2019-06-10 192 浏览
星期四食既關係,不用訂座都有位,夜晚7點入座尚算少人。點了一份千層闊條麵同一份新推出既麻辣蝦籽燒雞... 加左錢再餐湯、飲品同甜品。飲品選擇較少,只可選桃茶或英式茶。對於不喜歡飲桃菜既我,桃茶味道OK,因為桃味非常淡,但對桃迷黎講,佢應該唔合格。餐湯係龍蝦湯,湯內都有一隻小龍蝦,不過不失。千層闊條麵上菜時,非常熱辣辣,芝士仲卜卜卜中的... 新出既麻辣蝦籽燒雞發現唔到蝦籽到底係喺在雞皮定汁度,但整體都算好食。燒雞有半隻,雞肉算嫩,仲有汁,所以以呢個價錢黎講都係尚可接受。甜品反而選擇不錯,因為只要係餅柜既都可以選擇。剛好點算了最後各一件既The Hulk 同 Cookies Monster。前者係抺茶mousse cake,後者係濃濃朱古力mousse cake。兩者蛋糕都作偏乾身,但mousse非常好食。隔離枱見到我地點The Hulk 同 Cookies Monster,都即刻想點,點知原來我地就係最後一件,唔會refill。佢餅柜仲要其他款式,下次可以再試佢其他口味既蛋糕!
星期四食既關係,不用訂座都有位,夜晚7點入座尚算少人。