2023-07-04 29 浏览
呢間Cafe除咗睇貓貓之外,食嘢都好唔錯,四人套餐份量真係好足夠,另外叫咗一個小食拼盤非常推介,記得加錢要!最鍾意入邊的炸雞翼同薯條,炸得非常香脆,主菜豬肋骨和兩個意粉都非常好吃,很喜歡青醬蜆肉意大利粉~如果鍾意食麵包嘅話可以揀巴馬火腿pizza,餡料充足,每啖都有芝士同火腿香。最後仲叫咗心太軟甜點,一大球曲奇雪糕加上忌廉喎超級流心的朱古力心太軟,完美的一餐,就這樣出現了!飲品方面都好多選擇,朋友選擇了熱情果紫米酸奶覺得少甜剛剛好~
2023-07-01 2112 浏览
這間URBAN Cafe已經有一段時間冇去過,搬咗旺角兆萬中心,地方比較起之前店舖大咗一半🤔環境坐著地方寬鬆舒適😚感覺都唔錯,我覺得佢嘅貓貓既可愛😍又乖乖,係到食吓嘢嘆吓同貓咪玩吓真的好正👍!.冬蔭公忌廉青口 $88呢一碟忌廉青口望著賣相都幾好🤔,色香味都唔錯味道惹味,青口大大隻肉質嫩腍口感味道特別,配埋自製冬蔭公醬汁忌廉好食又帶點滑口😋!.煙三文魚酸忌廉牛角包 $78呢一份牛角包都好健康又夠營養,整嗰牛角包甘香脆口鬆軟😙,夾住煙三文魚青瓜,食入口鮮味而嫰口又帶點青瓜清而爽口😋,配埋D沙律菜加添醬汁令到味道又美味!.藍莓鮮果忌廉牛角包窩夫 $88呢一款牛角包窩夫夠哂吸引🤤,有牛角包、士多啤梨、棉花糖、藍莓、雪糕,金黃脆口牛角包上面放咗滿滿藍莓醬、士多啤梨、棉花糖口感豐富酸酸甜甜,配埋脆口牛角包窩夫多層口感外酸甜內脆口😋,食埋冰凍香甜軟滑嘅雪糕恰恰好😚 !.熱抹茶拿鐵 $55呢杯抹茶拿鐵青綠色賣相🤔,飲入口抹茶味道濃郁😋帶點甘香😙味道都幾好!.蜂蜜柚子茶 $47呢一杯柚子茶散發清新柚子味😙,飲入口香甜蜂蜜味道😋,配埋金黄柚子香甜又清新,有得飲又有得食😚!.

冬蔭公忌廉青口 $88

煙三文魚酸忌廉牛角包 $78

藍莓鮮果忌廉牛角包窩夫 $88

食埋冰凍香甜軟滑嘅雪糕恰恰好😚 !
熱抹茶拿鐵 $55

蜂蜜柚子茶 $47
呢一杯柚子茶散發清新柚子味😙

2023-06-29
2023-06-30 42 浏览
上次去完荔枝角分店,今次去吓旺角分店睇吓有咩唔同🤣🤣估唔到旺角分店嘅貓俾陳荔枝角分店嘅貓更加多而且隻隻貓都好可愛同乾淨環境亦都好好嘢食方面,一如既往咁保持水準😆我繼續都係覺得豬肋骨係最好食嘅,當叫肉類嘅時候會有得揀要闊條麵定係薯菜,強烈建議揀薯菜,因為揀闊條麵嘅話會冇汁配,所以會變成冇咩味🫣另外,今次仲揀咗個雞胸配檸檬蘋果醬,個人覺得唔要啲將會更加好食,不過so far都OK唔錯😆😆另外不得不提嘅係,佢嘅嘢飲非常之適合打卡,而味道都唔錯。當中包括意大利薄荷咖啡,百香果蜂蜜梳打,雜莓梳打,洛神紅莓莓乾花茶。部份飲品有得自行選擇少甜或者多蜜糖👍🏻👍🏻
上次去完荔枝角分店,今次去吓旺角分店睇吓有咩唔同🤣🤣
估唔到旺角分店嘅貓俾陳荔枝角分店嘅貓更加多
而且隻隻貓都好可愛同乾淨環境亦都好好
嘢食方面,一如既往咁保持水準😆
2023-06-30 34 浏览
喜歡貓咪既朋友一定要去「URBAN Cafe」,餐廳有十幾二十隻非常可愛既貓咪陪你食飯,真的是貓奴的天堂!在這裡你不但可以和貓咪玩樂,還可以慢慢享受美食。我們點了二人套餐,首先是南瓜湯,湯的口感非常濃郁,而且南瓜的味道十分突出,非常好味。🎃🍲跟住係清新沙律,沙律的配料非常新鮮,蔬菜的口感十分清脆,加上醬汁的調味,讓人感覺十分爽口。🥗🥦🥕然後加點左滋味二人小食拼盤,裡面有薯條、唐揚雞塊和雞軟骨餃子。尼個拼盤的份量十分豐富,每一樣小食都十分美味,特別是雞軟骨餃子,口感非常獨特。🍟🍗🥟而主食我地點左煙肉野菌溫泉蛋卡邦尼扁意粉和西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨闊條麵。卡邦尼的醬汁非常濃郁,加上煙肉和野菌的香味,非常美味。肋骨的肉質非常嫩滑,肉汁十足,配上麵條的口感非常適合。🍝🍖餐飲加點百香果蜂蜜梳打和蘋果醋荔枝梳打。這兩杯梳打都十分清新,非常適合當作一道消暑的飲品。🍹🍎🍹總括來說,「URBAN Cafe」不但有可愛的貓咪陪你用餐,還有美味的餐點和清新的飲品,是一個非常適合和朋友一起來品嚐的地方。如果你是貓奴或者喜歡動物,一定要來這裡一試!👨‍👩‍👧‍👦🐈

2023-06-27 165 浏览
Friend去貓cafe玩上癮我陪去,有friend介紹呢間野食唔錯,又見mk新開就上左去。地方大,但貓少,人又多,其實玩得唔盡慶,而且得2個鐘。野食真心唔錯,叫個set for two其實都夠飽嘅,有野飲,pizza同意粉(不過唔記得影)嘴賤叫多左個薯角同抹茶心太軟,就麻麻地了。薯角好林完全唔脆。心太軟太甜,cream同雪糕都一般。總括:貓可以再多啲,野食叫main同drink就好,其他就算了。。。

嘴賤叫多左個薯角同抹茶心太軟,就麻麻地了
。薯角好林完全唔脆。心太軟太甜,cream同雪糕都一般。

2023-06-21
2023-06-25 161 浏览
幾年前去過幾次其他分店服務態度一向都係差 轉左新店去試下依然一樣😂 仲一啲都唔baby friendly一歲都要計人頭$100 都算啦一早講明既 但態度衰過澳牛都要收加一???無服務都算 仲要衰好心俾咁多錢搵打手不如改善下呢樣先啦啲o靚仔跑黎跑去唔理 啲人抱起啲貓又唔理我抱住個BB, BB同貓有絕對距離笑大聲小小都話😅 (其實可以幾大聲?)咩準則?仲要企隔離望住 搞到無心機睇貓 係咪BB就唔歡迎?不如你地set最小幾歲先入場啦咁多貓cafe 真心無必要去呢間
幾年前去過幾次其他分店
服務態度一向都係差 轉左新店去試下
依然一樣😂 仲一啲都唔baby friendly
好心俾咁多錢搵打手不如改善下呢樣先啦

啲o靚仔跑黎跑去唔理 啲人抱起啲貓又唔理
咁多貓cafe 真心無必要去呢間
2023-06-24 69 浏览
而家就嚟放暑假了,每天充斥着放假嘅心情!兩姊妹好鍾意溫柔嘅貓貓,帶佢哋嚟好出名嘅Urban cafe食個dinner。睇住猫猫行嚟行去,又可以隨意摸佢哋,真係好療癒🥰三重芝士肉醬闊條麵麵食賣相精美,扁身嘅闊條麵好上汁,搭配上豐富肉醬和三色芝士,啖啖都拉絲,芝士濃郁味道令人愛不釋手。菲力牛柳配黑松露燒汁牛柳外層烤得略帶焦點,肉質細嫩多汁,黑松露燒汁嘅菇味不算強烈,勝在都幾滑溜,每一口能感受牛味和燒汁濃郁味道,唔錯!

睇住猫猫行嚟行去,又可以隨意摸佢哋,真係好療癒🥰

三重芝士肉醬闊條麵

菲力牛柳配黑松露燒汁
2023-06-23 44 浏览
喵~喵~啲貓貓原來都好斯文,見到我哋攞住貓糧,細細聲喵喵搵我哋😍好得意!估唔到嘢食都好唔錯西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨肋骨上嘅燒烤醬色澤紅亮,上枱熱辣辣,香噴噴,肉質細嫩多汁,味道甜甜地,好入味。滋味二人小食拼盤(薯角,唐揚雞塊,雞軟骨餃子)拼盤色彩繽紛,薯角炸得外酥內軟,唐揚雞塊酥脆多汁,雞軟骨餃子不過不失啦,每一款都有不同嘅口感,配有汽飲品一流😁綠茶心太軟配曲奇味雪糕這款甜點即叫即整,平時朱古力味食得多,原來綠茶味心太軟都唔錯,外層酥脆,內裡滑嫩爆汁 ,口感十分豐富,苦中帶甘嘅綠茶味,搭配上曲奇味雪糕,甜度適中,口感綿密👍🏻
喵~喵~

估唔到嘢食都好唔錯

西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨

滋味二人小食拼盤(薯角,唐揚雞塊,雞軟骨餃子)

綠茶心太軟配曲奇味雪糕
2023-06-23 40 浏览
有貓貓就開心!呢間貓cafe著重貓貓健康,要先著鞋套先入舖頭,入面超過廿隻貓🤣好多都喺枱面瞓覺唔得閒理人類🤣除左玩貓呢度嘅食物都令我surprise地好食👍🏻 🔸青醬硯肉意粉超多青醬,濃味得黎唔會太膩,扁意粉軟硬度適中 🔸Burger Burger 不過不失,但薯角好好食,食落係似薯蓉,一啲都唔hea,而且係新鮮炸起,讚👍🏻🔸炸物小食拼盤 無好深記憶點,較一般🤣Set 仲有送湯同沙律!有得玩食物質素亦唔差!🫶🏻放假可以黎比貓貓治癒下自己😂

🔸青醬硯肉意粉
超多青醬,濃味得黎唔會太膩,扁意粉軟硬度適中

🔸Burger

🔸炸物小食拼盤
無好深記憶點,較一般🤣

2023-06-22 35 浏览
全港唯一無入場費嘅貓Cafe,旺角轉左新鋪之後地方夠闊落光猛,貓貓多咗好多活動空間🐱不時會有貓貓行過,感覺好治癒☺️🌳安格斯牛肉手工漢堡配薯角$118漢堡包嘅牛肉幾juicy🍔手工漢堡都唔差,大大件仲有薯角同沙律食😎🌳溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉$108加咗溫泉蛋口感Creamy,煙肉香比較突出,扁意粉硬身小小,唔係軟爛個種意粉,幾好食🥰覺得俾舊址質素好咗😆🌳抹茶拿鐵$59呢度飲品選擇多,選咗喜歡嘅抹茶Latte ,我覺得偏甜少少,建議少糖🍬🌳伯爵茶鮮奶$52伯爵茶香,味道唔算太甜🍵後來有個客人開咗罐罐,即刻引咗全場嘅貓貓過嚟,場面相當誇張🤣🦥URBAN Cafe (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1號兆萬中心14樓🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.5/5🌼懶住去指數:4.7/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

🌳安格斯牛肉手工漢堡配薯角$118
🌳溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉$108

🌳抹茶拿鐵$59
🌳伯爵茶鮮奶$52
伯爵茶香,味道唔算太甜🍵

🦥URBAN Cafe (兆萬中心) (旺角)
旺角西洋菜南街1號兆萬中心14樓

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.5/5
🌼懶住去指數:4.7/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
2023-06-19 56 浏览
一家作為Urban Cafe常客,知道佢哋係旺角開多間新舖,當然馬上去試下啦。終於四日內去咗兩次。除咗係旺角舊舖嘅貓貓進場後,仲有新貓登場。新場地方大,又夠光猛,仲要檯同檯之間大把空間。人坐得舒服,貓又可以狂奔。人貓都開心得不亦樂乎。新店餐牌比以前貴咗少少,但仲係免入場費,只係人頭計最低飲食消費$100. 呢個價錢真係性價比高新店門口整咗棵大貓樹,另外另一邊亦裝咗層架。比到好多空間貓貓走動。食物質素,一如以往都係唔差嘅。飲品都算調製得唔錯,拍得住個D所謂Cafe。擒日因為八點先去,好幾款主菜都賣晒,叫咗四人餐,Pizza and Pasta各二。食物質量KEEP到,份量亦十足。快快趣食完,就梗係同貓貓玩啦。佢哋嘅得意樣,自己睇相,唔駛我多講。食飽飽,四個人埋單大概$700, 有得食有得玩,真心抵食又好玩。

2023-06-18
庆祝纪念
父亲节
  • 肉醬闊條麵
人生第一次去貓cafe感覺好興奮, 未試過一次過見咁多貓貓今次去既呢間新開既貓cafe係旺角兆萬中心, 位置都幾方便.....一出𨋢就見到有2部鞋套機, 著完鞋套同埋消毒雙手就入去喇~~Cafe環境好大, 裝修光猛四正, 感覺乾淨又舒服....裏面有好多可愛既貓貓, 全部都好靚好cute~~貓貓係餐廳自由穿梭, 周圍行呀跳呀, 真係得意到暈 食物飲品方面都有唔少選擇~有單點亦有套餐, 價錢合理...呢道既最低消費係$100/位我地2個人就點左個套餐, $328都幾豐富呢~~有餐湯, 沙律, 主食, 飲品, 全部X2份....凍蜂蜜柚子茶 +$9冰凍既蜂蜜柚子茶味道清甜可口, 唔會過甜雪碧就會另外俾杯冰, 服務唔錯呢餐湯係南瓜湯~南瓜味好濃郁!! 啖啖都食到有南瓜絲, 口感豐富又creamy 堅好飲!!沙律菜新鮮爽脆, 配埋沙律汁食就夠晒開胃 西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨一上枱見到咁大份豬肋骨好有驚超呀~~~黑毛豬肋骨啲肉好嫩好滑, 加埋啲炭燒味, 味道一流!黑毛豬肉質特別好正, 充滿肉汁~~~另外仲有薯角做配菜, 薯角熱辣辣, 外脆內軟溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉卡邦尼扁意粉個味道好濃郁, 啲
人生第一次去貓cafe感覺好興奮, 未試過一次過見咁多貓貓

Cafe環境好大, 裝修光猛四正, 感覺乾淨又舒服....
裏面有好多可愛既貓貓, 全部都好靚好cute~~
貓貓係餐廳自由穿梭, 周圍行呀跳呀, 真係得意到暈

食物飲品方面都有唔少選擇~
有單點亦有套餐, 價錢合理...
呢道既最低消費係$100/位

我地2個人就點左個套餐, $328都幾豐富呢~~
有餐湯, 沙律, 主食, 飲品, 全部X2份....

凍蜂蜜柚子茶 +$9
冰凍既蜂蜜柚子茶味道清甜可口, 唔會過甜

雪碧就會另外俾杯冰, 服務唔錯呢

餐湯係南瓜湯~
 堅好飲!!
沙律菜新鮮爽脆, 配埋沙律汁食就夠晒開胃

西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨
一上枱見到咁大份豬肋骨好有驚超呀~~~
黑毛豬肋骨啲肉好嫩好滑, 加埋啲炭燒味, 味道一流!

黑毛豬肉質特別好正, 充滿肉汁~~~
另外仲有薯角做配菜, 薯角熱辣辣, 外脆內軟

溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉
卡邦尼扁意粉個味道好濃郁, 啲野菌夠新鮮, 令啲意粉更加有層次感!
仲有煙肉, 略帶咸香, 加埋溫泉蛋, 啲蛋汁流出嚟, 撈埋意粉一齊食就更加香口啦!

雪山心太軟 +$25
心太軟一切開就有流心朱古力流出黎

蛋糕軟熟, 朱古力甜度剛好, 唔會太甜~
再沾D雪糕同cream一齊食口感就更豐富呢

Urban Cafe真係間好啱哂貓奴嘅餐廳, 除咗啲可愛嘅貓貓之外, 食物都好好味, 價錢亦好親民!
如果鍾意貓咪同埋好食,就一定要嚟試下啦!
  • 南瓜湯~
  • 溫泉蛋煙肉野菌卡邦尼扁意粉
  • 西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨
位於旺角兆萬中心14樓的貓咪咖啡店是一個絕佳的餐廳選擇,尤其是對於喜愛貓咪的人。這家餐廳主打西餐廳意粉扒類,並有多款精緻小食特色和咖啡飲品供應。店舖的裝潢非常莊桑政治奢華,令人印象深刻,更有多個打卡為止可以拍照留念。不過,這家餐廳最大的特色就是它的貓咪。貓咪品種繁多,十分可愛,而且非常乖巧。它們會在餐廳內自由走動,並且會在顧客用餐時來和你互動,這讓用餐的體驗更加有趣和難忘。關於食物,這家餐廳的意粉扒類非常美味。它們的意大利麵烹調得恰到好處,口感非常好,而且用料新鮮,味道鮮美。此外,他們的精緻小食也非常出色,特別是他們的甜點,讓人回味無窮。最後,這家餐廳的服務態度也非常好。他們的服務員親切友善,能夠提供專業的建議和幫助,讓人感到賓至如歸。總體而言,我非常推薦這家貓咪咖啡店。他們的食物美味,貓咪可愛,店舖裝潢精美,服務態度優秀,是一個非常值得光顧的餐廳。

2023-06-11 188 浏览
召喚所有貓奴🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛!養唔到一隻貓,去睇下玩下總可以吧😹!今次同超愛貓嘅朋友去哩間貓咖啡,有超多貓貓,每隻都好乖好聽話之餘,地方乾淨企理,完全冇異味,真系超超推薦比愛貓人士啊😻!🐈貓小食($18)絕對要買的貓小食,貓貓會圍過來搶住食,令你突然成為全場最矚目之星😽。不過謹記要食完自己枱面嘅野先可以餵貓貓,以免混亂~如果帶小朋友去就一定要克制,要教佢哋吾可以抱貓同要溫柔對待小動物🐱~✨自家製生日伯爵茶窩夫($108)✨朱古力核桃布朗尼配雪糕($58)✨精選特調咖啡($38)✨蜂蜜生薑茶($47)窩夫充滿伯爵茶香氣,雪糕系oreo味道,清新得嚟作為下午茶都吾錯~布朗尼分量較細但作為女士嘅輕食我反而幾中意~來得哩度相信食物未必系主角,與貓共處真係令人好愉快,好值得帶小朋友再來的一間cafe👍🏻~

🐈貓小食($18)

✨自家製生日伯爵茶窩夫($108)
✨朱古力核桃布朗尼配雪糕($58)
✨精選特調咖啡($38)
✨蜂蜜生薑茶($47)

2023-06-10 99 浏览
鍾意貓貓但屋企冇養🐈所以我周不時都會去貓貓Cafe望梅止渴🤤最近想預約先知佢搬咗去兆萬中心,環境闊落左又大咗🤤🤤環境乾淨衛生企理,貓貓就一樣咁多,好乖好親人☺️☺️好治療 呢度唔收入場費,雖然係貓貓cafe,但食物一啲都唔馬虎,款式夠多,牛扒意粉小食甜品特飲樣樣齊🤤食物水準又不錯SET FOR TWO $348 •ᴗ• 沙律🥗&餐湯餐湯係南瓜忌廉湯,好creamy,有粒粒南瓜蓉🎃沙律菜好新鮮•ᴗ• 三重芝士肉醬闊條麵滿滿的肉醬,芝士好濃郁🧀意粉煮得岩岩好,彈牙有口感•ᴗ• 西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨🐖份量好大😍豬肋骨煮得好淋,好易由骨中取出🤤燒烤醬,酸酸甜甜好開胃🤤•ᴗ• 滋味二人小食拼盤+$28有薯角🥔唐揚雞塊🐓雞軟骨餃子🥟份量好多🤤炸物炸得好香脆•ᴗ• 雪山心太軟配雪糕🍨+$25心太軟有朱古力同抹茶兩個口味🍫抹茶好香好甘,但唔會太甜,焗到外脆內流心😝•ᴗ• 四季春鮮奶 🍵•ᴗ• 凍檸茶 🍹嘢飲包$38以下兩杯,四季春鮮奶好清新🌱

SET FOR TWO $348

•ᴗ• 沙律🥗&餐湯

•ᴗ• 三重芝士肉醬闊條麵
滿滿的肉醬,芝士好濃郁🧀意粉煮得岩岩好,彈牙有口感

•ᴗ• 西班牙燒烤醬黑毛豬肋骨🐖

•ᴗ• 滋味二人小食拼盤+$28