2021-11-25
Veggie4love📍中環🍛Hot Mama Rendang $148係喺香港好少可以食到嘅印尼菜式,感覺會有少少似咖喱🤤素肉好有口感,食落好香辣,同譚仔小辣差唔多🌶將所有材料撈晒嚟食好有口感,味道冇咁辣之餘仲好惹味🥰🍔I am Fabulous $158呢個漢堡包用紅菜頭扁豆蓉代替左漢堡扒,口感冇一般漢堡扒咁結實,偏向肉醬嘅口感🍝紅菜頭嘅甜味好突出,加上漢堡嘅調味鹹鹹甜甜好開胃😋🍢泰式魷魚串燒 $78餐廳用咗雞髀菇去代替魷魚,個人覺得唔係特別似,因為魷魚個質感其實都幾難代替🦑不過個人幾鍾意呢個雞髀菇,廚師燒得有少少焦香,配埋沙嗲醬好香口😛🧋泰式有機豆奶凍茶 $48奶茶嘅豆奶味好香好突出,茶底適中唔會太濃或者太淡😌作為一個平時飲完奶茶就會心跳加速嘅人,呢杯嘅感覺就比較溫和,飲完嗰晚都好舒服😉
🍛Hot Mama Rendang $148
🍔I am Fabulous $158