2020-05-03 218 浏览
葵芳廣場2樓有一處的位置有很多小店集中,如果往往不是特別熱門的話,很快就會被別人取而代之,現實總是殘酷的。不過,今次竟然沒有那一間小店特別吸引到我,充其量在思考過後,朋友說想食長長的粗薯條,所以就勉為其難光顧這間以窩夫為店名的小店。環境方面值得一讚,超級黃的文宣和擺設,但衛生條件就相對一般。小食的選擇亦比較多,不是特別專於某種產品,個人是比較喜歡專注做單一產品的小店,容易控制成本和質素。今次點了長型薯條在香港確實少見,30元一盤,可以選兩種醬料,我們就選了黑松露和蜜糖芥末醬。其實不太喜歡兩種醬料同時灑在薯條上面,因為本身兩種醬都不相配,這點扣分。如果可以分開上較佳。薯條即炸幾好味,不需要講太多。喜歡吃薯條的朋友可以試下,否則建議試窩夫吧~^^支持黃店!

喜歡吃薯條的朋友可以試下,否則建議試窩夫吧~^^

支持黃店!
長薯條
2020-04-30
長薯條
2020-03-10 328 浏览
黎到一間小食小店,有好多種類ge小食,有肉類有撈麵有薯蓉薯條腸粉甜品薯條.......有唔同飲食習慣Ge人都可以一次過滿足曬,唔同ge朋友一齊黎到都唔洗驚有人無野岩食好鐘意食薯條ge我揀左個黑松露長薯條,係香港賣長薯條ge舖頭唔多其實自己唔係特別好長薯條,但因為鐘意薯條又貪得意一於買個黎食下$30一盤長薯條價錢唔算貴,炸得幾香脆,幾有薯仔味,沙律醬+海苔粉+薯條配搭好夾,好味道!好想再去試下其他小食,但葵廣真係太多誘惑啦,有機會再黎啦!
黑松露長薯條
好想再去試下其他小食,但葵廣真係太多誘惑啦,有機會再黎啦!
2020-02-15
黑松露長薯條
唔係講少,之前黎葵廣掃街每一次都要叫呢間既雞翼尖。而家知道佢係同路人,有哂連儂牆,啊唔係,係連雪櫃儲物櫃你見到既地方都有訴求。你就知冇睇錯人💛·點解我咁鍾意佢呢?係因為雞翼尖味道好過元朗既_仔涼粉好多!·雞翼尖既蒜同牛油🧈調配得岩岩好,而辣椒個種後勁凌厲,會食到一半湧現🌶️,岩哂我呢d無辣不歡既人!食到流鼻水呀🤣·而雞翼尖本身唔會煮得過林,甩皮甩骨咁,損下損下係好鬼爽。結果獨食左成6/7隻咁多,對唔住寶寶啦🤤🤤-細份雞翼尖(9隻)|$10-Waffle Corner (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2020號舖-
點解我咁鍾意佢呢?係因為雞翼尖味道好過元朗既_仔涼粉好多!
細份雞翼尖(9隻)

細份雞翼尖(9隻)|$10
Waffle Corner (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2020號舖
外卖自取
細份雞翼尖(9隻)
  • 雞翼尖
就連出去餐廳食都感覺危危乎🤔所以而家盡量都叫外賣食,希望安全啲啦呢間小店食物種類何其多,有窩夫,手撕雞海蜇,金菇肥牛卷,燒賣魚蛋,肉操撈麵,辣雞翼尖.... 今次叫咗wasibi手撕雞腸粉,比較特別!唔係周圍都見到🤭就咁睇唔係好見到有Wasabi😂不過食落就食得出啦😌味道調配得剛好,又唔會太過刺鼻!!腸粉都算係滑溜😬加上手撕雞肉質嫩,又幾好味喎衰鬼,而且份量亦都幾多😃一個人食都飽腹嫁😇

就連出去餐廳食都感覺危危乎🤔
所以而家盡量都叫外賣食,希望安全啲啦

今次叫咗wasibi手撕雞腸粉,比較特別!唔係周圍都見到🤭

2020-01-15 318 浏览
葵廣入面真係好多黃店,今次試咗尼間。記得佢岩岩開既時候無咁多野食簡,戈陣sell 既係佢地既招牌焗棉花糖waffle ,當時覺得佢太甜😢,就再無嚟尼間食店買過野食。今日再去俾佢既連儂牆吸引咗,基於我都幾支持尼d黃店,最重要係佢有個幾新穎既野食———手撕雞腸粉,就買咗嚟試下。手撕雞加腸粉對我嚟講係一個幾新奇既組合,本身以為佢地係撈埋曬(即係d醬汁,腸粉同手撕雞都撈勻)咁食。不過原來佢只係腸粉加平時既醬再係上層放手撕雞入去😂。咁食落口腸粉就普通,正常腸粉撈醬既味,不過d醬少咗少少,搞到有d乾。而個手撕雞係好食既😋,好多同埋好嫩滑,唔同部分其他食店,好嚡熠熠。佢好似有撈少少類似麻醬既醬汁,不過唔多,雞味突出。不過如果d雞撕得再細d就會更好,更似手撕雞既質感。佢間店仲有其他款野食,例如海蜇手撕雞,同時都有麻辣味可以選擇,唔鍾意食腸粉既就可以簡尼d🤤。想食甜野都可以嚟尼到食waffle,佢而家出多咗款式,可以再試。

2020-01-11 190 浏览
芋圓周圍都有得食~但係可以任揀配料就唔係到到都有喇😍除左比間店貼滿晒嘅連儂場吸引到!呢到嘅芋圓糖水仲好特別相當有gimmick😋-今次嗌左三色芋圓+任選以下全部配料🤩係!全!部!都只係$29真係抵食到爛🤣包括左仙草凍、愛玉凍、抹茶凍、珍珠粉圓、黑糖寒天、三色芋圓珍珠、白涼粉、涼粉、涼粉條、芒果同益力多味爆珠、荔枝同芒果味椰果、三色Q果、水晶粉同埋椰汁西米露🥰全部配料都可以任揀,啱晒選擇困難症嘅人🤫每款配料都有唔同嘅口感,所以口感食落相當之豐富🤤不過嗰日去到就冇珍珠粉圓同埋水晶粉🙈不過淨係食其他都夠🤣-啲芋圓唔會話有好濃嘅芋頭、紫薯同地瓜味,不過就相當Q彈好有咬口,$29算係咁啦!不過要讚一讚個椰汁西米露真係好香濃嘅椰汁味,唔會溝到好稀好淡🤍同埋個抹茶凍都幾特別😚💚-提提大家貪心的小狗🐶要晒所有配料嘅話~成兜野都真係好大~食到一半就真係好飽🥴建議同人share食🤭
三色芋圓+任選配料💛💜🤍

提提大家

三色芋圓+任選配料💛💜🤍
2019-10-01 408 浏览
回頭客今次買左三碗上次一試之後深深念念不忘想再食任選13款配料,芋圓.珍珠粉圓.黑糖寒天.椰果.Q果.椰汁西米.仙草.涼粉.愛玉凍.抹茶凍.白涼粉.水晶粉......天啊!好吸引所以就去買可以要哂13款配料又得自己淨係揀鐘意嘅配料又得我喺度揀配料 店員好好~好有耐性芋圓同埋其他煙韌配料都有咬口有味好食分量好多好大 飯後甜品三個人一齊食都夠一碗三色芋圓任選配料都只係$29好扺!我係外賣自取返屋企食 在此呼籲一下返屋企食嘅話可以唔使攞餐具 盡量支持環保下次會帶埋可重用嘅碗 希望可以減少浪費
回頭客
今次買左三碗

上次一試之後深深念念不忘想再食

任選13款配料,

芋圓.珍珠粉圓.黑糖寒天.椰果.Q果.椰汁西米.
仙草.涼粉.愛玉凍.抹茶凍.白涼粉.水晶粉......
天啊!好吸引

三色芋圓 任選配料
2019-10-01
三色芋圓 任選配料
2019-10-01 128 浏览
有日喺IG見到人地嘅食評,任選13款配料,芋圓.珍珠粉圓.黑糖寒天.椰果.Q果.椰汁西米.仙草.涼粉.愛玉凍.抹茶凍.白涼粉.水晶粉......天啊!好吸引所以就去買可以要哂13款配料又得自己淨係揀鐘意嘅配料又得我喺度揀配料 店員好好~好有耐性芋圓同埋其他煙韌配料都有咬口有味好食分量好多好大 飯後甜品三個人一齊食都夠一碗三色芋圓任選配料都只係$29好扺!我係外賣自取返屋企食 在此呼籲一下返屋企食嘅話可以唔使攞餐具 盡量支持環保
有日喺IG見到人地嘅食評,
任選13款配料,

芋圓.珍珠粉圓.黑糖寒天.椰果.Q果.椰汁西米.
仙草.涼粉.愛玉凍.抹茶凍.白涼粉.水晶粉......
天啊!好吸引

三色芋圓任選13款配料
2019-09-25
三色芋圓任選13款配料
  • 三色芋圓 任選配料
呢間雖然叫Waffle Corner 但原來佢有賣「三色芋圓+任選配料💜💛🧡($29)」!見佢咁把炮可以任選以下所有配料 有選擇困難嘅🐰小編就決定試一試佢🤪 芋圓有咬口 有淡淡芋頭同番薯嘅味道🍠 配料超超超足!配埋椰汁簡直一流!🤤注意⚠️:建議可以走爆珠-This street food shop mainly sells waffles, but now it also sells taro balls and sweet potato balls served with 14 kinds of ingredients💜💛🧡($29)The taro balls and sweet potato balls 🍠has a mild taro and sweet potato taste respectively. They are chewy.🤪This dessert serves as a wonderful end of my lunch!🤤-價錢price:$29地址address:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2020號舖 shop 2020, 2/F, Kwai Chung P

注意⚠️:建議可以走爆珠
價錢price:$29
地址address:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2020號舖 shop 2020, 2/F, Kwai Chung Plaza, Kwai Fong
性價比CP value:🤤🤤🤤🤤🤤
飽肚fullness:🤤🤤🤤⚪️⚪️
味道taste:🤤🤤🤤🤤⚪️
環境environment:🤤⚪️⚪️⚪️⚪️
服務service:🤤🤤🤤🤤⚪️
Score:86/100🔖(bookmark)
  • 三色芋圓+任選配料
2019-08-08 201 浏览
行過見到佢個海蜇手撕雞既圖片圖片好吸引所以就買左個試下點知 有小小圖文不符圖片係雞絲 但出到黎係雞件不過啲雞既調味都幾好食失望中都仲有驚喜 仲係熱熱地而啲海蜇就係凍既 一凍一熱
行過見到佢個海蜇手撕雞既圖片
圖片好吸引所以就買左個試下
點知 有小小圖文不符
圖片係雞絲 但出到黎係雞件
不過啲雞既調味都幾好食
失望中都仲有驚喜 仲係熱熱地
而啲海蜇就係凍既 一凍一熱

2019-07-31 226 浏览
"Waffle Corner" 似是西式甜品店的名字,原來所賣食物款式不拘一格,除了waffle、雪糕、芋圓糖水,還有撈麵、章魚燒、雞翼、薯條、薯蓉、手撕雞腸粉、迷你小籠包等!我選了「三色芋圓+任選配料」當正餐,除了抹茶凍外所有配料都要,以椰汁西米露作糖水底。我分不清某些配料的口感和味道,如鮮草跟黑糖寒天,椰果和三色Q果,因此不肯定糖水裏頭是否有齊配料。口感和形狀比較突出的是愛玉、鮮草、涼粉條、爆珠、椰果。至於芋圓,跟附近的任x點、銅鑼灣的古早味相比,口感其實都差不多。另外,西米露糖水好像有些少咖啡味。整碗甜品撈口感豐富,加上大大碗,實在過足口癮,超級飽肚,超級抵食,比附近賣三十至四十多元一碗的芋圓抵得多。這兒收支付x及微x,小食店來說也是難得。

我選了「三色芋圓+任選配料」當正餐
,除了抹茶凍外所有配料都要
,以椰汁西米露作糖水

我分不清某些配料的口感和味道

整碗甜品撈口感豐富
,加上大大碗
,實在過足口癮
,超級飽肚,超級抵食
,比附近賣三十至四十多元一碗的芋圓抵得多。

這兒收支付x及微x,小食店來說也是難得
2019-05-18 289 浏览
第三次幫襯waffle corner 大失所望 以後唔會幫襯☹️我之前download 某個其他app提供一d食物優惠 例如買特盛三色芋圓配雪糕有$9現金券 由原價$39降到$30但係!!!兩個店員根本唔知有呢個優惠😡我身為一個客人 知得仲多過佢 我scan完個QR code 個兩隻嘢話要收我正價$39 我唯有俾個優惠佢睇(下圖) 佢地將信就疑 要打電話俾老闆 confirm係咪有呢個優惠 先俾我畀$30😑😑😑店員裝到勁滿 如果我隻手斜少少就會倒瀉成兜芋圓😵 芋圓質素比之前差左 無乜味 但其他配料(寒天、愛玉、椰果)味道不過不失
2019-05-17
2019-05-15 106 浏览
蒜辣雞中翼 ($26/6)呢度嘅蒜辣雞中翼用上大量指天椒、蒜頭調味,未食已經聞到好香好惹味,食咗第一啖覺得都唔係辣姐,應該接受到嘅,點知蒜香消散後越食越辣,但辣完又會好想繼續食,真係過癮🤯🌶 最後食完變左one direction (一個大red唇) 呢種蒜辣嘅層次,如果鍾意食辣嘅朋友,一定會好鍾意,我都好佩服自己挑戰成功。
蒜辣雞中翼 ($26/6)
2019-03-10 218 浏览
手撕雞通常都是配搭飯或者撈麵,這間店卻用了手撕雞配搭了腸粉。這樣的配搭,想不到出奇地配合。這間的腸粉味道不錯,滑滑的,有口感,不怕過軟。手撕雞用了雞腿肉,吃起來很好。但是如果以手撕雞的規格來說,撕得不夠多,雞件太大舊。

2019-03-01 221 浏览
黎到葵廣,指定動作就係掃街。小店眾多,我比較喜歡每間試少少,想盡量食到唔同款式嘅美食。由於我超鍾意食粟米,所以買咗杯蜜糖牛油粟米邊行邊食。味道唔錯,蜜糖牛油夠多,十分香甜。價錢合理,值得一試。
2019-02-24
下午茶