2017-08-24 564 浏览
之前看見有廣告,最近又熱衷茹素,就跑來看看了。店面走小清新設計,老闆有用心在裝修上。我看裝修吧,就是如果是小店,老闆有用心在裝修上,肯定希望能做的長遠一點的,畢竟投資嘛。特意問了一下是不是寫錯扎「玉」了?原來老闆特意玩文字gag,一來這是他們自製的,想加個亮點,二來這真的不是肉!挺清新的三片扎玉很大份,粉麵好吃,不錯。扎肉有加檸檬汁,吃下去酸酸的,很清新。觀塘好多素食餐廳,將來一定要把它試遍!亮點:裝修、食物、free wifi!還挺便宜的。
之前看見有廣告,最近又熱衷茹素,就跑來看看了。

秘制越南扎玉湯粉

觀塘好多素食餐廳,將來一定要把它試遍!

亮點:裝修、食物、free wifi!還挺便宜的。
秘制越南扎玉湯粉
2017-08-12 619 浏览
同事提議試新野,今次健康少少,去左間新開嘅越食素菜餐廳。餐廳都係位於工廠大廈樓上,諗住佢又新樓下又冇招牌介紹,應該冇咩人識「貢」上黎,結果又唔係喎,上到去都坐左幾台客。店內環境好清新,好多綠色植物同埋小擺設,感覺舒適。餐牌選擇唔多,可能餐廳仲係新,好多菜色都刪走左。我叫左個秘制越南扎肉湯粉,同事叫左個喇沙湯米線。扎肉湯粉好大堆頭,好幾款雜菜,未食都覺得好健康。主打嘅札肉口感比較散,同埋胡椒味比較重,我個人都係鍾意食真札肉多啲。湯底比較清,同事試左啖覺得太淡口。同事叫嘅米線,顏色賣相唔錯,佢話都夠味,而且份量多,食完一碗飽晒。