2018-10-21
餐廳位於尖沙咀寶勒巷,比我既感覺系同附近其他酒吧非常不同,除左有提供大量酒精飲品,餐廳亦Offer各式各樣既西式佳餚,有唔少仲真系好好食!所以就算唔飲酒,都可以黎呢度齋食晚餐,話唔定可以Surprise到你!Asahi (70/Happy Hour & 88/Night Hour) - 始終都系鍾意飲Draught Beer,尤其Asahi,麥味香濃得黎又唔會太Strong。DR. Kitty (66/Happy Hour & 88/ Night Hour) - 荔枝、芒果、菠蘿汁,再加上乳酪製成既Mocktail,味道偏味,較適合女性。緬因州龍蝦尾、珍珠帶子、香蒜辣汁扁意粉 (248) - 龍蝦有兩件,肉夠鮮甜,肉質都算嫩。而扁意粉配上香蒜辣汁真系幾惹味,辣辣地幾香口,加埋煙肉同帶子都幾豐富。烤澳洲羊架配薩丁尼亞珍珠麵 (308) - Around五成熟左右,羊架肉質粉嫩仲帶少少血,味道夠鮮濃,同埋一啲都唔羶,所以盡量唔好要求太熟,肉香幾到位,系唔錯既選擇。另外,珍珠麵既形狀系真系好似一粒粒既珍珠,起初仲猶豫緊系乜野,望返餐牌先知道系麵黎,個醬汁同配料配到幾好,所以連珍珠麵都幾好食。