多款,供應不斷,壽司都有廿幾款,甜品每款細細件,可以試多幾款,但比得起三百幾,不如去酒店食,有環境,有服務,有質素, 唔扺食!!!!!
2004-12-26 13 浏览
今個聖誕節同男朋友仔黎呢到食。其實佢呢間野0既lunch 同dinner buffet都差唔多,我地就去左lunch buffet,便0的嘛~!我一早就好乖咁book左位~去到都係即刻入。地方好大,今次坐得幾好,正中間,之前黎過要定埋一邊。其實今次係我要求佢唔好定我一邊而想坐出0的的。^^當日有好多壽司食,當中男朋友好欣賞一個三文魚蟹子炒飯。食到佢食完再要。我就好喜歡軟殼蟹的壽司。壽司後面有一行沙律吧。好喜歡食tuna salard!好好食。不過佢0的煙三文魚經常缺貨呢。南瓜salard都值得試下。行入的就係甜品部。好多甜品呀!!!好喜歡佢地有一棵巧克力士多啤梨李樹,好有心思。0的士多啤梨可以整落黎食。最好吃的是巧克力慕思和檸檬tart!其他有Tiramisu,Jelly,cookies,好多cake...,,,最好食佢份份都細細件,可以少少咁食。佢仲有pancakes,不過我冇食到呀今次。熱盆就食火雞至上,男朋友唔喜歡,不過我就好喜歡。仲有好多其他如Tenpura,燒多春魚,意大利飯,意粉,湯,粉......其實都好少食呢0的。太普通了嘛。佢地有點心食呢。如小籠包,蝦較燒賣等。不過呢
今個聖誕節同男朋友仔黎呢到食。
我一早就好乖咁book左位~去到都係即刻入。

佢地有點心食呢。如小籠包,蝦較燒賣等。不過呢...小籠包有0的難食。

All in all,佢地好多野食,services 不過不失,聖誕節牯大餐黎講係不錯的選擇呀!如果要彈,就一定話佢冇餐飲跟囉!我經常要個伙計俾茶我。如果你地另外叫,係可以免費refill的,睇下你會唔會再俾廿幾蚊出去啦。
2004-12-22 7 浏览
最近同公司客落去聖誕自助餐.雖然有壽司未必係外面食到,但極其細件.生蠔細隻,同魚生一樣唔夠新鮮.熟食麻麻.唯獨是甜品ok.叫自己做日式菜有點名不乎實.此餐廳不太合水準原因可能因為太過美國化(有十數間店在美國)
2004-12-13 2 浏览
同舊同事來這裏聚會, 冷熱盤食物款色幾多, 質素亦唔錯, 我至關心的甜品亦不算少, 每款的的色色, 可試多幾款, 個人幾鍾意apple crumble. 可惜沒有豆腐雪糕, 唔知係咪夜晚先有呢??由於同行有朋友識得那兒的經理, 有八折兼可任飲橙汁汽水, 所以今餐價錢較抵呢!!

2004-12-09 1 浏览
壽司都有成30款,仲有刺身,龍蝦腳,甜品亦勁多款,dark chocolate cake最正,燒羊脾勁嫩,總共真係有過百款野食,服務亦唔錯,個場亦好大,一定會再去!

2004-12-08 3 浏览
今天屈了前度男友食這一頓飯^^將多年來對他的不滿,一次過食曬落個肚仔度....todai 壽司有很多,海膽壽司、牛油果壽司、軟腳蟹壽司等,甜品有多款式,最好吃的是黑朱古力蛋糕(第一口是甘甘的到最後是甜甜的.........),正正表逹 到我的心情...結論$280一個人,都算值的。
結論$280一個人,都算值的。
2004-11-18 0 浏览
看了各食家的食評,一直都好想去試,終於剛好有機會。星期二那天,我們一行4個人想食自助餐,突然想起該處,由於我們無訂,所以都好驚無位,但去到原來仲有好多位才由驚轉為開心!食物的擺設特具特色,所用的材料都好新鮮,味道同環境都好好,所以我覺得價錢係合理,但不置於物超所值。而我和我的朋友們在那裡都渡過了一個開心的晚上,我亦很享受在那裡用餐。
2004-11-07 3 浏览
我2 mths 前同bf去過1次(dinner buffet)老實講,佢既價錢唔平,雖然choice幾多,但quality一般冷盤係好多種類,but味道一般,d海鮮唔多新鮮,蟹腳肉有d霉,好似雪過龍咁,oyster味道都唔係咁好,無蠔味同唔夠凍,感覺上唔係好新鮮咁~壽司d飯好散,一拎上手就自動解體.而且,除左海膽壽司之外.其他宦冇乜貴價shusi~甜品-幾好,especially tiramisu另一樣要彈就係坐得好唔舒服.太迫狹.一坐o係度,後面成晚都有人行黎行去,令你坐得好唔安落.而且貼咁滯,冇乜privacy,細細聲講野都比人聽到咁.但值得一讚既係果度既工作人員(waiter & waitress),佢地既態度一流,係唯一一樣有酒店級既水準.

甜品-幾好,especially tiramisu

2004-11-06 0 浏览
食過佢地既lunch buffet都有廿幾次~~ 哈哈~~~ 但係一次dinner都冇食過~~ 可能覺得dinner 同lunch 既分別唔大, 雖然有d 貴dd既野食, 但听人講味道就唔好~ 所以一直都冇試dinner~~ 百幾蚊的lunch真係算抵~~ sushi最鐘意食係生蝦sushi~ 次次都食7,8 件~ 仲有嶸螺~~又係唔錯~~ 其次係dessert~~ 雖然次次去的款式都係差唔多, 但係次次都覺得幾好食~~ 熱盤自己唔係幾鐘意食, 不過听我bf講, 佢地既煎餃子幾好食~~~ 其他就有天婦羅, 只屬一般~ 仲有d 點心, 試過少少, 味道都只係ok~~ 雖然係咁... 但唔知點解食完一次會再想食第二次..第三次.... 哈哈~~我會keep住去食~~

2004-11-04 2 浏览
萬聖節去食過,幾多人.食物補得都幾快,但飲品refill得較慢.d蠔見佢都幾新鮮,但自已唔係咁食生蠔,所以冇試.最好味係隻大蝦!!甜品細細件,可以食多幾款.但佢d雪糕就好似麻麻
萬聖節去食過,幾多人.
食物補得都幾快,但飲品refill得較慢.
d蠔見佢都幾新鮮,但自已唔係咁食生蠔,所以冇試.
最好味係隻大蝦!!
甜品細細件,可以食多幾款.
但佢d雪糕就好似麻麻
2004-10-03 3 浏览
這裏的食物款式頗多,海鮮大多好吃,阿拉斯加大蟹腳跟生蠔尤佳;龍蝦則太乾,好睇唔好吃。壽司款式雖多,但其外型並不方方正正,外觀不佳,以日式食品來說算是死穴。雖然好壞各半,但自助餐嘛,反正都是挑自己喜歡吃的,我覺得這裏也算夠好了。所以,還是給它一個笑臉。
2004-09-26 8 浏览
今日第一次到Todai 食o野,人比較多,但食物補充得很快以價錢o黎講,都算OK la,食物品種都幾多,雖則不是有很多貴價o野,但剩係食壽司都夠晒,我最欣賞係燒羊脾同埋雲吞麵,其它D O野都唔錯!!!!
今日第一次到Todai 食o野,人比較多,但食物補充得很快
同埋雲吞麵,其它D O野都唔錯!!!!
2004-09-17 2 浏览
好難得會去第二次,因為阿媽生日,一行四人去食。三文魚都係咁好,不過甜品同去次完全唔同,冇上次好味0既檸檬芝士餅,今次冇乜邊樣比較好味,麻麻地,薄荷雪糕唔好味,太甜。今次有食海鮮,蟹腳、元貝,焗大蝦等,唔太好味。星期六去食要貴二十蚊,要$258,都幾貴嘛...
好難得會去第二次,因為阿媽生日,一行四人去食。
星期六去食要貴二十蚊,要$258,都幾貴嘛...
2004-09-14 3 浏览
今日同friend 去左Todai食lunch buffet,都幾多野食喎,百零蚊其實都算抵,一入去巳經見到有好多款壽司係度...好多款都好想試,另外仲有好多款野食,有天婦羅,冷麵,點心...仲有好多甜品,全部都細細件,可以試多幾款....我諗我會再去多幾次
2004-09-08 1 浏览
上星期日老友生日, 所以成班friend同佢一齊食Buffet, 開心吓!Buffet中我的至愛當然係壽司啦, 最鐘意呢到的款式夠多, 有鰻魚壽司, 賴尿蝦壽司, 帶子壽司, 劍魚壽司, 三文魚籽壽司, 北寄貝壽司, 吞拿魚壽司, 日本甜蛋.....多款到你試唔哂! 而我覺得最"正"就係海膽壽司任食係最值回票價啦! 我估我個日起碼食咗無10伴都有8件啊! 熱食方面,好鬼大隻的龍蝦~排哂長隊要等好耐, 所以我成9點幾無人排先至去拎,覺得d龍蝦好un, 但幾大隻, 食一隻都飽lu. 我反而鍾意食佢地放係到唔使排隊的大頭蝦多d, 因為覺得佢鮮甜味美d. 另外, 龍蝦湯亦不錯, 味很濃. 軟殼蟹及羊扒都好味. 至於甜品, 我就覺得一般啦, 因為可能係食得太飽, 已經無哂味覺啦!!! 只記得梳乎厘幾好味. 呢到如果論食物水準, 款式多及服務質素, 真係好過好多酒店ka.同朋友慶祝生日, 呢到食得最歡喜, 因為一定有你鐘意食的嘢嗎!