2021-06-23 44 浏览
上次食完The Pizza Pig 一心好想再去,早兩日要過將軍澳搵朋友,佢提議食呢間,嘩我即刻舉腳贊成😆😆😆佢地出名既石爐焗Pizza係我最愛的,特別脆、香口,零舍有風味,個人覺得同出邊嘅Pizza特別唔同。🍕Italian sausage pizza : 採用辣肉腸,燈籠椒,紅菜頭為主角,薄薄啲Pizza感覺冇咁肥膩,香濃嘅芝士配合埋材料,好香濃😍🍕🥑Ahi Tuna Tartare:吞拿魚他他,墨西哥辣椒,牛油果,蓮藕脆片,幾樣材料做出新鮮好Fresh既健康沙律🥗🍅意大利香草辣肉碎貓耳朵粉:貓耳朵形狀嘅粉,實在太可愛,混合埋辣肉碎,香濃嘅蕃茄香草汁,配搭得宜!🍫Chocolate orange brownie: 首先要介紹佢個朱古力mocha mousses ,超滑,好smooth ,配埋chocolate orange 布朗尼,美味既甜品😋🍫Oreo Medness reo配上朱古力冰沙,唔會好甜!🍃Mint Orchaed Tea : 薄荷,紅茶,青檸同埋蘋果汁,四樣嘢混合得幾好,好適合夏天飲,清新感覺!

🍫Oreo Medness
reo配上朱古力冰沙,唔會好甜!

2021-06-22 46 浏览
每次經過呢間西餐廳都見到好多人排隊,今次小編下定決心就算多人都要排隊試下佢🥰 餐廳位於將軍澳海濱隔離,所以環境幾舒服🌊 而且店內座位舒適,有種去左外國旅行dinner既感覺🤪🌟 Crispy Calamari ($132)酥脆炸魷魚圈雖然係小食,不過份量非常足🦑 魷魚軟糯而有咬口既質感配埋青檸蛋黃醬,而且魷魚外層有煙燻味,真係好特別又惹味!😚🌟 Signature Piggie 15” ($198)呢款pizza係店家招牌🐷 上面有手撕豬手、辣肉腸、水牛芝士等😋 趁熱食真係好好味!非常推薦🥳 而且店家仲有30吋既pizza比大家選擇,所以多人都唔怕唔夠食🍕🌟 56H Slow-Cooked BBQ Beef Short Rib ($248)呢個慢煮牛肋骨絕對係本晚最佳🥩 牛肋肉慢煮到非常軟淋,輕輕就可以同骨分開😍 食落口都絕對唔會韌😌 好香牛味同時有燒烤醬做點綴,真係十分推薦!🌟 Tiramisu ($88)雖然甜品賣相好似平平無奇,但食落絕對係另一回事🍨 Tiramisu口感好creamy,就算主菜食到好飽都可以KO曬個甜品!🌟 Bubbly Mojito / Oreo Madnes

🌟 Crispy Calamari ($132)

🌟 Signature Piggie 15” ($198)

🌟 Tiramisu ($88)

🌟 Bubbly Mojito / Oreo Madness ($88/$72)
Mojito正常發揮🍃 小編好想特別講下Oreo奶昔🍪 佢賣相已經好啱打卡,擺左塊oreo係上面,奶昔既朱古力味都唔會淡🍫

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌖
環境:🌕🌕🌕🌕🌗
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
一直聽過澳南海岸好多嘢食,今次一行四人打完波好肚餓,諗住去呢間出名嘅薄餅店朝下聖。夜晚7:30去到發現前面有20幾個人排緊隊,保守估計都有12台客,點知原來有唔少客人係電話已經訂好座位,加加下條龍越嚟越長,最後等咗成個鐘先入到去。雖然OpenRice冇寫可以電話訂座,但問過職員,星期六日最好要早一個星期打電話預訂,所以大家要記得!!今次帶咗30吋嘅Signiture pizza,等咗10分鐘就上檯,味道果然不錯!新鮮熱辣有豐富豬味。另外soft ribs都好好味,肉質柔軟入味。salad也很新鮮好吃。炸豬皮之前未試過,味道不是我喜愛的,有些過於油膩。overall,餐廳職員友善有禮,環境也很有情調,播的歌也10分潮流,推介比一大班人而且肚餓嘅你。最後埋單四個人食咗$1000左右,個個都捧住個肚走,喺將軍澳南來講,呢個價錢都適中。

30吋signature  pizza

另外soft ribs都好好味,肉質柔軟入味。
Slow  cooked  BBQ beef short  ribs
salad也很新鮮好吃。
Seared  prawn  and  avocado salad
炸豬皮之前未試過,味道不是我喜愛的,有些過於油膩。
Crispy  pork  skin  crackers
2021-06-20
30吋signature  pizza
  • 招牌鬼馬「豬」意薄餅
  • Slow-cooked BBQ Baby Pork Ribs
2021-06-21 76 浏览
將軍澳海旁環境優美而且附近有大型寵物公園,吸引咗好多帶狗隻人仕去散步,附近食店林立,今日就去咗一間幾出名嘅叫 The Pizza Pig食。今次order左蒜蓉白酒煮蜆、美國特級菲力牛柳(10安士)加薯條、招牌鬼馬"豬"意薄餅、榛子朱古力醬香蕉薄餅,飲品就有oreo曲奇朱古力忌廉奶昔和藍莓橙汁特飲。 白酒煮蜆超有鮮味,而且每一隻蜆都好大隻,隨餐仲有四塊特製麵包,點埋個蜆汁食簡直一流。 美國特級菲力牛柳點咗七成熟,果然冇點錯,超柔軟嫩滑,牛柳入面好juicy,超有牛味,配菜有烤蕃茄、烤洋蔥同埋薯條,每樣都極好味。招牌鬼馬豬意薄餅有好多材料,分別係手撕豬手、意大利香草肉腸、辣肉腸、火腿、烤燈籠椒、紅洋蔥、水牛芝士及蕃茄醬,材料咁豐富真係好好味 。最後,榛子朱古力醬香蕉薄餅就熱辣辣,內裏充滿榛子醬,連埋香蕉薄餅食口感一流。另兩杯飲品絕對係打卡之選,而且內裏都真材實料,值得推介。

另兩杯飲品絕對係打卡之選,而且內裏都真材實料,值得推介。
2021-06-18 50 浏览
最近將軍澳開咗好多新餐廳😍今日就喺南澳海岸搵到一間充滿意大利風情嘅餐廳!入面嘅環境好chill,座位闊落,啱晒同朋友嚟食野😊🔻🔹Starter #QuinoaSalad $132呢個係羽衣甘藍沙律🥗仲有藜麥、紅菜頭、瓜子仁、洋蔥等配料,食落口感好清新同幾特別!😍😌連平時唔鍾意食沙律嘅朋友都覺得呢個沙律好好食,而且又健康😚🔹Main dish #FiletMignon $328菲力牛扒配薯條🥩🍟點了五成熟,肉質鮮嫰,一啲都不會韌,而且肉味好香濃,幾鮮甜,油脂又平勻,唔會覺得好乾😍另外,啲薯條都好好食呀!🍟🔹Pasta #Porkorecchiette $168呢個係意大利香草辣肉碎貓耳朵粉,本身我就好鍾意食貓耳朵粉😙因為比較少地方有,而呢度貓耳朵煮得好出色!🤤🤤因為佢口感好彈牙煙韌之餘,啲意粉吸晒啲辣肉碎醬汁,有少少辣得來好惹味🤩🔹Pizza #DeluxeMushroomPizza $178佢個餅底整得夠薄🍕餅邊好脆,好似食緊餅乾咁,上面有牛肝菌、松露、松子仁、香草醬,牛肝菌嘅香味同香草醬啲味道好夾💚🤗🔹Tiramisu $88呢個超好味,濕度岩岩好,口感好細膩,而且咖啡味都幾濃😚🔹M
🔻
🔹Starter #QuinoaSalad $132
🔹Main dish #FiletMignon $328
🔹Pasta #Porkorecchiette $168
🔹Tiramisu $88
呢個超好味,濕度岩岩好,口感好細膩,而且咖啡味都幾濃😚
🔹Mint Orchard Tea & Tango $62 each
Mint Orchard Tea係薄荷果香紅茶,入口唔會過甜,味道酸酸甜甜咁,再配上紅茶同埋薄荷,啱晒今次叫左咁多嘢食食大餐嘅時候可以解下膩😂😂
🔻
呢間嘅食物都幾高質,環境又幾好,應該會再嚟☺️
2021-06-18 47 浏览
今日終於可以同一班朋友嚟食pizza啦! 裝修好chill好有外國風情,而且地點近海旁,食得太飽又可以行下慢慢消化,好relax!Quinoa Salad因朋友唔食芝士所以沙律冇芝士碎而且我地叫咗醬汁另上,每人就可以依自己喜好加醬汁。沙律菜好新鮮而且洗得好徹底好乾淨,加埋唔同既藜麥同埋羽衣甘藍,夠哂健康!Pork Orecchiette貓耳朵粉口感好得意而且掛汁一流,肉醬量多可以每一啖都食到肉醬而且又唔會好咸,整體好高質!Filet Mignon5-7成熟感覺上岩岩好,入口肉質軟淋而且冇筋冇渣,好易就可以吞到。牛肉味特濃簡單調味已經好好食!加上薯條飽滿,食到呢度大家都開始飽飽地!Signature Piggie Pizza最招牌既pizza,材料好豐富餅底又夠薄,調味好出色,我地完全唔需要再落tabasco都已經好惹味!Chocolate Orange Brownie呢個超級有驚喜!面個層朱古力mousse 好幼滑而且味道突出,再挖到底就有雲呢拿雪糕同埋brownie,層次豐富味道亦都好夾,一齊食真係勁滿足。Pink Piggy & Tango飲品方面佢既mocktail都幾出色,飲落

Quinoa Salad

Pork Orecchiette

Filet Mignon

Signature Piggie Pizza

Chocolate Orange Brownie

呢個超級有驚喜!

Pink Piggy & Tango

飲品方面佢既mocktail都幾出色,飲落唔會好藥水味而且真係有新鮮果肉!
*💭𝒯𝒽𝑒 𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶 𝒫𝒾𝑔𝙃𝙖𝙥𝙥𝙮 𝙁𝙧𝙞𝙙𝙖𝙮再次來到位於南將軍澳的𝒯𝒽𝑒 𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶 𝒫𝒾𝑔🥰店內觥籌交錯,好不熱鬧🥳招牌鬼馬”豬”意薄餅𝚂𝚒𝚐𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛𝚎 𝙿𝚒𝚐𝚐𝚒𝚎 𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊🍕來到𝒯𝒽𝑒 “𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶”𝒫𝒾𝑔又怎可不點𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊呢😜我們二人點了個𝚖𝚎𝚍𝚒𝚞𝚖 𝚜𝚒𝚣𝚎的,共有八大塊😍有香草肉腸、辣肉腸、火腿、手撕豬手、蕃茄醬,還加入了入水牛芝士🧀🥰材料豐盛,𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊底比較薄,易入口又不會太硬😋由於𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊太大最後更要打包拎走😝𝙶𝚛𝚒𝚕𝚕𝚎𝚍 𝚄𝚂𝙳𝙰 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚎 𝙵𝚒𝚕𝚎𝚝 𝙼𝚒𝚐𝚗𝚘𝚗🥩牛肉份量大到不得了😋我們點了𝚖𝚎𝚍𝚒𝚞𝚖 𝚛𝚊𝚛𝚎,肉質粉嫩☺️配菜有燒洋蔥、燒蕃茄和炸薯條,薯條炸得超香脆,放久了也不會變稔😋𝙲𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝙲𝚊𝚕𝚊𝚖𝚊𝚛𝚒🦑麵粉不多,魷魚煙韌😋點上𝚜𝚘𝚞𝚛 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖或蕃茄芬莎醬調味,是很不錯的佐酒小食🤤另外飲品點了艾丁格小黑啤和𝚙𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚖𝚒𝚖𝚘𝚜𝚊,𝚙𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚖𝚒𝚖𝚘𝚜𝚊味道豐富,而且菠蘿味超香濃,非常易入口🥰𝙱𝚊𝚗𝚊𝚗𝚊 𝚗𝚞𝚝𝚎𝚕𝚕𝚊 𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊🍌愉快的𝙃𝙖𝙥𝙥𝙮 𝙁𝙧𝙞𝙙𝙖𝙮當然不少得一個精緻的甜品🥰𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊非常
💭𝒯𝒽𝑒 𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶 𝒫𝒾𝑔

𝙲𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝙲𝚊𝚕𝚊𝚖𝚊𝚛𝚒🦑

𝙱𝚊𝚗𝚊𝚗𝚊 𝚗𝚞𝚝𝚎𝚕𝚕𝚊 𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊🍌
愉快的𝙃𝙖𝙥𝙥𝙮 𝙁𝙧𝙞𝙙𝙖𝙮當然不少得一個精緻的甜品🥰𝚙𝚒𝚣𝚣𝚊非常薄而且很脆😋滿滿的搽滿𝚗𝚞𝚝𝚎𝚕𝚕𝚊,既邪惡又美味🥰
每次經過依間位於將軍澳海旁嘅pizza餐廳都見到好多人排隊🤩 一直都好奇係咪真係咁抵食🤨 今次終於同朋友排到入去試晚餐😚———————————————🌟30” Smoked Salmon & Four Seasons Pizza🍕$368 (好味指數: 4.4/5)第一次試30吋pizza 真係超級超級長!!😂🤣🤣店員用2個餅乾罐先放得到全份30吋pizza 覺得好fun😂😂🤩 批底薄且鬆軟 但又唔會太薄好似餅乾咁 有口感得嚟唔會heavySmoked Salmon pizza感覺清新🌿 本身帶鹹香味嘅smoked salmon出奇地同 cream cheese幾夾🤤 而且仲帶出feta cheese嘅香味🧀😽 本身我哋驚煙三文魚配pizza會唔夾 但又覺得依個配搭幾得意想試吓🤣😂 結果依款口味又真係幾有驚喜😚🤩 鍾意驚喜嘅朋友可以試下呢款pizza🤓Four Seasons pizza 感覺上偏傳統口味🙌🏻 配料有枝竹 番茄 Parma ham 蘑菇 橄欖同芝士🍕 入口幾有層次感🤤 水牛芝士味重 芝士控應該會滿意😚 overall嚟講幾醒胃 配搭唔錯!!——————————
———————————————
(好味指數: 4.4/5)

———————————————
🌟 Three Mushroom Risotto🥘 $168
(好味指數: 4.2/5)
Three mushroom包括牛肝菌、雜菌以及松露☘️ cream sauce入口香滑但唔會太膩🤤 黑松露味好出😽 整體質素中上🙌🏻
———————————————
🌟 Sangria (Red/White/Pink)🍹$78/1
(好味指數: 4.2/5)
Sangria用上(紅/白/粉紅)葡萄酒 配拔蘭地 橙酒同橙汁🍹佢容易入喉 fruity得嚟唔係藥水味😽🤩 值得一試🤣
🌟 Bubbly Mojito🍸 $88
(好味指數: 4/5)
入口好fresh🌿 青檸味好出🤓 飲落有種陽光配沙灘嘅感覺😂😂 相比起Sangria, mojito冇咁重酒味,清新之選☘️
30”  Smoked  Salmon  &  Four  Seasons  Pizza
Four  Seasons  Pizza
Three  Mushroom  Risotto
Sangria  (Red/White/Pink)
Four  Seasons  Pizza
Three  Mushroom  Risotto
Sangria  (Red/White/Pink)
2021-06-12 56 浏览
將軍澳海濱呢邊有好多新餐廳,呢間就充滿歐陸風情、主打pizza,好多外籍人士幫襯,可以想像下自己去咗外國😆😆Pizza: Mexican shrimp (M)比想像中辣, 醬汁好豐富,最鍾意面頭放上大量嘅牛油果醬,同新鮮爽口嘅蝦好夾!pizza 個餅底厚簿適中,整體嚟講真係幾好食😋意大利香草辣肉碎貓耳朵粉貓耳朵出面好少地方有得食,呢個貓耳朵煮得好彈牙,好鍾意呢個質感! 貓耳朵嘅形狀啱啱好可以盛載住辣肉碎醬汁,每食一啖都好滿足啊😋 佢冇個Pizza咁辣,但係都好惹味,鍾意食少少辣嘅朋友仔可以一試😃Ahi tuna tartare 吞拿魚他他係新鮮嘅吞拿魚配上青瓜、牛油果等等,係好開胃嘅一個前菜。我最鍾意炸蓮藕片,炸到又薄又脆,好特別😀 擺盤亦都好靚好精緻,個人覺得如果加有少少檸檬汁調一調味增加個酸度,應該會更開胃😌 Grilled pork tomahawk 斧頭豬扒好大份,煎得好靚,肉質好鮮嫩,點埋個芥未忌廉醬好襯,仲有大量烤過嘅嘅西蘭花同薯仔,食完真係好飽好滿足😄DrinksRefreshing splash味道清新,夠晒refresh 😚Mango smoothie甜度適中,啱晒夏

Pizza: Mexican shrimp (M)

意大利香草辣肉碎貓耳朵粉

Ahi tuna tartare

Grilled pork tomahawk

Drinks

Refreshing splash
味道清新,夠晒refresh 😚

Mango smoothie
甜度適中,啱晒夏天飲

🍰Tiramisu

好味,手指餅浸咗rum酒,濕度剛剛好,口感細膩飽滿,tiramisu 控必食
2021-06-12 48 浏览
呢間pizza pig都有唔少朋友話唔錯叫我試下。我試咗crispy calamari ($128)認真好多時候calamari嘅菜式一係太un一係冇味但呢個好ok 真係可以稱得上外脆內軟 值得encore👍🏻👍🏻🤤。另外叫咗sauteed octopus & chorizo ($139)點完菜先發現自己叫咗魷魚同八爪魚差唔多嘅野 不過好彩嚟到都ok如果唔鐘意熱氣嘅你 呢個菜式應該幾適合你 八爪魚一樣彈牙唔un 配微辣嘅肉腸都幾夾 (當然我偏心香口野多d🤫🤪)。嚟pizza pig當然試埋pizza啦我叫咗medium size嘅signature piggie pizza ($198)入面有豬手肉腸火腿等等老實講 我都唔係好分到咩打咩 我淨係記得熱辣辣 芝士有拉絲 唔會過多蕃茄醬超酸 味道唔差 因為至少我清晒🤣(p.s. 我食pizza hut嘅pizza通常只會食一舊咁大把😅)
呢間pizza pig都有唔少朋友話唔錯叫我試下

我試咗crispy calamari ($128)
認真好多時候calamari嘅菜式一係太un一係冇味

嚟pizza pig當然試埋pizza啦
入面有豬手肉腸火腿等等
老實講 我都唔係好分到咩打咩
2021-06-12 52 浏览
A satisfied meal with an old friend, nice food quality and strongly recommend the appetizer, fried wings!! Nicely fried, crispy, added with great spices and sweet-chilly sauce. Spanish style octopus tastes good with freshly made tomato sauce and bacon. Cod fish is not heavily spiced, so you can enjoy its natural taste. Tiramisu and ice cream are just standard.
2021-06-11 62 浏览
超高質海旁西餐!次次經過DONKI 都見到full 曬,今次特登打電話黎book 位,訂既時候店員已經好主動問同行有冇小朋友或者寵物,一去到就已經準備好畫筆同糖去招呼小朋友,簡直係酒店級水準!全程既服務都好好👍🏻1️⃣薯條熱辣辣!脆卜卜!個松露醬都好好食😋2️⃣慢煮醬燒豬肋骨絕對唔會骨肉分離!係香港好難揾到好食既燒豬肋骨!次次都抱住比個機會試吓既心態去試!今次真係揾到啦!好好味😋真係值得再食!3️⃣ 酥炸魷魚圈只能話個外層整得好好味,又脆又惹味,但個魷魚味比個炸粉掩蓋咗,令個主角變得唔特別,不過賣相係吸引嘅。4️⃣意大利芝士蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻真係強烈推介!話說見到好多人都叫,咁覺得應該有返咁上下水準。點知…真心有料🤩💟總結:因為胃既位置有限,今次未有試到最出名嘅pizza 😍好期待下次再去試埋其他野!綜合食物、環境同服務,真係超高質!⭐️
超高質海旁西餐!

1️⃣薯條
熱辣辣!脆卜卜!個松露醬都好好食😋

2️⃣慢煮醬燒豬肋骨

3️⃣ 酥炸魷魚圈

4️⃣意大利芝士蛋糕

1K
2021-06-09 50 浏览
一直以為將軍澳是美食沙漠,殊不知喺南澳海岸既然找到一間充滿意大利沿海小鎮風情嘅餐廳。藍白色的拼花地𥖁,圓形吊燈及風扇,氛圍輕鬆自在,放工正好嚟chill下。先來前盤香芒牛油果鮮蝦沙律,橙橙綠綠的顏色已令人心情大好,而且份量十足,用料非常新鮮,加上似是泰式的酸辣汁更加開胃,作頭盤一流。招牌鬼馬豬意薄餅,光是名字已噱頭十足,上枱時看到是長方形的巨型pizza,我與友人這種細胃女士大感意外。原以為手撕豬應該以BBQ醬炮製,但這是以鹽醃配上pizza 番茄汁,感覺不太特別,倒是灑在上面的炸豬皮,增添香脆口感,鹹香味濃。美國特級安格斯肉眼扒配薯條,友人點了三至四成熟,雖然切開仍然是熟了點,但肉質腍滑不會韌,肉味香濃,油脂平勻,加上香脆的薯條,甚有飽足感。最後少不了本人最愛的Tiramisu,香滑的蛋黃慕絲與手指餅相夾,口感層次豐富,香濃咖啡味喺口中縈繞不散,果然有口準!

• Tiramisu
  • 招牌鬼馬「豬」意薄餅
#ThePizzaPig🐖我一向都好支持自己族群嘅🤪 呢間英倫豬係我同朋友聚會嘅強推之店,食物永遠不會令我失望,間間分店都有特色🥰呢次係藍白裝飾嘅店,剛好喺將軍澳DonDonDonDonki隔離,離海濱好大風,附近有寵物公園,歡迎狗狗🐶 仲可以問店員拎水水同狗零食俾主子享用🐩慢煮豬手必點之選🤩自己喺屋企都有整過,其實係一間好花功夫嘅菜式,豬肉要嫩滑,外皮要焗到香脆,的確係一門手藝。酸菜唔係超酸爆嗰種,好啱港人嘅口味,確實係好夾㗎。15吋豬手Pizza🐖💕大概四人份量,係薄身嗰隻Pizza非港式,見到佢地勁多外賣訂單就知係招牌菜😁🍕熱辣辣即出爐即食,爽啊‼️海鮮🦞意大利🇮🇹飯係大大粒意大利米粒嗰款,同我平時食嘅細粒版有啲唔同,口感會硬實啲🤪🌟🌟🌟🌟🌟Tiramisu超有驚喜‼️佢目前係我食過嘅三甲,甜酒同蛋糕🍰配合剛好,cream & 朱古力🍫粉比例一流,如果冇食真係走寶💕飲品方面我揀咗AB juice hahaha Apple & Beet,而另一杯kit Kat Mocha🍵又唔會太甜,好啱食完heavy combo又扮light下🤣 📍 The Pizza Pig (將軍澳)將軍澳澳南
#ThePizzaPig

慢煮豬手必點之選🤩

15吋豬手Pizza🐖💕

海鮮🦞意大利🇮🇹飯

🌟🌟🌟🌟🌟
Tiramisu超有驚喜‼️

📍 The Pizza Pig (將軍澳)
將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G10-11號

🉐🌕🌕🌕🌕🌗
2021-05-30
庆祝纪念
纪念日
  • Tiramisu
將軍澳Monterey 呢到真係有好多餐廳,今日去順便行下海濱再食野。見呢間勁多人食,成晏晝3點啲枱都仲full曬咁制。咁就一於試下啦!餐廳環境同播既音樂都係chill既,令人心情幾愉快😌見餐牌有OMN!PORK新豬肉我好奇想試下!於是嗌左個Omnipork salad $138, 一上枱見到個樣真係好似豬肉!食落亦都似!我完全想像唔到佢究竟係用咩整出黎架呢😂沙律有生菜,車厘茄,牛油果,洋蔥,紅蘿蔔絲,青瓜加上日式芝麻醬,呢個組合係一定好味既組合!Sauteed octopus & chorizo $139, 八爪魚同西班牙辣香腸都係我鍾意食既,2樣夾埋一齊我緊係要order la! 八爪魚食落完全唔會韌,辣香腸係切細粒撈左入啲醬到,成碟野都好好味,極速食完🤤Four seasons pizza $168, pizza底係薄既,薄薄的餅底鋪滿各種餡料,分量十足,食落脆口, 好味,I like it. Rib eye steak w/ fries $310, medium steak, 有少少overcooked左,邊邊位置有啲韌,但食落尚算juicy. 配既牛扒汁亦都唔會太濃味搶左牛味

餐廳環境同播既音樂都係chill既,令人心情幾愉快😌

見餐牌有OMN!PORK新豬肉我好奇想試下!

Rib eye steak w/ fries $310, medium steak, 有少少overcooked左,邊邊位置有啲韌,但食落尚算juicy. 配既牛扒汁亦都唔會太濃味搶左牛味。薯條好脆,好味。

Tiramisu $88, so yum! 夠香滑,加埋面頭啲可可粉食落又唔會太甜,恰到好處!👍🏻

Pink Piggy $62 / Sangria white $78
第一次飲sangria係white唔係Red! 好飲!大大杯!夠refreshing! Totally my kind of drink!!
成餐食到好滿足!呢到啲staff都好friendly!同客人有講有笑,氣氛真係唔錯!