Three on Canton

2017-12-10 2249 浏览
今日做下孝順仔同家人食lunch buffet,因為呀媽有會員卡,一個人只係$300幾蚊。食物counter同款式都算多,午餐都有長腳蟹,凍海鮮同刺身。刺身三文魚肥美新鮮,其他刺身唔太吸引所以無試。長腳蟹非常大隻,蟹肉都好鮮甜,食幾隻都已回本。其他凍海鮮不過不失,蝦有d細隻,唔算啖啖肉。熟食好似好多款,但無特別好食,東南亞菜式比較多,例如咖喱。但味道確係麻麻地。中意食ham如我都有好多選擇,parma ham質素唔錯,可encore!
刺身三文魚肥美新鮮,其他刺身唔太吸引所以無試。
2017-12-06
2017-11-18 20947 浏览
Don’t Cry for me Argentina. 這個星期來到Three on Canton, 不用為阿根廷流淚, 但要為阿根廷預備胃訥的空間, 來個味遊阿根廷.這次特別有不少阿根廷菜, 對大家來說, 有點陌生, 但其實, 這些年來, 我們倆也有不少機會吃到的. 由牛仔柳配薯仔, 羊肚菌紅酒汁說起, 阿根廷牛一向是有水準的, 阿根廷牛仔柳, 肉味濃, 點上有個性的羊肚菌紅酒汁, 讚. 旁邊的是焗山羊肩配甜薯香草醬, 羊羶味足夠, 甜薯香草醬味道複雜, 正能把山羊肩的特點襯托出來. 那大餃子是阿根廷餡餅, 也是個名字吧. 那牛肉餡料, 很濃.湯是阿根廷青豆蟹肉湯, 青豆湯本身是平凡的項目, 但加上了蟹肉, 就加上了鮮味, 別不同. 至於阿根廷蝦串配檸檬沙律, 很有風味, 很地道.甜品是比較甜美的焦糖牛奶布甸, 跟阿根廷米布甸, 特別是焦糖牛奶布甸, 愛吃焦糖的朋友, 準會喜歡.當然, Three on Canton一向以選擇豐富聞名, 選擇又怎麼會少? 阿根廷以外, 頭盤有沙律, 凍肉, 芝士, 冷盤, 壽司, 刺身等等. 推介給大家的是檸汁醃帶子沙律, 跟藍莓伴北非小米沙律, 是
當然, Three on Canton一向以選擇豐富聞名, 選擇又怎麼會少? 阿根廷以外, 頭盤有沙律, 凍肉, 芝士, 冷盤, 壽司, 刺身等等. 推介給大家的是檸汁醃帶子沙律, 跟藍莓伴北非小米沙律, 是比較有特色的選擇.
當然要吃海鮮, 冰鎮龍蝦, 長腳蟹, 翡翠螺, 大蝦, 青口, 跟小龍蝦, 陣容強, 用料新鮮, 特別是冰鎮龍蝦跟長腳蟹, 永遠是萬人迷. 即開生蠔有兩款法國蠔, Brittany跟Four Season, 且看您喜歡海水味強, 還是易入口吧.
冷, 之後是熱. 對, 燉湯是必喝的. 問題是喝多少. 這天供應的是淮山杞子肉螺頭燉唐排湯, 足料, 滋潤, 健康, 女孩子當然要多喝.
主菜有幾款必吃招牌. 香煎鵝肝, 肥美而邪惡. 片皮鴨, 那鴨醬很惹味. 海南雞飯, 就像在雞飯專門店吃到的, 難得. 無論雞, 飯, 三色醬也令人滿意, 連小晴晴也是吃完又吃的呢.
其他主菜有黑胡椒炒蟹, 辣酒煮田螺, 芋頭炆油鴨, 各式印度菜, 又或者粉麵檔的即煮選擇, 如四川擔擔麵, 港式鮮蝦雲吞麵, 重慶麻辣雞絲蛋麵, 跟日式叉燒拉麵, 超級豐富.
甜品的招牌朱古力心太軟, 想不到朱古力味道濃烈之外, 更是很流心, 拍照效果一流. 吃心太軟跟雪糕是指定動作吧. 四款Mövenpick雪糕, 檸檬青檸雪芭, 藍莓芝士餅雪糕, 雲尼拿夢幻雪糕, 跟瑞士朱古力雪糕, 當然要揀雲尼拿夢幻雪糕, 永恆必勝的組合.
其他甜品中, 我就推介意大利藍莓芝士蛋糕, 木糠布甸, 白朱古力紅莓慕絲蛋糕, 紫薯慕絲蛋糕, 還有堂弄的熱牛油窩夫. 另外還有專供小朋友吃甜的的地方, 小晴晴自然高興.
來到Three on Canton味遊阿根廷, 是個必不同的飲食體驗!
2017-11-18 16146 浏览
再次來到港威酒店的Three on Canton, 熟悉的地方, 這次為的是限定一星期的味遊阿根廷. 除了老馬及美斯, 阿根廷還有甚麼特色呢?阿根廷菜式: 8.5分, 首先介紹阿根廷菜式部份. 阿根廷餡餅就像個大型餃子, 內裡的味道香濃的牛肉, 很有風味. 一直很愛吃阿根廷牛, 那當然要來客牛仔柳配薯仔, 羊肚菌紅酒汁, 肉質挺嫩滑, 配上那羊肚菌紅酒汁, 起了畫龍點睛的作用. 繼續是肉類菜式, 焗山羊肩配甜薯香草醬, 亮點是那甜薯香草醬, 很惹味.要喝口湯, 阿根廷青豆蟹肉湯帶突出的青豆味道, 以及蟹肉的鮮味. 而阿根廷蝦串配檸檬沙律, 蝦肉烤得香口, 配上檸檬沙律, 正好起了平衡的作用. 另外還有烤玉米餅配克里奧沙律及火箭菜, 以及木薯肉糰等等.甜品就有焦糖牛奶布甸, 以及阿根廷米布甸. 焦糖牛奶布甸帶甜美的焦糖甜味, 而阿根廷米布甸就是地道之選.頭盤: 8.5分, 除了阿根廷菜式, 當然也有其他恆常供應的菜式. 由頭盤說起, 怎少得吃沙律, 自選沙律菜之外, 還有檸汁醃帶子沙律, 吞拿魚沙律, 科布蝦沙律, 藍莓伴北非小米沙律, 煙火雞水果沙律, 以及泰式青木瓜大蝦沙律等等供應,
頭盤: 8.5分, 除了阿根廷菜式, 當然也有其他恆常供應的菜式. 由頭盤說起, 怎少得吃沙律, 自選沙律菜之外, 還有檸汁醃帶子沙律, 吞拿魚沙律, 科布蝦沙律, 藍莓伴北非小米沙律, 煙火雞水果沙律, 以及泰式青木瓜大蝦沙律等等供應, 這個部份很豐富. 凍肉方面, 選擇有Salami, Parma Ham, Mortadella, Corned Beef, Turkey Beast, 以及Chicken & Mushroom, 而六款芝士就是Brie, St. Paulin, St. Maure, Gruyere, Gouda, 以及Emmenthal.
另外還有煙三文魚, 泰式鳳爪, 子薑喬頭, 蠔皇鴨腎, 金蒜拍青瓜, 以及涼伴蓮藕片等等, 風頭就被其他亮點搶去, 如雜錦壽司, 日式冷麵, 以及幾款刺身: 甜蝦, 三文魚, 吞拿魚, 希靈魚, 日式卷蛋等等就是萬人迷.
海鮮: 9分, 至於海鮮冷盤, 永遠是大家主打的項目, 是晚陣容包括有冰鎮龍蝦, 長腳蟹, 翡翠螺, 大蝦, 青口, 以及小龍蝦等等, 單單是鮮嫩的龍蝦, 已經是不能錯過. 兩款即開生蠔分別是兩款法國蠔Brittany以及Four Season. Brittany海水味突出, 肉質爽口. Four Season入口帶甘甜的味道, 易入口, 兩者各有特點.
湯品: 9分, 不如喝燉湯吧, 工作忙碌, 這口湯, 很重要. 是晚的燉湯是淮山杞子肉螺頭燉唐排湯, 熱辣辣, 很清潤, 很合心. 其他選擇還有冬瓜雞湯, 以及粟米豆腐湯.
主菜: 8.5分, 主菜方面, 海南雞飯是必吃之選, 雞肉嫩滑, 雞飯入味. 香煎鵝肝繼續是熱門的項目, 肥美, 香口而不太油膩. 另外一個招牌就是片皮鴨, 堂弄的, 大家記得早點去取, 太晚就吃不到.
其他選擇還有辣酒煮田螺, 豆漿浸時蔬, 剝椒蒸鱸魚, 美極煎蝦, 黑胡椒炒蟹, 芋頭炆油鴨, 以及臘味炒飯等等. 而印度菜的選擇就有咖哩雞, 雜菜咖哩, 印度脆餅, 羊肉咖哩, 印度烤雞, 以及印度薄餅等等. 粉麵檔那邊就有四川擔擔麵, 港式鮮蝦雲吞麵, 重慶麻辣雞絲蛋麵, 以及日式叉燒拉麵, 您會選擇那一款?
甜品: 8.5分, 最後, 當然要吃甜品. 招牌朱古力心太軟, 流心度算幾澎湃, 加上Mövenpick雪糕同吃, 一冷一熱, 無得輸. 問題只是在四款味道中選那一款, 檸檬青檸雪芭, 藍莓芝士餅雪糕, 雲尼拿夢幻雪糕, 以及瑞士朱古力雪糕, 那款比較好?
其他甜品還包括有意大利藍莓芝士蛋糕, 檸檬芝士蛋糕, 焗椰子撻, 麵包布甸, 朱古力蛋糕, 焦糖牛奶布甸, 雜果焗蛋白, 豆腐花, 朱古力布朗尼蛋糕, 白朱古力紅莓慕絲蛋糕, 柑橘芝士, 朱古力忌廉泡芙, 木糠布甸, 白朱古力布朗尼, 紫薯慕絲蛋糕, 阿根廷米布甸, 意式綠茶奶凍, 以及熱牛油窩夫等等. 我最喜歡的是意大利藍莓芝士蛋糕, 濕潤度合宜, 加入了藍莓之後, 增添了層次感.
Three on Canton的味遊阿根廷, 除了有特色的阿根廷菜式, 還有大熱的海鮮冷盤, 海南雞飯, 香煎鵝肝, 片皮鴨, 以及朱古力心太軟等等, 每位$628起還有OpenRice低至七折的折扣, 值得推介.

這個自助餐, 價位如下:
星期日至四: 成人 $628 / 小童 $398
星期五至六及公眾假期前夕: 成人 $688 / 小童 $468 (最少兩位成人惠顧, 每檯最多兩位同行兒童可享小寶貝免費優惠)
2017-11-10 2173 浏览
又一年啦 我大一歲 又生日啦🎉🎉多謝男朋友細心安排呢餐生日飯佢真係好細心💏💏餐廳入口好難搵 可能因為我唔細心餐廳門面擺設中式螺頭肉排燉湯 頗清甜全晚都係呢一款湯魚生切得好肥厚 三文魚好甜不過d蝦上碟時 仲有少許冰整體黎講 魚生好好味 鮮甜女生最愛 心太軟😍😍Movenpick雪糕配心太軟 真係絕配😋😋心太軟食左2次 全部都係流心好有水準餐飲揀左奶茶 係茶包 不過味道也可以片皮鴨 自己整 夾配料好少自助餐有得食 好正可以一試😋
又一年啦 我大一歲 又生日啦🎉🎉

片皮鴨 自己整 夾配料
好少自助餐有得食 好正
可以一試😋
2017-11-09 2262 浏览
係咁既,女朋友生日,朋友介紹呢間,電話好難約打極都唔通,好在有whatsapp訂位,openrice仲有得print信用卡8折優惠,同埋渣打仲有75折,非常抵,間野原來係maro polo酒店3樓,可能係星期一關係,唔算太多人,本人唔中意太多太嘈的自助晚餐,傾計都傾得好辛苦,本人麻麻中音人生壕,怕多細菌,不過呢間個好新鮮,重點係唔多人叫,每次有3個,好好味,魚生就好鮮美,好好味,yummy! 又有車仔面,米線,不過就冇食到,女朋友食左好多甜品同雪榚,啲鴨片好好味,唔會太鹹同銀,仲有牛扒同羊架,鵝肝,非常有水準而家好好味仲有最愛食既龍蝦丫🍻🍻🍻
仲有最愛食既龍蝦丫🍻🍻🍻
2017-11-06
  • 生蠔
  • 魚生
  • 鵝肝
  • 龍蝦
  • 羊架
2017-10-29 18169 浏览
收到兄弟信息,話補祝我的生日,請我食返餐。算起來,遲了三個月,生日飯即係變左<百日宴>。不過,兄弟表示,交由我選擇餐廳。這次一定要找一家未曾光顧的餐廳,試新野,實行有大食大!報仇咁報!誰叫這位兄弟遲了三個月!大家約好在周日的下午時段,於是選了這家酒店的下午茶自助餐。提前參考網上食評,看來還不錯呢!十分期待。終於來到餐廳了。就座後,先繞場一週,看看有什麼美食! 二款青口 放棄體積較大的單邊殼肥大青口,反而喜歡體積較細小的青口。個人覺得:這種小巧的青口比較清甜。嚐過冰涷海鮮,再來一份三文魚。芝士也有四款:而這款Brie白黴芝士,軟棉棉又帶鹹香,是我至愛,配麵包一流。然後向熟食檔出發。中式:蘿蔔糕,煎腸粉,籠籠點心。平時拾不得在酒樓點的款式,在這裡就可以盡彌補,食返夠本。煎腸粉可自行加上3款醬料:甜醬,辣醬,花生醬,但自己另外加上豉油,自制混醬腸粉。再到西式熟食檔:燒豬脾,烤新薯,焗薯皮,香腸,雞翼。喇沙 來到麵檔,當然要點喇沙,配豆卜,芽菜,銀針粉及菇。湯底偏甜,無蝦味。有點失望。再到咖哩系列 有三款咖哩,印度飯,烤餅及印式脆餅,旁邊還有四款印度餐廳必備的醬料秋葵Masala 咖哩汁較乾身

誰叫這位兄弟遲了三個月!

大家約好在周日的下午時段,於是選了這家酒店的下午茶自助餐
提前參考網上食評,看來還不錯呢!十分期待。
終於來到餐廳了。
就座後,先繞場一週,看看有什麼美食!
二款青口
放棄體積較大的單邊殼肥大青口,反而喜歡體積較細小的青口。
個人覺得:
這種小巧的青口比較清甜。
嚐過冰涷海鮮,再來一份三文魚。
芝士也有四款:
然後向熟食檔出發。
中式:蘿蔔糕,煎腸粉,籠籠點心。
平時拾不得在酒樓點的款式,在這裡就可以盡彌補,食返夠本。
再到西式熟食檔:燒豬脾,烤新薯,焗薯皮,香腸,雞翼。
喇沙
來到麵檔,當然要點喇沙,配豆卜,芽菜,銀針粉及菇。
湯底偏甜,無蝦味。有點失望。
再到咖哩系列
秋葵Masala
咖哩汁較乾身,仍嚐到秋葵中間的粘液。
橙紅色的雞肉咖哩
雞肉比較硬。
橙黃色的乳酪海鮮咖哩
味道偏淡,用來沾烤餅,一流。
嚐過辣的咖哩,就要以甜品來解辣。
甜品款式還算多,有窩夫,鬆餅,酥餅類,cupcake,朱古力噴泉。
當然不能錯過如此多款的甜品,還有豆腐花。
最後來點餐飲,原來自助餐每人只能點一杯。
自助餐中,每款食物也要嚐一下,又要忙著跟兄弟吹水。
二小時的自助餐,時間有點不夠用!
下午茶
庆祝纪念
生日
信用卡優惠
2017-10-15 2428 浏览
今日有位朋友生日,壽星女喜歡海鮮,我們選擇左這間食下午茶自助餐蝦,青口,螺等等,非常新鮮,肉質肥美,沒有太多海水味有五,六款刺身,我叫左我最愛的三文魚刺身,一件三文魚🍣寬度好厚身,好鮮美多汁有中式,西式,泰式的食物,款式都算多,其實好多店的下午茶基本上款式較少,但這間就帶來驚喜蛋糕,甜品,生果都多姿多彩,越食越想食多些下午茶,食咁豐富,晚餐都不用食如果你有指定的信用卡,有8折或85折優惠超級抵食

蝦,青口,螺等等,非常新鮮,肉質肥美,沒有太多海水味

蛋糕,甜品,生果都多姿多彩,越食越想食多些

下午茶,食咁豐富,晚餐都不用食
如果你有指定的信用卡,有8折或85折優惠
超級抵食
2017-10-15 13629 浏览
自助餐都喜歡定時轉換不同的主題,好讓客人每一次來都有新鮮感,吃到不一樣的食物。這晚來到Three on Canton,今次用「蟹」做主題,以不同的烹調方法炮製。喜歡吃生蠔的我,第一時間當然要先拿幾隻生蠔!生蠔非常新鮮,師傅會在你面前即開生蠔。這天有兩款生蠔,smoky bay和four seasons。兩款都很鮮甜,帶濃郁海水味。另一個大愛,就是即煎鵝肝!師傅每次也煎很多的份量,不需要排隊就可以吃到!不像其他自助餐,每次想吃鵝肝也要排隊等。。。鵝肝煎得很可口,內面軟腍,油香滿滿,外層則很脆!蟹類選擇很多,毛蟹松葉蟹麵包蟹石蟹,多不勝數,我自己卻最喜歡軟殼蟹,不用除殼也能吃蟹,絕對是懶人恩物!而且這裡的軟殼蟹炸得很香脆,即使放久也能保持脆度。除了蟹之後,海解的種類確是很多,開邊龍蝦很吸引,龍蝦肉質感爽彈,我吃了三四隻!羊架炸得很好,熟度剛剛好,顏色呈粉嫩,肉質軟腍。甜品方面有自製pancake機,可以看著pancake形成的過程!還有很多其他甜品,都值得一試!

喜歡吃生蠔的我,第一時間當然要先拿幾隻生蠔!
生蠔非常新鮮,師傅會在你面前即開生蠔。
不像其他自助餐,每次想吃鵝肝也要排隊等。。。
鵝肝煎得很可口,內面軟腍,油香滿滿,外層則很脆!
蟹類選擇很多,毛蟹松葉蟹麵包蟹石蟹,多不勝數,
我自己卻最喜歡軟殼蟹,不用除殼也能吃蟹,絕對是懶人恩物!
而且這裡的軟殼蟹炸得很香脆,即使放久也能保持脆度。
除了蟹之後,海解的種類確是很多,
開邊龍蝦很吸引,龍蝦肉質感爽彈,我吃了三四隻!
羊架炸得很好,熟度剛剛好,顏色呈粉嫩,肉質軟腍。
還有很多其他甜品,都值得一試!
2017-10-15 2013 浏览
我同2個好朋友嘅學生證過埋今日就到期,所以我一早book定位,抓緊半價的尾巴!呢餐係慶祝我地親愛的女神BB生日!我地一行5個人。計劃同餐廳訂生日蛋糕,俾個小小驚喜女神~ 不過餐廳真係好忙,幾日打5次電話同send email,前一日先覆。好彩!最後都整左個雜果蛋糕賀女神。第一次黎Three on canton食buffet,發現環境係迫D,但食物種類幾多,質素都幾好!因為我地有3個半價,2個75折,所以覺得幾抵。我推介鵝肝多士、片皮鴨、中式湯、燒羊扒、雪糕&心太軟!我男友就話d生蠔都唔錯!朋友話海南雞飯必食,但我試完覺得雞皮肥之餘肉好厚同鞋。如果再有優惠,會考慮再黎~

我推介鵝肝多士、片皮鴨、中式湯、燒羊扒、雪糕&心太軟!
我男友就話d生蠔都唔錯!
朋友話海南雞飯必食,但我試完覺得雞皮肥之餘肉好厚同鞋。

如果再有優惠,會考慮再黎~
2017-08-31
優惠券
  • 心太軟
  • 羊架
2017-10-09 1884 浏览
咁岩有美國親戚番黎香港,咁星期日就同屋企人去左食自助餐。除左去美國旅行果陣食得多自助餐之外,平時自己就比較少食自助餐。今次有機會食自助餐就食盡佢😆😆!1. 長腳蟹長腳蟹海水味幾濃,好鮮甜,質素唔錯!😆2. 刺身刺身類三文魚,希靈魚,油甘魚都好鮮味,唔錯!3. 牛扒牛扒唔算好好食,可能煮得過生,好難咬。😞4. 青口青口都好鮮味,海水味幾濃。😆😆5. 日式冷麵冷麵唔算好有特色,中規中矩6. 牛油焗帶子整得唔算好入味,可能製作時間較短😞整體黎講,服務質素唔錯,好快有人黎換碟。食物都幾新鮮,假日398加一,唔算太貴,值得推介。

1. 長腳蟹

長腳蟹海水味幾濃,好鮮甜,質素唔錯!😆

2. 刺身

刺身類三文魚,希靈魚,油甘魚都好鮮味,唔錯!

3. 牛扒

牛扒唔算好好食,可能煮得過生,好難咬。😞

4. 青口

青口都好鮮味,海水味幾濃。😆😆

5. 日式冷麵
冷麵唔算好有特色,中規中矩

6. 牛油焗帶子
整得唔算好入味,可能製作時間較短😞

• 長腳蟹
2017-09-29 2201 浏览
這間自助餐一直都是我家的飯堂, 由於優惠劵快到期了, 所以全家一齊去食自助餐。平常都習慣食自助午餐的, 但由於午餐總是約不齊人, 所以改約食晚餐。晚餐較午餐貴200元, 所以我當然食一些午餐沒有的啊~首先, 當然要食一個DIY沙律打打底啦!之後就即衝到生蠔區(即回本區)瘋狂食生蠔!而鵝肝多士及燉湯都是重點推介最後當然有龍蝦, 長腳蟹, 羊架, 牛扒跟片皮鴨, 都好好味的喔~~~而另一重點, 更有MOVENPICK呢~~~女士們一定會心心眼!其實還有很多款式的, 但上面是我的推介, 大家有機會要試試喔~~~

晚餐較午餐貴200元, 所以我當然食一些午餐沒有的啊~
首先, 當然要食一個DIY沙律打打底啦!

之後就即衝到生蠔區(即回本區)瘋狂食生蠔!

而鵝肝多士及燉湯都是重點推介

2017-09-06 2325 浏览
5/9想約左朋友帶他們食three in canton ,冷盤魚生都唔差,又新鮮,切得又大,師傅一d都唔姑寒,又有生蠔,熱盤食物有片皮鴨、有煎鵝肝,熱湯類有西式周打魚、中式燉鱷魚湯、泰式冬陰公湯(係夠辣、但太酸)而甜品都多選擇,最差心太軟又唔流心面又硬!整體來講食品質素唔差,有信用卡都有優惠,我班老友話我好介紹,下次再會來😋
2017-09-05
  • 甜品
  • 魚生
  • 自助餐
  • 鵝肝多士
其實食左好耐 不過係手機打左半篇食評又唔記得禁save 無哂!!!!!!!之後又懶得打haha之前係openrice見到呢間buffet有學生半價!!!!!lunch tea dinner都係 乜都無諗即刻book 想食呢間好耐 好彩之間一直都無黎食 而家平咁多先食會開心d!!食完真係超級滿意!!!!一入到去個拎野食區就會見到個芝士麵包台 行前d就海鮮刺身壽司 行d就沙律吧 行前d就熱盤區 再前d就甜品區 原本好失 望 以為得咁少野食 點知行到甜品區一轉右 就有條勁長既走廊放左起碼20款以上既熱盤😍😍勁多選擇!!!!!!真係好多選擇!!!!!雖然都有d不足 但都好滿意 而且心太軟真係勁高質勁好味!!!!!!!!!!!!好抵 學生連埋加一196.8一個!!!!!!芝士麵包區:佢擺設得勁靚!!!!!!!!好 elegant!!!!有好多款芝士 好多款原個歐陸麵包任切 又有煙三文魚火腿果d 提子啊餅啊 都係果d野 質素超好海鮮刺身:蟹件長腳蟹 - 勁鮮甜 勁多人搶 好快就空空如也 但係refill得勁慢 小龍蝦螺兩款青口蝦刺身有三文魚 吞拿魚 希靈魚 玉子 蟹柳 醃墨魚(佢個牌寫既haha)

芝士麵包區:

海鮮刺身:
蟹件
小龍蝦

兩款青口

刺身有三文魚 吞拿魚 希靈魚 玉子 蟹柳 醃墨魚(佢個牌寫既haha) 款式雖然睇落普通 但係d刺身係勁新鮮 而且佢係真係勁厚切 相果d都唔算最大塊 我第2次去拎果d真係切得勁厚勁肥美 勁高質!!!!!!
仲有半熟吞拿 魚 但又係唔refill

沙律區:
沙律菜選擇好少
整好既有海鮮小米沙律(入面d八爪魚真係切得好大粒!!!!!)仲好似有個青蘋果藜麥沙律 都係好好味!!!!

熱盤區 1:
放左4款中式熱盤 但唔太記得有乜haha淨係記得有碟係炒飯 有豬腳薑 唔記得雞柳炒乜乜
有個意粉檔 粥檔 都係勁多配料揀 意粉有墨魚麵
但個廚師成日走左去 我1點半想整個意粉食下佢都已經唔見左人
都有西洋菜生魚湯(好飲!!!) 蕃茄湯 同椰菜湯(就好似得椰菜一種材料既羅宋湯咁)

熱盤區2:
超過20款熱盤 中印西式都好齊全
中式好似仲有5,6款 有小炒 有好多款點心
有原條蒸鱸魚 不過個味道唔似平時西餐廳食既一塊塊海鱸魚咁 而係好似中式蒸魚味道咁 同埋翠塘豆腐
印式咖哩有齊哂牛羊豬雞魚 印度飯印度薄餅
西式有燒牛肉 好林!!!!仲有火腿
仲有8款菜式
有意大利飯 慢煮雞胸(好鞋好難咬 完全唔似慢煮過) 一塊塊既忌廉薯仔 紅酒燴牛

甜品區:
好多款蛋糕啫哩 而且唔係一般平價buffet d蛋糕 佢個綠茶朱古力碎檸檬撻真係超級好味 好得意 酸酸甜甜 同埋佢既心太軟真係世界級好味 真係勁流心!!!!!!!!!!!舊朱古力蛋糕勁鬆軟!!!!!!!!!!仲有好多款生果 有切好既西爪蜜瓜 亦都有得拎原個蘋果
雪糕係movenpick 都係超多款式!!!!!!!!!!!佢個芝士蛋糕味雪糕真係超級好味!!!!!!!!!!!而且筆雪糕果個叔叔好和藹可親

其實食左差唔多成個月 都唔係好記得有乜食物 但真心真係勁多選擇 而且佢會轉菜式架嘛 真係真心好抵食 缺點都係長腳蟹refill得慢 同埋慢煮雞胸唔似慢煮 而且我仲要有學生優惠200蚊都唔洗 你地趁開學前真係要去食一次!!!!!!!!!

2017-07-06
$196.8 (午餐)
2017-07-26 26719 浏览
今晚約左班中學同學聚舊,選擇這裡食是因為openrice有78折優惠,自助午餐我食過不錯的,於是決定比較下晚餐同午餐有咩分別!自助晚餐六點半開始,可能平日關係,坐不滿呢!拎食物地方寬闊,不會人迫人,易生危險。坐位也闊落,坐得舒適!本人覺得晚餐種類同午餐種類差不多!只是晚餐有生蠔及龍蝦,不過生蠔得兩款Four season & New Zealand揀, Four season細隻但有肉,不過New Zealand細隻肉就好瘦,拎左-次就無食了,因為Four season很快已被沽清,得返瘦削的New Zealand,不知這段時候是否不是蠔的季節!至於龍蝦是凍食,所以肉無味,要自己落調味,肉質爽脆,啖啖肉,只是膏比較少!冷盤有螺,凍蝦,小龍蝦,青口,面包蟹。面包蟹蓋有好多膏,很多人只拎蟹蓋,淨返蟹腳哦!滿滿的蟹膏很甘甜還有長腳蟹蟹肉滿滿的很鮮味日式有壽司同刺身,記憶中刺身有三文魚,吞拿魚,希靈魚,甜蝦等,味道感覺新鮮還有喬麥冷面同綠茶冷面!熱食有海南雞飯,片皮鴨,鵝肝,羊架,西冷,海底耶鱷魚燉湯等等,還有pizza,印度薄餅,印度咖哩,沙津等等,款式都好多,各款味道都很好,有水準!至於甜
還有長腳蟹蟹肉滿滿的很鮮味

日式有壽司刺身,記憶中刺身有三文魚,吞拿魚,希靈魚,甜蝦等,味道感覺新鮮
還有喬麥冷面同綠茶冷面!

至於甜品方面,有六款味道的movenpick雪糕,綠茶芝士蛋糕,心太軟等等,不過我覺得這些甜品太甜了,如果可以少糖就更好食!
今次自助餐主題係生果,所以有好多未切同已切生果食,有菠蘿(甜而多汁),芒果(超甜),火龍果(少少酸),香蕉(蕉味香濃),西瓜(皮薄且甜並起沙)

今晚各人食得好飽好滿足,後來知道渣打咭有75折,重優惠,每人可再平多少少都抵食哦!
2017-07-25
信用卡優惠
2017-07-23 13872 浏览
說到城中吃自助餐的熱門地方, 又怎少得Three on Canton呢. 之前來吃, 也是吃晚市自助餐為主, 這次就一家人來吃週末下午茶自助餐.週末下午茶自助餐: 8.5分, 首先, 下午茶自助餐是包任飲橙汁, 小晴晴當然喝得高興啦.看看海鮮的陣容, 包括有蟹鉗, 青口, 小龍蝦, 以及大蝦等等, 全部皆很新鮮, 下午茶也有這樣水準的海鮮吃, 很難得.冷盤方面, 當然有我最愛的沙律, 加上煙鴨胸, 日式冷麵, 以及醃魷魚等等. 凍肉就有Turkey Breast, Salami, Chicken & Mushroom, 而芝士的選擇就包括St. Paulin, Gruyere, Gouda, St. Maure.少不了的是刺身跟壽司, 當中包括有加州卷, 太卷, 希靈魚, 玉子, 蟹柳, 三文魚, 以及吞拿魚等等, 目測是有不少人輪候呢. 我就喜歡喝碗湯, 菠菜忌廉湯, 以及霸王花甘荀排骨湯, 西式還是中式也有水準.主菜方面, 選擇包括有三文魚炒飯, 蒜蓉炒時蔬, 青口喇沙湯, 茶葉蛋, 蒸蘿蔔糕, 碎豬肉粥, 雜菜炒麵, 芋頭糕, 煎腸粉, 雞肉咖哩, 雜菜咖哩, 蒜蓉薄餅, 印度咖
少不了的是刺身壽司, 當中包括有加州卷, 太卷, 希靈魚, 玉子, 蟹柳, 三文魚, 以及吞拿魚等等, 目測是有不少人輪候呢. 我就喜歡喝碗湯, 菠菜忌廉湯, 以及霸王花甘荀排骨湯, 西式還是中式也有水準.
主菜方面, 選擇包括有三文魚炒飯, 蒜蓉炒時蔬, 青口喇沙湯, 茶葉蛋, 蒸蘿蔔糕, 碎豬肉粥, 雜菜炒麵, 芋頭糕, 煎腸粉, 雞肉咖哩, 雜菜咖哩, 蒜蓉薄餅, 印度咖哩羊肉, 印度飯, 印式炸雞, 炸魚薯條, 炸薯格, 烤火腿, 日式關東煮, 烤雞翼, 燒新薯, 日式燒鯖魚, 芝士煙肉焗薯皮, 以及煎腸仔配酸椰菜等等. 有驚喜的是青口喇沙湯, 挺惹味的, 而咖哩是這裡一向的強項, 大家想吃得飽一點的話, 可以在這裡進攻.
堂弄項目就包括即煮粉麵, 以及意粉, 我們就給小晴晴預備了一客意粉, 當作她這天的主食.
其實這裡是有個兒童閣, 有小丑送氣球, 也有布朗尼蛋糕, 雜果啫喱, 香腸菠蘿串, 脆香雞, 以及炸雞翼供應, 週末, 是親子時間, 這個部份的出現, 就很貼心.
甜品方面, 內容也很豐富, 包括有意大利芝士蛋糕, 藍莓芝士蛋糕, 冬甩, 朱古力牛角酥, 丹麥麵包, 鬆餅, 窩夫, 檸檬紅桑子慕絲, 芒果焦糖燉蛋, 朱古力檸檬撻, 芒果士多啤梨慕絲蛋糕, 紅酒什莓啫喱, 芝麻糊, 紅豆豆腐花, 朱古力噴泉, 各式水果, 合桃酥, 以及薩琪瑪等等.
意大利芝士蛋糕層次分明, 咖啡酒香突出, 而藍莓芝士蛋糕是這裡的名物, 芝士味道香濃, 必吃. 另外, 鬆餅也有水準, 牛油味道濃, 塗上clotted cream之後, 當然是小晴晴的心頭好. 最後還有六款Movenpick雪糕, 雲尼拿夢幻雪糕, 士多啤梨雪糕, 瑞士朱古力雪糕, 乳酪雪糕, 熱情果芒果雪葩, 以及檸檬青檸雪葩, 您沒有理由錯過吧.
Three on Canton的週末下午茶自助餐
星期六, 日以及公眾假期: 成人$298, 小童$198
OpenRice優惠券: 78折優惠, 10位或以上更有68折優惠

Three on Canton的週末下午茶自助餐, 選擇豐富, 回本位很多, 用上OpenRice的優惠券, 每位連加一只需$232, 實在是吃下午茶的超值之選.