2019-07-02 209 浏览
總結:味道不錯。保持水準。一行2人。星期六3點半,吃午餐。需等位5分鐘。食物出得好快。我們跟餐,有碗龍蝦湯同飲品。牛臉肉有啲老左啲,薯條好吃。塊扒要$228,但都算好吃。
總結:味道不錯。
保持水準。

一行2人。
星期六3點半,吃午餐。
需等位5分鐘。
食物出得好快。

我們跟餐,有碗龍蝦湯同飲品。
牛臉肉有啲老左啲,薯條好吃。
塊扒要$228,但都算好吃。

2019-06-30 202 浏览
Just grab a quick meal between work. The croissant pudding is merely hot, is just a bit warmer than room temperature. The chocolate biscuit stick is too sweet. The so-called Charcoal Latte is just gimmicky, just a regular latte, which is black in colour with nothing special.
Crossiant  pudding
Charcoal  latte
Charcoal  latte
2019-06-23 174 浏览
喺屯門市廣場行嚟行去,行到有啲攰;所以就嚟到依間食過牛角包先,坐低抖一抖!我哋叫咗一個杏仁牛角包,另一個係朱古力,仲點咗杯瑪奇朵飲。因為都大概四點半嘅時間,唔想叫主食,怕食太飽晚餐食唔落,所以就只係點咗個牛角包咋。 暫時未食到灣仔最出名嘅牛角包食住呢個頂住先上菜之前,餐廳都有幫我哋控翻熱個牛角包,送上黎係溫溫既,食落口牛角包一般,沒有很酥脆的口感。就我個人而言,我比較鍾意食杏仁牛角包多啲啲。Double嘅瑪奇朵幾好飲,帶點酸味唔錯唔錯!!!

法國杏仁牛角包&朱古力牛角包

Double嘅瑪奇朵幾好飲,帶點酸味唔錯唔錯!!!
瑪奇朵

下午茶
瑪奇朵
下午五點半左右,開始覺得肚餓,閒逛屯市時,見到Urban Cafe做緊下午茶買一送一的優惠,一於入去試試。除咗下午茶餐外,仲可以繼續點午餐,款式有唔同,仲會有餐湯,所以我們都點咗一份。下午茶:Urban 3小時慢烤法國肥雞 (1/4隻),沙律菜,薯條睇落四分之一隻好細咁,但其實好多肉,又連埋雞髀仔,所以都好夠食。下午茶:三重芝士忌廉茄汁意粉非常濃味,芝士控會好鍾意,每啖意粉都係口裏面散發芝士獨有的味道。午餐:蕃茄辣肉腸薄餅比起下午茶餐係細份咗d,不過勝在材料豐富,好多蕃茄仔同辣肉腸片。
下午五點半左右,開始覺得肚餓,閒逛屯市時,

Urban 3小時慢烤法國肥雞 (1/4隻),沙律菜,薯條

Urban 3小時慢烤法國肥雞 (1/4隻),沙律菜,薯條
三重芝士忌廉茄汁意粉
蕃茄辣肉腸薄餅
2019-06-20 235 浏览
話說上次喺屯門市中心食完outback,見到對面有間特色嘅餐廳,都想試下,於是就請埋屋企人一齊去食啦。照我理解呢間餐廳都似係烘焙店嚟嘅,出邊擺咗好多牛角包,應該係主打菜啦。Lunch set menu 價位唔算高,六七十左右都有交易。是日例湯就係龍蝦湯,味道雖然唔算突出但都有幾粒龍蝦肉,都算交到貨。跟餐嘅蜜桃茶,在場食客基本上都係揀呢隻茶,感覺味道淡咗少少去到主菜喇。我叫咗呢個晨光第一炮。其實即係All day breakfast份量都幾大,尤其是個炒蛋同埋牛角酥。牛角酥非常香脆,新鮮出爐,熱辣辣,所以好好食炒蛋份量唔單止多,仲要好嫩滑。兩條煙肉就正常水平喇,煎得乾身。蘑菇就有啲黑椒粒,食落都惹味嘅。兩條腸都係脆皮腸,肉質就較為淋,呢個好睇大家口味喇。煲仔焗番茄豬扒意大利飯。呢個餐賣相又係好靚仔,芝士分量都唔少。番茄味嘅意大利飯酸酸地都幾好食。豬扒都好鬆軟,不過就薄左啲囉。整體上對呢一餐都滿意嘅,而且價錢唔貴,不過佢有一個致命點,就係點解其他人品都要加15蚊咁貴,就算普通熱飲佢都係唔包嘅,至少我唔想次次嚟都係飲蜜桃茶同汽水囉。

跟餐嘅蜜桃茶,在場食客基本上都係揀呢隻茶,感覺味道淡咗少少

去到主菜喇。
我叫咗呢個晨光第一炮。
其實即係All day breakfast
份量都幾大,尤其是個炒蛋同埋牛角酥。
牛角酥非常香脆,新鮮出爐,熱辣辣,所以好好食
炒蛋份量唔單止多,仲要好嫩滑。
兩條煙肉就正常水平喇,煎得乾身。
蘑菇就有啲黑椒粒,食落都惹味嘅。
兩條腸都係脆皮腸,肉質就較為淋,呢個好睇大家口味喇。

煲仔焗番茄豬扒意大利飯。
呢個餐賣相又係好靚仔,芝士分量都唔少。
番茄味嘅意大利飯酸酸地都幾好食。
豬扒都好鬆軟,不過就薄左啲囉。

2019-06-10 192 浏览
星期四食既關係,不用訂座都有位,夜晚7點入座尚算少人。點了一份千層闊條麵同一份新推出既麻辣蝦籽燒雞... 加左錢再餐湯、飲品同甜品。飲品選擇較少,只可選桃茶或英式茶。對於不喜歡飲桃菜既我,桃茶味道OK,因為桃味非常淡,但對桃迷黎講,佢應該唔合格。餐湯係龍蝦湯,湯內都有一隻小龍蝦,不過不失。千層闊條麵上菜時,非常熱辣辣,芝士仲卜卜卜中的... 新出既麻辣蝦籽燒雞發現唔到蝦籽到底係喺在雞皮定汁度,但整體都算好食。燒雞有半隻,雞肉算嫩,仲有汁,所以以呢個價錢黎講都係尚可接受。甜品反而選擇不錯,因為只要係餅柜既都可以選擇。剛好點算了最後各一件既The Hulk 同 Cookies Monster。前者係抺茶mousse cake,後者係濃濃朱古力mousse cake。兩者蛋糕都作偏乾身,但mousse非常好食。隔離枱見到我地點The Hulk 同 Cookies Monster,都即刻想點,點知原來我地就係最後一件,唔會refill。佢餅柜仲要其他款式,下次可以再試佢其他口味既蛋糕!
星期四食既關係,不用訂座都有位,夜晚7點入座尚算少人。

2019-06-03 186 浏览
晚上約左朋友想揀間唔太貴嘅西餐,就揀左呢間有幾間分店嘅Urban Cafe,環境幾好。點左一個All Day Breakfast 同埋牛肉,啲嘢食好快就到左,未飲完湯,main dish已經黎到,二人枱唔太大,唔太夠位擺,呢點要改善一下。賣相幾好,但味道中規中矩。

2019-04-05
2019-05-31 392 浏览
星期日的下午3時左右walk-in去,只等了2-3分鐘就好了,座位頗多又不算太密密麻麻。他們的menu轉了,不再是以list形式的紙板,是一本本的有圖片的menu,但可惜設計上就有點令人花時間去看。一山不能藏二虎蝦意粉(另加了個龍蝦湯和飲品,飲品只能選蜜桃茶或普通咖啡,如果檸茶和奶茶就已要另再加錢。先說意粉都吃完了湯還未到,然後這個龍蝦湯是十分淡薄,麥x勞的更好。意粉的量太少,醬汁是不錯;蝦都算大隻,嚐到一點點冰鮮味)煎三文魚黃咖哩意大利飯(另加了杯cappuccino,一貫水準。這個飯十分大碟,這絕對可以2個人分享。咖哩味偏淡但都很香,三文魚有點過熟有點乾。份量獲勝)整體來說普普通通,性價比低,這樣結賬就已$300-400,可以一試但不會回頭。

一山不能藏二虎蝦意粉

2019-05-28 269 浏览
難得呀媽生日,當然要食啲佢未食過嫁啦,本身打算食outback ,但比urban既蛋糕吸引左過去😂美中不足,佢有時間限製,不過合理分鐘既,有90分鐘。於是我同細佬就睇下有咩食,見到佢個櫻花豬,覺得有啲吸引(雖然我唔鐘意食豬)。最後媽點左1. 櫻花豬:好意外,真係幾好食,唔硬,唔乾身,個豬有水份,配上個櫻花醬都唔錯,不過個醬甜左少少😁 但唔食醬都好食,我唔鐘意食豬都覺得幾好食🐷2. 虎蝦意粉:好似好細碟,但賣相唔錯,啲醬汁都幾多,能把所有面都mix,面質唔錯,係屬於蛋面,有口感,配左濃烈的醬汁好好食,虎蝦正常size 。3. 芝牛堡: 勁多芝士,勁愛♥️啲牛肉唔會散開4. 黑牛: 裏面朱古力唱哂啲牛角包味,而表面既炭都唔錯,唔易散,係值得試既牛角包。5. 抺茶牛奶 : 有綠茶味,忌廉比較有奶味

最後媽點左

櫻花豬
虎蝦意粉
黑炭朱古力牛角包
2019-05-24 218 浏览
Urban 給人的感覺好像是較高級的餐廳 價格有點貴咁岩中午經過 見到有午市套餐價格合理 🍽Urban 3小時慢煮法國肥雞(1/4)此是皇牌菜式 但結果令人失望1/4隻肥雞配上少量薯條和沙律菜烤雞皮少少香脆 香草味濃但雞肉完全不入味 而且肉質粗糙 烤得很乾唯一讚的是薯條炸得香脆 🍽晨光第一炮是All Day Breakfast有牛角包 煙肉 香腸 炒雜菇 炒蛋和蕃茄牛角包烘得脆口 滿有牛油味煙肉和香腸都煮得剛口 煙肉出奇地脆炒蛋有點老 蕃茄亦太乾炒蘑菇的調味很好 不過太油🍽Cookie Monster純粹被賣相吸引 而且跟餐只需加$18外型討好 不過曲奇味欠奉蛋糕亦不夠綿密餐廳環境不俗 座位舒適但味道沒有想像的好
Urban 給人的感覺好像是較高級的餐廳
價格有點貴
咁岩中午經過 見到有午市套餐
價格合理

🍽Urban 3小時慢煮法國肥雞(1/4)
此是皇牌菜式 但結果令人失望

蛋糕亦不夠綿密

餐廳環境不俗 座位舒適
但味道沒有想像的好
2019-05-21 167 浏览
留晌屯門未知想食咩,見到有人排隊就望下餐牌,睇落唔錯,星期日排左廿分鐘左右先有位。同男朋友去食,一人一個set, +$48就有餐湯,餐飲同一件蛋糕!價錢合理、味道唔錯!漢堡包嘅芝士多到跌哂出尼,漢堡扒好juicy,好好味!而隻雞亦都好juicy! 好入味!兩set都有粗薯條,好豐富!食完就揀左抹茶蛋糕,唔算太濃、唔苦,味道剛剛好!知道係慶祝生日,佢有俾埋蠟燭,幾貼心!原價$48/件,感覺幾抵食!成餐飯美中不足嘅係杯桃茶有苦味,有啲難飲!但整體上都唔錯!
2019-05-19
庆祝纪念
生日
用餐优惠
信用卡優惠
  • 芝士牛肉漢堡
2019-04-27 339 浏览
星期六18:30到,唔使等位,仲有幾多位剩。但今日唔知點解無左set dinner,可能係星期六?-與同行人order左3小時慢煮烤雞,同三文魚咖哩飯,+$25配龍蝦湯同餐飲凍蜜桃茶。龍蝦湯飲完唔口渴,算係好感恩了,不過水太多太稀太淡。龍蝦肉當然得2粒手指頭咁少,但食落酸酸地,應該浸左檸檬汁,咁又幾好。個烤雞同之前食既一樣好。見有人話太鞋太乾,但咁係正常喎,只要係「烤」即使慢煮都會偏鞋偏乾,否則就要落好多油滲入肉,咁會好油膩;又有人話烤完再翻熱,但咁先係正確做法,同牛扒一樣,牛扒煎完焗完要放一陣先可以出菜,不過免得肉面凍所以餐廳會照燈,而烤雞所謂翻熱做法一樣。至於三文魚咖哩飯,三文魚明顯出手太重,太多鹽,但煮得幾好又無overcook。而咖哩飯幾好,無叫貨咖哩既味道,仲見到百里香既莖,食完唔口乾,不過黃薑味稍稍太重。凍蜜桃茶本身無問題,而家興走飲管urban又走都算,但唔好冰多過茶啦,又無理由飲冰水,結果咪又係要問staff拎飲管,白白增加staff工作量。-總括黎講,絕對係對得住價錢既好食西餐,以連鎖店黎講係超班,畢竟連鎖店多數都差過小店。
2019-04-27
2019-04-20 286 浏览
不太多人排隊,人龍只有一兩個,很快就入去坐了。用餐時間只有90分鐘,不過到稍後時間沒有人排隊,一班人食完吹水,侍應也沒有催趕我們。飯、麵同主菜都點了些,味道都不錯👍🏻 不過飯跟麵份量不算多,食一碟我應該食完不夠飽..哈青口黑意粉少少辣,中間夾有番茄的酸甜味調和,不受辣的人應該也易入口。意粉不是完整一條條的,很方便一班人分來吃。千層寬麵味道不錯,芝士份量足烤雞賣相吸引,份量亦十足,皮香脆,香草味濃,稍有不足是雞肉不太入味,味道較淡脆魚薯條份量不少,粉皮薄,魚肉嫩唔乾身。不過粉皮吸油不少,第一啖食落去有少少油膩感雜莓沙冰清淡的雜莓味配上乳酪,沒有很甜,剛剛好,而且食到雜莓的籽碎,應該不是沖粉的
青口黑意粉

千層寬麵
味道不錯,芝士份量足

烤雞

脆魚薯條

雜莓沙冰
2019-04-19 174 浏览
昨晚第一次試食這間cafe, 有兩個失望,第一個是麻辣雞的味道,皮ok但肉質柴皮到不得了,沒水準! 第二是因為我睇中了他的士多啤梨花盆蛋糕,入座侍應給我留起,但入座後餐廳負責人對我說對不起這蛋糕一早巳有客人留,因為只要一個,道歉也沒有用!我説如果有人留起你還擺出來賣?是想吸引客人入座然後説不好意思?是屬欺偏嗎?
2019-04-18
庆祝纪念
生日
2019-04-06 282 浏览
係商場見到呢間望落唔錯嘅餐廳,就入咗去試下啦😗餐派上面嘅dinner set款式都相當多,有焗雞,牛扒,egg benedict 等等。我就揀咗我最鐘意食嘅牛扒($178)😍首先上咗個龍蝦湯,龍蝦味都幾濃~之後就上Peach Juice同主菜!啲牛扒切開曬一塊塊,見到啲肉紅紅地應該煮得五,六成熟(啱曬我)😋,配埋薯條,沙律同茄汁。牛扒都幾林又有肉汁,而且薯條都仲暖,唔錯!成碟嘅份量都適中!!最後加咗$18加多個蛋糕,蛋糕都有五六款,可以係餐廳門口位置揀選!我就揀咗Oreo味嘅蛋糕🍰,不過就略為甜左少少😶成個餐夾埋都係$196,雖然要加一但係食物質素同份量都值得呢個價錢!😃下次會再番嚟呢間餐廳試其他菜式!!
係商場見到呢間望落唔錯嘅餐廳,就入咗去試下啦😗

下次會再番嚟呢間餐廳試其他菜式!!
牛扒
2019-04-03