2019-09-02 290 浏览
就嚟中秋節🌕🌕個個都pre-order月餅🥮朋友知道我好鍾意黑芝麻特別推介我試下食 twinkle decor 呢個中秋節主題月餅🥳佢係一個combo set咁買顧名思義即係一個大cake搭一個細cake成個已經好靚😍😍大cake係整到月亮有啲雲彩咁下面細cake就整成一個茶壺💟黑芝麻薑茶麻薯蛋糕海綿蛋糕好柔軟 唔會鞋亦唔會太乾 有彈性😁少少甜唔會漏隔住蛋糕係黑芝麻mousse師傅整得好企身👍唔會淋batbat👍好香芝麻味 mousse中間夾住好多粒麻薯🍡煙煙韌韌增加口感真係做到有少少湯圓嘅感覺🍰🍰最特別係中間夾層加咗薑茶果醬🍯令到本來偏甜嘅蛋糕 即時中和曬層次好好口感正🤤💟焙茶意大利軟芝士蛋糕造型好可愛整到成個茶壺咁阿仔好鍾意瘋狂影相selfie🎑有一個好薄好薄嘅餅底好香焙茶同芝士味質地柔軟 唔會太甜連小朋友都啱食😋💟另外要讚真係好文青feel整到雲石咁 仲要配金箔寓意人月兩團圓成班人顧住影相搞到蛋糕都爭啲溶埋 真心黐線🙈🙈.🎀Twinkle Baker Décor🎀九龍灣偉業街33號德福廣場二期3樓343號舖
就嚟中秋節🌕🌕
搞到蛋糕都爭啲溶埋 真心黐線🙈🙈
🎀Twinkle Baker Décor
🎀九龍灣偉業街33號德福廣場二期3樓343號舖
2019-08-15 338 浏览
之前經過德福商場呢間 《Twinkle Baker Decor》見到佢的蛋糕十分漂亮和別緻。 巧遇同事生日決定買一個生日蛋糕大家一齊慶祝。我個同事係一個很喜歡蝴蝶的女仔。見到 《燕尾蝶 Swallowtail Butterfly $368 五寸厚》好靚,覺得佢會鍾意,於是就訂左呢個!個蛋糕係士多啤梨味為主。每層各有特式。第一層:士多啤梨慕絲。士多啤梨奶油味很重,又香又滑,好似食緊好濃的奶昔甘。第二層:士多啤梨果醬。有士多啤梨容和士多啤梨柆喺入面。味道新鮮,又甜又酸,味道豐富!第三層:士多啤梨鬆餅加士多啤梨脆珠。味道豐富,咬落去口感十足。第四層:士多啤梨脆脆。好好味,好脆!這個蛋糕每層各有特色,口感十分豐富,大家都讚好不絕!喜歡士多啤梨的朋友可以一試!

個蛋糕係士多啤梨味為主。每層各有特式。

第四層:士多啤梨脆脆。好好味,好脆!

2019-08-07 328 浏览
今日答應媽媽放工后早啲屋企食飯,咁啱經過德福嗰間Twinkle Baker Décor,於是買左4件cupcake返屋企做宵夜甜品舖頭嘅蛋糕好多造型好特別,好靚、好可愛。蛋糕款式勁多,有可愛造型嘅,亦有精緻唯美嘅,我覺得無論大人細路應該都會鐘意我叫咗4款cupcake,分別係:好立克扮清糕、凍檸茶扮清糕、阿華田扮清糕、港式奶茶扮清糕。Cupcake 其實幾特別,諗法好創新,將香港茶餐廳特色融入蛋糕。而且賣相一啲都唔馬虎,連cupcake紙托包裝都整到好似茶餐廳茶杯同埋外賣紙杯咁㗎😂4款口味入邊我比較鍾意阿華田扮清糕,可能因為我本身好鍾意朱古力味嘅緣故,同凍檸茶扮清糕,凍檸茶好有心思,蛋糕上面仲有一片醃左嘅檸檬乾,同埋蛋糕一齊食,真係勁似凍檸茶呀😆蛋糕整體偏甜,但啱晒好甜食嘅我

蛋糕整體偏甜,但啱晒好甜食嘅我
2019-07-29 350 浏览
Twinkle Baker Décor (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場二期3樓343號舖天氣開始炎熱🥵所以angel 放假都多左在商場活動,商場冷氣夠大,可以慢慢行。行過德福比D糕吸引住,因為真係好可愛。我選擇了日式富士山同埋大眼仔。大眼仔超入氣既外表,大眼仔係亮點綠色糖衣內裡係巧克力既霧絲好好味🤤🤤🤤而且超重巧克力,餅底淋淋地好好味🤤🤤🤤富士山蛋糕🧁好少女感覺,蛋糕軟硬適中不算太甜,造型可愛,餅底同大眼仔一樣都係淋淋,好香的餅味😍😍😍
Twinkle Baker Décor (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場二期3樓343號舖

行過德福比D糕吸引住,因為真係好可愛。
我選擇了日式富士山同埋大眼仔。
大眼仔
超入氣既外表,大眼仔係亮點
綠色糖衣內裡係巧克力既霧絲
好好味🤤🤤🤤而且超重巧克力,
餅底淋淋地好好味🤤🤤🤤

富士山蛋糕🧁
好少女感覺,蛋糕軟硬適中
2019-07-17 332 浏览
是日朋友來我家中食飯,想想下買D甜品給佢地食,作為飯後甜點,經過哩間Twinkle Baker Décor ,見到佢地的個裝CAKE真的好吸引,另外會再有CUP CAKE,主打香港口味的,見到個裝CAKE~以櫻花主題為概念~就忍唔住買左個櫻花樹下返屋企,因為職員表示櫻花樹下有白桃的肉,白桃MOUSSES同埋充滿少女心的粉紅CREAM,買到返去,面頭見到有棉花糖同埋類以朱古力做的櫻花朱古力棒,有櫻花圖案同埋糖粒,面頭有埋櫻花花瓣,真的看到好像在日本看櫻花的感覺~~一切開,見到一粒粒的白桃肉,海綿蛋糕真的好濕潤,唔會有乾的感覺,海綿蛋糕加上有埋白桃肉,白桃慕絲,真的夾埋一起食,好好味~朋友都話哩個飯後甜點真的一流!下次試下佢地的CUP CAKE先~~!

另外會再有CUP CAKE,主打香港口味的,

見到個裝CAKE~以櫻花主題為概念~
就忍唔住買左個櫻花樹下返屋企,

面頭有埋櫻花花瓣,真的看到好像在日本看櫻花的感覺~~

海綿蛋糕加上有埋白桃肉,白桃慕絲,真的夾埋一起食,好好味~
朋友都話哩個飯後甜點真的一流!
下次試下佢地的CUP CAKE先~~!
2019-07-16
  • 櫻花樹下