兩年前來食自助餐, 完全覺得唔掂,  朋友近期來過話食物水準高左好多兼款式大不如前, 即管俾次機會.即開生蠔 : 新鮮冇蠔殼, 細細隻, 易入口, 食左一打蟹腳 :  鮮味, 冇雪味, 又好肉, 我個仔自己食左十隻帶子刺身 : 鮮甜, 厚切即煎鴨肝伴多士 : 即煎當然冇得頂,  廚師CYRUS慢慢放上多士, 服務態度一流, 值得嘉許 紅酒燴牛尾 : 超入味, 熟食之中最正避風塘炒蟹, 水蟹粥 , 椒鹽魷魚, 椒鹽瀨尿蝦, 莧菜焗帶子, 香草羊扒: 每道菜式都令人滿意擔擔麵 : 湯底濃而不膩, 麵條幼細芝士 : 西人朋友話好多款式, 仲可以夾埋麵包一齊食 火焰雪山 : 甜品廚師即叫即整, 問雪糕口味, 忌廉多少,  有禮貌, 又細心總括, 滿分10分, 我會俾7.5分, 可以再來!
即開生蠔 : 新鮮冇蠔殼, 細細隻, 易入口, 食左一打
蟹腳 :  鮮味, 冇雪味, 又好肉, 我個仔自己食左十隻
帶子刺身 : 鮮甜, 厚切
紅酒燴牛尾 : 超入味, 熟食之中最正
擔擔麵 : 湯底濃而不膩, 麵條幼細
芝士 : 西人朋友話好多款式, 仲可以夾埋麵包一齊食

總括, 滿分10分, 我會俾7.5分, 可以再來!
2018-06-07
生日
2018-06-17 1443 浏览
自助餐啱啱食完呢一間係紅磡 , 雖然唔係非常之好,但係畀我之前係尖沙咀同中環幾間酒店所食嘅自助餐D嘢都要好, 食物種類大家都係差唔多,但係就比較鮮味, 冷盤熱盤食物溫度適中, 食物補充嘅速度都比想像中要好,唔使等, 而環境亦都幾好, 唔會好似其他酒店咁,覺得自己唔係喺酒店食自助餐, 而且佢仲有個無敵海景, 一邊食一邊睇夜景,非常之好, 如果係同女朋或男朋友去 , 仲更加有feel , 整體嚟講可以一試 ,如果一百分滿分,我畀85 到90分, 等佢再有啲進步空間
自助餐
, 冷盤熱盤食物溫度適中
, 食物補充嘅速度都比想像中要好,唔使等
, 而環境亦都幾好
, 整體嚟講可以一試 ,如果一百分滿分,我畀85 到90分
, 等佢再有啲進步空間
2018-06-15
  • 生蠔
2018-05-25 2501 浏览
早排去過食buffet,真係不知所謂!食物refill得慢,種類少!諗住唔會有下次~今次朋友生日,選擇咗此餐廳慶祝,為咗朋友決定俾多次機會佢!一入門口已經有耳目一新嘅感覺!感覺同之前完全唔同,菜式不再單調!放麵包的旁邊有一部焗爐,可以將麵包加熱,芝士的種類也很多,加左好多中式的冷盤,廚師服務良好,每位都有笑容!還好主動給我介紹食物的款式!問我鍾意食邊類型的食物~今次選擇沒有錯了,大家都可以試吓!真心推介
海鮮檔
羊架
木桶豆腐花
甜品枱
2018-05-25 1875 浏览
兩年無去過,比上次滿足一直很期待試的黃埔海逸自助餐,一入去坐低,感覺很不錯侍應招乎周到,環境舒適,樓底極高。這裡的菜色種類多。我尤其喜歡燒牛肉,中西式食物都非常出色,甜品也有火炎雪糕,楊枝甘露非常美味,最出色個芒果拿破崙都好靚好味道,加$95有法國的紅白酒任飲。吃buffet總類多已非我首選,至係餐廳中每一種提供嘅食物都出色有水準才是皇道!美中不足的是以前好似有燉湯和鮑魚,可惜今天沒有!侍應生和廚師的服務太度有禮,值得一讚!
兩年無去過,比上次滿足

侍應生和廚師的服務太度有禮,值得一讚!

• Buffet
2018-04-29 1763 浏览
Although there was a tonne of tourists in the lobby of this hotel, the buffet was NoT filled with them - thank god ! We got in at about 8pm and food was still plentiful and being replenished. Quality for this price was acceptable. Oysters were average ... the taste was not as fresh as we had hoped and we were sure why they were washing the oyster after opening it ....takes away the salt water taste for sure and made it seem too watery ! Dessert variety was amazing but we didn’t find anything tha

Dessert variety was amazing but we didn’t find anything that really stood out In terms of taste.

There was a cheese theme going that night but there didn’t seem to be much emphasis on this in the buffet area .... only 3 dishes had a cheese theme maybe ?
2018-04-11
纪念日
  • Haagen  Dazs  ice  cream
2018-04-14 2199 浏览
食物: 種類少,海鮮凍盆 refill 十分慢,大部份時間都拿不到什麼吃。蟹腳鮮甜,但有食客一夾便兩大盆的把蟹腳夾走,很快又變回無乜剩··蠔帶腥,翡翠螺小小的一隻甜品選擇多,芒果拿破崙質素可以刺身,三文和帶子都鮮甜其餘熱食一般,一個炒飯,幾款中式炒菜,蝦餃,燒賣,牛扒,羊扒,沙津少選擇,有幾款水果。環境: 寬敞,有live band ,但音量較大,所以食飯過程要大聲講,才可交流。及當然酒店翻新中,有天拿水味。前台接待員服務很一般,酒店知道要安排bb櫈,到當天入埸進餐時,發現未有櫈,詢問一下,服務回:地地企哂埋啲位到阻住哂點擺bb櫈···罷了,服務業也是工作疲勞的
蠔帶腥,翡翠螺小小的一隻
甜品選擇多,芒果拿破崙質素可以
刺身,三文和帶子都鮮甜

2018-04-12 1923 浏览
4月10号用生日果位嘅名訂了5人自助餐,一去到一位疑似高級點的女部長前來問哪位是黄小姐,跟住立即同黄小姐講關於一個我們自己帶來的生日蛋糕驚喜,但其實我們這位黄小姐便是生日那位,這一來什麼驚喜也沒有了其實我們另一位朋友來到時給了旦糕給他們保管,但那時他們沒有問清楚誰是壽星,一間五星級酒店都是那麼不專業及不小心。食物方面其實選擇不多,生蠔完全不新鮮,刺生ok但每次去取時那個刺生叔叔都很生氣及沒禮貌的,只有蟹腳是好吃,其他熱食等都不外如是,但價格$5佰幾來說真是不會再來。最差是當晚餐後數小時我們有3位都肚疴,有一位仲上吐下瀉,我自己便翌日上午瀉了5次,要通知上司返遲啲工。衛生成大問題,因為本人去過尖沙咀九龍富豪就完全無問題,去其他地方食放題均沒有問題,但這次5人裡有4人上吐下瀉,我明日便會通知衛生署五星級的不知所謂

五星級的不知所謂
2018-03-27 1980 浏览
大家一定要記住係"君綽-The promenade"這間極差,不是近火車站的都會海逸酒店- "The promenade 西餐廳"哪間,兩間不同的,天淵之別😵昨晚去君綽洒店食Buffet, 激死人😡我成晚食咗兩條細細條的長腳蟹仔😡從來未試過食buffet長腳蟹係refill得咁慢丶慢到長期都無,出咗去二十次都無😡😡😡😡😡而且D肉是不新鮮的!帶子刺身由7:15 pm 開始"無貨"😡甚麼buffet丶甚麼餐廳呀😡😡😡😡😡😡😡咁小家,為何要做buffet?? 食物質素真的不好提😡😡😡😡😡牛肉卷太韌咬唔到丶牛肋骨太韌咬唔到丶釀魷魚圈太韌咬唔到...........連生果都可以無(或者refill得慢),我都係叫我老公幫我攞,結果嗰塊哈蜜瓜可以無味的。HELP😫😫😫生果都係咪............雖然現在buy two get one free, 你送給我也絕對不會再去。

2018-03-25 17656 浏览
☆附上當日影片手機版(有可能)看不到, 如要睇片可坐定定在大電腦前收看☆ 終於來到寫上三月份最後一次慶祝日, 三對 相識數十載的舊朋友、 兩個週年日加上壽臣 選擇慢慢坐慢慢傾 ,當然不能走漏食自助餐之選擇, 今次我們便選擇了《紅磡海逸君綽酒店》這間自助午餐、 以價格行先, 已特定信用卡折扣大概每人HK$三百六十餘元埋單~ 一進場已有生蠔、長腳蟹、青口、 海鮮類等等迎接客人光臨, 繼而掃射過去便可以看到粉麵類, 燒羊架、燒牛肉、 往右方看便可以看到一系列西餐, 例如有鬆餅、麵包等等製品, 當然不可缺少便是有蛋糕甜品類, 往後來便可以看到五至六款中式炒小菜、 如果通通未為入眼, 更可以向日式刺身飯團壽司類進發~ 個人對三文魚數來為之獨愛, 但烹煮三文魚其實都數有巧妙、煮得過熟魚身會變靱口感 大大打了折扣, 今次個人就特別加多兩個讚、 他的熟成忌廉三文魚與及厚切三文魚刺身, 絕對是加分的亮點、 煎入得得搭好而入味的三文魚, 與及慷慨肥美的三文魚刺身是整場 自助餐當中個人覺得 得分最高的兩種~ 好有期待的sones, 卻令我有點兒失望、 牛油香不夠的同時, 口感亦略為遜色~ 如果看開

如果看開我的食文人士, 都會知道我第二個主打進攻便會是羊架、 只可惜排列得陣容漂亮的羊架熟成度欠奉,生熟度拿捏不夠準繩、
 令一件外表好地地的羊架, 抛進於垃圾桶內~

海鮮類除了大眾喜歡的生蠔 ,長腳蟹、 青口等亦有海蝦, 不過鮮甜到就略為不足, 如果要我在多類型的海鮮上 給予評分、 我會捨棄一眾人喜歡的生蠔, 因為當日之生蠔真的份量有點兒瘦和細、而且鮮甜味不足, 唯獨(長腳蟹)得分幾高但每每都要動手動腳、 絕非懶人心水, 幸好身邊人看見我那雙笨拙手、 終告參與戰場, 這份唾手可得的甜美實在叫人幸福~

不過要彈的可算謂甜品類以及中式小菜, 本以為大路的「抹茶蛋糕」不會失場、但卻是估佢唔到, 抹茶味與甜到比例上過於甜、 將抹茶的回甘味道完全掩蓋, 至於小菜類更是家常版本,四款小菜以及一款炒飯、 完全沒有看到深思之作~

☆不過有要點順帶要提, 便是當日沿途由開始到差不多終結都有一對迷你live band 三人组合、 一面大唱八、九十年代之經典金曲, 可算是陪住餸飯的一個小小誠意作☆

The promenade~
地址紅磡德豐街20號九龍海逸君綽酒店大堂
Tel:+852 29968432
2018-03-19 3835 浏览
現在網上經酒店預約有75折(折後每位$329.8),又見有生蠔蟹腳,所以試試。生蠔並非之前的留言那麼差勁,現在不用排隊,何時去拿都是滿滿的;而且,咖啡茶是任斟,不是只包一杯,其他果汁和酒才要加錢:是沒有海水味與金屬味那種生蠔,個人比較喜歡:蛋沙律相當美味,調味剛好;魚生也肥美:推介:芒果拿破倫非常新鮮酥脆,不太甜。可檸檬躂過甜,個人吃不下。另外,蟹柳牛肉卷與煎魚味道也嫩,不要過老,生炒骨與鷄因為放太久而硬身了。芝士餅也很好吃,味道夠濃:總括來說,不是如之前提及的那麼差。Pastry很出色,自助早餐應該很好吃!

是沒有海水味與金屬味那種生蠔,個人比較喜歡:
生蠔

蛋沙律相當美味,調味剛好;魚生也肥美:
魚生與蛋沙律

推介:芒果拿破倫
非常新鮮酥脆,不太甜。
包點與其他

可檸檬躂過甜,個人吃不下。

芝士餅也很好吃,味道夠濃:
甜品

總括來說,不是如之前提及的那麼差。
Pastry很出色,自助早餐應該很好吃!

Red velvet cake
生蠔與蟹腳
2018-03-04
$329.8 (午餐)
用餐优惠
優惠券
生蠔
魚生與蛋沙律
包點與其他
甜品
  • 芒果拿破倫
2018-03-09 1874 浏览
不知所謂的酒店,請我都唔會再食,食物質素差,服務態度差,乜都差!以前都好差架啦,估唔到,五年後,仲差,腥冚冚的生蠔,死虾,死蟹,牛肋骨可以熟到八成,熟到食唔到,真係不知所謂的酒店呀!
2018-02-22 2556 浏览
因為有promotion (buy 2 get 1 Free),所以在年初五星期二和家人一起食lunch Buffet!由於進行裝修,第一次由小側門進入!一進入餐廳,已經見到有一個獅頭迎接,有一定的氣勢!工作人員真的按照我的要求,安排window Seat,而且也比較寜靜的位置第一round當然食魚生、蟹柳!好新鮮!熱盆有一條好大條的🐟,肉質嫩滑,另外雞肉串和豬肉串及肉排,肉汁及口感不錯,而且有點心食!由於甜品太吸引,有芝士蛋糕、出名的拿破崙蛋糕、朱古力一口蛋糕雪糕有我至愛的movenpick 而且有很多種選擇!

雪糕有我至愛的movenpick
而且有很多種選擇!
2018-01-19 17567 浏览
冇耐前去左紅磡都會海逸間《Promenade》食自助午餐...今次尼同一酒店集團旗下…位於黃埔o既海逸君綽酒店…西餐廳個名叫《The Promenade》…就係好易混淆左…架!!而两間餐廳o既設計格局...基本上同出一徹o既...沿海濱o既景觀…哩度就更近距離更開揚…樓底極高…陽光透入…感覺活力充沛!!...今日周三…座位沒有滿爆…倍感輕鬆寫意…呢!! …Buffet bar方面…地方夠寬闊而食物都放置得美觀整齊啊!! … 服務員亦態度有禮…勤快!!...因食物種類眾多!!... 每每食buffet都不能盡嚐唷!!!...就來簡單點評吃過o既啦!燒牛肉…喜歡廚子切得夠薄, 肉粉嫩, 熟成度剛好!! 個燒肉汁亦好味美, 感覺完美令我讚口不絶呢!!...因為過往去比這高檔o既酒店…可以話都時有失望的呢!!...咖哩羊肉、雜菜…羊肉蚊到骨肉分離, 肉質淋滑, 咖哩汁味道出眾...攞左"碟頭飯”咁大份呢!!...如果黃薑飯係用真正印度米就更正點啊!!即開生蠔…提供兩款…即開即食!! 因為吾需要排長龍而且批蠔好新鮮肥美…所以攞左6, 7 碟都有!!水準之內:阿拉斯加長腳蟹 (唯肉一梳梳好"痴”

服務員亦態度有禮…勤快!!...

燒牛肉
咖哩羊肉、雜菜
...如果黃薑飯係用真正印度米就更正點啊!!
即開生蠔

水準之內:

阿拉斯加長腳蟹 (唯肉一梳梳好"痴”殼!! 要D耐性)、壽司 (飯粒軟硬得宜, 新鮮吾會又乾或過凍變硬)、燒雞翼、燒味、香草煙三文魚、炸雞

甜點可選:
雲石芝士蛋糕、芒果拿破崙(超酥脆!)、Movenpick雪糕 (有5種口味, 首選雙重朱古力)

小籠包、牛肉燒賣...點心似乎吾係強項!!

閒日成人每位$288...會員咭 四人有75折…所以計落$240吾洗…好抵食!!
2018-01-17
用餐优惠
現金券
  • 燒牛肉
  • 印度咖哩羊肉
2018-01-17 3614 浏览
Brunch buffet😍😊搵呢間buffet既時候都睇左唔少食評,正反參半都幾極端下。食物選擇我覺得唔算多,攞野食既地方都幾細,甜品款式會多d,轉左幾個圈都冇想食既熟食,想食番夠本既都係建議食多d海鮮😂蠔好薄好細隻,三文魚好厚肉😋熟食真係唔太吸引,都係普通鷄翼,炒飯,河粉,煎三文魚咁。有movenpick雪糕箱,食幾多就刨幾多😋有唔同既toppings任揀,仲可以配窩夫或者整雪糕筒😉士多啤梨味同朱古力味都好好食🍓🍫特別一提,drink bar要另外加錢先有飲,而buffet本身包左每人一杯coffee or tea, 食評都有話佢入座前冇講清楚會包一杯飲品,我今次都係聽到侍應同隔離枱講先知😂
Brunch buffet😍😊

纪念日
2017-12-16 3757 浏览
呢期朋友經常約食自助餐,不過平時嘅自助餐都已經食得好悶下,嚟嚟去去都係嗰幾樣嘢 ,所以都冇乜期望,今次嚟到呢度, 睇門面娘娘哋,就更加冇期望!但 估唔到 冇期望之下居然有驚喜!先講生蠔,呢度已經有四款俾你揀 ,由淡都濃、有海水味亦有鐵鏽味,鍾意食邊一種都有得揀!我一個人都食咗十隻 !聽師父話近期係法國生蠔當造,所以四款全部都係來自法國!法國生蠔唔同美國生蠔咁肥美, 主要係食佢嘅海水味 ,呢樣嘢會畀到你好滿足!如果鍾意食鱈場蟹腳同阿拉斯加蟹腳的話 ,呢度嘅海鮮一定令你瘋狂 !每一隻都非常粗身,而且充滿鮮味 ,小龍蝦亦非常新鮮,完全同你去食而家流行嘅麻辣小龍蝦,係兩回事 ,每啖肉都非常厚實,樣樣都超正,搞到我都唔知食咩先好!