2023-09-24 36 浏览
《罕見特色墨西哥菜🫔》———————————————-#VerdeMAR 🇲🇽-呢間主打健康自然嘅正宗墨西哥菜,有好多特色佈置,懸掛喺天花板上嘅裝飾品都是手工製作,連壁畫都係餐廳團隊畫嘅,非常之用心💕-outdoor 有個花園,好似置身綠野森林之中,仲種滿咗可食用嘅墨西哥仙人掌同香草用嚟煮野食🌵-🐮 Birria Beef Stew牛肉肉質入口即溶,湯底仲要充滿濃郁嘅牛味,裡面加入芫荽碎、洋蔥粒同青檸汁,層次豐富,配搭夾餅一齊食,十分特別👍🏻-🧀 Oaxaca Cheese Fundido即叫即整,上枱嘅時候芝士熱辣辣好,一定要立即食,用粟米片點嚟食,輕易就做到拉絲嘅效果,非常之正😆-🥑 Avocado Fries餐廳使用咗源自當地嘅牛油果,炸至脆身~滿滿一大碟,夠哂豐富😉-🍌 Mexican Banana Split最後嗌咗墨西哥式香蕉甜品,略帶微甜,甜而不膩,質地軟嫩,口感都幾唔錯😘-⭐ 參考價錢︰(另收加一)Birria Beef Stew: $189Oaxaca Cheese Fundido: $159Avocado Fries: $79Mexican Banana Split
《罕見特色墨西哥菜🫔》
———————————————-
#VerdeMAR 🇲🇽
🐮 Birria Beef Stew
🧀 Oaxaca Cheese Fundido
🥑 Avocado Fries
🍌 Mexican Banana Split
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
Birria Beef Stew: $189
Oaxaca Cheese Fundido: $159
Avocado Fries: $79
Mexican Banana Split: $78
🍌 抵deal 指數:7/10
2023-09-14
香港大學附近有好多隱世食肆,這間墨西哥菜餐廳,主廚係墨西哥人,天花板掛咗好多好可愛嘅特色裝飾,牆上亦掛了墨西哥帽同可愛的畫作,睇得出佈置上花咗心思. 餐廳出面有個花園,種咗好多仙人掌🌵同其他植物,非常之特別. 食物方面叫咗chimichanga(chicken)、Carnitas pork en Molcajete、Bowl Burrito Supereme及飲品Avocado smoothie. 牛油果奶昔顏色好治癒,飲到粒粒果肉,真材實料,味道天然,飲完完全無罪惡感. Molcajete即墨西哥特製嘅器皿裝住食物,好似石鍋咁,裝住啲豬肉配墨西哥薄餅來食,豬肉個汁幾特別,有少少蕃茄味又少少青豆味,有啲中東風味. chimichanga 墨西哥卷餅,造型似春卷,外脆餡豐富,有很多雞肉同菜,沒有油膩感,點埋醬汁食,味道更升華. Bowl Burrito Supereme我哋選了配飯底,菇、蕃茄、菜、牛油果醬,健康食材得嚟又幾好味. 整體來講不錯.
Verde Mar 係一間位於水街寧靜街角嘅墨西哥餐廳,由墨西哥籍大廚主理。該餐廳嘅菜式以墨西哥地道美食為主,並強調健康主義,同時保留咗家鄉風味。店內環境則呈現森林風格,並有兩隻樹懶做裝飾。墨西哥嘅背景音樂營造出輕鬆休閒嘅氛圍。餐牌上有很多以牛油果為主嘅食物:🥑牛油果奶昔(Avocado Smoothie,$78)- 結合牛油果同新鮮牛奶,順滑又香甜可口。🥑牛油果條(Avocado Fries,$79)- 使用牛油果代替薯條,油炸後外脆內軟,搭配自家製嘅麵包糠,並配上辣青檸汁。🌵 仙人掌蘋果汁 (Cactus Apple Juice ,$78)- 非常特別嘅飲品,坊間少見。仙人掌汁有少許似蘆薈汁,加上清甜蘋果,醒胃解喝。🥘 餐廳提供墨西哥海鮮飯(Mexican Seafood Paella ,$339),使用海鮮湯煮熟嘅長米飯,口感較西班牙海鮮飯腍,搭配蝦、青口、原隻墨魚仔、蜆肉、青紅黃椒絲同青檸等食材,口味特別。

餐牌上有很多以牛油果為主嘅食物:

牛油果奶昔,仙人掌蘋果汁,牛油果條
墨西哥海鮮飯
牛油果奶昔,仙人掌蘋果汁,牛油果條
墨西哥海鮮飯
  • Avocado  smoothie
  • Cactus Apple Juice
2023-09-18 43 浏览
香港比較少地方食正宗墨西哥菜,呢間餐廳由墨西哥廚師主理,絕對有保證👍🏻Mexican Seafood Paella $338墨西哥海鮮飯結合咗西班牙海鮮炒飯嘅傳統風味同墨西哥菜烹飪嘅元素,米飯係用海鮮湯煮,混合咗藏紅花、紅椒粉同蕃茄醬等等豐富嘅調味料,海鮮都有好多款,例如蝦、青口、蜆、魷魚等等,鮮味十足Avocado Smoothie $78牛油果係近年好受歡迎嘅super food,我本身唔太鐘意食牛油果,但加奶打做奶昔又覺得幾易入口,淡淡嘅甜,口感豐厚順滑,好味又有營養Fresh Lime Soda $38

Mexican Seafood Paella $338

Avocado Smoothie $78

Fresh Lime Soda $38
  • Avocado Smoothie
2023-09-18 31 浏览
約朋友去左西營盤水街食牛油果菜好出名既 Verde MAR 綠海 牛油果剩係店名都知主打係牛油果同滿滿既仙人掌同植物地方唔算好大,有種城市綠洲既感覺☺️好chill同朋友叫左牛油果沙律$149沙津大大碗,牛油果都好巨型仲有d菜同車厘茄 好健康個汁係帶檸檬香既油醋汁 好開胃叫左個超嫩入口即溶慢煮牛面肉$189入口即溶,好淋好滑,飲埋啖湯就係好濃郁牛味,食完個唇會有漿口既感覺,充滿骨膠原🥰仲可以配夾餅一齊食有唔同風味再試個Signature fried chicken 好惹味個皮都幾脆,點埋個辣汁好好味無炸粉感覺健康d,啱我Egg. Brunch-chilaquiles $98太陽蛋蛋味濃郁 豆泥好似食緊肉咁,好好味,粟米片點住食一流嘅度氣氛好好,個chief 仲出嚟問我地覺得d食物點,下次想再食牛油果一定會再黎🥰@verdemarhk Verde MAR (西環)西環西營盤水街41號地舖
約朋友去左西營盤水街食牛油果菜好出名既 Verde MAR
綠海 牛油果

剩係店名都知主打係牛油果同滿滿既仙人掌同植物

地方唔算好大,有種城市綠洲既感覺☺️好chill
同朋友叫左牛油果沙律$149
沙津大大碗,牛油果都好巨型
仲有d菜同車厘茄 好健康
個汁係帶檸檬香既油醋汁 好開胃

叫左個超嫩入口即溶慢煮牛面肉$189

再試個Signature fried chicken
好惹味個皮都幾脆,點埋個辣汁好好味無炸粉感覺健康d,啱我

Egg. Brunch-chilaquiles $98
太陽蛋蛋味濃郁 豆泥好似食緊肉咁,好好味,粟米片點住食一流

@verdemarhk
Verde MAR (西環)
西環西營盤水街41號地舖
2023-09-17 704 浏览
🇲🇽今日搵到間食正宗墨西歌菜嘅餐廳🍴由打開餐牌嗰陣就已經好有驚喜嚕🥳因為餐牌入面唔係意粉pasta或者全日早餐all day breakfast😍亦唔見到有沙律salad、三文治sandwich 同埋精品咖啡播🥳趁住放假😍就揀間正宗墨西歌餐廳🍴感受一下地道南美風情🏖️🍴餐廳好開揚而且仲種咗好多仙人掌🌵加埋全餐廳都係玻璃窗🪟有天然光嘅感覺好舒服😌坐係度食個午餐感覺好寫意呢❤️餐廳仲掛住好多特色嘅裝飾物💎色彩繽紛🏖️令你好似置身於墨西哥小鎮😍活潑之中蘊藏著真正嘅個性同埋熱情呀🥳🍳牛油果蘑菇芝士奄列 $98🌈假期總係想岀嚟食番個奄列先安樂😍呢個奄列係即叫即整✅所以上枱嗰日時係熱辣辣好正架🔥奄列入面材料新鮮又豐富💯蛋皮質地嫩滑又有香濃蛋味👍入面有芝士、蘑菇、番茄、洋蔥🧅口感味道豐富又美味喔🥳🐮超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189🌈慢煮牛面肉其實都食過好多次👅但係今次呢個墨西歌餐廳做嘅牛面肉就比我好大驚喜嚕👍首先係份量超大份✅而且牛面肉鮮嫩嘅程度係我只係用隻匙羹🥄輕輕一下已經可以將佢放上匙羮上面食💯配埋香濃嘅牛肉湯同埋側邊嘅芫荽碎🌿洋蔥粒🧅青檸汁👍整體味道真係無🉐️輸呀💯必食推介👍🫔CHIMICHANGA

🍳牛油果蘑菇芝士奄列 $98

🐮超嫩入口即溶慢煮牛面肉 $189

🫔CHIMICHANGA (Chicken)$99

🌈呢個墨西哥捲餅係墨西哥傳統食物🥘所以今日一定要order番一份試吓嚕👅今個次揀咗鷄嘅口味🐣卷成U字型嘅捲餅烤完表皮係脆卜卜🔥裡面除咗仲放咗好多鷄肉、蔬菜🥬加埋佢地嘅中東香料同醬汁🥣口感層次味道非常之豐富👍好有特色呢🥳

🥑AVOCADO SMOOTHIE $78

🌈牛油果奶昔係我一個好有特色而又健康嘅飲品🥑唔單止口感好綿密✅而且味道仲好清新👍我好鍾意呢🥳
  • Avocado  smoothie
  • 超嫩入口即溶慢煮牛面肉
2023-09-14 541 浏览
去KongU後喺附近食午餐🍽 餐廳天花板掛有各式Piñata紙玩偶。當日有唔少熟客光顧,老闆都好熱情同客人交談。剛巧有一枱客人慶祝生日,餐廳送上雪糕時播放西班牙文生日歌,場面温馨🥰 充滿墨西哥歡樂風格💚 餐廳面積唔算大,約有30個座位,適合約朋友傾計食飯👯‍♀️👯主菜推薦🐂 Birria Beef Stew 墨西哥燉牛肉鍋($189),經過兩日慢煮嘅牛肉肉質軟腍,湯汁亦十分濃郁,非常入味!撈埋湯汁、生洋蔥、青檸汁及芫茜,為濃郁牛肉湯汁添上清新感,帶少許酸及微辣,味道豐富,配墨西哥香料飯一流!👍🏽 橙黃色香料飯用上長米飯,口感近似印度米,混有少量粟米粒及青豆,淨係食飯都好好味😋🐷 Carnitas Pork en Molcajete 古法烤豬肉伴石磨莎莎($189)配有青椒,醬汁濃郁好味,豬肉肉質較實淨,配墨西哥薄餅Tortilla,Tortilla 上枱時温度微暖,襯熱食好味道🥑Ceviche de Avocado 牛油果青檸開胃沙律($149)跟熱食同時送上,為免熱食攤涼,先食主菜,沙律變成飯後果🤣 沙律有濃烈青檸味,內有牛油果、蕃茄、生洋蔥及青瓜,配有墨西哥脆片,好飽肚
去KongU後喺附近食午餐🍽

Birria Beef Stew

Carnitas Pork en Molcajete

Ceviche de Avocado

午餐
Birria Beef Stew
Ceviche de Avocado
  • Carnitas Pork en Molcajete
happy friday放工去西環relax下 經過一間有樹懶裝飾嘅餐廳🦥入去見到天花板好多傳統紙品裝飾吊住,好啱小朋友😍餐廳由墨西哥大廚主理,餐牌最大特色係牛油果系列同仙人掌系列嘅菜式🥑🌵🌮炸魚Taco 3pc ($99) 4/5Taco入面嘅炸魚外面金黃酥脆,裡面則有柔嫩的魚肉,每一啖都享受到外脆內嫩嘅口感~除咗魚肉外,滿滿嘅牛油果溶亦係重點🥑增加咗creamy口感✨餅皮較為軟身~另外Taco新鮮嘅蔬菜,生洋蔥、番茄、生菜同薄荷都令到佢好fresh🍃🥘Mexican Seafood Paella ($339) 3.5/5平時都係食開西班牙海鮮炒飯,墨西哥海鮮飯真係第一次食😝墨西哥版本相對上冇咁creamy,啲飯粒粒分明同軟身,同埋佢哋個飯著重咗豐富嘅海鮮味道🐙啲蝦佢去埋蝦殼蝦腸🦐個帶子值得一讚,好有帶子鮮味✨Avocado Icecream ($88) 4/5雪糕嘅外形好得意!揾個真嘅牛油果殼入住啲雪糕,而牛油果核就係芒果雪芭🥭成個造型真係好似食緊真嘅牛油果一樣😍食落雪糕有好濃嘅牛油果味🥑加上芒果雪芭好fresh,好夾🍃🌵Cactus Apple Juice ($78) 4/5呢杯

🌮炸魚Taco 3pc ($99) 4/5
Taco 3pc

Cactus Apple Juice

Avocado Icecream ($88) 4/5
Mexican Seafood Paella

🌵Cactus Apple Juice ($78) 4/5
呢杯仙人掌蘋果汁啱哂炎熱嘅夏天飲!外型係仙人掌杯好得意🌵飲落微酸清新,蘋果味特突出,仙人掌成分令到佢有辣辣哋嘅感覺,好得意!🤩

🍫Mexican Chocolate ($38) 3.5/5
墨西哥朱古力充滿住肉桂嘅香味😌朱古力味亦好濃厚,唔會太苦,口感好滑~

💕餐廳室內嘅公仔裝飾令到個人充滿童真,溫馨感uppp,室外有個小小嘅仙人掌園🌵行出去可以打下卡✨因為好少食到咁正宗嘅墨西哥菜,小店絕對值得支持再食!💓
Avocado Icecream
2023-08-25
Taco 3pc
Cactus Apple Juice
Mexican Seafood Paella
Avocado Icecream
2023-09-05 41 浏览
醉噯牛油果🥑1. Avocado tostada $89好特別嘅牛油果前菜小食 個底用左nachos粟米片砌成 上面鋪滿左一片片嘅牛油果片 食落啖啖牛油果肉 啲肉好新鮮 熟到啱啱好 食落腍身 又唔會一pat pat 又唔會太生太硬 牛油果控會鍾意2. Taco $99有三舊 每舊可以揀個肉 揀左雞 豬 同魚 每走都會落一樣嘅調味同牛油果醬 酸酸地咸咸地咁 點埋啲辣醬就會更墨西哥風格地辣3. Barbacoa $189係餐廳大推嘅清燉牛面頰 真係有啲清湯腩嘅feel 個肉好嫩好腍 都幾有牛味 個湯都好清甜 夾埋個醬同個薄餅食又別有一番風味4. Avocado icecream $88都幾用心做嘅甜品 用左牛油果殼 入面雪糕牛油果味都重 奶味都出 而中間有芒果醬做點綴 整體都甜甜地咁 唔錯……………………..🌝鍾情牛油果 墨西哥菜嘅好地方 裝修都幾田園墨西哥feel🌚位於西環水街較上的位置……………………..📍 Verde MAR 西環西營盤水街41號地舖
醉噯牛油果🥑

1. Avocado tostada $89

2. Taco $99

3. Barbacoa $189

4. Avocado icecream $88

……………………..
🌝鍾情牛油果 墨西哥菜嘅好地方 裝修都幾田園墨西哥feel
🌚位於西環水街較上的位置
……………………..

📍 Verde MAR
西環西營盤水街41號地舖
2023-09-04 406 浏览
西營盤水街有間以牛油果做主打嘅墨西哥餐廳,環境有種森林風,有兩隻樹懶🦥做裝飾,搭配墨西哥嘅背景音樂,有一種休閒嘅感覺。朋友話佢之前嚟過一次食下午茶,當時有以藝術工作坊做主題,所以今次佢介紹我嚟呢度食晚餐。Super Nachos $159可以㨂雞肉/豬肉/全素,裡面配料非常豐富,有招牌牛油果醬、好fresh嘅蕃茄粒,超脆嘅粟米片,勁多雞肉,仲有幼滑嘅豆蓉,👀仲有可以滿足芝土控嘅芝士😍量多,而且有拉絲效果😍😍👍🏼Steak Arrachera CArne Asada $289安格斯牛扒,5成熟,肉質厚實,牛味濃,配菜清新,有爽脆嘅洋蔥,清甜嘅蕃茄,令人食上引嘅辣汁同signature牛油果醬,mix埋食,食完唔會膩😌Mexican Chocolate $38墨西哥朱古力,特別嘅口感,一開始以為飲緊Coconut,其實係玉桂味嚟嘅,味道好有層次感,飲到最後就飲得出Kinder朱古力味。餐牌有成頁都係以牛油果🥑做主題嘅菜式

Super Nachos $159
可以㨂雞肉/豬肉/全素,裡面

Mexican Chocolate $38

餐牌有成頁都係以牛油果🥑做主題嘅菜式

• Mexican  Chocolate
  • steak  arrachea  carne  asada
  • super  Nachos
2023-09-04 16 浏览
2023.09.03朝早玩完烈陽戰士🌞🏃‍♀️就去左呢間西環好多人推薦嘅墨西哥餐廳🇲🇽 食lunch 🍽️ 全因有超多我鍾意嘅牛油果菜式🥑餐廳裝修以簡約小清新又帶有一點童真嘅感覺🤡除咗兩人撐枱腳亦適合一家大細來聚餐👨‍👩‍👧‍👦今日揀咗假日午餐(星期六、日及公眾假期供應)🥣嘅炒蛋伴手撕牛肉$98 有兩塊香軟嘅墨西哥薄餅🫓再按自己喜好加入辣辣地但好惹味嘅蕃茄粒🍅➕洋蔥粒🧅➕青辣椒🫑➕手撕牛肉🐂而成嘅炒蛋🥚同好軟綿嘅斑豆蓉一齊食用😋另外當然唔少得給自己一口甜嘅甜品🥰牛油果雪糕🥑🍦$88賣相似足真嘅牛油果🥑雪糕用上全熟嘅牛油果🥑➕牛奶🥛而製成🤩所以入口好好滑濃郁🤤另外用上酸甜嘅芒果雪芭🥭扮成牛油果核帶來好fresh 嘅味覺👅最後當然唔少得來杯凍飲來透心涼🧊牛油果奶昔🥑🍼$78以牛油果🥑➕香滑牛奶🥛而成好creamy又smooth💚大滿足🥰
2023.09.03

朝早玩完烈陽戰士🌞🏃‍♀️
全因有超多我鍾意嘅牛油果菜式🥑

另外當然唔少得給自己一口甜嘅甜品🥰牛油果雪糕🥑🍦$88

Signature Fried Chicken 招牌炸雞翼🐥 $8x一碟有5件雞翼,用咗多種醃料醃制🧂,香脆多汁💦,外脆內嫩,沾埋秘製醬汁別有一番風味😋超嫩入口即溶慢煮牛面肉🐂 $18x個牛肉湯底熬制得好清甜,自己可另加洋蔥粒和青檸汁,提升湯底的鮮味☕牛面肉非常軟腍🐂,真係做到入口即溶的感覺,將啲肉夾入薄餅進食🌯,好味道😋Carnitas Pork En Molvajete 莫爾卡耶特豬肉肉絲🐷 $18x豬肉經過研磨和燒烤,配上秘製醬汁🧉,再用一個黑色火山岩形狀的器皿盛載住🥘,減慢溫度流失🔥個汁幾特別,有陣陣青椒的味道🌶️,但又唔會完全蓋過豬肉絲的味道🐖Avocado ice-cream 牛油果雪糕🍨 $8x自家製的甜品,望落好似真牛油果咁🥑,其實係牛油果雪糕,而個核用芒果蓉來代替🥭,雪糕有香滑的奶味和牛油果香味🥛,雪糕口感好特別,必點⭐⭐⭐Fresh lime soda 青檸梳打🍹$3x唔太甜,飲落幾fresh,又可以解膩🥤Mexican chocolate 墨西哥朱古力🥤$3x同平時食嘅朱古力奶唔同🍫🥛,墨西哥朱古力有種肉桂味🧂,食落口感較厚實和醇滑,味道幾特別🤭

超嫩入口即溶慢煮牛面肉🐂 $18x

Avocado ice-cream 牛油果雪糕🍨 $8x

Fresh lime soda 青檸梳打🍹$3x
唔太甜,飲落幾fresh,又可以解膩🥤

Mexican chocolate 墨西哥朱古力🥤$3x
  • Avocado Ice-cream
  • Signature fried chicken
  • Carnitas pork en molcajete
2023-08-23 24 浏览
西環的牛油果墨西哥菜🥑一入到舖頭已經見到充滿綠色嘅森林佈置睇到餐牌仲有好多牛油果做主題嘅美食Quesadilla墨西哥芝士餡餅裡面有雞肉蕃茄同其他配料切粒味道好fresh,一啲都唔會滯加少少辣椒仔酸辣汁調味愈食愈開胃🤤我三啖就食哂Shredded Beef with Scrambled Egg好適合作為brunch既一道菜用手撕牛肉配蕃茄辣椒粒做為炒蛋配料比想像中容易入口,配埋斑豆蓉同薄餅就最好Barbacoa連湯汁上既牛面肉用慢煮方法煮成肉質仲係好嫩滑,肉味仲保留喺入面一啖肉一啖湯,非常滿足😋Avocado Ice-Cream好耐無食過咁特別既雪糕牛油果味雪糕放喺牛油果上面食特別好味 甜度剛好,奶味香濃又唔膩食左成個都仲想食,值得一讚👍Avocado Smoothie牛油果奶昔口感非常creamy ,健康又美味

西環的牛油果墨西哥菜🥑
一入到舖頭已經見到充滿綠色嘅森林佈置
睇到餐牌仲有好多牛油果做主題嘅美食

Quesadilla
墨西哥芝士餡餅
裡面有雞肉蕃茄同其他配料切粒
味道好fresh,一啲都唔會滯
加少少辣椒仔酸辣汁調味
愈食愈開胃🤤我三啖就食哂

好適合作為brunch既一道菜
用手撕牛肉配蕃茄辣椒粒做為炒蛋配料
比想像中容易入口,配埋斑豆蓉同薄餅就最好

Barbacoa
連湯汁上既牛面肉用慢煮方法煮成
肉質仲係好嫩滑,肉味仲保留喺入面
一啖肉一啖湯,非常滿足😋

Avocado Ice-Cream
好耐無食過咁特別既雪糕
牛油果味雪糕放喺牛油果上面食特別好味
甜度剛好,奶味香濃又唔膩
食左成個都仲想食,值得一讚👍

Avocado Smoothie
牛油果奶昔口感非常creamy ,健康又美味
Verde MAR主打🍀天然建康,更係香港小數有多款以🥑牛油果制作嘅菜式嘅餐廳,牛油果控絕對唔可以錯過😋🫓QUESADILLA (2PCS)有🐥雞、🐟魚、🐷豬、🥬素菜等選擇,我哋今次叫咗雞,配上🧅洋蒽、🍅蕃茄、🥑牛油果,清新得黎都飽肚,仲加咗芫茜令到佢更加香口~佢另外附上一碟酸辣醬汁,酸酸辣辣會更加開胃😚🐮MELT-IN-YOUR-MOUTH SLOW COOKED BEEF CHEEK BARBACOA牛面肉以慢煮嘅方式煮到超嫩,輕輕用匙羹一整已經可以分開~而且牛肉份量巨大😳湯底好清甜,有啲似食越南粉嘅湯底!配上三塊薄餅,可以夾牛肉同加酸辣汁一齊食,另外跟咗芫莤、🧅洋蔥同青檸,可以隨自己喜好加,我地就全部都加晒😂🍨AVOCADO ICE-CREAM🥑牛油果味巨濃😋好smooth~ 畫龍點睛係佢用柑橘sorbet做牛油果核,酸酸甜甜 balance 得好好,另外用牛油原本嘅殼裝住,還原度高👍🏼🥑Avocado Smoothie牛油果香突出,口感幼滑,甜度適中,都幾飽肚🥰Fresh Lime Soda好refreshing, 酸度甜度都調得好👍🏼夏天飲會好舒暢😆推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️餐廳環境

🫓QUESADILLA (2PCS)

🍨AVOCADO ICE-CREAM

🥑Avocado Smoothie
牛油果香突出,口感幼滑,甜度適中,都幾飽肚🥰

Fresh Lime Soda

推介指數:⚡️⚡️⚡️⚡️
餐廳環境:⚡️⚡️⚡️⚡️
服務態度:⚡️⚡️⚡️⚡️
再訪:yes
  • Avocado Ice-cream
  • Avocado Smoothie
  • Quesadilla
  • MELT-IN-YOUR-MOUTH SLOW COOKED BEEF CHEEK BARBACOA
  • Fresh Lime Soda
2023-08-22 22 浏览
最近我搵到間「隱世」墨西哥菜餐廳,由墨西哥本土主廚主理,地點雖然唔就腳,但勝在食物質素搭夠墨西哥菜較常使用源自當地的牛油果、玉米和蕃茄,所以相對健康。餐廳除提供多款牛油果菜式外,還有不少傳統地道美食🍴迷你香脆手卷 (2件) - 外皮鬆脆,燒汁雞髀肉混合其他材料做餡料,夠晒豐富!🍴至尊手卷 - 將烤豬肉和飯包成手卷,加埋其他餡料如蕃茄粒、洋蔥粒和牛油果蓉等,份量豐富,食半件都飽晒!🍴古法烤豬肉伴石磨莎莎 - 利用墨西哥火山石製成嘅石缽來烤肉和烹調肉汁,食落少少蕃茄味又帶點辣味,份量算多,整體Ok!🍹凍洛神花茶 - 酸酸味味,幫助消化

🍹凍洛神花茶 - 酸酸味味,幫助消化