2019-06-20
話說上次喺屯門市中心食完outback,見到對面有間特色嘅餐廳,都想試下,於是就請埋屋企人一齊去食啦。照我理解呢間餐廳都似係烘焙店嚟嘅,出邊擺咗好多牛角包,應該係主打菜啦。Lunch set menu 價位唔算高,六七十左右都有交易。是日例湯就係龍蝦湯,味道雖然唔算突出但都有幾粒龍蝦肉,都算交到貨。跟餐嘅蜜桃茶,在場食客基本上都係揀呢隻茶,感覺味道淡咗少少去到主菜喇。我叫咗呢個晨光第一炮。其實即係All day breakfast份量都幾大,尤其是個炒蛋同埋牛角酥。牛角酥非常香脆,新鮮出爐,熱辣辣,所以好好食炒蛋份量唔單止多,仲要好嫩滑。兩條煙肉就正常水平喇,煎得乾身。蘑菇就有啲黑椒粒,食落都惹味嘅。兩條腸都係脆皮腸,肉質就較為淋,呢個好睇大家口味喇。煲仔焗番茄豬扒意大利飯。呢個餐賣相又係好靚仔,芝士分量都唔少。番茄味嘅意大利飯酸酸地都幾好食。豬扒都好鬆軟,不過就薄左啲囉。整體上對呢一餐都滿意嘅,而且價錢唔貴,不過佢有一個致命點,就係點解其他人品都要加15蚊咁貴,就算普通熱飲佢都係唔包嘅,至少我唔想次次嚟都係飲蜜桃茶同汽水囉。
跟餐嘅蜜桃茶,在場食客基本上都係揀呢隻茶,感覺味道淡咗少少
去到主菜喇。
我叫咗呢個晨光第一炮。
其實即係All day breakfast
份量都幾大,尤其是個炒蛋同埋牛角酥。
牛角酥非常香脆,新鮮出爐,熱辣辣,所以好好食
炒蛋份量唔單止多,仲要好嫩滑。
兩條煙肉就正常水平喇,煎得乾身。
蘑菇就有啲黑椒粒,食落都惹味嘅。
兩條腸都係脆皮腸,肉質就較為淋,呢個好睇大家口味喇。
煲仔焗番茄豬扒意大利飯。
呢個餐賣相又係好靚仔,芝士分量都唔少。
番茄味嘅意大利飯酸酸地都幾好食。
豬扒都好鬆軟,不過就薄左啲囉。