2024-03-16 1017 浏览
今次去試咗喺MOKO嘅一間Cafe,留意到都幾多食客去光顧,所以都想親身去try try🤤。餐廳有午餐餐牌,都幾多選擇!-🍴一山不能藏二虎蝦意粉🦐🦐($138)依個意粉係餐廳Best Seller之一,蕃茄做基底,帶有少少辣嘅意粉🌶️,意粉薄身,口感適中,加埋啲酸酸甜甜蕃茄醬汁,好令人開胃!🦐隻虎蝦非常大隻,而且已經剝咗殼,非常方便好似也米😍依啲懶人,口感好彈牙,蝦味好出,唔怪之得咁受歡迎!-🍴黑松露芝士薯條🧀🍟($78)薯條會係軟身,鍾意食脆身嘅薯條嘅人可能會失望😗。大量芝士🧀溶咗喺薯條上邊,隔離附有黑松露醬同茄汁。黑松露醬好香黑松露味🤩,食落會有少少甜味,令人食到不能自拔!相反點咗茄汁嘅話,反而令到薯條冇咁出色🫢,所以都係推介黑松露醬👍🏻!-🍴沙律🥗(跟餐)午餐可以選擇沙律或者湯,沙律正常,冇咩特別。-🍴英式紅茶☕️(跟餐)
🍴一山不能藏二虎蝦意粉🦐🦐($138)
🍴黑松露芝士薯條🧀🍟($78)
🍴沙律🥗(跟餐)
午餐可以選擇沙律或者湯,沙律正常,冇咩特別。
🍴英式紅茶☕️(跟餐)
2024-03-14
午餐
  • 黑松露芝士薯條
2024-01-26 1096 浏览
🎨Urban Café Commune,一個連平日拎杯咖啡都可以feel到藝術氣息嘅好地方。今日唔同以往,我哋黎試吓佢地嘅下午茶噃。首先,個「拔絲超多芒窩夫」真係美得嚟又正!😍拔絲起上嚟就像藝術品般,點綴晒啲忌廉同新鮮芒果,窩夫嘅松軟配上呢啲絕配,真係正到爆炸!另一盤「莓夫!雜莓牛角窩夫」,佢嘅賣相都一流,彩虹般嘅顏色攪拌咗一份下午茶嘅詩意。啖啖莓果嘅酸甜,與牛角包香脆嘅口感交織,食落簡直係戀愛味道啦!啱啱好,佢地嘅All day breakfast都試過,選擇多又好味,真係食貨必嚟嘅好地方。而家諗起上次嗰個雞件,住嘴香草味仲未散,都覺得食得開心滿足。總括,Urban Café Commune給人既唔單止係味蕾嘅享受,更加喺呢個浮華市中,搵到一片藝術同味道共舞嘅靜謐。下次,記得提早少少嚟,免得駛乜急急腳。🍽️✨

2024-01-14 1063 浏览
中午去咗Moko食西餐🍽️餐廳係商場中央位置,夠唒開揚光猛。有唔少卡位,坐得幾舒服。有好多款all day sets 揀,每個set 都配餐湯🥣或沙律🥗或指定飲品(汽水🥤/熱咖啡☕️/凍熱蜜桃茶🍹/英式紅茶🫖)我哋叫咗以下食物:✅卜卜脆炸魚薯條$178炸到好熱,炸粉唔係好厚,幾好,不過有啲油膩😅有配少少沙律🥗(配vinegar)同薯條🍟份量啱啱好☺️✅升cup晨光第一炮$178其實係all day breakfast ,有2片Parma ham、2條腸、炒蛋🍳、1個烤大啡菇、1片厚蕃茄🍅、少少沙律🥗、1細杯乳酪同1件牛角酥🥐味道同份量都正常2個人埋單(加埋一)$411,lunch 嚟講都幾貴💰冇咩特別可以唔洗特別去試😏

我哋叫咗以下食物:
✅卜卜脆炸魚薯條$178

✅升cup晨光第一炮$178

2024-01-14
2024-01-09 749 浏览
位於東鐵線旺角東站Moko新世紀廣場1樓,環境開楊,有卡位,坐得舒服,適合聚餐,我今次叫左全日餐63度溫泉蛋煙肉卡邦尼意粉美國安格斯肉眼扒(8安士)配龍蝦湯,凍蜜桃茶食物餐湯飲品都好有水準
63度溫泉蛋煙肉卡邦尼意粉
配龍蝦湯,凍蜜桃茶

食物餐湯飲品都好有水準

龍蝦湯
63度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉
龍蝦湯
63度溫泉蛋卡邦尼煙肉意粉
走到Urban Cafe,餐牌選項多到令人目不暇給,真係幾花眼👀。好彩,最後選定了慢煮法國黃油春雞和Impossible Bagel Breakfast做午餐,真係無搞錯。春雞皮脆,肉滑,啖啖肉嫩得嚟又唔膩口,食得出師傅煮得用心,啲香草香噴噴,整個人都爽朗起來。薯條脆卜卜,沙律清新唔過咸,真係食落舒服得滯。再嚟講下Impossible Bagel Breakfast啦,第一口已經俾個香脆嘅Bagel圈精彩落場,夾埋啲果醬同cream cheese,簡直係滿分組合。番茄、大啡菇都好入味,跟住豬柳添,真係味道層次豐富,叫人一試難忘。最正嘅點解會係甜品。選咗芝士同朱古力蛋糕,朱古力蛋糕每一層都濃郁幼滑,芝士蛋糕層次感十足,好吃到停唔到口。食完之後,真係覺得每一蚊都好值得!服務嘅態度都Keep得好好,親切微笑😊,整體食得好滿足,下次再黎一定要試埋其他款。

2023-12-23 563 浏览
同個女黎食Lunch,叫左個All Day Set加小食,都算抵嘅~主食叫左「一山不能藏二虎蝦意粉」,原本係辣嘅,我request 走辣都ok👍🏻茄汁酸酸甜好開胃,意粉係好食嘅,果兩隻虎蝦正常,吾係特別出色。包一杯餐飲,叫左熱蜜桃茶,茶包形式,不過太甜,要自己加水🤣另外叫左個「香脆台灣甘梅蕃薯條」,呢個好好食!真材實料嘅蕃薯肉👍🏻蕃薯味好香濃,吾會死甜,比起普通薯條冇甘熱氣。加埋一都係$237.6

包一杯餐飲,叫左熱蜜桃茶,茶包形式,不過太甜,要自己加水🤣

加埋一都係$237.6
2023-12-08 523 浏览
平日的下午茶時段,帶小朋友出街,最啱食呢間慢慢坐,不多人,坐得舒服,慢慢飲咖啡。牛角包配芝士,薯條好啱小朋友食,另一半牛角包及半熟雞蛋午餐肉就要留俾大人食。要飲Latte奶啡另加$18。

要飲Latte奶啡另加$18。

2023-11-18
下午茶
2023-12-05 461 浏览
星期六,大約十二點九嚟到,好彩唔使等位, 遲十分鐘就已經 有人龍, 入到去覺得座位比較迫夾。我哋 order咗一個all day breakfast ,一個雞絲沙律, 兩個都配咗餐湯同牛角包, 仲加$叫咗件藍莓cheesecake。個沙律幾清新, 全餐覺得最好味嘅就係牛角包 ,無論係配餐湯嘅細細地牛角包,定還是all day breakfast入面個大大牛角包,都好鬆脆又有層次感。唯一美中不足就係樓上幾層嘅商場欄桿可以直望到餐廳,感覺好似冇乜安全咁,同埋欠衛生, 如果加個半透光頂篷就perfect ,anyway ,overall食物都算ok啦 ~🌈三個人食咗 340幾蚊, cp值都算係咁啦, 有機會下次再嚟。😋

2023-11-04 614 浏览
今天要評價一下"URBAN Café Commune" 嘅 二人套餐。首先,我先講炸魚薯條配安格斯牛扒,炸魚的外皮脆口,魚肉鮮嫩多汁,薯條都口感OK。至於安格斯肉眼扒,肉質同口感都唔錯,係屋企都煎到嘅味道。接住係是雞翼配沙律同麵包。雞翅炸得好乾好硬,而且非常鹹,又油膩。沙拉的新鮮度都一般,味道普通。麵包都係正正常常,但都係食一啖就唔想食。肉丸番茄芝士  pizza 係比較好食。肉丸彈牙,搭配番茄醬和芝士,幾有層次。連個餅底都好食,可以再叫。最後係冰薄荷朱古力。朱古力口感算簿,薄荷味道清新,都係建議老闆唔好慳個少少朱古力成本,畀重手 D,先會好飲。總括黎講,300幾蚊,可以煮得好少少。建議廚房食下自己D 雞翼,水吧飲下自己D野飲,再畀客。
至於安格斯肉眼扒,肉質同口感都唔錯,係屋企都煎到嘅味道。

連個餅底都好食,可以再叫。

總括黎講,300幾蚊,可以煮得好少少。
建議廚房食下自己D 雞翼,水吧飲下自己D野飲,再畀客。
二人套餐
凍薄荷朱古力
二人套餐
题外话/补充资料: — 侍應服務態度有頗大的進步空間 — 過份開放式空間 — 附近大把餐廳仲好食
2023-08-28
2023-10-27 488 浏览
每一次去呢個大型商場,離不開一定會簡呢度卡邦尼意粉🍝個味道👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻入口非常creamy煙鴨胸沙律🥗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻肉質口感好 菜好新鮮炸洋蔥🧅圈👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個真心推介好脆 凍左都一樣咁脆 惹味煙肉🥓薯條👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻估唔到一齊食係咁夾燒春雞👍🏻👍🏻👍🏻肉質唔鞋 味道好好 配埋個汁就非常好味
每一次去呢個大型商場,離不開一定會簡呢度

卡邦尼意粉🍝個味道👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

燒春雞👍🏻👍🏻👍🏻
肉質唔鞋 味道好好 配埋個汁就非常好味
  • 燒春雞
2023-10-01 715 浏览
今早有時間吃個靚早餐🍳真開心!🔸香煎雞扒•香滑炒蛋•香草焗車厘茄•法國A.O.P牛角酥(💰58)(7.5/10)賣相不錯,雞扒肉厚尚算嫩滑,不過炒蛋唔滑無乜蛋味。車厘茄粒粒多汁飽滿。最好味係個牛角酥,真係又香又酥👍🏻不過餐廳位置問題無冷氣位,比較熱,同埋出菜比較慢。
今早有時間吃個靚早餐🍳真開心!

不過餐廳位置問題無冷氣位,比較熱,同埋出菜比較慢。
2023-09-30 525 浏览
無試過發生D咁離譜嘅事,叫左個All day breakfast, 上枱擺得好靚,直接開始食。今日我一個人食lunch , 食左2啖香腸, 就望下其他食物見到個窩夫!DLLM 發霉嘅!如果我今日同朋友一齊嚟,一路食一路傾計,冇為意,食左落肚咪大鑊!仲要唔係發霉一點,係多處都有霉點,青青綠綠,生曬毛咁🤢🤢🤢真係想嘔! 叫第一個店員過嚟😱佢望左一眼,話:oh ,ok . 然後收走咗下!⋯⋯咁就處理左? 道歉sorry 都冇聲🤢真係太過份,冇理由廚房,出餐,店員,經過咁多人,都冇發現件食物發霉。唯有再反應俾另一個店員,佢講左幾次唔好意思,然後我表示唔食,要離開。有圖,大家自己諗下仲值唔值得幫襯
無試過發生D咁離譜嘅事,

見到個窩夫!DLLM 發霉嘅!

下!⋯⋯咁就處理左? 道歉sorry 都冇聲🤢

有圖,大家自己諗下仲值唔值得幫襯

2023-09-28 402 浏览
星期日商場好多人,行過見到呢間唔使等位就入去食。終於明白點解唔使排隊。呢間餐廳呢輪做緊MARVEL COMICS主題。環顧四周有超過六成的人都叫雷神錘乞衣雞。下次先試。It's quite crowded in the mall on Sundays. I walked around, and only this restaurant didn’t need to queue, so I went in. (I know now the reason why no one queued up).This restaurant is running a MARVEL COMICS theme dinner. More than 60% of the table ordered the Thor grill Chicken. I will try it next time.今次食了What we ordered:1)卡邦尼意粉 $118 / Carbonara Pasta $118味道一般,太多汁。唯一有樣嘢好就係啲Bacon脆卜卜。相信下次應該唔會叫。The taste is aver

今次食了
What we ordered:

The taste is average, and too much sauce. The only good thing is the crispy Bacon. I won’t be ordering this on the next visit.

2)Grilled Angus Rib Eye $278
難食到不得了。成件牛扒周圍都係筋。

The steak is full of tendons
Grilled Angus Rib Eye
2023-09-24
2023-09-04 420 浏览
曾經urban 既牛角包可以話係風靡一時,淨係排隊都可能要排上一個鐘,但係隨着佢哋開嘅分店越來越多,而家已經唔需要再好似以前咁樣排咁耐隊,所以今日經開旺角MOKO商場,邊有時間食個Tea, 就決定咗嚟urban 啦。我叫咗個T set包一杯飲品,同埋一個碎蛋牛角包仲有薯條,買單連埋+1大概$90鬆啲,但係個牛角包好似退步咗好多/-\ 冇咗以前果種熱辣辣同埋鬆脆嘅感覺,大家睇相都可能感覺到⋯⋯整體來講性價比唔算高,差唔多一舊水食個牛角包加杯嘢飲,其實可以有更好選擇⋯⋯

2023-06-15
2023-09-03 487 浏览
HUNGRY FOR HEROES 🦸🏻‍♂🦸🏼‍♀ Marvel Comics elements are all over the place in Moko’s Urban Café for LIMITED TIME ONLY (till 4 Oct 2023) ⏳🤩 From special croissants to all day breakfast, you will feel pumped up like your favourite superhero💪🏼 You can order the special Marvel-themed meal to get an exclusive Marvel Pin blind box 🕷 Pan got spiderman - super fitting for the the squid ink spaghetti and croissant we ordered which are also Spiderman-themed! Pretty tasty overall, but wish that the croissant
HUNGRY FOR HEROES 🦸🏻‍♂🦸🏼‍♀

From special croissants to all day breakfast, you will feel pumped up like your favourite superhero💪🏼 You can order the special Marvel-themed meal to get an exclusive Marvel Pin blind box 🕷 Pan got spiderman - super fitting for the the squid ink spaghetti and croissant we ordered which are also Spiderman-themed! Pretty tasty overall, but wish that the croissant would be served warm instead.