星期日晚市自助餐分兩段,我哋staycation 個 package set 咗一定係第一段時間,由5:30 pm - 7:30 pm,食 兩個鐘其實都好夠。第二段用餐就係由8:00 開始,所以餐後見待應執拾好快準備下一輪。我哋被編排坐最遠門口的位置,位正風口好凍……,呢個更加令我哋一食飽就走,扣左小小分啦哈哈。用餐當日係8月中,記得凍海鮮有長腳蟹,蝦,蠔,龍蝦蚶。長腳蟹夠粗,肉都好新鮮。蝦中size,可惜有啲係霉,縮水離殻。龍蝦蚶就冇乜味道⋯⋯。蠔我唔食的,朋友話好細隻,當日見冇乜人拎,可能唔太好味。魚生冇食,有帆立貝,大大隻,應該唔錯。中段時間出咗芝士焗龍蝦,係任拎的,供應充足,好味過凍龍蝦鉗。因為太飽,冇乜點食熱食,其中韓式牛肋肉同清蒸魚都唔錯。整體來說,ok 啦~,有咁多海鮮,CP 値都高
2021-09-11 2674 浏览
食物種類多,但以三百幾蚊lunch buffet 有生蠔,西班牙紅蝦和燒牛肉已錯,而且呢幾樣野都高質。當然唔好錯過芒菓拿破崙!😊也有可改善的地方,大慨自助餐開始一小時後,曾經有大慨二十分鐘沒有大部份刺身供應,燒牛肉也沒有補得及。過去上百次自助餐都未試過。另外,生果切粒太細,有些寒酸。冷盤不多相反飲品選擇充足!服務可以,收碟也快!高樓底空間感足夠。入座安排迅速,结賬過程流暢。整體來說,可以值得去試。
星期六lunch去食自助餐~每人$325蚊首先介紹左環境 個場唔算好大 但座位都好坐因為場地有落地玻璃😳透左陽光入黎都幾靚環境唔錯😚😚😚食物方面 去相!!我係自助餐主要食海鮮多😳而知道e間有蠔又有麵包蟹 所以黎左😋麵包蟹 👍🏻👍🏻👍🏻- 超級好食!!! 麵包蟹就梗係要食個蟹蓋 個蟹蓋超多蟹膏超鮮甜😍😍真心一流 我應該食左3-4個蓋🤣🤣之後比人制止左而且fill既速度都快 次次出去夾都仲有蓋🤣蠔 - 細隻 唔肥美 但都有海水味蠔比起麵包蟹就比下去 因為太細隻 唔夠肥美但都可以止下想食蠔既慾望既😂不過即叫即開 同埋排隊速度都快既~蝦- 大隻 新鮮 彈牙 長腳蟹 - 新鮮 肉實 但少少偏咸青口 - 大隻 幾好食 中規中矩刺身方面 果日就有三文魚 吞拿魚 希靈魚 八爪魚 大蝦 大蝦 - 無敵好食😍😍😍好甜又好大隻 好多肉但其他款色就一般 不過不失啦😚吞拿魚係我最失望 好多根🙈熟食比較特別既係小籠包食落都幾好食 不過個皮有d厚🤔一般啦肉方面有牛同羊牛扒 - 唔乾好好食😳而且好淋肉味濃羊 - 唔蘇 適合怕蘇既人而甜品方面反而幾好食😍😍樣樣都幾好食😋甜品迷口福加上係任食Haagen Dazs 有雪條
星期六lunch去食自助餐~每人$325蚊

首先介紹左環境 個場唔算好大 但座位都好坐
因為場地有落地玻璃😳透左陽光入黎都幾靚
環境唔錯😚😚😚

食物方面 去相!!

麵包蟹 👍🏻👍🏻👍🏻
- 超級好食!!! 麵包蟹就梗係要食個蟹蓋 個蟹蓋超多蟹膏
超鮮甜😍😍真心一流
我應該食左3-4個蓋🤣🤣之後比人制止左
而且fill既速度都快 次次出去夾都仲有蓋🤣

- 細隻 唔肥美 但都有海水味
蠔比起麵包蟹就比下去 因為太細隻 唔夠肥美
但都可以止下想食蠔既慾望既😂
不過即叫即開 同埋排隊速度都快既~

- 大隻 新鮮 彈牙

整體$325蚊真係不過不失啦😚性價比就手一般
但佢地個麵包蟹真係好好食😋
其他buffet未必度度有😳想食可以試下
2021-09-01 3258 浏览
睇到好多推介又讚,而且好多時 full booking,點知⋯⋯種量少,生蠔超超細隻,我諗應該連3號都不到,仲要臭!冇野好食,諗住煮個粉食下,完全冇人service 你。海鮮有長腳蟹、翡翠螺、青口、蝦、生蠔熟食有焗龍蝦(要搶)、花膠炆鵝掌(花膠硬食完胃痛)、蟹粥、叉燒、牛扒、羊架、鵝肝、即煮叻沙(不過冇人service)、即炸天婦羅、魚生(唔新鮮)⋯仲有d唔記得紅白酒汽水奶茶咖啡全飲尼個價錢唔值,亦唔會有下次!
種量少,生蠔超超細隻,我諗應該連3號都不到,仲要臭!
冇野好食,諗住煮個粉食下,完全冇人service 你。
海鮮有長腳蟹、翡翠螺、青口、蝦、生蠔
紅白酒汽水奶茶咖啡全飲

尼個價錢唔值,亦唔會有下次!
2021-08-25
庆祝纪念
生日
2021-08-15 5458 浏览
琴日星期六去左 the Promenade 食lunch buffet, 網上訂位計埋加一成人: HK$406.3 小童 / 長者 :HK$304.3。一入到酒店大門, 就有服務人員帶我地去餐廳拎位, 服務唔錯冷盤方面有長腳蟹, 小龍蝦, 麵包蟹, 蝦, 青口, 生蠔, 刺身。 刺身方便都幾新鮮, 最鍾意食紅蝦刺身, 好大隻好甜。熱食都選擇都多, 羊扒, 牛仔骨, 即煮喇沙...。一定要推介大家食佢地的即製小籠包,真係皮薄餡靚, 好多汁, 我都食咗好幾轉。另外, 炆牛尾和蒸魚都好正, 啖啖肉。 今次同老人家去食, 佢地對冷盤就無咩興趣, 見佢地都食熱食都好滿足。甜品除左有多款蛋糕外, 最吸引嘅就係有Haagen Dazs 雪條,杯裝雪糕,同埋Movenpick雪糕, 開啟咗我第二個胃。飲品都係任飲, 咖啡,茶,蘋果汁, 罐裝汽水可以出去自己任拎。整體來講 ,餐廳係酒店大堂, 樓底高, 環境寬敞, 唔會好迫夾好嘈。 用餐時服務員收盤都好快手, 食物供應充足, 見d野差唔多無都補得都好快, 唔會有空盤, 所以我覺得服務同效率都幾好。食物種類多元化, 周末想搵個地方同家人或者朋友聚餐, 呢

冷盤方面有長腳蟹, 小龍蝦, 麵包蟹, 蝦, 青口, 生蠔, 刺身刺身方便都幾新鮮, 最鍾意食紅蝦刺身, 好大隻好甜。

。另外, 炆牛尾和蒸魚都好正, 啖啖肉

整體來講 ,餐廳係酒店大堂, 樓底高, 環境寬敞, 唔會好迫夾好嘈。 用餐時服務員收盤都好快手, 食物供應充足, 見d野差唔多無都補得都好快, 唔會有空盤, 所以我覺得服務同效率都幾好。食物種類多元化, 周末想搵個地方同家人或者朋友聚餐, 呢度都係一個幾好嘅選擇
2021-08-14
午餐
庆祝纪念
生日
2021-08-14 3670 浏览
2021年5月中到此酒店staycation及dinner buffet,終於有時間一評當時嘅情況Dinner buffet有我最鍾意食嘅四樣嘢,生蠔、羊架、鵝肝及雪糕。對於我嚟講,其他都是點綴。先評羊架,不會太乾有肉汁,大小正常,味道不會太鹹,因為有時食到啲鹽做既,就真係減曬分。到於生蠔非常好,唔駛等即開即食。新鮮味濃,至少我食完冇肚痾。由於鵝肝多食冇益,小弟都係淺嘗兩件,屬於基本水凖,不會追加。雪糕就係桶裝movenpick,小弟獨愛咖啡味,添加左幾杯。另外仲有盒裝雪條,都係唔錯嘅選擇。至於其他食品都不少,長腳蟹、龍蝦仔、魚生、帶子、牡丹蝦等,另外本身已包紅白酒任飲,十分滿意。咖喱嚟講,就真係好一般。另外甜品方面,已經未有空餘嘅位置去食,如果有機會嘅,下次食完再評。

2021-05-14
2021-07-30 4088 浏览
除咗龍蝦係正常之外,其他都嘛嘛,重有甜品方面都吸引嘅,但海鮮好腥,肉好硬,嘢飲方面選擇少,大多數都係酒,唔飲酒嘅我慘到食600幾一餐都係飲汽水,如果小朋友黎連橙汁都冇,得蘋果汁。食食下個頭重要滴佐滴水係頭到,環境又唔算好靚,但服務都算ok既。個人覺得只值300幾,絕對唔值呢個價,有呢600蚊建議去其他餐廳食。
2021-07-21 3781 浏览
第一次食呢間酒店嘅buffet, 入到去空間好寬敞,有海景,十分舒適。餐廳的食物應有盡有,基本上自助餐有嘅佢都有哂,熱食,凍食,海鮮例如長腳蟹腳,凍蝦,生蠔, 刺身,我自己鐘意食呢d所以都係食左大量,味道唔錯,刺身夠新鮮。中式食品都係要有的有齊,小籠包即叫即蒸。甜品有好多種類,而呢到雪糕係haagen dazs任拎,鐘意haagen dazs嘅朋友仔可以來。

中式食品都係要有的有齊,小籠包即叫即蒸。

• Buffet
2021-07-19 2699 浏览
無對比就無傷害,前排食左Hyatt Centric The FarmHouse個自助早餐,呢個Harbour Grand Kowloon的完全被比下去,食物選擇唔太多,味道亦一般。西式熟食只有最基本的煙肉,腸,薯餅,以及專人即叫即製煎蛋及奄列。中式熟食則有蝦餃,牛肉燒賣,上湯腐皮卷及烚菜。另外有素炒飯,素干燒伊麵及撈極都無蟹肉既水蟹粥。另外還有麥片,麥皮,乳酪,芝士及水果。麵包鬆餅蛋糕類選擇比較多,有大概十款,但賣相唔多吸引;飲料有咖啡,橙汁,蘋果汁及超級酸西柚汁。如果唔係太餓,Staycation錯過左無食到個早餐都唔係好大損失。

早餐
2021-07-01 3969 浏览
6:30就有得吃的早餐跟其他的酒店自助餐沒大分別不過可能是本日在下突別想要吃粥?熱熱的濕濕的蟹肉粥如果去故意撈底的話能找到蟹肉👍🏻只是在下只要白粥就夠足夠的香味熱的粥並沒有很熱可以立即放進口裡很合在下意加點薄脆和欖菜讓在下不禁再添一碗其他食物在下也隨便夾了些不過不知道是否自己盲點大好像有些沒有顯示是什麼東西所以在下每一盤都打開看看…嗯..在旁人眼中似乎像個百厭的死小孩😅至於環境在下真的好喜歡除了在房間好像幾乎整棟酒店面對著海的地方都用上琉璃不浪費美麗的香港景色透明與淡藍這樣子看著海在下能夠平靜下來❤️‍🩹
6:30就有得吃的早餐
跟其他的酒店自助餐沒大分別
不過可能是本日在下突別想要吃粥?
熱熱的
讓在下不禁再添一碗

其他食物在下也隨便夾了些
不過不知道是否自己盲點大
好像有些沒有顯示是什麼東西
所以在下每一盤都打開看看…
嗯..

在下能夠平靜下來❤️‍🩹
2021-07-01
早餐
2021-06-28 3477 浏览
黎Staycaution, 只包自助早餐, 唔包自助晚餐所以用另一個平台book 呢餐晚餐其實上一個月已經食過一次覺得唔錯所以先book 返呢到staycaution 再食一次水準都keep 到呀!今次無特別影啲咩相只係一開始嘅時候影左兩張今次蟹腳都幾甜唔會有雪味食到蟹腳嘅鮮甜味中式菜底都幾好又有花膠今次想同大家講一下西湯蕃茄湯超級美味!我飲左兩碗蕃茄味濃, 但一啲都唔會酸慢慢飲會飲到少少海鮮味同埋好滑, 應該都加左少少cream 去煮兩次都係有蕃茄湯我真係次次都有攞黎飲!!配埋佢個麵包 點黎食真係好正!!!大家記得試!
黎Staycaution, 只包自助早餐, 唔包自助晚餐
所以用另一個平台book 呢餐晚餐

其實上一個月已經食過一次
覺得唔錯所以先book 返呢到staycaution
再食一次

水準都keep 到呀!
今次無特別影啲咩相

又有花膠

今次想同大家講一下西湯蕃茄湯
超級美味!
我飲左兩碗
蕃茄味濃, 但一啲都唔會酸
慢慢飲會飲到少少海鮮味
同埋好滑, 應該都加左少少cream 去煮
兩次都係有蕃茄湯我真係次次都有攞黎飲!!
配埋佢個麵包 點黎食
真係好正!!!

大家記得試!
2021-06-09 5851 浏览
九龍海逸君綽😊👉有齊龍蝦生蠔即燒鴨肝長腳蟹任食。叫做乜嘢都有大包圍,但係真係冇乜邊樣野特別好食,做得唔夠精緻,芝士焗龍蝦啲啲肉有啲梅咯,生蠔我食到兩隻係臭嘅🙈。蟹腳啲肉又削又梅又鹹。成晚最好食係鴨乾煎得好香亦好脆。牛扒同羊扒就做得太生基本生到食唔到。,甜品味道還可以,但賣相真係一般般,同埋好大嚿,我都冇乜點影相。我自己係staycation用酒店消費額食。如果自己畀錢食,我未必會去🙈。#九龍海逸君綽酒店 #酒店自助
九龍海逸君綽😊👉
有齊龍蝦生蠔即燒鴨肝長腳蟹任食。
#九龍海逸君綽酒店 #酒店自助
外卖送餐
2021-06-02 4109 浏览
7xx一位,食過的逐樣介紹,後段有好食的,生蠔:偏細,冇乜蠔味,芝士龍蝦:砌到一堆厚厚嘅醬,望落好美觀,但完全冇芝士味,陣味好怪,未食過咁怪嘅龍蝦,生蝦:食左6隻,4隻都有沙,每一隻都有條黑色超肥大嘅黑腸,長腳蟹:鹹得過份冇鮮味,鮑魚粉絲:冇味,靭到切唔開,花膠:望落好似干炒牛河,食落好硬,又係靭,柚子汁:好澀好苦。。唯一好食係鴨肝、帶子、牛尾,小籠包,但食後感係 :感覺超口乾!
7xx一位,食過的逐樣介紹,後段有好食的,

生蠔:偏細,冇乜蠔味,

芝士龍蝦:
砌到一堆厚厚嘅醬,望落好美觀,
但完全冇芝士味,陣味好怪,
未食過咁怪嘅龍蝦,

生蝦:食左6隻,4隻都有沙,
每一隻都有條黑色超肥大嘅黑腸,

長腳蟹:鹹得過份冇鮮味,

鮑魚粉絲:冇味,靭到切唔開,

花膠:望落好似干炒牛河,食落好硬,又係靭,

柚子汁:好澀好苦。。

唯一好食係鴨肝、帶子、牛尾,小籠包,
但食後感係 :感覺超口乾!

預祝母親節嘅性價比低buffet事源想book 紅磡 promenade嘅buffet, 諗住上網搵有無得便啲啦,俾我係kkday搵到the promenade 同原價比,便咗喎,仲便過promenade 自己官網個75折少少喎,跟住就買咗啦,咁我都有打去promenade 去confirm booking,staff就話到時拎住個憑證入去啦,無幫我check我係咪真係book咗,到要入座喇,先至話無booking, 其實係黃埔嗰間,好失望,咁即刻過去,門口係平時tvb拍酒店個景,都靚嘅,但係野食好少😭 大家記得check清楚係promenade定 the promenade, 都會海逸定九龍海逸君綽😭😭😭講返啲野食先,#芝士龍蝦 ,龍蝦肉夠實,但係味道一般,唔鮮甜,芝士亦都唔知甜定咸,無咩味#花膠 八角味重,無腥味,偏咸,ok啦#豬肉串燒 好咸,有微焦,ok啦#粉絲蒸鮑魚 好唔得,鮑魚無鮮味甜品係我最滿意嘅,選擇唔多,但係都ok最好食係#榴槤蛋糕 ,非常之榴槤,正👍#紐約芝士餅 亦都夠芝士,足料👍哈記雪條👍最要嘅事講3次!the promenade 唔係 promenadethe
預祝母親節嘅性價比低buffet

#花膠 八角味重,無腥味,偏咸,ok啦

#豬肉串燒 好咸,有微焦,ok啦

#粉絲蒸鮑魚 好唔得,鮑魚無鮮味

甜品係我最滿意嘅,選擇唔多,但係都ok

哈記雪條👍

最要嘅事講3次!

味道: 6/10

花膠
甜品
哈記雪條
2021-04-27 6522 浏览
喜歡食自助餐, 不過價錢都頗貴, 即使疫情平咗少少, 但都要600起, 今次搵到 網站 有個優惠, $550連加一, 有我最愛嘅鵝肝, 又有即開生蠔環境不錯, 樓底高又比人感覺好大空間, 講講食物 - 刺身唔太夠凍, 無味, 感覺不算新鮮生蠔朋友話食3隻, 有2隻有沙蟹腳頭一轉食都非常淡口, 之後再攞第二轉先有咸味要贊一下鵝肝, 煎得好香, 亦好大塊 (比多士更大)但煎得較慢, 都要排少少時間, 添嘢食亦唔算好快, 芝士龍蝦, 粉絲蒸飽魚&花膠鴨掌會間中出現空缺大約9點, 餐廳就沒有什樣 refill, 鵝肝位亦空置沒人煎不過餐廳汽水, 紅白汁, 果汁任飲, 呢一點很慷慨, 有好多好貴嘅自助餐都要額外收費movenpick 雪糕有好多種類, 芒果拿破崙亦做得很出色service 最初都很不錯, 收碟超快, 但到中段就開始慢, 水亦沒人加有利有弊, 試一次也不防
環境不錯, 樓底高又比人感覺好大空間, 講講食物 -
刺身唔太夠凍, 無味, 感覺不算新鮮
生蠔朋友話食3隻, 有2隻有沙
蟹腳頭一轉食都非常淡口, 之後再攞第二轉先有咸味
要贊一下鵝肝, 煎得好香, 亦好大塊 (比多士更大)
有利有弊, 試一次也不防
2021-04-26