別的小丸子小丸子一般都是外有點脆脆的,內是軟軟的,还包着章魚肉。但這小丸子有点特別看上去就只比一般小丸子小一点,也有在“动”的木魚絲。刚放入口,醬便出味了,是正統的味道,不是那劣質的中藥味道但一咬下去,是很彈牙,但更似普通魚蛋的口感。可能店家為了咬下去時也會有脆的口感,便烤了一下那丸子的外表。还真是名符其實的“小丸子”環境很多人,衛生情況較佳。此店的小吃选擇还算多元化。但真看不出、吃不出什麼特色
我從未吃過口味如此特別的小丸子

小丸子一般都是外有點脆脆的,內是軟軟的,还包着章魚肉。

但這小丸子有点特別
看上去就只比一般小丸子小一点,也有在“动”的木魚絲。

刚放入口,醬便出味了,是正統的味道,不是那劣質的中藥味道

但一咬下去,是很彈牙,但更似普通魚蛋的口感。

还真是名符其實的“小丸子”

環境很多人,衛生情況較佳。
此店的小吃选擇还算多元化。但真看不出、吃不出什麼特色

• 金菇肥牛
2017-09-26 247 浏览
去葵涌廣場行幾轉 真係唔洗怕會肚親 今日突然想食個waffle 行行下見到有就買。點知 ,哎喲 不錯哦~紫薯窩夫加雪糕 只係$28 ,性價比高。Waffle 表面脆脆 內面鬆軟的, 上面既紫薯cream不會太甜,食紫薯最怕會中伏 ,但係食得出呢個係真 紫薯味配合埋一球雪糕,我揀咗cookie ice cream 不會太溜。老闆 &老闆娘都 好有禮貌又細心,怕waffle 太大舊 幫我cut開幾份 容易d食。 好味道,下次有興趣食埋棉花糖Waffle
去葵涌廣場行幾轉 真係唔洗怕會肚親
紫薯雪糕窩夫
紫薯雪糕窩夫
2017-09-11 227 浏览
多年來葵涌廣場由購物天堂,逐漸演變成購物和美食的天堂。上次來只顧shopping,不知道原來二樓這邊的一個小角落已變成人頭湧湧的小吃地帶!這間waffle 店在轉角位,我就是被他的綿花糖格仔餅照片吸引了。由於是即叫即做的關係,要等候約五分鐘,拿著號碼單在人潮中揾位企也是一個考驗呢😆😆😆發現全店由一個女仔「一腳踢」,收銀,弄食物也是由她一個人忙。在等待期間,有好幾個客人買非waffle類食物,最多人買的是雞翼尖,想必也是招牌食品之一吧。最貼心的是,領取食物時,店員細心offer幫我把waffle剪開,方便我們share食。格仔餅外脆內軟,加上半溶的綿花糖和撒上烤過的杏仁片,超好味!

招牌綿花糖waffle
2017-09-10
其他
招牌綿花糖waffle
2017-09-07 150 浏览
一般waffle都要成五六十蚊但尼到只需二三十蚊就搞掂即叫即整保證新鮮熱辣辣等左五分鐘就有啦老闆好好人幫我剪開等我易食啲waffle 夠脆又夠熱紫薯cream 味濃可惜綠茶雪糕冇味不過我都唔expect會好有茶味⋯⋯總括而言我覺得尼個waffle對得住價錢平得黎質素又唔差
一般waffle都要成五六十蚊但尼到只需二三十蚊就搞掂

不過我都唔expect會好有茶味⋯⋯

總括而言我覺得尼個waffle對得住價錢
平得黎質素又唔差
2017-07-19 228 浏览
今天ot了一整天,好想食些甜品😍😘我一向都好喜歡烤棉花糖,那種外表烤得脆脆內裡軟糯的口感一直是我的最愛😍😍可惜一直以來,都只有bbq的時候才可以試到😭😭還要烤得好有技巧😢一不小心將棉花糖放近火爐太久🙁就會變成炭😭😭😭所以好難得才可以食到這種質感的棉花糖😞 今天,我終於都解決這個難題😜因爲這間店不單做到我最愛的棉花糖質感,還結合了美味可口的窩夫🍫軟軟的流心棉花糖配合鬆脆的窩夫,舖上甜而不膩的草莓果醬🍓最後以色彩繽紛的彩針作點綴🌈✨實在太好味😭 店員好細心地將窩夫切開,讓我們方便用叉叉來食,十分體貼😻👍🏻而她見我想同食物拍照,更好細心地提我們拍照完才切會更好看👱🏻‍♀️✨✨🍓值得一讚👍🏻 總括而言,味道,質感,價錢,服務,全部我都好滿意👍🏻👍🏻下次一定要再光臨,試下其他口味🤤🤤
招牌棉花糖(草莓味)

2017-07-19
招牌棉花糖(草莓味)
2017-06-23 195 浏览
他們的waffle做得甜度恰當,當日我吃的是雪糕綿花糖特濃朱古力waffle,因為雪糕與綿花糖已經是很甜的食物,他們將waffle甜度降低,將雪糕與綿花糖甜味Balance,不會使食物過度太甜已膩。
2017-06-21
其他
2016-12-16 802 浏览
窩夫向來在甜品之中都算是較為飽足的選擇,份量較大,不過葵廣這間小食店的窩夫份量不但較細,更可以捧著邊走邊吃,在不少人的葵廣掃街之旅的Checkpoint之一。窩夫可以選擇原味或濃朱古力味餅底、加四元轉配抹茶紅豆餅底,或者加五元紫薯夾心餅底招牌棉花糖紫薯夾心窩夫 ($33)窩夫面層的棉花糖烤得微焦,股股的惹人垂涎,再加上朱古力醬及杏仁片,賣相滿分。切開熱呼呼的窩夫,窩夫外脆內軟,質地較為輕盈,不會過於厚實。窩夫中間夾有一層紫薯蓉,紫薯蓉亦甚是香甜。面層棉花糖呈半融化狀,甜甜蜜蜜,不過與窩夫同吃確是有點過份甜膩。平時在甜品店或咖啡店享用窩夫,動輒也要上百元,想一解窩夫癮又想留下胃容量進攻其他小食,這裡絕對是個不二之選。

招牌棉花糖紫薯夾心窩夫 ($33)
招牌棉花糖窩夫
窩夫中間夾有一層紫薯蓉,紫薯蓉亦甚是香甜。

招牌棉花糖窩夫