2021-12-04
💋半份BBQ Chicken(香烤雞肉,紅洋蔥,甜椒,水牛芝士,芫荽,蕃茄,辣椒片,燒烤醬),呢個PIZZA雖然叫左半份,但都好大份下,有成9吋闊,佢已經預先𠝹開左多份,方便我地拎黎食,佢個餅底雖然係厚身,但都焗得香脆,佢面層底部有好多燒烤醬,食落辣辣地咁,芝士雖然好多,但味道幾濃,如果有朋友唔太接受到芝士味的話都可以一試,而佢有唔少雞肉,幾大粒下,連埋紅洋蔥等一齊食,辣辣地,唔錯。💋蒜辣白酒蜆肉意粉,佢個意粉煮得幾有咬口,食得出辣辣地的感覺,可能白酒煮過後,有帶一點酸味,幾好食,最有驚喜係蜆肉無論數目定SIZE都好驚人,令人感覺開心,食落肉質都幾彈牙又冇沙,幾好食。💋烤斧頭豬扒配香脆砸薯,西蘭花,芥末忌廉汁,呢塊豬扒勁大件,食落都唔會嚡口,肉質都幾彈牙,配埋芥末忌廉汁有少少辣辣地,幾過癮,另外想講佢個薯仔,勁好食,佢連皮都焗到好脆身,連皮食都好正。💋Minty Grape (薄荷提子梳打,青檸,蘋果汁,蜜糖柚子),呢杯都飲到淡淡地的薄荷味道,幾清新,睇得出佢用料都幾豐富,飲落酸酸甜甜咁,幾好飲,飲落都幾開胃,佢仲有粒完整的提子係杯內,食落都幾甜。💋榛子朱古力醬香蕉薄餅,佢塊薄餅勁薄身
💋榛子朱古力醬香蕉薄餅,佢塊薄餅勁薄身,又脆,有少少難切,有幾片香蕉襯托,亦有幾粒莓係上面,雖然有少少酸酸地,但面層擠左好多朱古力榛子醬,抵銷左部份酸味,中間有一球雪糕,配埋一齊食,又熱又凍咁,好正。