2017-04-02
去左呢間專食豬既餐廳,全部都係豬,不過樣樣都好好食,而且服務都好殷勤,值得一讚。連碟都有豬圖案,好有心思。全餐最滿意係呢個Pork Soft Tacos($128) 呢份Tacos真係好食到不得了,入面包住脆豬腩肉、涼拌椰菜絲、蘋果、水芹、洋蔥、芥末醬,材料豐富,食落個味道係酸酸甜甜辣辣咁, 好開胃又惹味,我特別中意加左蘋果呢個配搭,多左一份水果嘅清甜,而且仲有爽脆既口感。一次過食晒所有配料都唔覺得滯!如果想個味再豐富D,可以落埋隔離白色個sauce,有少少似乳酪。 雖然得兩件,但係因為材料實在好多,所以都幾大份,都幾飽肚。雖然全餐都係豬,但一D都唔厭,主菜我哋點咗Suckling Pig( $288)乳豬烤得皮脆肉嫩,而且肉質嫩滑,食落好juicy,完全唔鞋,配埋peppercorn sauce,味道好惹味!飲品Salted Pig Tuxedo($85)主要成份有tequlia infused rosemary, triple-sec, bianco, lemongrass liqueur, syrup, Fresh lime juice, 酒精成份都幾重,但好易入口,而且飲落都順